Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Uzmi SwiftKey flow tastaturu

Uzmi SwiftKey flow tastaturu

Isprobao ovo i nisam naručito oduševljen, bolja mi je stock Android tastatura... nisam uspeo da pronađem kako da podesim layout na SwiftKey Flow tastaturi, odnosno da mi ne izdvoji našta latinična slova sa desne strane tastature, nego da kucam "šišanu" latinicu, a predikcija da ispravi kako treba da bude. Ovako mi u portrait modu budu uska dugmad i veoma mnogo grešim prilikom kucanja...

I da, da li ima neki kernel za 10.1 koji podržava OTG USB storage?

Isprobao ovo i nisam naručito oduševljen, bolja mi je stock Android tastatura... nisam uspeo da pronađem kako da podesim layout na SwiftKey Flow tastaturi, odnosno da mi ne izdvoji našta latinična slova sa desne strane tastature, nego da kucam "šišanu" latinicu, a predikcija da ispravi kako treba da bude. Ovako mi u portrait modu budu uska dugmad i veoma mnogo grešim prilikom kucanja...

I da, da li ima neki kernel za 10.1 koji podržava OTG USB storage?

Settings (za swift key) / languages and layouts / uključiš srpski i engleski / klikneš na malu tastaturu pored naziva jezika i izabereš qwerty kod oba / odeš da kucaš poruke, prebaciš jezik na engleski i onda kucaš šta hoćeš a on ti sam ispravlja za naša slova

Settings (za swift key) / languages and layouts / uključiš srpski i engleski / klikneš na malu tastaturu pored naziva jezika i izabereš qwerty kod oba / odeš da kucaš poruke, prebaciš jezik na engleski i onda kucaš šta hoćeš a on ti sam ispravlja za naša slova

E, hvala, to je to! :)

Stavio sam Cm10.1 juče, i prvi utisci su stvarno odlični! Dasta brži odziv ima u svemu čini mi se(u odnosu na CM10), a možda je to jer je sveže flešovan, u svakom slučaju za sada sam prezadovoljan. Hvala na ovom predlogu. :)

Instalirao sam i ja CM10.1 Brzina je ista, par novih fora i to je to. Nista posebno. Nego otkrio sam "development setting", par puta sto sam tapnuo na "build". Moze li se kako opet sakriti! :)

Zašto bi ih sakrivao? :)

Ubacio sam danas Semaphore kernel 2.9 na CM 10.1, pre svega jer sam nešto experimentisao pa mi je bio potreban kernel sa USB host drajverom, deluje mi da je telefon responsivniji sa ovim kernelom... mada iako jeste, nijanse su u pitanju.

Poslednja izmena:
Zašto bi ih sakrivao? :)

Ubacio sam danas Semaphore kernel 2.9 na CM 10.1, pre svega jer sam nešto experimentisao pa mi je bio potreban kernel sa USB host drajverom, deluje mi da je telefon responsivniji sa ovim kernelom... mada iako jeste, nijanse su u pitanju.

Ima ti i ta mjesta. Mislio sakriti radi preglodnosti Settingsa, i da ne bi neko dr*ao tu, kad ku*ca telefon! Ne zbog mene :)

Vjeruj, da telefon najpouzdanije radi sa Stock kernelom. Sa Semaphoreom mi se cesto gasio, restartovao..nije htio da uhvati WiFi posle budjenja (Keep WiFi on during sleep- Never namjesteno, samo sa always je radilo OK) i jos neki problemi. A sta dobijem sa Semaphore-om, prakticno....NISTA , osim potencijalnih problema)

Imam problem sa zadnjim NIGTLY-jem CM10.1. Naime, nekad iz cista mira (npr. juce kucam poruku na TT i desi mi se to odjednom) mi zavrti logo "CyanogenMod", kao da se restartuje, ali ne restartuje se, jer vidim u "Status" da je "Up time" ostalo nepromjenjeno tj. neponisteno. Slicno mi je bilo i na CM10 NIGHTLY. Koji mu je k***c. Sve flesujem u redu, i bez problema u skladu sa uputstvom. Izgleda da kod mene jedino dobro radi, kad flesujem na "cisto" tj. XXJVU, a pri tome wipe-ujem sve. Cim krenem mijenjati NIGTLY-e problem.

Kako se ponasa kod drugih, i na koji nacin flesujete. :smash:

Kako da zamenim jezik? Trebaju mi Engleski, Srpski i Slovacki. Engleski i Slovacki zajedno rade dobro ali cim ukljucim i srpski odmah se pojave i slova sa kukicama na tastaturi... A i Slovacki jezik ima kukice a kad ga ukljucim zajedno sa Engleskim nepojave se slova sa kukicama kao na Srpskom jeziku...

Jel moze neka preporuka za kvalitetnu bateriju koja moze u Beogradu da se kupi za I9000, moze 1500mA ili jaca...hvala.

Imam problem sa zadnjim NIGTLY-jem CM10.1. Naime, nekad iz cista mira (npr. juce kucam poruku na TT i desi mi se to odjednom) mi zavrti logo "CyanogenMod", kao da se restartuje, ali ne restartuje se, jer vidim u "Status" da je "Up time" ostalo nepromjenjeno tj. neponisteno. Slicno mi je bilo i na CM10 NIGHTLY. Koji mu je k***c. Sve flesujem u redu, i bez problema u skladu sa uputstvom. Izgleda da kod mene jedino dobro radi, kad flesujem na "cisto" tj. XXJVU, a pri tome wipe-ujem sve. Cim krenem mijenjati NIGTLY-e problem.

Kako se ponasa kod drugih, i na koji nacin flesujete. :smash:

Da resetuje se, samo se to zove "hot reboot", ja tih problema nisam imao ni sa jednim cm-om. Ne znam zašto se ti dešava, pitanje je da l' si čačkao nešto po sistemu, to nekad zna da bude, ako nisi ne znam. Najbolje pitaj na cm xda sajtu.

Nisam cackao niti mijenjao kernel, OC ili bilo koja modifikacija, da jesam ne bih postavljao pitanje. Tek juce flesovao cm10.1. Sta cu postavljati na xda, nije mi prvi put, ionako ne daju konstruktivan odgovor. Guracu ovako pa dok mi ne dopi*di, i instaliram stable verziju:)

Meni se takav restart nikada nije desio u zivotu. Instalirao sam ovek po njihovom upustvu. Jedino sto nikada nisam radio su restore aplikacija sa titanijumom i sl.
I meni treba OTG na fonu ali nisam siguran koliko je Semaphore dobar, nisam ga probao.

OK je Semaphore, samo je problem što je neophodan powered USB hub, čak i ako uređaj ima svoje napajanje, to nije dovoljno jer kad se sa USB Host Controller-om postavi fon u OTG/Host mod, on i dalje ne daje ništa struje na USB. Postoji hw limitacija, tako da je cela stvar na ovom fonu prilično nepraktična...

Kako da zamenim jezik? Trebaju mi Engleski, Srpski i Slovacki. Engleski i Slovacki zajedno rade dobro ali cim ukljucim i srpski odmah se pojave i slova sa kukicama na tastaturi... A i Slovacki jezik ima kukice a kad ga ukljucim zajedno sa Engleskim nepojave se slova sa kukicama kao na Srpskom jeziku...

Isto, slovački i engleski jezik rade savršeno, ali čim dodam srpski pojave se dodatni karakteri.

marko_n je napisao(la):
OK je Semaphore, samo je problem što je neophodan powered USB hub, čak i ako uređaj ima svoje napajanje, to nije dovoljno jer kad se sa USB Host Controller-om postavi fon u OTG/Host mod, on i dalje ne daje ništa struje na USB. Postoji hw limitacija, tako da je cela stvar na ovom fonu prilično nepraktična...
Ma to je ok, ja bih za to koristio solarni punjac koji imam, ima bateriju unutra kao za fon. Koristim i Y kabl tako da mi nije nikakav problem. Jedino jos semaphore da probam.

Pokusavam da instaliram default music app na jelly bean, ali nikako mi ne ide sa onim klasicnim rw-r-r kopiranjem u system/app folder i fix premisions... Dali je nekome uspelo?

Samo ostavite uključen slovački i pišete šta hoćete.. Evo upravo su mi uključena sva tri i držim na slovačkom i normalna mi je tastatura

Problem je što buguje, nekad prikaže kako treba, nekad ne, nekad na space upšte nema indikatora za promenu jezika, nekada na long press izbacuje šđčž, a ne kad ne... nekad trag prevlačenja radi, nekad ne... sve u svemu sa razlogom je beta, a na i9000 CM10.1 je meni nesnosno troma, koristim je na N7.

Poslednja izmena:
Problem je što buguje, nekad prikaže kako treba, nekad ne, nekad na space upšte nema indikatora za promenu jezika, nekada na long press izbacuje šđčž, a ne kad ne... nekad trag prevlačenja radi, nekad ne... sve u svemu sa razlogom je beta, a na i9000 CM10.1 je meni nesnosno troma, koristim je na N7.

Ne bih znao za CM.. Bilo koji.. Ne koristim ga.

Poslednji 10.1

Samo ostavite uključen slovački i pišete šta hoćete.. Evo upravo su mi uključena sva tri i držim na slovačkom i normalna mi je tastatura

Kako?

gebeje9y.jpg

Probaj da je ubiješ, pa kad se pokrene ponovo treba na space-u da dobiješ mogućnost da menjaš jezike, prebaciš tu na engleski....

Ne bih znao za CM.. Bilo koji.. Ne koristim ga.
Nema to veze sa CM (jezici), pomenuo sam koji je uređaj i ROM zbog preformansi... mada je za tromost razlog sam Swift i delimično hw.

Poslednja izmena:
Zato što baguje... to sam mu u startu napisao, meni nekad nestane, force stop, pa kad se pokrene ponovo bude, nakad 5x zaredom neće i tako...

Probao sam semaphore kernel... Za 11h spucao mi je 150% baterije. Punio sam se u medjuvremenu i opet sam jedva kuci stigao sa zivim telefonom a da ga nisam ni koristio bukvalno. Imao sam 5 minuta razgovora i 2-3 puta sam pogledao mailove. Nikad mi vise nece prici telefonu! Curi baterija ko luda.

Nazad
Vrh Dno