Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

I da napravis svoj nalog (za koji ti treba Gapps), da bi uopste fon "znao" da si ti zhile? :D

Iii sunce ti taman sam mislio da sam sa citanjima uputstava zavrsio sad ispade i taj gapps :S:

Ljudi moze li neko da mi da link do tog gapsa za cm10 i neko kratko uputstvo sta treba, glava me vise boli, ceo dan citam o ovom fleshovanju, hvala unapred! :type:

Ne mogu ti sad poslati link jer sam na fonu ali potrazixna google gapps 20120726. To ti je poslednji za JB tako da nemas greske. Oko 45MB je, instaliras ga iz CWM-a normalno. Za minut si gotov.

A bre, nikakva uputstva, gledaj koliki je DOWNLOADS! Samo dva fajla imaš...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1778526

Installation

- First time flashing CM10 to your Galaxy S (or coming from another ROM)?

Root your device and install ClockworkMod Recovery.
Reboot into Recovery using 3-button-combo
Do a Nandroid backup!
WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)
Install the ROM from internal sdcard using ClockworkMod Recovery
Optionally install the Google Addon

- Upgrading from CM7/CM9?

Do a Nandroid Backup!
WIPE (wipe data/factory reset + wipe cache partition)

- Upgrading from another CM10 Build?

Do a Nandroid Backup! WARNING: Upgrading from version before 20120817 will wipe your phone

Poslednja izmena:
Cuj napraviti. Vidis da je vec napravio i sad se bori s njom ko Ser Zile :d

Ljudi jel može kernel da se instalira kao zip iz CWM-a? instalirao sam SGS kernel flasher al mi kaze da moj tip flash-a nije podržan. Hoću da instaliram semaphore 2.1.2 na moj nightly 12092012.

Pa skines semaphore koji je namenjen za CWM i flesujes iz rekaverija, ne kontam sta je to kernel flasher.

Prvo kernel flasher ti nije potreban jer sluzi samo ako hoces da flashujes kernel-e koji su predvidjeni
da se ubace Odin-om jer radi samo sa cini mi se zImage-ima.
Drugo, nece da ti flashuje jer si skinuo "odgovarajuci" Semaphore ali za CWM verziju (zip).
Odradi 3 button combo ili iz extended menija u Recovery pa ga navedi na kernel ILI skini Semaphore (tar)
koji Odin prepoznaje pa navedi 3th party app (kernel flasher) na njega.
Trece .... dopisace neko nesto....valjda? :d

Poslednja izmena:
Zile ce napraviti azdaju od svog s1 :)

E ljudi sve zavrseno sto se tice cm10 i gappsa. Sad je prava azdaja :)

Elem procitah da svi instalirate taj Semaphore kernel, sta se dobija a sta gubi njegovom instalacijom, drugim recima vredi li ga instalirati? Mogo bi sad malo to da cackam :) @j sasa kume nista nisam napravio ako ga ne brikujem :D

ma flešovao sam ja već ranije kernele u zipu iz recovery-a nego slučajno pročitao načine instalacija na semaphore sajtu i tamo ima samo ponuđeno odin, heimdall i sgs kernel flasher pa sam se iscimao da ne može nešto standardno preko recovery-a ... Otkud znam, bolje da pitam nego da nešto svebem, svakih par dana kad svrnem ima gomila novih stvari pa ne mogu sve da "povatam" na brzinu :D ... hvala vam što ste mi otklonili sumnje ;) .. pozdrav

RAdi li kome upgrade na ovu NIGHTLY verziju 3.10 preko CM Updater-a. Meni izbaci neki error kad restartuje tel u recovery, i ponudi mi neko flesovanje untrusted.zip :)

Meni radi, sve je sam odradio.

Sad cu pokusati opet i napisati sta izbaci :S

EDIT:

failed to open /emmc/cmupdater/..... (no such file or directory)
E: signature verification failed

Kao da pokusava da je trazi na EMMC a nalazi se na SD Card :trust:

Poslednja izmena:
izvadi SD karticu, pa probaj opet

Koji je trenutno najlaksi nacin za otkljucavanje?

Poslednja izmena:
Da li je neko menjao bateriju? Moja je vec oslabila od koriscenja pa bi hteo da uzmem neku sa vecim kapacitetom. Kakva su vasa iskustva s tim? Uzeo bi neku veceg kapaciteta ako postoji.

Skupa igranka :), uzmi 3-4 kineske pa menjaj :d

Original je valjda ~25€, kineske po dolar, dva. Po mojoj nekoj proceni traju oko 25 pošto kraće.

Nije do njih, meni radi bez problema.

Do cega je ***, bas me zanima, malo sam googlao medjutim nista nisam korisno nasao. Jedino da ga prebacim na /emmc/cmupdater/.... mozda se zbunio :D
Hi,

I'm having problems installing latest nightly build using built in CM updater:

E: unknown volume for path [/emmc//cmupdater/cm-20121003-NIGHTLY-i9300.zip

I tried re-downloading it few times in different places over WiFi

just flash the 1003 version from /sdcard/cmupdater, the issue has been fixed in 1003, at least it flashed fine when i tried it again

Znaci ipak ljudi imaju problem. ;)

Yes, i have had the same issue. I think, this is known and will be fixed in one of the next nightly.

Poslednja izmena:
Posle duzeg vremena sam probao CM10
Borio sam se dva dana, namestao sta moze i smorio se ko leptir. Vratio sam se na stock...
Prvo na sta sam naisao je da posle instalacije CM10 nemam nikakav explorer ??? Ali sam zapakovao u google pack i root explorer pa sam ga dobio.
Boje sam morao da namestim jer je onako kako je u osnovi, bilo sa blago "ispranim" bojama
Kamera je losija i nemoze se iskljuciti zvuk pa sam iz prve imao problem. Kad sam krenuo da slikam nekog vec posle fokusiranja se cuje zvuk i onaj koga slikam se pomera i odlazi jer misli da je to bilo skljocanje.
Galerija mi nije mogla da otvori par slika koje sam slikao sa stock romom.
Radio naravno nema pa sam probao Spirit FM. Ono je bilo toliko bangavo za upotrebu da nemam reci. A i sam developer kaze da nezna vise sta da radi sa I9000 zbog mogucih ostecenja zvucnika.
Mozda samo nisam nasao ali nigde nisam nasao gde se iskljucuje animacija.
Posle jednog dana usporio je bas osetno. Sto se tice baterije i posle drugog ciklusa punjenja bateriju je trosio vise nego stock.
Stvarno sam imao volje i strpljenja oko CM10 ali to nije to.
Stok koji koristim jeste nabudzen i sredjen ali sam ocekivao vise od CM10

koristim CM10 sa stok krenelom i generalno sam prezadovoljan kako radi na telefonu starom 2 godine.

Ne bi mogao da se vratim na GB ni da mi plate. Inace ja sam onaj samsung file explorer uvek brisao jer je ocajan do bola.

Nazad
Vrh Dno