Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Settings -> device -> advance -> hardware keys na hb romu.

Setings/ System/ harware keys na CM.

Instalirao sam CM 10 i moj lični utisak je da odlično radi, malo bolje od ICS-a, brži i nekako malo fluidniji. Naravno da ne treba očekivati čuda jer ćete biti razočarani. Čini mi se da mi baterija duže traje, al to je teško utvrditi posle jednog dana korišćenja, sporije se prazni u odnosu na prethodno korišćenje. Kako se baterija troši na 3G ja nisam testirao jer mi je telefon stalno na 2G, ali WIFI, navigacija i celodnevna upotreba telefona u cilju instalacije programa, podešavanja telefona, čini mi se da traje duže. Skroz je za dnevnu upotrebu i osim boot animacije koja mi je nešto zapinjala / zastajkivala, a koju sam zamenio drugom sa nexsusa, nisam primetio neke probleme u radu. Primetio sam da kamera ne može da se namesti da snima na SD karticu već samo na internu memoriju, ali tako je bilo na ICS-u na samom početku portovanja. Sve u svemu vredi preći već sada na novu verziju.

Naleteo sam na problem sa tastaturom, ćirilicu prikazuje dobro na tastaturi, a na latinici slovenački i/ili hrvatski nema naših slova šđčćž. Jel ima još neko ovaj problem?

Cao momci :) duduk sam za android, i trenutni sistem me je zesce smorio - blokira kad se klokuje, spor je i puca. Telefon je rutovan, pa bih stavio neki novi - sto nikad nisam radio....pa da pitam

1. sa kojim softverom da backupujem SVE sa moba na racunar? Ukljucujuci i aplikacije (ako je moguce), mape iz navigacije, kontakte, itd?
2. Koji rom da stavim? Bitna mi je stabilnost, brzina, i da sto vise stvari radi kako treba :)
3. moze li neki link sa upustvom kako se stavlja rom? :)

Možeš da staviš najnoviji android, 4.1.1 Jelly Bean, dosta dobro radi. Pošto ti je rutovan telefon, sve aplikacije možeš da bekapuješ sa Titanium Backup programom, kontakte možeš da sinhronizuješ sa google nalogom, poruke SMS backup & restore programom. Sve što ti je na sdcard ti ostaje, brišu se samo sistemski fajlovi.

Na xda imaš nekoliko dobrih romova, cm10, mkalter-ov i derteufel-ov rom. Pogledaj sva tri http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665

Sad tek videh da se naša slova dobijaju dužim pritiskom na c - č ć, d - đ, s- š, z - ž. Ovo mi se baš i ne sviđa, više volim onaj izgled gde se vide i naša slova.

Instaliraj neku drugu tastaturu

Instalirao ICS keyboard i ne radi isto. Podešeno da koristi ICS al neće. No nema veze, stvar navike.

Drugari danas sam se razduzio od fona koji me je verno sluzio skoro dve godine. Prosledio sam ga u druge, nadam se pazljive, ruke.
Naravno thread nisam i necu napustati. :)

^^

A,ja danas stavio oglas da prodajem svoj SGS :(
Super me je služio,ali posle 2 godine je došlo vreme za zamenu.

Sve nas je manje :( I mom dolaza vreme za rashodovanje, a ugovor ističe za 5-6 meseci. Ako naiđe neki povoljan s3 možda ga i uzmem.

Aj da pitam vlasnike i9000, kojim biste telefonom zamenili trenutni? Kad ne bi lova bila bitna? S3, One X... Pravo da kažem, i ne vidim nekog drugog konkurenta.

Ja sam presao na S3 a S1 sam poklonio bratu, sluzi i bolje nego prvog dana... A razlika izmedju S1 i S3 je vise nego primetna.

S3 je za moj ukus prevelik, ipak je to telefon, mada kada nešto radite svaki mm2 ekrana je dobrodošao. S2 mi se čini kao maximalna veličina za telefon.

S3 je bas ogroman ali verujem da bih se navikao ali sigurno nedam tolike novce za fon. S2 je super sto se velicine tice. Ne znam za upgrade sta bih uzimao. Fon i dalje radi vise nego korektno.

Neeego, recite vi meni gde da nadjem ovaj ram oko display-a? Neko je to bio narucivao od preko. Vec mi je gadan fon koliko se ovo ogulilo.

Desilo mi se to na da na CM9 imam problem od danas sa gallery aplikacijom. Nece da mi ucita camera folder. Sad svaku fotku koju napravim vidi je, ali one starije kao da ne postoje za app. Kako da resim ?

Restartuj fon naprimer. Kontam da bi ti i media scanner sa marketa resio problem.

Sve nas je manje :( I mom dolaza vreme za rashodovanje, a ugovor ističe za 5-6 meseci. Ako naiđe neki povoljan s3 možda ga i uzmem.

Aj da pitam vlasnike i9000, kojim biste telefonom zamenili trenutni? Kad ne bi lova bila bitna? S3, One X... Pravo da kažem, i ne vidim nekog drugog konkurenta.

Vrlo rado bih uzeo S3 ili HOX,ali nemam para za taj sex. Ugovor sam već obnovio(uzeo Huawei g300 koji sam već prodao)...
Imam par opcija i ne znam šta da uzmem. Nexus, HTC One S, S2 ili Huawei P1... Nešto od toga uzimam.

Trenutno ni jedan, probao HOX, S3 i meni se to nista ne svidja. Sestra je kupila SGN i telefon je po mom misljenju bolji od oba, ali (uvek to ali) preeeemalo memorije bez mogucnosti SD kartice (mislim glupo mi da brisem stvari da bi stalo sve na nov telefon). Tako da sam ja odlucio da cekam sledeci Nexus jer posle pure Androida svi CrapWizovi Sense i Optimus UI mi ne dolaze u obzir. Kada bi uzeo npr. S3 stalno bi pokusavao da postignem stock izgled ili CM10 bi morao da se instalira, a on nikada nije bug free.

Inace vratio se na CM9 jer CM10 ima povremeno kocenje UI-a.

Ja stvarno ne znam sto se toliko lozite na taj stock android look? Meni posle par dana sve dosadi pa vrtim u krug, sve mi je to isto sr***e... A vidim u svim temama vlada opterecenje po tom pitanju... I nikako da provalim ZAŠTO??? Kao da nosite telefone na neke izlozbe :screwy:

Obrisi data za media scaner app, resetuj fon i ostavi ga malo da iskenira kompletnu memoriju. Moze da to da potraje.

S3 je bas ogroman ali verujem da bih se navikao ali sigurno nedam tolike novce za fon. S2 je super sto se velicine tice. Ne znam za upgrade sta bih uzimao. Fon i dalje radi vise nego korektno.

Neeego, recite vi meni gde da nadjem ovaj ram oko display-a? Neko je to bio narucivao od preko. Vec mi je gadan fon koliko se ovo ogulilo.

Kupio ja taj bezel, bleji mi kući, mrzi me da nosim telefon u servis, planiram da ga dam uz telefon kad ga budem prodavao. Sa ebay-a naručio.

Razmišljao sam i o nexus-u, ali me smara to što nema sd karticu. One x bar u startu ima 32 gb, što je ok.

Inače provalio sam koliko smo srećni što nexus s ima praktično isti hardware kao sgs, bukvalno par dana posle njega dolaze apdejti za sgs. Među prvima smo dobili i ics i jb.

Donekle je ovo tacno. Zvanicne apdejte nismo dobili niti cemo dobiti. Sreca je sto smo kupili toliko popularan fon. Zajednica je ogromna i na XDA se odmah krece sa radom na novom SW-u od prve najave bukvalno. To sto je hw isti kao na nexusu samo ubrzava proces u slucaju da postoji neki problem.

BTW, kako mi se cini ja cu da se vratim na CM9.

Pre povratka na cm9, probaj poslednji cm10, značajno ubrzanje. Nema vise onog laga. Menjali su particije te je potrebno uraditi backup pošto rom radi wipe.

Nisam video da je izasla nova verzija danas. Sad cu da probam.
Aj taj lag sto je bio nego pocelo zadnjih par dana da me izludjuje sto mi ne izlazi ID. Vidim broj a ne znam ko zove jer ne mogu sve brojeve da znam napamet. Izadje identifikacija tek kad se javim ali tada vec znam s kim pricam :D

HellyBean i X-Bean su blagi užas, morao sam da se vraćam na TiramiSlim V2.0 na sred aerodroma :d

Vrh Dno