Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nadam se da će nastaviti da razvijaju ICS pošto još uvek imaju neke sitnice da se srede (kamera, fm radio). Što se tiče JB jako se brzo napreduje ali je još uvek sve prepuno bagova tako da što se tiče stabilnosti GB>ICS>JB.

Sta je problem sa FM-om? Stavi SpiritFM i teraj :)

ja sam sa GB presao na CM10 ALPHA tako sto sam prvo stavio poslednji Semaphore za GB (zbog novijeg 5.x CWM - plavog), pa wipe data/cache x2, pa install zip sa CM10 ROM.
za modem ZSJPG, ili mozda JVT.
napomena - retko kada mi prikazuje H za data, ali izvlaci punu brzinu na mt:s - tako da je verovatno do ROMa.

I otkud ti ovde? :p

Devojci trebao update. Nego jel imas CWM modem negde, da ne jurim?

Nadam se da će nastaviti da razvijaju ICS pošto još uvek imaju neke sitnice da se srede (kamera, fm radio). Što se tiče JB jako se brzo napreduje ali je još uvek sve prepuno bagova tako da što se tiče stabilnosti GB>ICS>JB.

Ne bih mogao da se složim sa tobom, TiramiSlim 2.0 je najbolji i najstabilniji rom koji sam ikad vozio, semaphore kernel, JVT modem i launcher sa SGS3, sve radi kao podmazano bez bagova i zastajkivanja, MIUI Mintberry je isto dobar rom (GB, ali mislim da se stalo sa developmentom), dok su CM7 i zvanični samsungovi romovi bili jedno krajnje bolno iskustvo, ne ponovilo se... Za JB ne mogu da kažem, sačekaću oktobar da ga probam, taman dok ga ispeglaju i kad počne faks...

Ne bih mogao da se složim sa tobom, TiramiSlim 2.0 je najbolji i najstabilniji rom koji sam ikad vozio, semaphore kernel, JVT modem i launcher sa SGS3, sve radi kao podmazano bez bagova i zastajkivanja, MIUI Mintberry je isto dobar rom (GB, ali mislim da se stalo sa developmentom), dok su CM7 i zvanični samsungovi romovi bili jedno krajnje bolno iskustvo, ne ponovilo se... Za JB ne mogu da kažem, sačekaću oktobar da ga probam, taman dok ga ispeglaju i kad počne faks...

+1

Smorio me malo ovaj CM10 jer kod meen bas ima bagova. Mnogo cesto mi se desava force close. Skinuo sam TiramiSlim 2.0, prebacim u telefon. Udjem u recovery, odradim wipe i dalje nastavim sa instalacijom. Potom mi otvara onaj Aroma installer gde treeba da se prati ono "uputstvo" za instaliranje roma. Odradim ja sve to, vrati se on u recovery ucitava 5 sekundi i opet me vrati u Aroma installer... Da li zna neko u cemu je problem?

nece da me smori TS jer sam pre imao CM9 i ekstra mi radio.. po vasoj prici TS je jos bolji..

edit: nece ovo da se instalira...

Poslednja izmena:
Smorio me malo ovaj CM10 jer kod meen bas ima bagova. Mnogo cesto mi se desava force close. Skinuo sam TiramiSlim 2.0, prebacim u telefon. Udjem u recovery, odradim wipe i dalje nastavim sa instalacijom. Potom mi otvara onaj Aroma installer gde treeba da se prati ono "uputstvo" za instaliranje roma. Odradim ja sve to, vrati se on u recovery ucitava 5 sekundi i opet me vrati u Aroma installer... Da li zna neko u cemu je problem?

Jel si pratio uputstvo sa prve strane u potpunosti?
Mozda ti je problem sto sa JB flesujes, pokusaj sa GB uputstvom ili se vrati na neki GB preko odina pa probaj...

Poslednja izmena:
mobilx pratio sam link koji si podelio i isprobao prvi metod, nalemio izoliranu žicu (za onaj drugi nisam imao strpljenja). Ako nekoga zanima, žica treba da bude što kraća i naravno "meka", da bi telefon mogo kasnije lepo da se sklopi. Moji utisci - ne mogu da verujem koje poboljšanje!!! U sobi (koja je uvučena pod terasu, hvata signal samo tako, a nekada sam morao da izađem napolje da bi mi to uspelo, pa čak nije htelo ni pod terasom nego da izađem na otvoreno. Razlika - nebo i zemlja.

Jaaaaaao pa taj mi fon trebao svo vreme! U principu kao SGS ali s dve kartice, da se resim sluzbenog. Ja bi im platio za njega koliko god da je malo jaci hw. Kako nadju nacina da nam uvale stari hw, nece biti jeftin sigurno ma sta oni pricali.

Hvala Izi na linku, postoji mogucnost da probam ovo.

Meni su mogli da uzmu pare za ovo ali s obzirom da je ocekivana cena 711$ mogu od mojih para da se oproste. Radije cu da vucaram 2 telefona.
Ovo duo u nazivu lepo objasnjava situaciju. Za iste pare mozes kupiti 2 single telefona :d

Treba da kopiram bootanimation.zip u system/media pošto mi se ne sviđa ova nova animacija na CM9. Telefon je root-ovan i koristim X-plore u kome je podešen root access na superuser + mount writable. Kada pokušam da kopiram dobijem poruku Can't write to file: /system/media/bootanimation.zip. Can't move temp file to system/media/bootanimation.zip

mobilx pratio sam link koji si podelio i isprobao prvi metod, nalemio izoliranu žicu (za onaj drugi nisam imao strpljenja). Ako nekoga zanima, žica treba da bude što kraća i naravno "meka", da bi telefon mogo kasnije lepo da se sklopi. Moji utisci - ne mogu da verujem koje poboljšanje!!! U sobi (koja je uvučena pod terasu, hvata signal samo tako, a nekada sam morao da izađem napolje da bi mi to uspelo, pa čak nije htelo ni pod terasom nego da izađem na otvoreno. Razlika - nebo i zemlja.

Da potvrdim. Gde je hteo ponekad da uhvati jedan satelit sada "vidi" 5 i fiksira ih samo tako!
Zbunio sam drugara servisera jer mi je tvrdio da pozlaceni konektori imaju bolji spoj od obicne zice ali se na svoje oci razuverio. Bem g,a ni meni nije logicno ali stvar radi.
Iz njegove radnje nije hteo da vidi ni jedan (povremeno jedan ali se brzo gubio), sada "vidi" i fiksira 4.
Izraz njegovog lica - priceless! :d

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim posto sam se sad ukljucio; otvarate telefone i lemite zice da bi tel bolje hvatao fix za gps?!...e svasta ce ljudi da rade :D
Btw jel us u mts-u i telekomu stvarno delili seemfree sgs2 telefone na ugovor ili ih ovi (pre)prodavci sa mobilnog sveta otkljucavaju pa podvaljuju kao semfree?!

@Proday ne moraš da lemiš ja sam skinuo jedan konektor koji se ne koristi pa sam njega postavio umesto one "gume". Ta "guma" je u stvari problem bitno je da napraviš dobar kontakt. Imaš na prethodnoj strani link sa slikama.

Treba da kopiram bootanimation.zip u system/media pošto mi se ne sviđa ova nova animacija na CM9. Telefon je root-ovan i koristim X-plore u kome je podešen root access na superuser + mount writable. Kada pokušam da kopiram dobijem poruku Can't write to file: /system/media/bootanimation.zip. Can't move temp file to system/media/bootanimation.zip

Na cm10 i preko root explorera radi bez problema.

Novi update Vibera, radi ko sat na ICSu, ispravili su onaj bag da te sagovornik ne cuje! Sve extra radi! :)

Uh, ti to nisi znao? BTW taj update je bio da omoguce Viber na JB tako da od pre neki dan sljaka i na 4.1.

Samo da javim da sam našao rešenje. Boot animacija je bila velika 12MB a ova u romu 4,3. Našao sam od 3,8MB i prekopirao ju je. X-plore javi samo grešku da nemože da prekopira, a root explorer javi da nema mesta, samo nije mi jasno kako nema kad na root-u pokazuje da ima 0,6 GB free.

@skydiver021 prvo uključi r/w u root explorer-u pa tek onda možeš da čačkaš. Naravno moguć bootloop tako da oprezno.

@Proday ne moraš da lemiš ja sam skinuo jedan konektor koji se ne koristi pa sam njega postavio umesto one "gume". Ta "guma" je u stvari problem bitno je da napraviš dobar kontakt. Imaš na prethodnoj strani link sa slikama.

Kako si skinuo konektor? Jel treba lemilica? Jesi li ga stavio ,samo onako, slobodno da stoji ili si ga nekako pricvrstio?

@galaxys otkineš ga kleštima potrebna je blaga sila (slabo je pričvršćen), naravno govorim o konektoru koji se ne koristi. Posle toga sam skinuo "gumu" očistio kontakt i stavio onaj skinut, sve sam fiksirao sa strane sa malo topljenog lepka (*** ne znam kako da prevedem hot glue :)). Nisam hteo da lemim pošto nemam dobru lemilicu, koliko sam video može da se upotrebi i parče federa iz olovke samo ostaje problem da se pričvrsti.

Vrh Dno