Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Interesuje me sta da instaliram drugaru od stock softvera.Malopre je kupio fon na oglasima i u sebi fon ima 2.3.5 jvt.Posto je zakljucan mora da se instalira root pa onda sa marketa onom aplikacijom da se otkljuca.Posto jedno dva meseca ne koristim samsung i9000 galaxy s interesuje me koji fabricki rom da mu instaliram.
Vidim na sammobile da ima vise verzija na primer I9000XWJW6,I9000XWJW5,I9000XXJW4 i drugi.Pa sta bi ste vi preporucili.Ne bih mu za sada instalirao neki kuvani rom dok se malo ne navikne na telefon.Ipak mu je ovo prvi android fon.
Eto ako moze neka vasa preporuka za stock rom.

Zadnja EU verzija je XXJW4, to ostalo je za operatere! Samo meni je znao lagovati, jer ga bas optereti TW4 osjeti se! Zadnja verzija koja je fino radila XXJVU, ali XXJVT ti je dobar nema potrebe da mijenjas osim ako neces ICS

Pozurili ste malo sa Cm10, izbacili prvu verziju prije koji dan i cudite se problemima! PA evo proslo je skoro godinu dana od kad se krenulo raditi sa ICSom i jos nije final ali je stabilna! Dok to ispeglaju trebace 2 -3 mjeseca :)

Za /datadata memory low ima app, korisna je https://play.google.com/store/apps/...?t=W251bGwsMSwxLDEsImJ5LnphdHRhLmRhdGFmaXgiXQ..

Poslednja izmena:
Stjepan_Zarez ,zaxxon--hvala na brzom odgovoru.Ja sam pre jedno dva meseca prodao galaxy s1.Meni je tada bio instaliran jvu 2.3.6 i onda naknadno instaliran simplicity rom verzija 2.2.1 i to je radilo dosta dobro.Posto nisam pratio temu vezano za galaxy s1 reko ajde da pitam mozda ima nesto bolje.Moram drugaru otkljucati fon posto sad trenutno radi samo na telenoru.Trenutno mu je jvt 2.3.5.Znaci treba mi root koji u sebi ima oznaku jvt?I bila je ona aplikacija sa marketa da se skine preko koje se moze otkljucati s1 pa me interesuje da li je to ova aplikacija
link

https://play.google.com/store/apps/...sMSwxLDEsImNvbS5oZWxyb3ouZ2FsYXh5c3VubG9jayJd

Da li je to ta aplikacija koja mi treba ili ima neka bolja aplikacija?Ako moze neki savet.

Jel ti piše na početnoj strani TB da je free ili pro verzija? Ako je pro onda moraš restore više aplikacija da odradiš preko menu > batch

pise Fee

instalirao sam ga po uputstvu
Instructions:
1. Install the latest version of Titanium Backup into Internal Memory (Don't run)
2. Install LuckyPatcher (Run, custom patch!)
3. Enjoy

i opet je free
kako da dobijem pro

@bojke1 to je to obrati pažnju posle otključavanja da li ti je IMEI dobar, mada ima opcija u aplikaciji za bekap /efs direktorijuma

Sinoć sam rešio da probam JB i to Slim Bean V4.

Mogu samo reći da je ROM fantastično brz i da sve radi.

Zamerka je što nema status bar toggle (kao i svi ostali trenutno), kao i mini problem što prikazuje duple folder za fotografije u QuickPic-u.

Ostaje samo da testiram bateriju.

Kernel je Devil 1 RC5

stoske;2957951 Zamerka je što nema status bar toggle (kao i svi ostali trenutno)[/QUOTE je napisao(la):
Ovaj ima http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1776738

***, svaki dan nesto novo. Sacekacu sedam dana pa da vidimo...kako je krenulo do 01.08. ce sve i da srede. :D

EDIT: Sada vidim da ima i circle i % mod za bateriju?! Damn... bas me svrbe prsti...bicu jak i izdrzacu sedmicu.

Poslednja izmena:
stavio sam Devil3_RC5 i spucao mi je telefon. nisam odradio nandroid bekap, tako da se verovatno vracam opet na stok.

Ja sam isto presao na JB, CM10 i stavio sam modem od nexusa, KB3, osim par bagova nisam imao nikakvih problema, a ono sto me je odusevilo je trajanje baterije-27 sati opusteno :)
to ni sa jednim ICS romom nisam mogao da ostvarim. Naravno 3G sve vreme, wireless, sinhronizacija i ostalo... Stvarno sam se odusevio

Ovaj ima http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1776738

***, svaki dan nesto novo. Sacekacu sedam dana pa da vidimo...kako je krenulo do 01.08. ce sve i da srede. :D

EDIT: Sada vidim da ima i circle i % mod za bateriju?! Damn... bas me svrbe prsti...bicu jak i izdrzacu sedmicu.

Nekako gotivim Slim ROM-ove, dugo sam bio na Slim ICS-u.

Inace, super mi radi ovaj Slim Bean, samo nesto sporo ide razvoj :) ... Doduse 95% stvari radi, samo su finese u pitanju.

Inace ne mogu da verujem koliko je brzi JB od ICS-a, samo se nadam da nije privremeno. Bukvalno kao da imam novi telefon.

Poslednja izmena:
Jelly bean romovi su većsustigli ICS. DerTeufel-ov V6 baziran na CM10 bolje radi od CM9. Ubacili su toggle notifications konačno. Brzina kopiranja na internal sd card preko usb-a je oko 8MB/s (na ics romovima ne prelazi 2MB/s), kamera radi brže. To su prednosti koje sam primetio. Svakako rom za svakodnevnu upotrebu. Svaka čast xda developerima.

Jelly bean romovi su većsustigli ICS. DerTeufel-ov V6 baziran na CM10 bolje radi od CM9. Ubacili su toggle notifications konačno. Brzina kopiranja na internal sd card preko usb-a je oko 8MB/s (na ics romovima ne prelazi 2MB/s), kamera radi brže. To su prednosti koje sam primetio. Svakako rom za svakodnevnu upotrebu. Svaka čast xda developerima.

Kako baterija to me zanima :)

Ne mogu trenutno da procenim pošto sam u roamingu i skoro da ne koristim telefon.

Baterija je odlicna ljudi, pricam vec danima. Instalirao sam malopre danasnji CM10, ima toggles, lepo sljaka. Ja zadovoljan :)
Sutra cu da se poigram s nekim kernelom.

Poslednja izmena:
Stavio V6...Na prvu sam oduševljen, sad sam prvi put stavio JB rom... Za koliko kratko vreme ogroman napredak... Upotrebljivo skroz!

Ja sam odradio ovaj mod za "gps" ranije sa pozicije gde sam testirao telefon hvatao je jedan satelit posle moda šest :)

Jel moze neko na brzaka da mi kaze da li mogu da fleshujem SLimBeam sa trenutnog GB-a koji je rooted iz CWM-a ili moram da budzim nesto posebno? Takodje koji modem je sada optimum?

ja sam sa GB presao na CM10 ALPHA tako sto sam prvo stavio poslednji Semaphore za GB (zbog novijeg 5.x CWM - plavog), pa wipe data/cache x2, pa install zip sa CM10 ROM.
za modem ZSJPG, ili mozda JVT.
napomena - retko kada mi prikazuje H za data, ali izvlaci punu brzinu na mt:s - tako da je verovatno do ROMa.

I otkud ti ovde? :p

Da li na ovom CM10 sve radi ili jos uvek nije u potpunosti ispeglan za svakodnevno koriscenje??

ja ga koristim evo vec 3. dan i nisam imao nikakvih problema, skroz upotrebljiv

26.07 verzija i punih 2 dana sljaka skroz ok. Sa prethodnom verzijom mi je media server pucao non stop i nisam imao zvukove notifikacije... Sada se to dogadja dosta redje, tacnije jednom samo. Isto tako media server ne zabada pa da mi posrce bateriju kao pre toga. Od 9 jutros koristim fon i vratio sam se slusajuci muziku sa 24% baterije sto je odlicno da ovako dugacak dan. Tethering cak sjaka normalno, on me zezao pre ovoga. Sa ovim izdanjem slobodno mogu da izadju iz Alfa faze bez da se icim brukaju ;)

uhh :)
kod mene je malo drugacija situacija... cesto mi se desava da kad pokrenem neki program, stoji crno i samo se pojavi prozor da nema odziva od strane programa... to je bas pocelo da me smara.. sto se tice baterija, jutros skinut sa punjaca flashovan rom intalirao sve programe (oko 50 programa) i baterija bila vec gotova.. drugi put napunjena i evo je sada na 20%, stim sto kada sam video da je vec pala na 40$ iskljucio wifi, 3G i GPS...

Da ne bude zabune, ja gps drzim iskljucen ali baterijom sam zadovoljan. Kazem ti, jedino mi je media server pravio probleme. Em mi nestanu melodije, em zabode pa mi posrce bateriju za 3-4 sata. Zajedno sa svim tim zeza galerija i kamera koja je u sklopu. Sada vise problema nemam.
Samo sam pregazio prethodnu verziju i instalirao gapps poslednje, isto 26.07. nista vise.

Edit, izgleda da mi drugu polovinu dana media opet zapucao, zato mi je baterija i trajala ovoliko. To je trenutno i najveci problem u Alfi.

Poslednja izmena:
Nadam se da će nastaviti da razvijaju ICS pošto još uvek imaju neke sitnice da se srede (kamera, fm radio). Što se tiče JB jako se brzo napreduje ali je još uvek sve prepuno bagova tako da što se tiče stabilnosti GB>ICS>JB.

Vrh Dno