Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne treba ti link, ja cu da ti objasnim.
Popravili su ga da sljaka na ICS, sada se ne deaktivira ali ne sljaka mikrofon a to resavas tako sto skines sa marketa Buildprop editor. Eedituj build.prop file i svuda gde vidis da pise GT-I9000 (na 4 mesta) zameni i napisi SGH-I9000 i sljakace.
Toliko je jednostavno ;)

Nidje veze sa logikom ali sam citao da to sljaka pa sta je problem je l' se otkrilo...:rolleyes:

Problem je obicno u pajserima koji pisu aplikaciju i koji 2 godine ne mogu da je napisu da radi na SGS-u.
Nebitno je dali ima logike ili ne, bitno je da sljaka, probao sam vec tako da pricam iz prve ruke.

Treba mi pomoc

hteo sam da instaliram gb, da ga rootujem i stavim CM9 na novo, sve lepo

problem je sto ne mogu uopste da radim sa Odinom

Na lap-topu (Win 7, 32 bit) sam uspeo svega jednom da flesujem telefon. Inace, pa i sad, Odin ga "ponekad" prepozna i krene flesovanje i zakuca negde. Ali najcesce, sad vec redovno,izbacuje "Use device not recognized". Nemam resenje za lap top.

Na kompu u kancelariji (win 7 64 bit) Odin ga na prepozna i krene instalacija, ali redovno zakuca na "DO NOT TURN OFF TARGET; ili ako to predje zakuca na " factoryfs.rfs" pri instalaciji.

Menjao Usb portove,brisao sam drajvere, restartovao komp, instalirao ponovo drajvere i nista ne vredi.

Na lap top uopste ne mogu da racunam sto se tice flesa.
Do sad sam instalirao na kompu u kancelariji, ali ni tamo vise ne funkcionise.

Palo mi na pamet da mozda nije kabal, ali cisto sumnjam.

Telefon mi sad stoji na stolu neupotrebljiv sa onom slicicom sa telefonom i kompjuterom i trouglastim zutim znakom izmedju sa znakom uzvika.

Trenutno nisam u mogucnosti da odem na neki treci komp da probam da ovo odradim.

Hvala

resen problem

Kabal je bio u pitanju. Pozajmio kabal od Nokie i komp bez problema prepoznaje tel.
Stari kabal sam kupio u nekoj radnji u Sapcu, za nekih 600-800 din prosle godine. I svo ovo vreme i *******cije koje sam imao sa fleshovanjem su bile zboj ****nog kabla.

Najgore je sto sam sa tim kablom uspevao da prebacujem podatke sa telefona na komp, tako da mi je to odlagalo sumnju na kabal.
Sad sam kupio Nokia kabal CA 101 i nema problema.

Ovo sam napisao cisto da se vidi da moze i ovo da bude problem, ne bas tako cest. Mozda nekome pomogne.

A sto se tice Apexa i mog slucaja da mi Dock nestane :). Pa tek neki dan sam primetio da dok moze da se srkoluje levo i desno. U opcijama je bilo podeseno da ima tri strane, tako da je Dock jednostavno bio skrolovan pa ga zato nisam ni video :)

Inace, zadovoljan sam sa CM9. Samo, kao sto neko rece, baterija leti ko luda.

Poslednja izmena:
Ne treba ti link, ja cu da ti objasnim.
Popravili su ga da sljaka na ICS, sada se ne deaktivira ali ne sljaka mikrofon a to resavas tako sto skines sa marketa Buildprop editor. Eedituj build.prop file i svuda gde vidis da pise GT-I9000 (na 4 mesta) zameni i napisi SGH-I9000 i sljakace.
Toliko je jednostavno ;)

Posle edita radi normalno? Potpuno normalno.

URADIO SVE KAKO JE RECENO ALI VIBER MI I DALJE NE RADI
MISLIM DA SAM NA 4 MJESTA ZAMJENIO U SGH-I9000

Poslednja izmena:
Probaj odraditi fixed permissions iz CWM-a, a ako ne uspes pokusaj ovo:

- Modify build prop (i.e with Root Explorer, it is in System dir and with R/O) and replace "GT-I9000" in lines:
ro.product.model=Nexus S
ro.product.brand=Samsung
- Maybe it's necessary fix permissions [DALVIK & CWM] (in Advanced option)

Popratna pojava je da ce ti se telefon identifikovati na Play Marketu kao Nexus S.

Ili ako ti se ne zuri bas toliko mozes i sacekati jer je njihov support napisao pre "mesec" dana:

Known issues for Android
Posted by Viber Support on 05 June 2011 10:32 AM
Current known issues with version 2.1.6: .

Audio issues on selected device types - low volume or one sided audio.
Currently we are working hard to resolve all of these issues, and we are putting the final tweaks on our the new Viber voice engine. We will release a new build within the following days. Viber welcomes, and relies on, all user feedback.

Posto je trenutna verzija:
March 5, 2012
CURRENT VERSION:
2.1.6.632

Krajnje je vreme da izdaju tu reviziju.

Poslednja izmena:
Meni sljaka sve normalno, samo sam zamenio naziv fona i to je to. Nisam cak ni fix permitions.
Btw na xda pricaju da sa semafor kernelom radi viber, mozda i to pomogne nekome.

kako mogu da vidim datum proizvodnje telefona, koliko je vremena razgovarano ....

koji kod ide tu?

Napravio se mali napredak sto se tice JB-a, sredili su WIFI tako da cekamo novu verziju roma da okace ;)

Za sada samo za Nexus 7 i Galaxy Nexus. Nexus S (citaj nas fon), ce doci malo kasnije.

Danas sam prvi put instalirao ICS 4.0.4 CyanogenMod 9 i ne mogu da nadjem nijedan mobile network, ne dozvoljava mi ni manuelno jer kaze "error while searching for networks". Takodje, vise puta se iskljucio sam od sebe i neko vreme nece uopste da se ukljuci.

Nikada do sada nisam menjao bilo sta na telefonu, ali je postao uzasno spor pa sam bio prinudjen na promene, pre nego sto sam stavio CM9, prvo sam stavio XXJW4 2.3.6 Firmware i odradio root, i onda instalaciju kao sto je objasnjeno na ovom klipu: http://www.youtube.com/watch?v=llsq931ZNWQ

Kako da resim sada problem, i sta da radim?

Da li neko zna u cemu moze biti problem sa mms-om (mts)? Jednostavno se zakuca na sending....i nista...

Apn podesen po parametrima sa mts sajta. Koristim aopk b40.

Hvala unapred.

Danas sam prvi put instalirao ICS 4.0.4 CyanogenMod 9 i ne mogu da nadjem nijedan mobile network, ne dozvoljava mi ni manuelno jer kaze "error while searching for networks". Takodje, vise puta se iskljucio sam od sebe i neko vreme nece uopste da se ukljuci.

Nikada do sada nisam menjao bilo sta na telefonu, ali je postao uzasno spor pa sam bio prinudjen na promene, pre nego sto sam stavio CM9, prvo sam stavio XXJW4 2.3.6 Firmware i odradio root, i onda instalaciju kao sto je objasnjeno na ovom klipu: http://www.youtube.com/watch?v=llsq931ZNWQ

Kako da resim sada problem, i sta da radim?

Probaj drugi MODEM. Ja koristim XXJVU, sljaka mi dobro! Uz CM9 dolazi XXJVT mislim! Koji vi koristite Modem :D

Pokusao sam da instaliram neki drugi ROM, ali izgleda da nesto nisam dobro odradio, i sada ne mogu ukljuciti telefon nikako, samo stoji na ekranu slika mobilnog i kompjutera i izmedju njih narandzasti uzvicnik, ne znam sta da radim...

Da li neko zna u cemu moze biti problem sa mms-om (mts)? Jednostavno se zakuca na sending....i nista...

Apn podesen po parametrima sa mts sajta. Koristim aopk b40.

Hvala unapred.

Podešavanja su problem. Za internet apn je gprs internet a apn type treba da bude: default, supl (izbrisati mms). Apn type za apn mms treba da bude samo mms.

Pokusao sam da instaliram neki drugi ROM, ali izgleda da nesto nisam dobro odradio, i sada ne mogu ukljuciti telefon nikako, samo stoji na ekranu slika mobilnog i kompjutera i izmedju njih narandzasti uzvicnik, ne znam sta da radim...

Skini odin, zatim neki stock rom. Ubaci pit 512 fajl, štikliraj reepartition, ubaci pda, modem i csc fajlove. Telefon prebaci u download mode (uključiš ga držeći volup+home+power dugmad). Poveži ga preko usba sa compom. Prekrsti se :) i startuj.

Imaš i na youtube lepo objašnjeno, ako nisi siguran u neki korak.

Vidim na XDA da su napredovali sa JB. Popravljen wi-fi i audio :D

Fino,fino...

Jos samo GSM/data, BT i da rese one boot loop-ove, FC-ove i jos par sitnica... Generalno, daleko su odmakli i uskoro ce srediti sve.

Nesto gledam da stavim neki Kernel Da l' Devil ili Semaphore, koji je dobar sa CM9 i aktuelan, samo da nema restarta itd! SVidja mi se opcija Touchwake, da li sad radi dobro, prije nije radio OK! :D

Semaphore provereno dobar, sa devliom nemam iskustva.

Okacili su, sredili su i audio delimicno.

Sredili superuser i GPS.

Ili da okacim sve (copy - paste):

Working:

-Touchscreen
-GPU
-Softkeys/Hardkeys
-Butter
-ADB
-USB
-Internal/External SD
-Camera
-Audio
-WiFi
-HW Video Acc
-GPS

Not working:

-Bluetooth
-Call/SMS/Data

Citao sam, sredili su 4 stvari za 7 minuta :D Epic!

Upravo sam probao JellyBean-MKalter-V0.45. Za ovako ranu fazu razvoja radi sasvim dobro. Bice tu jos podosta peglanja...

Nazad
Vrh Dno