Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ponavljamo se. Skini poslednji gingerbread rom sa samsfirmware sajta. Valjda je JW1, mada svejedno i ako je neki stariji JVU.

Prebaci telefon u download mod i poveži sa odinom. Flešuj preko odina, ubaci pda, modem i csc fajl, ubaci pit 512 i štikliraj repartition. Izgubićeš sve od podataka tako da prethodno odradi backup.

Potom skini odgovarajući cfroot kernel sa xda foruma za taj rom i flešni iz Odina tako što ga ubaciš u pda, telefon naravno u download modu.

Sad si dobio CWM recovery iz koga flešuješ šta ti je volja. Moj predlog poslednji CM9 nightly.

Imam pitanje za Voodoo Sound, nikad to nisam koristio pa sam gledao može li da se stavi na Tiramisu i ako sam dobro shvatio može jer sam stavio onaj mnics kernel a on podržava Voodoo koliko sam vidio na XDA, pa sam sad skinuo Voodoo Sound sa marketa. Po onome što sam čitao on daje bolji kvalitet zvuka pa da li su vaša iskustva stvarno takva? Pretpostavljam da treba imati kvalitetnije slušalice da bi se to osjetilo, ja imam CX-150. Ima li neki link o tome kako podesiti podešavanja u Voodoo Sound za najoptimalniji kvalitet zvuka? Recimo ona opcija Headphone amplifier je po defaultu na -10 dB, a na koliko da stavim? Ili da ništa ne diram već ostavim sva ova default podešavanja? Mogu li preko Voodoo da pojačam sve zvukove na telefonu? I kako uopšte Voodoo radi, da li stavlja bolje drajvere za zvuk, zašto Samsung to nema u stock veziji?

Ponavljamo se. Skini poslednji gingerbread rom sa samsfirmware sajta. Valjda je JW1, mada svejedno i ako je neki stariji JVU.

Prebaci telefon u download mod i poveži sa odinom. Flešuj preko odina, ubaci pda, modem i csc fajl, ubaci pit 512 i štikliraj repartition. Izgubićeš sve od podataka tako da prethodno odradi backup.

Potom skini odgovarajući cfroot kernel sa xda foruma za taj rom i flešni iz Odina tako što ga ubaciš u pda, telefon naravno u download modu.

Sad si dobio CWM recovery iz koga flešuješ šta ti je volja. Moj predlog poslednji CM9 nightly.

Koji da skinem? :D http://www.sammobile.com/firmware/

Imam problem sa Tiramisu i USB povezivanjem na kompjuter, kada nešto prebacujem na SGS ili na kompjuter sve se u startu zaledi, CPU na SGS ode na 100% i tu se zakuca, moram vaditi bateriju. Da li se to još nekome dešava i da li neko ima ideju šta je problem?

Jedini način da nešto prebacim na telefon je preko WiFi i file managera (Solid Explorer) ali uspije da prebaci samo manje fajlove, kod nešto većih i on zaglavi.

Šta bi mogao biti razlog?

Imam problem sa Tiramisu i USB povezivanjem na kompjuter, kada nešto prebacujem na SGS ili na kompjuter sve se u startu zaledi, CPU na SGS ode na 100% i tu se zakuca, moram vaditi bateriju. Da li se to još nekome dešava i da li neko ima ideju šta je problem?

Jedini način da nešto prebacim na telefon je preko WiFi i file managera (Solid Explorer) ali uspije da prebaci samo manje fajlove, kod nešto većih i on zaglavi.

Šta bi mogao biti razlog?

Kako si ti ubaio cwm recovery?

Na flashovan stock JW4 2.3.6 kojeg sam koristio par dana sam stavio cf-root pa onda Tiramisu preko CWM (prvo onaj mnics kernel pa Tiramisu). Koliko se sjećam tako nekako je bilo.

Na flashovan stock JW4 2.3.6 kojeg sam koristio par dana sam stavio cf-root pa onda Tiramisu preko CWM (prvo onaj mnics kernel pa Tiramisu). Koliko se sjećam tako nekako je bilo.

Odakle da skinem taj cf-root nema nigde cf root za xwjw5 ?

Poslednja izmena:
Pronađi ga u toj temi. Napisao sam pre par postova kako se flešuje: telefon u download mod, u odinu se kernel stavi u pda i startuje. To je cela mudrost..

Pronađi ga u toj temi. Napisao sam pre par postova kako se flešuje: telefon u download mod, u odinu se kernel stavi u pda i startuje. To je cela mudrost..

Da Lazo prijatelju ali koji kernel da skinem :D nema tamo sam trazhio za gingerbread.XWJW5 i nema :(

Probaj sa poslednjim CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.zip

Ako ne dobiješ cwm recovery, moraćeš da skineš JW4 rom :)

Probaj sa poslednjim CF-Root-XX_OXA_JW4-v4.4-CWM3RFS.zip

Ako ne dobiješ cwm recovery, moraćeš da skineš JW4 rom :)

Fala Lazo na pomoci evo ga radi :D hvala i ostalim koji su mi davali uputstva :) e sad odakle da skinem cm9 sa kog linka jel odavde http://get.cm/ i koji da skinem galaxysmtd?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Skinuo sam i ubacio lepo radi, nego zanima me ima li na ovom romu video snimanje auto fokus?

E ajte preporuchite neki pler za muziku ovaj na cm9 je bash ruzhan :D koji je estetski najlepshi?

Ja koristim Player Pro i meni je dobar, primjetio sam da ti razni popularniji playeri sa marketa troše osjetno više CPU od stock palyera u GB.

Ok, fala. A koji kernel da ubaciim koji je najbolji za cm9?

Nema potrebe da menjaš.

flešnuo tiramisu. na kraju sam odradio stock gb/semaphore gb/semaphore ics/wipe svega (data, cashce, dalvik casche)/fleš tiramisua 1.9.6.
hvala svima na podršci ;) :)
prvi utisci, nakon tri dana korišćenja :
- sa apex luncherom, ovaj ics ima definitivno najlepši interfejs i predstavlja priličan skok u odnosu u odnosu na moj prethodni darkyy 10.x i sve ostale gb/froyo custom romove koje sam koristio prethodnih godinu i po korišćnje sgs-a (darkyy, cm, miui, simplicity),
- radi mnoooogo brže. sve je nekako mnogo više smooth, bez zastajkivanja, kočenja, itd,
- dešava se da mi zabaguje prilikom poziva, nakon čega moram da restartujem telefon,
- ne mogu da isključim korišćenje rečnika, iako sam ga odčekirao u podešavanjima,
- ne sviđa mi se nedostatak opcije u imeniku gde prevlačenjem desno/levo preko imena kontakta zovem/šaljem sms (ili postoji negde uključenje ovoga),
- za sada mi deluje da mi baterija traje manje nego ranije.

osim ukoliko ne naiđem na još neku katastrofu, definitivno ostajem na tiramisuu.
koji modem/kernel koristite?

I ja sam nekih 6 dana na Tiramisu, kernel je mnics a modem mislim da je onaj XXJVT. Mene ovih dana zeza SD kartica a ne znam zasto, znaci ne mogu nista na nju da snimim ako je vece od 2-3 MB, bilo preko USB-a bilo preko WiFi, a i kad sam sinoc snimao video i podesio da ga smjesti na SD nije moglo, desi se da CPU ode na 100% i moram vaditi bateriju da ga oborim, ne vidim koji proces ga guši iako sam to tražio. Sa kartice je uredno čitao sve što se tu nalazilo (muzika, slike) ali ne može ništa da snimi na nju jer zaglavi ili tokom kopiranja ili u samom startu kopiranja. Sumnjao sam na samu SD karticu i izvadio da je formatiram u card readeru (dva puta) i opet je isto, a kad je u card readeru sve normalno mogu da radim sa njom, samo u SGS me zeza. Ne sjećam se kad se to tačno počelo dešavati ali prije par dana je radilo normalno. Ima li neko ideju šta bi mogao biti razlog, da li se to nekome ikad desilo?

Osim toga dosta sam zadovoljan, slažem se sa navedenim, radi brzo, lijepo, Apex mi se dosta sviđa (probao sam i ostale launchere koji se nalaze u Tiramisu instalaciji ali Apex je najbolji, možda bih mogao probati Pro verziju). Imenik, dialer i messages mi se nisu svidjeli pa sam stavio Go Contacts i Go SMS. I meni nedostaje pozivanje ili slanje SMS-a prevlačenjem preko kontakta. Ako na riječnik misliš to što ti podvlači crvenom bojom riječi i mene zanima kako da to isključim, ako neko skonta neka javi. Pozive nisam puno koristio pa nisam vidio bagove. Samo mi se GUI kod poziva manje sviđa neko na GB.

Nekidan sam u prirodi šetao i koristio onaj Sports Tracker i GPS, radilo je jedno vrijeme a onda se GPS zaglavio a ni 3G mi nije radio, mislio sam da je on sam zaglavio a kasnije sam vidio da nije bilo telefonskog signala uopšte pa zato ni 3G nije radio.

Pitanje za modem, u Aroma instalaciji je napisano da onaj ZSJPG ima duže trajanje baterije i osjetno bolji signal, da li ga je neko probao? Ako idem na Modify u Aroma instalaciji da samo stavim taj modem da li trebam nešto bekapovati prije toga? Pretpostavljam da ne moram ali da ipak pitam. Koja je inače uloga modema u sistemskom dijeli Androida, da li baš to oko kvalitete signala i tih nekih stvari? Da li nešto gubim ako stavim drugi modem? Pošto iz tog nekog opisa taj ZSJPG djeluje najbolje.

Poslednja izmena:
Pitanje za modem, u Aroma instalaciji je napisano da onaj ZSJPG ima duže trajanje baterije i osjetno bolji signal, da li ga je neko probao? Ako idem na Modify u Aroma instalaciji da samo stavim taj modem da li trebam nešto bekapovati prije toga? Pretpostavljam da ne moram ali da ipak pitam. Koja je inače uloga modema u sistemskom dijeli Androida, da li baš to oko kvalitete signala i tih nekih stvari? Da li nešto gubim ako stavim drugi modem? Pošto iz tog nekog opisa taj ZSJPG djeluje najbolje.
ZSJPG sam koristio i odlican je modem (radio). Naravno uvek ima slucajeva kod kojih ne radi kako bi trebao ali su dosta retki, tako da je za preporuku. 3G nisam testirao. Backup pre instalacije modema nije potreban (samo wipe cashe/Dalvik cashe), ali ako nisi uradio do sada, ne znam sta te sprecava da potrosis 1 minut svog vremena na korisnu stvar;). Na pitanje uloge modema si vec sam sebi uglavnom odgovorio, za vise pravac Google. Btw. modem ne utice na rad WiFi na fonu, taj deo radi u kombinaciji sa kernelom.
P.S. "U Tiramisu verziji 1.9.5 pri modifikaciji NE koristiti SamsungApp, a u v1.9.6 obavezno koristiti Wipe mada je u Aroma instaleru
navedeno da to radi automatski - NE RADI".

Backup pre instalacije modema nije potreban (samo wipe cashe/Dalvik cashe)
To wipe čišćenje se radi iz CWM ili iz Aroma instalera?
Ne sjećam se da sam vidio Davlik cache u CWM, ali možda ima.

Iz CWM-a. Dalvik je pod advanced.
cwm.jpg

cwm-advanced.jpg

Hvala hvala, nisam zalazio pod advanced :). Treba li uraditi i wipe data/factory reset iz glavnog menija i wipe davlik cache iz advanced kod promjene modema?
Ne znam šta mu dođe Davlik cache ali očistiću ga. Tek sam od nedavno u ovim čačkanjem oko romova, treba pohvatati kad se koji cache čisti i koje su procedure za ovo i ono :)

Na XDA na Tiramisu temi sam malo bacio pogled na komentare za 1.9.6 Tiramisu i neki su rekli da im djeuje da 1.9.5 radi bolje oko nekih stvari. Da li je ovde neko probao oba i ima li nekih konkretnih razlika? Ja sam još na 1.9.5. Kako ide to sa OTA upgrade, da li on skine i instalira sam automatski ili je to samo klasični download koji smjesti rom u memoriju telefona pa onda opet ideš sam u CWM i instaliraš? U tom slučaju mogu i sam sa sajta skinuti 1.9.6 pa ga instalirati. Da li pri prelasku na tu noviju verziju on briše kontakte, SMS-ove, aplikacije, da li on tada automatski radi factory reset ili ja treba da ga radim, a i to cache čišćenje (data iz glavnog CWM menija i davlik iz advanced)?

Vrh Dno