Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Meni izgubi 1% za 8 sati. Naravno, iskljucen data, wifi i na 2G kao kod tebe.

Onemogucen mi je edit zbog vremenskog trajanja...

Za korisnike Tiramisu-a, idite na Settings - Wireless & Networks - More... - Mobile Networks i proverite Access Point Names jer
ROM ima veliku listu APN-ova i sam mi se podesio. Koliko je dobro, toliko i nije za korisnike koji ne obrate paznju zbog Data protoka.
Nisam siguran da li se podesava na svim mrezama ili samo konkretno na mojoj (M:tel Republike Srpske).

Ajd neka mi neko objasni sta mi se desilo jer posle vise od godinu dana flesovanja se nisam nikad susreo s ovim niti procitao:

Hteo sam da flesujem Tiramisu,trenutno sam na custom 2.3.6 jvu,semaphore kernel...ubacim ICS semaphore kernel na internu memoriju i Tiramisu rom,naravno...i krenem sa procedurom,flesujem ICS kernel ,to prodje ,izvadim bateriju,udjem sada u ICS semaphore i krenem u flesovanje Tiramisu...prodjem kroz Aroma installer,sve se zavrsi i kad se restartuje fon po instalaciji ,OPET ME DIREKTNO VRACA SAM U RECOVERY! I umesto da digne sistem,telefon jedino bootuje samo u recovery...probao sam da restartujem fon,vadim bateriju,flesujem rom ponovo sa default install,pa posle i da menjam kernel...sta god uradio fon sam upada u CWM i nema dalje??? Sta se to desilo? Lagfix je off.Sreca pa sam odradio nand backup,pa sam se vratio na stari rom...

Jesi li uradio Wipe data/format, wipe cash, wipe dalvik cashe ?

Verujem da jesi, trebao si samo da ponovis proceduru tj. sledece korake:

4) Flashing then the Rom
5) The Rom should go to Recovery (blue this time), re-do a wipe of the whole system and format, cache, data and datadata frommounts and storage
6) Re-flash then the Rom
7) Restart

Poslednja izmena:
Meni izgubi 1% za 8 sati. Naravno, iskljucen data, wifi i na 2G kao kod tebe.

Meni je peko noci isto sa iskljucenim wifi i data otislo sa 100% na 89% i nakon pola sata koriscenja posle toga(mail, citanje vesti) je na 81%...
Mada je meni i MIUI MB trajao jedan dan najvise... Samo mi je kod ovih Samsung base romova trajao duze.

Poslednja izmena:
Kod mene je izgubio 3-4 procenta, ali to je tako prvih par dana, posle se smiri na 1-2 procenta za noć

screenshot2012-04-23-08-.png

Jesi li uradio Wipe data/format, wipe cash, wipe dalvik cashe ?

Verujem da jesi, trebao si samo da ponovis proceduru tj. sledece korake:

4) Flashing then the Rom
5) The Rom should go to Recovery (blue this time), re-do a wipe of the whole system and format, cache, data and datadata frommounts and storage
6) Re-flash then the Rom
7) Restart

Ajd' probacu ponovo... ;)

I ja sam ZSJPG stavio i sve ostalo uglavnom sto je bilo recommended...
Samo ja sam i kalibrisao bateriju jer sam taj dan 6 puta flesovao jer me IMEI zezao, pa sam finalni fles uradio sa baterijom na 60-70%. Mozda ce se promeniti nesto nakon prvog potpunog praznjenja i punjenja.

Poslednja izmena:
Evo kako je stanje kod mene, sto se tice baterije (Slim ICS + Devil 2 kernel) + neki Nexus modem (Kb3)

slim-33-stoske.png
slimdevil2-stoske.png

Moglo bi i bolje bez BLN-a i recimo da je ukljucen 2G umesto HSPA.

Ja sam ćorav, gde je Call Forwarding u CM9?

EDIT:

Našao sam, kompletno retardirano.

Ako nekoga zanima, ode se u Dialer, pa menu button za settings, pa onda tu ima.

Poslednja izmena:
Ama dal moguce da samo ja imam problem sa mobilnim internetom na ICS-u... vise radi nego sto ne radi...a kad ne radi izbacuje poruku "ECONNRESET" ...3G net na 2.3.6 u odnosu na ICS radi extra!...dzabe sto ICS radi tečnije i lepse kad zakazuje na elementarnim stvarima!

Htedoh reci vise NE RADI nego sto radi :S :D

Intalirao sam tiramisu, za sad sve super radi. Zanima me da li je moguce nekako promeniti font. I kako sam navikao na zvuk na tw prilikom prilikom neke interakcije sa home screen-om da li je moguce namestiti jaci zvuk. U podesavanjima stavio sam zvuk najace gde god to moze ali zvuk mi je i dalje slab.

Priliiom instalacije tiramisu nudi opciju izbora fontova. Može se uraditi i posle instalacije tj ponovo se flešuje ali se izabere alter opcija ili tako nešto slično.

Drugari jedno pitanje, drugarica uzela polovan sgs sa fabrickim 2.1, jel mogu da ga pregazim odmah sa ginger 2.3.x ili moram prvo na froyo pa tek posle na ginger 2.3.6 recimo?

Toga sam se i bojao. Reko da ne postoji neka druga opcija
Pa ne moras sve pregaziti. Iz CWM-a pokrenes instalaciju i dodjes do dela "modify", potvrdis i to je to.
Ne treba ni Wipe raditi.
Ili potrazis (naletao sam na XDA), fontove u zip-u pa ih instalises iz CWM-a. Ne vidim sta je tu tesko ili
da dugo traje?
Sto se tice zvuka odavno mi je ostala navika (Nokia time :d) da sve ringtones i notifications zvukove provucem kroz Mp3Gain, Nero Wave Editor ili slicne programe i pojacam ih. Mada da budem iskren od kako sam kupio VoodooSound sa marketa nemam potrebe za tim "sportom".

E meni na Tiramisu ne ukljucuje ekran kad mi stigne SMS, samo se cuje zvuk i BLN svetli, a na svakom romu se i ekran ukljuci... Jel sam ja to prevideo u podesavanjima ili je to prosto tako?

Koristim HandcentSMS, mozda ti neko odgovori ko koristi default app kao i ti?

Ama dal moguce da samo ja imam problem sa mobilnim internetom na ICS-u... vise radi nego sto ne radi...a kad ne radi izbacuje poruku "ECONNRESET" ...3G net na 2.3.6 u odnosu na ICS radi extra!...dzabe sto ICS radi tečnije i lepse kad zakazuje na elementarnim stvarima!

Da li si probao da promenis modem?

Imas ovde kolekciju ICS modema, pa probaj...

http://perka.zapto.org/

Samo flash iz CWM-a...

Flesnuh i ja Tiramisu i imam problem kada sam na 2G-3G mrezi i na marketu pokusam nesto da skinem. Svaki put mi izbaci Error - "could not be downloaded due to an error. (406)" kada koristim wi-fi najnormalnije skidam sa marketa.
U cemu moze da bude problem? Inace sve ostalo mi radi preko 2G-3G mreze.

Deinstaliraj titanium i obrisi sve sto ti izadje kao rezultat u pretrazi sa rootexplorerom

Sad sam skinuo nesto sa marketa preko GPRS-a i radi normalno... Mozda si i ti uzeo neki falican modem... ja sam ZSJPG stavio...
I da, hoce da pravi problem ako si nesto sistemsko titanium backup-om vratio, ne sve, meni nije radio internet browser kad sam bookmarks vratio i program za poruke kad sam poruke vratio...

Poslednja izmena:
Obrisi proxy i port u podesavanjima apn-a.

Poslednja izmena:
Drustvo hteo bih da instaliram stock froyo js8, pa me zanima da li je neki poseban proces prilikom prelazenja sa ICS na stariji rom ili moze direktno preko odina. Nasao sam gomilu tutoriala al sve za note, nigde za S :) ... Ako neko zna za neki link bio bih mu zahvalan!

Nadji neki froyo sa froyo bootloaderom, pa onda flesuj taj, ili ako taj ima onda mozes samo njega. Standardno iz odina se flesuje.

Vrh Dno