Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

dkdnt je napisao(la):
Inače LCD density je 182 DPI (dosta manje od osnovnih 240DPI), pa sve dosta sitnije. Na XDA temi mu stoji da aplikacije mogu da baguju zbog ovoga i da ima neki workaround, ali meni se svi programi lepo prikazuju u menijima. Jasno, sve je mnoooogo preglednije.
Pola aplikacija u marketu ti neće raditi kada ti stoji 182. A i dobijaćeš onaj bag sa weba kada pristupaš prodavnici. Ali ima rešenje. Vratiš na 240. Resetuješ telefon. Odeš u podešavanja, pa u aplikacijama nađeš market. Obrišeš sve podatke i keš. Pokreneš prodavnicu i prihvatiš uslove.
Ako sve radi, vratiš na 182. I radiće ti sve dok ne obrišeš ponovo podatke od prodavnice.
Izašla je nova verzija slima koja popravlja i fb sinhronizaciju.

Ja sam koristio jedno vreme taj slim i prešao sam na open kang (aokp) i mnogo mi bolje radi. I dalje ga razvijaju za razliku od ths-a.

Послато са GT-I9000 уз помоћ Тапатока2

Izasao je onaj value pack, koliko sam video dodat je tw4 launcher, i ima 364 MB rama. Drugo nisam primetio da je promenjeno.

Pola aplikacija u marketu ti neće raditi kada ti stoji 182. A i dobijaćeš onaj bag sa weba kada pristupaš prodavnici. Ali ima rešenje. Vratiš na 240. Resetuješ telefon. Odeš u podešavanja, pa u aplikacijama nađeš market. Obrišeš sve podatke i keš. Pokreneš prodavnicu i prihvatiš uslove.
Ako sve radi, vratiš na 182. I radiće ti sve dok ne obrišeš ponovo podatke od prodavnice.
Izašla je nova verzija slima koja popravlja i fb sinhronizaciju.

Ja sam koristio jedno vreme taj slim i prešao sam na open kang (aokp) i mnogo mi bolje radi. I dalje ga razvijaju za razliku od ths-a.

Послато са GT-I9000 уз помоћ Тапатока2

ja nisam nešto puno aplikacija instalirao i rekao bih da su mi sve radile ok (izuzev FB). Samo Skype i LAST.Fm od onih koje inače koristim (a realno, ne koristim puno aplikacija). Ipak, sinoć sam stavio na 240dpi, tj. mislio sam da sam stavio na 240 (u stvari je bilo 200dpi). Sad mi je 240dpi ladno pregolemo, a 200 ok. Inače čini mi se da se SLIM najbrže diže od ROMova koje sam imao.

Usput, ovaj value pack važi samo za stock rom ili šta? (jasno mi je da ne važi za ICS romove -_- ). Prošli put kad sam vraćao stock procedura je bila ubistvena (vraćao sam neki bekap sa Odinom), ima li neka jednostavnija procedura? Hteo bih da probam kako radi sa value packom, dok sam u ovom raspoloženju menjanja ROMova i dok se ne skrasim sa nekim ;)

ja nisam nešto puno aplikacija instalirao i rekao bih da su mi sve radile ok (izuzev FB). Samo Skype i LAST.Fm od onih koje inače koristim (a realno, ne koristim puno aplikacija). Ipak, sinoć sam stavio na 240dpi, tj. mislio sam da sam stavio na 240 (u stvari je bilo 200dpi). Sad mi je 240dpi ladno pregolemo, a 200 ok. Inače čini mi se da se SLIM najbrže diže od ROMova koje sam imao.
I na 200dpi nećeš moći instalirati pola aplikacija, a kada odradiš onu caku i prevariš market, sve će raditi.
A što se tiče brzine... Bitno ti je da staviš i neki drugi kernel koji podržava live oc, i da mu staviš raspon od 100MHz do 1.2GHz.
Tek onda će da leti, a baterija će ti duže trajati :)

Izasao je onaj value pack, koliko sam video dodat je tw4 launcher, i ima 364 MB rama. Drugo nisam primetio da je promenjeno.

New Feature Updates:

Face Recognition (Face Unlock): Low levels of security
Snapshots of video recording, photo editor Adding
Some applications require the ability to change font size add
Launcher features some improvements such as adding a folder
Add Smart Setup icon bill

Korisnici prijavljuju i slab touch responsivity, slab WiFi signal (ne znam za kvalitet) i slicno. Da ne pominjem da ih dosta dobija
bootloop prilikom flesovanja. Jos je rano za korisnike na dnevnoj bazi, ali ko voli....

I9000XXJW4 [ValuePack Firmware] (Europe) Link1 Link2

Root ili odavde (Firmware + root)

Ah, ovaj novi SLIM ima golem bag sa funkcionisanjem telefona. Uglavnom neće da radi. Prelazim na sipmlicity stoga :)

P.S. Totalno noob pitanje, kako da vratim stock rom najjednostavnije? I da, je l povratak sa ICS na GB ima neke specifičnosti ili može da se flešuje normalno?

New Feature Updates:
Korisnici prijavljuju i slab touch responsivity, slab WiFi signal (ne znam za kvalitet) i slicno. Da ne pominjem da ih dosta dobija
bootloop prilikom flesovanja. Jos je rano za korisnike na dnevnoj bazi, ali ko voli....
Nema nikakvih problema sa touch-om i wifi-jem. Ja danas ceo dan koristim i sve funka savršeno.
Bootloop su dobili jer su stavili repartition.

Explanation: The bootloops are caused because the dbdata file is missing from the rom (it's just a Kies upgrade, not a full rom), and you probably ticked repartition when flashing.

Poslednja izmena:
Isti thread na XDA par stranica pre:

What's bad:
touch responsivity is rly bad and because of that handling is very sluggish...so no comparison to ICS
not really more RAM because phone consumes more RAM from the start--> JVU 190-200 and JW4 220-230
still no google talk video
wifi is worse than it was on JVU or ICS-->weak signal!
still no chance to order ur apps alphabetical in app drawer

Mada response izgleda da je moguce srediti kada se rootuje fon.

Pa? Ja nemam problem ni sa wifiem ni sa touchem, ostalo nisu bagovi, tako je kako je. Kada je bio gtalk video? Kako moze nesto da se nazove bag ako nikada nije ni bilo ubaceno, kome treba naci ce, nije to rocket science.

PS. Ja vise ni ne citam nista na XDA, brdo gluposti nabacano na gomilu, i ono sto je pametno bude zasuto djubretom svakakvih *****a. Uostalom probajte sami, pa donesite zakljucak.

Poslednja izmena:
Brdo gluposti nabacano na gomilu??? A radis copy- past od njih?:confused: Odmah da se ogradim da te ne prozivam ali malo sam sebi pobijas... Slazem se da ima djubreta ali utreniras oci kao ja pa ga i ne primecujes... dodje mu kao sum saobracaja negde iza ledja :D.
Btw stoji ona tvrdnja da nisu bagovi. Uz malo googlanja nadjes sta ti treba a zato i postoji toliko romova. Maltene koliko i juzera, zar ne?.

^idi lepo preko odina, mada ti preporučujem da staviš Darky, radi fantastično, oduševljen sam ROM-om, a bio sam na kratko pre toga na stocku koji je bagovao užasno (izleće iz poruka i imenika), a imao sam i MIUI i teamhacksung ICS i CM7 pre njega...

Definitivno bi mogli da iskuliraju sa veličinama ekrana, meni je i ovaj SGS prevelik, nekako mi je 3.5" prava mera.Mada me je možda iPod četvrte generacije iskvario :)... I ne znam zašto bi iko želeo da pređe sa SGS na Nexus S, prvo što nema AMOLED, drugo što nema slot za microSD.
I ja sam tako mislio dok ga nisam probao, u displeju se ne vidi neka razlika znacajna, 16GB je meni dovoljno a optimizacija je mnogo bolja, posle 15 dana bez gasenja radi savrseno bez trunke laga...

Meni je Simplicity pravio problem koji se ogledao u sledecem. Dignem dialer i pocnem birati broj a on ga iz cista mira zatvori. Sledece biranje prodje kao sto i treba. Ucestalost je svako 5. biranje je problem. Ispi**im i stavim ovaj Saurom. Za sada (10dana) je sasvim OK. Nikakvih neugodnih i neocekivanih iznenadjenja nemam.

A meni se to desavalo sa dilerom i sa porukama kada sam koristio neki memory optimizer, jer mi se posle duzeg koriscenja ram napuni i telefon uspori znacajno i onda memory optimizer pomaze ali mi gasi tako kad udjem u dialer ili poruke pa moram dva puta da ulazim i kad koristim nesto zahtevnije kad izadjem restaruje mi launcher... A kad smanjim vrednost u memory optimizer-u nista ne gasi ali radi jako sporo sto me jako nervira( to mi se na Darky romu desavalo). Sad sam na MIUI MB (8 dana) i radi fantasticno, jako je brz, nema laga, ima uvek dovoljno rama i ne zakucava(izmedju 50-120 MB uvek), ima jako dobra resenja za razne stvari, malo brze trosi bateriju( u odnosu na Darkija) ali ne znacajno, 24h+ uvek izdrzi...

Treba mi pomoc ...
Imao sam na telefonu Darkys_v8.0_Gingerbread telefon je vec bio rutovan i radilo je sve ok...

I juce ubacim DarkyROM_v10.4.2 (koji kida kako radi) aili nesto sam izgleda zahebo i sad mi ne radi rikaveri mod (znaci uopste ne mogu da dodjem do njega da biram sta da instal) i baguje mi kad se pali telefno ekran ima zilion boja ko da je crko ali kad se upali sve je ok...

pomoc

Hvala !!!

Treba mi pomoc ...
Imao sam na telefonu Darkys_v8.0_Gingerbread telefon je vec bio rutovan i radilo je sve ok...

I juce ubacim DarkyROM_v10.4.2 (koji kida kako radi) aili nesto sam izgleda zahebo i sad mi ne radi rikaveri mod (znaci uopste ne mogu da dodjem do njega da biram sta da instal) i baguje mi kad se pali telefno ekran ima zilion boja ko da je crko ali kad se upali sve je ok...

pomoc

Hvala !!!

Trebao si prvo preko Odina da flesujes Darky rom Resurrection pack 10.2( http://sourceforge.net/projects/ficeto.u/files/DarkyROM_10.2_Resurrection.zip/download ) pa preko njega 10.4.2...

Fora je sto sad ni na jedan nacin ne mogu da udjem u rikaveri,tj kao udje ali brljavi ekran i nista se ne vidi,tako da ne mogu nista da uradim...

Pomagaj te :mad:

Isključi telefon, drži vol down, home i power dugme, ulaziš u odin. Flešuj neki stock rom i sve je ok. Nemoj da se cimaš nećeš ništa zeznuti. Ako ne znaš kako da flešuješ rom iz odina javi se, sredićemo.

Počeli su da izlaze nightly CM9 romovi. Poslednji ima 370MB slobodne memorije.

Trebao si prvo preko Odina da flesujes Darky rom Resurrection pack 10.2( http://sourceforge.net/projects/ficeto.u/files/DarkyROM_10.2_Resurrection.zip/download ) pa preko njega 10.4.2...

Fora je sto sad ni na jedan nacin ne mogu da udjem u rikaveri,tj kao udje ali brljavi ekran i nista se ne vidi,tako da ne mogu nista da uradim...

Pomagaj te :mad:

Udjes u Download mod(drži vol down + home + power dugme) i onda preko Odina flesujes Resurrection pack, kao sto sam ti gore napisao i stavio link... Mislim da i odin imas u tom .zip fajlu...

Da li neko moze da mi kaze ko ovde na bench forumu moze da naruci zadnju masku za samsung i9000 galaxy s?Znam da je neko narucivao sa ebay-a ali ne mogu sada da nadjem pa ako neko zna zamolio bih ga da se javi.Narucio bih cetri zadnje maske za sebe i jos tri drugara kojima je zadnja maska malo napukla.
Znam da je neki user kacio i linkove sa maskama u raznim bojama ali ne mogu da nadjem u ovoj temi ovde ko donosi,pa ako moze mala pomoc.
Hvala.

Eeee jes Alexa, narucivao i ja preko njega ;)

Ok hvala na brzim odgovorima.Kontaktiracu ga da vidim da li moze da naruci.

Hej ljudi, pomagajte :)

stavio sam novi Dark Knight rom posle SLIM-a jer sam mislio da je SLIM imao neki bag, ali izgleda da nije do njega. Naime, telefon u određenim momentima neće da radi kao telefon, tj, neće da šalje i prima pozive i poruke. Kad sa njega uzmem da okrenem drugi broj, zaglupi se skroz i zaglavi se na dialing delu (čak i kad odem na Home, u pozadini i dalje vrti taj poziv). Kad sa drugog telefona zovem svoj broj, čuje se kao da zvoni, dok sam Galaxy ne zvoni i ne daje nikakav znak da ga neko zove (a ovamo se uredno čuje zvono).

Ovo mi se događalo sa SLIM ICS romom, pa sam vratio na neki STOCK, jer sam mislio da je bagovit ROm, al izgleda da nije do njega (samo).

Video sam (na raznim temama o custom ROMovima)da imaju neki problemi sa radiom i modemom (valjda se misli na mob) al stvarno mi ništa nije jasno.

Evo šta piše u about:

Baseband Version (miože li neko da mi kaže ukratko šta je ovo?): I9000XXJVU
Kernel version: 3.1.10-i9000 Devil_1-16b_bfs_bln_cmc

P.S. Na telenoru sam.

Ok, verovatno se radi o tome, pošto je i onaj SLIM bio 4.0.4. A sada jedno noob level 6762 pitanje, mogu li sad da flashujem 4.0.3 ICS iz recoverija? Ili mora odin?

P.S. Hvala :)

Stavio sam SIMPLICITY 2.2.1 sve super radi samo ne znam kako da sihronizujem facebook sa kalendarom i imenikom, i nigde ne mogu da nadjem gtalk ?

Nazad
Vrh Dno