Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ljudi, drugar je uzeo Samsung Nexus S pre nekih mesec dana i mogu da vam kazem da radi bar tri puta brze i gladje od Galaxy S-a, hardver im je skoro identican ali ga je Google optimizovao samo tako... A stavio je i oficijalni ISC koji radi besprekorno...
Tako da ako neko ima prilike za malu razliku neka zameni... :)

Ja mislim da njemu ili tebi Galaxy S ne radi kako treba ;)
Prosto nebih znao kako 3x glatkije moze da izgleda posto ovo sljaka da nemam nijednu zamerku.

Darky 10.4.2 radi kao sat, preporuka da probate, ko se smorio sa simplicity I mintberry-em. :thumbup:

Teamhacksung ICS kod mene već mesecima, od builda 13 pa do sada 16.
Ne znam zašto se ljudi zadržavaju na GB i petljaju sa time.

Em lepše,
em brže radi,
em drži bateriju solidno.

I ja sam menjao gomilu GBa,
darky,
stock i kernele,
miui,
mitra ROM,
insanity,
ali posle ICSa mi ne pada na pamet da se vraćam.
Stvarno mi nije jasno.
Pregledajte youtube kako izgleda.

Jedino mi je miui ostao u dobrom sećanju,
ali to je već stvar ukusa i izgleda,
mnogima se ne sviđa,
ali što se tiče svega ostaloga,

samo Teamhacksung i vozi. :D

Poslednja izmena:
Slazem se, al kad bude final, dogodine :D

Ja mislim da njemu ili tebi Galaxy S ne radi kako treba ;)
Prosto nebih znao kako 3x glatkije moze da izgleda posto ovo sljaka da nemam nijednu zamerku.

Dobro, malo sam preterao, nije 3x ali radi dosta bolje, mada sam ja imao Darky Rom 10.4.2 koji u pocetku radi super ali posle nekog vremena pocne jako da laguje, ali sam uporedjivao i sa Desire S kojeg ima moj brat i radi gladje, i najzahtevnije internet stranice tipa www.worldoftanks.eu ucitava i pregleda bez imalo laga dok drugi bas i ne... Probajte...

Stavio sam MIUI Mintberry i sad mi se IMEI izgubio (0049990.....) i ja vratio stari rom i IMEI normalan i sve OK, pa sam ponovo fleshovao MIUI Mintberry i opet se izgubio... Jel se nekome desilo to? Radi on normalno sve ali me nervira.

Bekapuj efs folder pa ga vrati na telefon posle flešovanja miui-a. Tu bi trebalo da se nalaze podaci o imei broju. Opet, za svaki slučaj, bekapuj i taj efs folder koji imaš kad flešuješ miui. Posle svake zamene tog foldera restartuj telefon.

Bekapuj efs folder pa ga vrati na telefon posle flešovanja miui-a. Tu bi trebalo da se nalaze podaci o imei broju. Opet, za svaki slučaj, bekapuj i taj efs folder koji imaš kad flešuješ miui. Posle svake zamene tog foldera restartuj telefon.

Bekapovao sam ja to jos davnih dana, ali ne moze to biti problem jer flesovanje roma to ne moze da menja... Nasao sam resenje u medjuvremenu, stavio sam prvo stariju MIUI-a , pa preko nje najnoviju i sve sljaka sad... Iz nekog razloga nije hteo da ga cita kad sam odma stavio najnoviju verziju...

Ipak može da se menja, sećam se da je Caesar-u zeznuo imei i mrežu, doduše na sgs2. Sve u svemu, dobro je da radi sad.

Meni je ICS teamhacksung jeo bateriju poprilično i imao bug sa wirelessom kod mene na poslu, stalno se diskonektovao. Ne znam ni što pokušavam da stavim nešto normalno na fon, ionako ću uskoro da ga prodam i da uzmem Galaxy Nexus/HTC One X/Galaxy S3...

Meni ics od haksunga radi super. Baterija slabije traje ali nista strašno. Ja sam planirao isto da uzmem Galaxy Nexus ali sam odustao. Ja bi voleo da izađe neki fon istih dimenzija kao sgs inače ne znam sta ću da radim, šaka mi sigurno neće narasti a galaxy nexus je za mene prevelik. Vidim da sada nema ispod 4.3 nista a i to vise nema, sve 4.5,4.6 ekrani.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Da li mogu instalirati stock rom preko CWM-a ? Stock rom je u zip formatu

^idi lepo preko odina, mada ti preporučujem da staviš Darky, radi fantastično, oduševljen sam ROM-om, a bio sam na kratko pre toga na stocku koji je bagovao užasno (izleće iz poruka i imenika), a imao sam i MIUI i teamhacksung ICS i CM7 pre njega...

Definitivno bi mogli da iskuliraju sa veličinama ekrana, meni je i ovaj SGS prevelik, nekako mi je 3.5" prava mera.Mada me je možda iPod četvrte generacije iskvario :)... I ne znam zašto bi iko želeo da pređe sa SGS na Nexus S, prvo što nema AMOLED, drugo što nema slot za microSD.

Da li je neko probap SLIM ICS? Ja ga juče stavih i za sada sam zadovoljan. Brz, stabilan, bez nekih bagova... Mada, tek je jedan dan prošao, ali sa druge strane, probao sam Dark Knight, ICSGS i GB Cyanogene pa sam već posle sat vremena odustao od svakog (lag i bagovi).

Teamhacksung neću ni da probam jer mi se ne sviđa lista stvari koje ne rade ;)

meni pa jedino teamhacksung radi kako valja oko mesec dana bez bagova, jedino sto me nervira je sto mi call log odnosno dialer nekad otvara po par sekundi ali to mi je tako bilo i na stock i na svim ostalim koje sam probao

Poslednja izmena:
Teamhacksung je po meni najbolji ICS, jedina mana je sto na build-u 17, baterija kraje nesto krace. Najbolje je bilo na build-u 15. Naravno Semaphore kernel je must have.

Evo stavih ja Slim ICS pa ću preneti utiske kako radi.

Hajd`,...tebi verujem jer ti treba fon koliko i meni, radim sa njim. Manje bagove mogu da oprostim a i ovaj Saurom ROM mi je malo dosadio :)

mozel pomoc oko instalacije KIES drivera??
odradi sve, ali kada dodje do instalacije samo izbaci gresku..

ps. imam darky 4.0 rom

Poslednja izmena:
Evo ja da javim samo malo podrobnije utiske o SLIM ICS.
I dalje radi brzo, bez laga (oko 30h je up). Baterija traje ok po mojoj proceni. Sinoć je bio na 7% posle celodnevnog maltretiranja (razgovori, reinstal ROM-a, wifi i jedno sat vremena mp3a), sad je na 14% posle ne toliko intenzivnog dana (malo više poziva i muzike, ali bez instaliranja ROMa i osnovnih programa).

Za sad sam naišao na dva baga. Prvi je da me ne registruje na Google play store-u. Tj. imam Play na fonu i uredno skidam programe, ali kad preko browsera odem na Play ne prijavljuje Galaxy u listi mojih uređaja :trust: Ovo je možda opšte mesto za custom ROM-ove, jer mi se čini da je isto bilo sa ICSSGS ROM-om. Ako neko zna o čemu se radi nek javi.

Drugi bag je to što ne sinhronizuje ništa sa FB naloga (nigde nemam tu opciju). A kad odem da dodam account u podešavanjima, po izboru FB-a mi se vrati na listu naloga (na kojoj je samo osnovni google nalog).

Još nisam probao mail-client, ali moguće je da i tu ima nekih bagova, jer mi se čini da su gorenavedeni u vezi sa nalozima :-/

Inače LCD density je 182 DPI (dosta manje od osnovnih 240DPI), pa sve dosta sitnije. Na XDA temi mu stoji da aplikacije mogu da baguju zbog ovoga i da ima neki workaround, ali meni se svi programi lepo prikazuju u menijima. Jasno, sve je mnoooogo preglednije.

@Gizmoid

Ja se vratio na Simplicity. Jednostavno, ne radi mi ICS kako ja hoću da radi, uvek se desi neki bag, curenje baterije, itd. Ne preporučujem.

@dkdnt

Meni je bilo mnogo sitno 182 DPI, pa sam vratio na 240.

Meni je Simplicity pravio problem koji se ogledao u sledecem. Dignem dialer i pocnem birati broj a on ga iz cista mira zatvori. Sledece biranje prodje kao sto i treba. Ucestalost je svako 5. biranje je problem. Ispi**im i stavim ovaj Saurom. Za sada (10dana) je sasvim OK. Nikakvih neugodnih i neocekivanih iznenadjenja nemam.

Требао си да поновиш clean install испочетка. Сигуран сам да би све шљакало ок.

Mozda... ako (kada ;)) se nakanim da flesnem fon probacu Simplicity opet, dacu mu sansu..

Poslednja izmena:
Slazem se, al kad bude final, dogodine :D

Slabo ce to da bude (danasnji odgovor pawitp-a na Galaxy S I9000 Android Development) :
Is teamhacksung's just one person because that's all who working on this rom?
pawitp: Because nearly everyone else moved on to newer devices. I'd love some help. Developers who are watching... start submitting patches!

Vrh Dno