Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ma nista nije pipano,samo sam skinuo nekoliko igrica za klinca ,nekoliko walpera,i to je to.Nosim ga sada u telenor ,videcu sta ce mi reci.

Ako ništa nisi dirao, bolje nosi u servis nego nešto čačkati. Šteta, ali verujem da će relativno brzo razrešiti reklamaciju, jer je telefon praktično nov.

Tebi bi preporucio novi ROM, neki custom ili clean install fabrickog...

Ovaj trenutno koristim i bas sam zadovoljan. Totalno je clean i lepo radi + OK baterija.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1203047

Inace kernel se stavlja na dva nacina, zavisno da li je extenzija .tar ili je .zip

.tar flash-ujes sa SGS kernel flasher dok .zip iz CWM-a.

Odličan je Simplicity, najbolji je browser na njemu od svih romova, zato što nije deodexed. Juče sam stavio rom i stvarno sam oduševljen, a radi i auto-brightness i tema je odlična.

Da li će mi kontakti biti izbrisani iz telefona kad flešujem simplicity a imam već stock jvr?

Jedno noob pitanje: jel mogu preko cm7 nightly da pregazim sa Simplicity romom na primer,ili moram sve po redu?

sent from TT

Ako je baziran na jvp/q/r (ima bootloadere u sebi), sva tri fajla (pda, phone, csc + pit) može, možda bude potreban wipe.

Ajde ponovo...

Da li je flesovanje simplicity roma isto kao kada se flesuje stock rom ili ne? trenutno imam 234 jvq.

Da li moze na stock rom da se stavi drugi kernel?

hvala :)

Edit: i sta je to whipe?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Isto, ako sadrži sve kao i stock rom (ona tri fajla...), osim ako ne piše neka posebna metoda. Wipe ti je factory reset, briše programe, podešavanja... Radi se iz recovery-ja. U recovery ulaziš tako što, dok je telefon ugašen, držiš volume up + home + power dugme.

Može na stock rom drugi kernel, ali ne bilo koji, uglavnom developer napravi kernel za nekoliko romova, ali znam i da često isti kernel radi na različitim romovima.

EDIT: problem može da bude ako update radite sa eclair-a ili froyo-a, tada treba da se update-uju bootloaderi, najlakše se radi tako što se instalira neki novi stock rom, oni u sebi imaju bootloadere (na primer jvq ili tako nešto). Ako ste već na nekom 2.3.4, onda samo fleš iz odina.

EDIT2: Evo sad sam našao taj simplicity, instalira se malo drugačije, ali je lepo opisano u uputstvu. Za tebe konkretno wahad, imaš jvq, pretpostavljam da imaš bar cf-root i cwm recovery. Ako nemaš, reci. Prekopiraš prvo ovaj 0.32 wipe i 0.32 to 0.33 update na sd karticu i instaliraš ih iz recovery-a.

Poslednja izmena:
Daxyco kaze,, Radi se iz recovery-ja. U recovery ulaziš tako što, dok je telefon ugašen, držiš volume up + home + power dugme,,.Upravo je to bio problem sa mojim telefonom ,nosio sam ga do telenora,i devojka koja radi htede odmah da ga salje na servis .Posto mi je na srecu komsija ,bio u smeni ,dam njemu da pogleda,i posle mnogo cakanja,na netu na nekom forumu je nasao ovo sto je daxyco napisao.Drzao sva tri dugmeta i posle ukljucenja telefona pojavi se sitan tekst ,sta pise neznam ,ali posle toga mi je telefon normalno proradio,stim sto je izbrisao ,sve igrice i programe koje sam ja imao na telefonu.Sta je uzrok ovome daxyco.Jer ja sam nocas normalno koristio ,telefon,ugasio ,i jutros prilikom ukljucenja ovo me zadesilo .Da li ovo moze da bude znak za neki ozbiljniji kvar ili obican bag.

Mislim da nije neki ozbiljniji kvar, verovatno je software nešto zabagovao, ko zna zašto. Većina nas ovde ne koristi originalni samsungov software, nego neke preradjivane, unapredjene. Trebalo bi da su izbačene gluposti koje samsung sam instalira i da je sistem malo stabilniji. Ako ti se desi to još neki put, možeš da staviš neki custom rom, ali se time zvanično gubi garancija. Ako iz nekog razloga bude bilo potrebe da se nosi na servis, lako se sve vrati u fabričko stanje tako da se ne može primetiti da je bilo šta čačkano.

Isto, ako sadrži sve kao i stock rom (ona tri fajla...), osim ako ne piše neka posebna metoda. Wipe ti je factory reset, briše programe, podešavanja... Radi se iz recovery-ja. U recovery ulaziš tako što, dok je telefon ugašen, držiš volume up + home + power dugme.

Može na stock rom drugi kernel, ali ne bilo koji, uglavnom developer napravi kernel za nekoliko romova, ali znam i da često isti kernel radi na različitim romovima.

EDIT: problem može da bude ako update radite sa eclair-a ili froyo-a, tada treba da se update-uju bootloaderi, najlakše se radi tako što se instalira neki novi stock rom, oni u sebi imaju bootloadere (na primer jvq ili tako nešto). Ako ste već na nekom 2.3.4, onda samo fleš iz odina.

EDIT2: Evo sad sam našao taj simplicity, instalira se malo drugačije, ali je lepo opisano u uputstvu. Za tebe konkretno wahad, imaš jvq, pretpostavljam da imaš bar cf-root i cwm recovery. Ako nemaš, reci. Prekopiraš prvo ovaj 0.32 wipe i 0.32 to 0.33 update na sd karticu i instaliraš ih iz recovery-a.

Imam naravno root, znači sve radim iz recovery-a? tj onaj CWM jel da? Evo skidam sada, samo ne verujem da ću sada čačkati to, tek večeras

Sve iz cwm-a, prvo full rom (0.32 je najnoviji) sa wipe-om, pa onda update (ako želiš).

Odličan je Simplicity, najbolji je browser na njemu od svih romova, zato što nije deodexed. Juče sam stavio rom i stvarno sam oduševljen, a radi i auto-brightness i tema je odlična.

Meni je dobar sto je clean t.j. nema samsung gluposti, a ROM t.j. temu sam sam editovao.

Samo me malo muci neki micro lag... e sada ne znam da li je do mojih modifikacija ili zbog kernela....

Koji softver preporucujete da se do sada pokazao najstabilnijim.Imam u osnovi JVQ2.3.4 deodex verziju i fon je rutovan.Onda je ubacen darky room i to verzija darkyrom XXJVR BASE.Kernel verzija je darkcore 2.9.3 JVQ.Problem se sastoji u tome da display nece povremeno da se upali kad krenem da ga otkljucam.Samo se upale ona dva dugmeta ispod display-a i svetle a ekran crn.Onda jedino pomaze da izvadim bateriju.I onda se pali normalno.Treba mu dosta vremena da se upali.Mozda lupam ali jedno cetri-pet minuta.Pre ovog softvera koristio sam darky 10.2 extreme verziju i isti problem sam imao.Taj 10,2 darky sam skinuo sa samfirmware.com.
Citao sam i za neke nove softvere verzija MIUI pa da upitam da li je to bolji softver od ovih koje sada koristimo i ako jeste kako se instalira?
I na kraju sta mi predlazete koju verziju softvera da skinem i instaliram koja radi stabilno?

Koji softver preporucujete da se do sada pokazao najstabilnijim.Imam u osnovi JVQ2.3.4 deodex verziju i fon je rutovan.Onda je ubacen darky room i to verzija darkyrom XXJVR BASE.Kernel verzija je darkcore 2.9.3 JVQ.Problem se sastoji u tome da display nece povremeno da se upali kad krenem da ga otkljucam.Samo se upale ona dva dugmeta ispod display-a i svetle a ekran crn.Onda jedino pomaze da izvadim bateriju.I onda se pali normalno.Treba mu dosta vremena da se upali.Mozda lupam ali jedno cetri-pet minuta.Pre ovog softvera koristio sam darky 10.2 extreme verziju i isti problem sam imao.Taj 10,2 darky sam skinuo sa samfirmware.com.
Citao sam i za neke nove softvere verzija MIUI pa da upitam da li je to bolji softver od ovih koje sada koristimo i ako jeste kako se instalira?
I na kraju sta mi predlazete koju verziju softvera da skinem i instaliram koja radi stabilno?
Meni se čini da su novi Samsung stock dosta dobri, dugo sam koristio jvp sa cf root kernelom, možda 2 meseca, ali je počeo da laguje. Onda sam stavio MIUI i oduševio se, naročito brzinom, ali sam imao strašan battery drain. Kažu da nova verzija rešava to pa ću posle da stavim da isprobam.

Iskreno bih mogao da preporučim neki stock rom, na primer jvq, pobrisati samo nepotrebne aplikacije, i staviti neki kernel, npr. galaxian.

Kako se instalira taj miui?Koja je procedura?Jel isto ide preko odina ili je neki drugi princip.Ako moze neko da detaljno objasni postupak instalacije miui roma?

Kako se instalira taj miui?Koja je procedura?Jel isto ide preko odina ili je neki drugi princip.Ako moze neko da detaljno objasni postupak instalacije miui roma?

Sve ima lepo objasnjeno u temi na xda, zasto te mrzi da procitas?
Jedino, ako ne znas engleski...

SGS II powered by Lite'ning 6.1

Sa engleskim sam malo tanak.Pa ne bih da nesto krene lose prilikom flesovanja.
Sve ima lepo objasnjeno u temi na xda, zasto te mrzi da procitas?
Jedino, ako ne znas engleski...

Sa engleskim sam malo tanak.Pa ne bih da nesto krene lose prilikom flesovanja.

Ne videh u kojoj temi pises, istripovah se da je za sgs2, pa sam za kaznu malo prelistao temamtiku za sgs...na zalost, zaista nije lepo objasnjeno, sustina je da se preporucuje flesovanje froyo botloadera, jer na gingeru zeza, dok se flesovanje miui roma obavlja preko cwm-a...Ipak, bolje da ti konkretne detalje napise neko drugi, posto ga nisam koristio, niti planiram...

Radi MIUI kako treba na Gingerbread loaderima, mnogo je bolja baterija.

Ima li neka aplikacija koja prikazuje sliku pozivaoca preko čitavog ekrana kao na HTC telefonima...

Radi MIUI kako treba na Gingerbread loaderima, mnogo je bolja baterija.
Ne baš, meni nije radio internet doduše bio je u pitanju galnet.

@mili, full screen caller id, mada nije baš nešto, možda ima neka druga.

Poslednja izmena:
možeš i samo da uradiš wipe i instaliraš miui, mada oni preporučuju da se instalira froyo, ima na sajtu galnet miui da se skine taj koji preporučuju, on se instalira preko odina.

|Jel moze mala pomoc ?
SGS se ugasio , baterija je crkla, i od tada pokusavam da ga upalim ili bar udjem u recovery mode ali nista , dakle tel se upali , pokaze pocetnu stranu krene animacija , ugasi se i nista ekran je mrtav a tel vibrira , dal se nekome nesto slicno desilo i sta treba da radim , hvala

Desilo se menu jednom, zavibrira jednom pa stane, pa zavibrira triput pa stane. To mi se desilo kad sam flesovao PDA fajl sa stikliranim repartition. Samo sto sam mogao day udjem u recovery, inace sam vidjao na netu da govore, nosi ga u servis. Da li ti se puni telefon? Mozda je do toga.

Telefon se puni , bat na 100% ali ne kapiram , cak tel nije fleshovan , ali me brine to sto ne mogu da udjem u recovery

Ako nisi ništa čačkao, ako je još na fabričkom softveru, ja bih ga nosio u servis. U suprotnom, probaj da nadješ onaj jig kabl da nateraš telefon u download mode pa flešuj neki stock rom.

Nazad
Vrh Dno