Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Koristim ja, tj. ima je u romu koji koristim i stvarno radi dobro, oseti se poboljšanje.

Ok, hvala a jel je budžio neko na stock rom? Kolll'ko sam shvatio samo treba da skinem skriptu i da je poteram kao root iz skript managera?

Treba mi pomoć. Hoću da instaliram lagfix. Rootovao sam telefon, uradio backup sa Titanium backup. E sad, on mi je sačuvao sve fajlove u svoj folder na telefonu. Ja sam ih sačuvao na računaru.
Koliko sam ukapirao kad se instalira lagfix on će obrisati sve aplikacije i podešavanja na telefonu. Pretpostavljam da ću onda trebati da ponovo instaliram Titanium i sa njim da uradim restore.
Jesam u pravu ili možda i ne, ne bih da zeznem nešto? Android je 2.3.4

Lagfix će sam bekapovati sve tvoje podatke i vratiti ih nakon konvertovanja particija iz RFS u EXT4.

Ah konačno. Vratio sam se sa mora i tek sada mi Kies nudi novi firmware, do sada sam imao 2.2, nije nudio ni 2.2.1, a sad mi nudi ovo:

PDA:JVH
PHONE:JVO
CSC:JV2
Product code: ATO (kupljen u Austriji)

Da li je ovo 2.3.3 ili 2.3.2 ili šta god slično tome?

Da li je to što mi nudi dobar firmware? Meni sa 2.2 radi sporije nego što bi trebao, čitao sam da sa 2.2.1 radi osjetno brže, a neki kažu da 2.3.x radi još brže (mada ima kontroverzi sa trajanjem baterije).

I glavno pitanje, šta će Kies da mi uradi sa telefonom ako prihvatim upgrade? Da li će obrisati kontakte, SMS-ove, programe (i one na SD kartici?), muziku (na SD kartici, mada ne bi smio)? Da li moram preko Kies da prvo bekapujem...šta...sve živo? Treba li raditi factory reset prije upgrade procesa? A poslije?

Lagfix će sam bekapovati sve tvoje podatke i vratiti ih nakon konvertovanja particija iz RFS u EXT4.

Uradio sam, samo me buni nešto. Kad sam ušao u recovery mod i uradio Wipe data/factory reset i Wipe Cache partition išao sam na reboot system now i nije mi se pojavio home screen. Samo "dugmići" svetle i ništa nema na ekranu pa sam ga upalio na power dugme. Sve je bilo tu kao i ranije pa se pitam kako da uopšte vidim jesam li instalirao lagfix?

P.S. Vredi li nešto da uradim kalibraciju baterije pomoću one aplikacije?

Poslednja izmena:
Ljudi jel se i vama telefon nekad zabaguje da mora da seizvadi baterija? Imam JVP, plus CF root + lagfix, al je sve to radio i pre lagfixa...

Uradio sam, samo me buni nešto. Kad sam ušao u recovery mod i uradio Wipe data/factory reset i Wipe Cache partition išao sam na reboot system now i nije mi se pojavio home screen. Samo "dugmići" svetle i ništa nema na ekranu pa sam ga upalio na power dugme. Sve je bilo tu kao i ranije pa se pitam kako da uopšte vidim jesam li instalirao lagfix?

P.S. Vredi li nešto da uradim kalibraciju baterije pomoću one aplikacije?

100% si pritisnuo home button umesto power, da potvrdis reboot.

Još jedno pitanje, kako da proverim da li je porenuta određena skripta? Preko nekog widgeta možda ili apikacije?

POMOĆ

E *** sad, što prčkam kad ne znam šta radim :wall:

Dakle, sve je bilo u redu i onda ja pametnjaković udjem u recovery mod i uradim Wipe Cache partition (ne pitajte zašto) i naravno neće sistem da se digne. U jednom trenutku sam uspio da ga podignem ali sve aplikacije mi pokazuje da nisu instalirane. Nakon toga ga resetujem i više ne mogu dignem sistem. Stalno mi trepće onaj početni ekran i neće dalje

Šta da radim, pomozite

Flashuj nov rom, imaš uputstvo na nekoj od strana u ovoj temi.

Hoću li moći povratiti aplikacije i podešavanja koja sam imao ranije? Uradio sam backup

koji bekap si uradio? Ako je sa titanium-om, moći ćeš, ako si uradio nandroid bekap, samo uradi restore iz cwm-a.

Sa titaniumom sam uradio prije instaliranja lagfixa. Ajde kasnije ću da uradim flash pa vas zovem ako bude potrebno

Nisam pratio temu dugo. Fljusnite mi neku preporuku za dobar aktuelan ginger rom. Trenutno sam na nekom 9.x Darkyy. Kakav mu je ovaj 10.2? Jel ga je probao neko?
Hvala! :)

Ljudi jel se i vama telefon nekad zabaguje da mora da seizvadi baterija?

Meni se to zna desiti, kod korištenja kamere, kad je malo više koristim nekad se sam resetuje a nekad užasno uspori i ako mu u opcijama odaberem da se ugasi to gašenje ide užasno sporo pa ni ne čekam da se ugasi nego izvadim bateriju i vratim je pa ga upalim. Da li vama neke fotografije ne uspiju, bude samo crno, ili bude kao da je nekoliko fotografija zalijepio preko jedne?

Ljudi ponovo pomagajte. Uradio sam flash i sve vratio kako je bilo. Nakon toga išao sam opet da instaliram lagfix i tu mi zaglavi. Pojavi mi se onaj znak na ekranu (telefon i računar) i ništa. Šta da radim?

Verovatno ne stavljaš dobar lagfix, tj. kernel, za tvoj firmware...

Povedi i racuna da ti nije cekiran repartition.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Evo sad sve hoće. Jednostavno nije upalilo prošli put iz ko zna kojeg razloga.
A možda i ja malo previše paničim pošto sam noob :D

Nisam pratio temu dugo. Fljusnite mi neku preporuku za dobar aktuelan ginger rom. Trenutno sam na nekom 9.x Darkyy. Kakav mu je ovaj 10.2? Jel ga je probao neko?
Hvala! :)

Ako volis stock romove preporucio bih ti JVQ do sada mi na njemu najbolje drzi baterija od svih koje sam probao do sada (a bilo ih je poprilicno),i sve sto mi je potrebno mi radi na njemu kako treba. Probao sam i ovaj poslednji JVR i Darky 10.2 ali nije to,to pa sam se vratio na JVQ.

Preskoci Darky, dobar je samo kernel. Preporuka za GingerReal sa darkcore kn.

Nazad
Vrh Dno