Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Mene samo zanima po kom osnovu oni osporavaju garanciju ako se desi nešto prilikom update-a pomoću programa koji samsung daje u originalnom pakovanju telefona?

Mene samo zanima po kom osnovu oni osporavaju garanciju ako se desi nešto prilikom update-a pomoću programa koji samsung daje u originalnom pakovanju telefona?

Ja sam ih isto to pitao, njihov odgovor je bio, nemojte rizikovati, bolje donesite to kod nas :sceptic: Koliko vidim, oni zele da se ograde problema koje Kies moze izazvati, pa da sebi time skinu nepotrebne investicije. A drugi razlog, sto mi deluje mnogo realniji, je da prilikom ubacivanja software-a kada odneses kod njih na nadogradnju, ubacuju neki svoj kod, da bi kasnije ukoliko vide da je bilo sta promenjeno, mogli da se vade kako si nesto cackao. Koje su to muvare, nemam reci! :)

Treba mi poslednji JVQ a na samfirmwares ne da mi da skinem jer nisam "member" a lepo se regovao. Ako neko može da okači bio bih mu i više nego zahvalan :)

EDIT: i root :)

EDIT 2:

ok našao sam root: CF-Root-XX_UNK_JVQ-v3.7-CWM3RFS.zip

i JVQ sa imenom: GT_I9000_XXJVQ_XXJVQ_OXAJVQ_Sbl

Ako samo neko može da mi potvrdi da li je to to što mi treba i da krenem u lomljavinu....

Poslednja izmena:
Hvala :)

a šta je ovo?

CF-Root-ext4-v1.3-Addon.apk

Trazio je Pittsburgh a i za ostale kome treba JVP (2.3.4)

Skini ovo
http://hotfile.com/dl/120782210/8ac6b60/XXJVP.rar.html
pass samfirmware.com

i ovo
http://www.megaupload.com/?d=A3TTLYNJ

1. napuni bateriju do 100%
2. Instaliraj Kies zbog drajvera pa ga ugasi
3. U windows procesima ugasi procese Kies (ima ih 2)
4. Pokreni ovaj drugi sto si skinuo (Odin) ali kao Run as administrator
5 U PIT stavljas fajl iz prvog skidanja s1_odin_20100512.pit
6 U PDA ----------II-------------------------- CODE_I9000XXJVP_CL264642_REV03_user_low_ship.tar.md5
7 U PHONE -----------II ------------------- MODEM_I9000XXJVP_REV_00_CL1019177.tar.md5
8 U CSC ----------- II ------------------- GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVP.tar.md5
9 OBAVEZNO STIKLIRAJ RE-PARTITION a tu ti je i slika kako treba da izgleda u Odin folderu
10 Pokreni tel u download mode
11 Ubodi kabal i sacekaj da ga Odin prepozna (pojavice se zuti pravougaonik u gornjem levom uglu gde pise ID:COM)
12 klikni na start
13 kad se restartuje imas 2.3.4 (ne diras nista dok se telefon ne pokrene skroz)

Za root:
1 Isto pokreni Odin onako kao gore
2 stavi ovaj root sto sam ti poslao u PDA
3 NE STIKLIRAJ RE-PARTITION (ostaje stiklirano Auto reboot i F.reset time)
4 Pokreni tel u download mode i ubodi kabal (isto kao i gore)
5 klikni na start

Sad ti je i rutovan

Jos uradi Factory reset

U prvom fajlu je folder Odin3-v1.85. NJega nemoj da koristis. Zato sam i postavio drugi fajl Odin v1.3

J sasa bas si car za uputstvo. Meni je pomoglo i sada koristim 2.3.4 (XXJVP) već treći dan. Iskustva su sledeća:
- baterija definitivno duže drži (skoro za 50% duže). Pre sam morao da punim bateriju svako veče (nakon 12 sati rada) , a sada sam posle 24 sata pao na 36%.
- činimi se da postoji problem sa wifi i gprs/edge/3g prenosom podataka, tj. nivoom signala. Kod wifi-a sam siguran jer mi signal više nije 100% čak ni kada sam metar - dva od izvora wifi signala (pri čemu sam proverio da nema nekih mreža ili uređaja koji ometaju rad wifi-a i nema)
- ponekad malo zastajkuje surfanje interrnetom (na 2.2.1 je išlo mnogo bolje)
- kada otvaram emailove sa exchange servera postoji kašnjenje od 5-10 sekundi (toga nije bilo na 2.2.1). Kod otvaranja emailova sa gmail naloga ovog kašnjenja nema i nije ga bilo na 2.2.1 verziji androida koju sam koristio do prošlog vikenda

Sve u svemu pozitivno, ali bi trebalo malo doterati mrežni deo. Navigaciju ću probati za vikend, kao i launchere.

Pozdrav

To je lagfix, konvertuje ti file system u Ext4

Mogu to da uradim nakon snimanja svakakvih aplikacija ili moram direktno posle flešovanja?

posmatraj to kao FAT32>NTFS... moze kad god

Meni je browser na jvq počeo da laguje posle cf ruta (odex verzija), tj. radio je odlično dok nije rutovan.

jel moze neko iz sistemske memorije da mi posalje fajl sa zvukom klika, prilikom odabira neke aplikacije? Hocu da ga ubacim na HTC, jer mi se mnogo svidja taj zvuk, kod mene je drugaciji zvuk. pozz

Čudno mi je da vezuješ glatkoću reprodukciju HD filmova sa pričom o launcheru i koliko rama on troši :) . Koliko god on trošio rama, uvek će isti iznos biti rezervisan za pomenutu powerVR 540 grafiku i uvek će HD filmovi raditi odlično iz stock playera, tako da nemaju dodirnih tačaka sa ramom i launcherom. Just saying..

Hvala,nisam bio upucen sa ovim... Samo sam to naveo kao primer jer me ja zaista zaprepastilo da HD filmovi bez konverzije rade sjajno... Pa sam mislio da ima veze i sa ovim...
Usput meni GO launcher odgovara vise od TouchWiza- i LauncherPRO-a, ADW nisam probao...

Ljudi, vreme je da se flesne nesto novo, sta je sad aktuelno? Sad sam na jvp f1 v6, prakticno je stock, stavljen lagfix. Kakav je jvq? Ovde mi je najveci problem gps, svaki cas gubi poziciju. Imate li i neki predlog za neku zanimljivu temu? Odex ili deodex? Video sam da ovi na sgs II imaju problem sa browserom na deodex romovima.

Ljudi, vreme je da se flesne nesto novo, sta je sad aktuelno? Sad sam na jvp f1 v6, prakticno je stock, stavljen lagfix. Kakav je jvq? Ovde mi je najveci problem gps, svaki cas gubi poziciju. Imate li i neki predlog za neku zanimljivu temu? Odex ili deodex? Video sam da ovi na sgs II imaju problem sa browserom na deodex romovima.

Koga bre ti vređaš!? :D

Tačno sam znao, “vi“ bežite nazad u svoju sobu :d Ko vam je kriv što ste pogrešili u kupovini :D (šalim se, rado bih se i ja ponovio).

Dajte neki konstruktivan savet, nisam pogledao xda mesec dana, i iskreno mrzi me, sad bih poslušao nečiji predlog, ne mogu da čitam stotine komentara.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Stavi stock JVP + neku temu i CF kernel.

@stoske

Može neki predlog za temu koja može da se stavi na stock rom?

@stoske

Može neki predlog za temu koja može da se stavi na stock rom?

Naravno, mozes da probas ovu koju (blago modifikovanu koristim ja)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1010324

ili ovu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1153076

Evo i screen-a modifikovane, generalno sve sto je green, orange je zamenjeno za plavo...ostalo je isto kao u temi iz prvog linka.

stoskesgs2.png

@daxyco ako radi, nema potrebe da menjas....JVP radi super

Poslednja izmena:
Ima li neki program koji bi mi ispisivao procente baterije na bateriji kao u gorepomenutoj temi? (2.3.4)

Pa ne baš, često mi gubi signal gps, i ne mogu da sprečim stock sms aplikaciju da izbacuje obaveštenja o novoj poruci, a kad je freeze- ujem sa titanium-om onda ne izbacuje ni go sms obaveštenja.

Poslednja izmena:
danas uzeh zencetu sgs, naravno, na njemu neki stock 2.2...sta ubaciti a da bude dobar sa baterijilom i gps-om...i neka lepa tema naravno, sa sljokicama po mogucstvu :D:D:D

[email protected]

Pa ne baš, često mi gubi signal gps, i ne mogu da sprečim stock sms aplikaciju da izbacuje obaveštenja o novoj poruci, a kad je freeze- ujem sa titanium-om onda ne izbacuje ni go sms obaveštenja.

Ako koristiš go sms šta će ti stock aplikacija, obriši je, inače meni go sms radi savršeno.

Moj savet, clean install...tih problema ne bi trebao da imas.

A ne, to je koliko vidim po imenu kružić sa procentima? Meni treba ovaj normalan oblik sa brojkama samo :). Mislim ok kontam da je kružić dobar i da ja *****m, ali htedoh da vidim da li postoji takav program...

Btw stavio sam JVQ sada sve radi kako treba, nije ni jednom blokirao niti se desilo tako nešto. Samo mi se čini da je neki tweak uključen da stalno prazni memoriju jer nekada mi izlazi sam iz poruka ili call log-a. Bolje rečeno, kliknem da pozovem on me vrati na home screen, ili kliknem za poruku, isto tako, i sa go messenger-om i sa default

Poslednja izmena:
Vrh Dno