Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nijesam ja ubacivao nego momak ci je bio tel ali on se razumije dobro nije nista pogrijesio... E ako su oni gledali ovaj telefon ja crka... Sad vidim ubacili su JXJg2 ECLAIR 2.1 ne moze u Download mode da se udje a nevjerujem da su pokusavali nesto da fleshuju... Nijesam iz Srbije pa ne mogu nikako tamo da ga ponesem. Ima ovamo u Podgoricu Comtrade pa cu vidjet kod njih.

Poslednja izmena:
Slazem se sa Jsasom...ti Indijanci iz nazovi servisa znaju samo softver da promene i nista drugo..
Odneses kod uvoznika odnosno ovlašćenog servisera i popravi ti telefon kako treba.

Ovaj ovde comtrade je skoro postao ovlascen tako da oni mogu da rese to verovatno a taj tamo neznam. A i ima vala crnogoraca koliko hoces koji dolaze za bg, pa posalji po nekom. Dugo vuces taj problem, neznam kako imas strpljenja toliko da cekas sa popravkom. Ja bi ga do sad 100 puta ili popravio ili razbio

Nosio sam ga i u Samsung, to je sramota samo pricaju softver softver da uzmu 10 eura a kad rekoh da nije odma su nesto poceli da izmisljaju kako se ne bi mucili da ga rastavljaju. I ja bi ga razbio da bas nista ne radi ali sam instalirao virtuelna dugmad pa sve radi normalno samo sto tipkam po ekranu :)
A sto me nadje nema mi marketa u aplikacije. Kako cu rutovat ovaj rom da bi mogao da pokrenem boot loader da bih usao u download mode i kako market da ubacim?

Poslednja izmena:
Rutovao sam ga ali je problem kako sad market da instaliram da bih skinuo quick boot aplikaciju da bih usao u download mode?

Kad otvorim aplikaciju pise mi Parse error There is a problem parsing the package

Uspio sam nekako uci u download mode. Sad cu da ubacim Gingerbread 2.3.4 JVQ stock i recite mi onda koji je najbolji kernel da flesujem?
Evo odje nadjoh http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1146703 ima i neki dodatak sensors default.so.zip sto je to i smijem li to instalirat mozda mi to vrati u normalnu senzore :)?

Poslednja izmena:
Nabudžio sam srpski swype (380 strana ove teme). E sad... Tastatura nema naša slova, a moguće je dobiti naše reči prevlačenjem preko c(ćč),s(š),d(đ)...
Jel tako treba, ili može da se nameste i naša slova?

Uspio sam nekako uci u download mode. Sad cu da ubacim Gingerbread 2.3.4 JVQ stock i recite mi onda koji je najbolji kernel da flesujem?
Evo odje nadjoh http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1146703 ima i neki dodatak sensors default.so.zip sto je to i smijem li to instalirat mozda mi to vrati u normalnu senzore :)?

Evo ti JVQ http://hotfile.com/dl/122481899/943a689/I9000XXJVQ.rar.html
I kakav kernel i kakvi senzori? Flesuj to i uzivaj.

Ne rade mi senzori menu i back nemaju drajvera i ne mogu da se apdejtuju a po nekad prorade. Pa pomislih da mozda pomogne onaj fix za senzore...

Pa ti probaj. Moras da ga rutujes pa sa root explorerom da ubacis te fajlove sto su okaceni, mada neznam a i sad nemam vremena da citam, sta oni uopste popravljaju

Ovaj mi radi odlicno JVQ i flesovah kernel Semaphore_kernel_XXJVQ_1.3.0.tar a kasnije cu update na GingerReal V7.1.3... Dugmad ne rade pomirio sam se sa tim :) Button savior zavrsava posao :)

Re-partition = kad flashujes sa vise fajlova (PDA, PHONE, CSC). Partition - kad flashujes samo sa jedim 1 fajl (PDA).

moze i bez re-partition sa vise fajlova. (to mu pre dodje kao Format HDD kod windowsa :) pa se na blanko memoriju redjaju system, cache i SD particije)

pa onda je u principu bolje sa re-partition, kad se vec ubacuje novi fw...da legne na cisto :)
hvala na objasnjenju

sad videh da je @j sasa u temi galaxy S II napisao da re-partition treba/mora samo ako se ubacuje pit fajl

Da tako je, samo sto u toj temi niko ne preporucuje da se stavlja pit. Kod I900 sam uvek stavljao pit kad imam rom od 3 fajla. Moze i bez njega ali nisam probao. Ma neko je vec pisao o tome ovde

Kad treba da radim repartition uvek koristim 512 pit,ili neki drugi ako je naglaseno da je potreban drugi.- naravno ,kad radim flash sa 3 fajla.

sent from TT

Poslednja izmena:
par sitnica koje mi nedostaju:
1. nema posebne ikonice za Call log
2. SMS aplikacija je ****** živo. nervira me sto ne mogu da pogledam svaki SMS posebno, nego samo kao Chat, a samim tim nema ni Forward-ovanja.
3. nema profila
4. ne mogu da izvučem prečice za sve što hoću

'bem ti OS kad moram da instaliram 78000 aplikacija i widget-a da bi dobio takve najobičnije opcije.

a ti kupi Nokiju ili jos bolje Siemens telefon :p

2. SMS aplikacija je ****** živo. nervira me sto ne mogu da pogledam svaki SMS posebno, nego samo kao Chat, a samim tim nema ni Forward-ovanja.
3. nema profila

'bem ti OS kad moram da instaliram 78000 aplikacija i widget-a da bi dobio takve najobičnije opcije.

1. nisam siguran na šta tačno misliš
2. SMS je sam po sebi prevaziđen. Meni služi za plaćanje parkinga primarno. Stock aplikacija mi završavao posao, mada možeš da probaš GO SMS. Forward je moguć, duži pritisak na poruku koju želiš da forwarduješ, pa ćeš dobiti dodatne opcije.
3. To jeste mana...
4. ???

Ima forward-ovanja, otvoris lepo thread, kliknes i zadrzis na koju poruku zelis da forward-ujes i izleti ti novi meni.

EDIT: Prestize me marko.

3. nema profila

o_O
na tvoj spisak mogu samo da dodam jos par tacaka da bi imalo smisla sve sto si rekao:
5. nema pravu tastaturu (npr kad si nervozan pa mozes jace da stisnes button)
6. nema antenu (kad zelis da obavis licnu higijenu, a gadi ti se da stavljas prst u uvo)

Nazad
Vrh Dno