To za notifikacije sa sluskama je android bug, a google ga ne smatra prioritetom za ispravku sa sledecim fw...
Sent from Samsung Galaxy S II mobile
Hoce li neko da mi objasni Sta je root-ovanje telefona? Ja sam mislio da je to isto sto i flashovanje. Dodje mi da se pokrijem nekim cebetom xDDD
Problem:
When headphones are connected to phone, notifications (email/sms and incoming calls) are being played through the phone's external speaker in addition to be played through the headphones.
This behavior is clearly a bug as it is generally (and correctly assumed) that plugging headphones into a device will prevent audio output to external sounding speakers. Headphones are most commonly used to allow private listening in places where notifications audible to the public would be inappropriate, such as libraries, courtrooms, class, etc.
While there are a few examples of externally audible notifacations being useful, such as not wanting to miss a notification while headphones are plugged in but are not being worn at the moment, I believe that users expect and desire that the external speaker be disabled.
Assuming that the ability to select the desired behavior of the external speaker is not possible, the behavior should be to mute the external sounding speaker when headphones are connected, and play notifications only through the headphones. If the behavior of the external speaker could be selected by the user, the default behavior should be to mute the external speaker with the ability to chose to have notifications played externally via a checkbox.
Until the behavior is selectable or made to always mute the external speaker, it should be considered a bug, as an Android phone seems to be the only device I can think of that disregards this behavior.
The phone I use is a Motorola Dropid X, running Android 2.2, but this seems to be an issue to all versions of Android as reported by this "enhancement" request:
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=6696
Please not that I have filed a bug on this issue as I believe this a bug, not an enhancement.
--
Thank You
Znam da je Anrdoid, konstatovali smo to pre par desetina strana baš ovde u temiali ipak, mislio sam da je neki od "kuvara" kopao dublje i ispravio i to. U principu, ROMovi bazirani na AOSP mogu da isprave šta god...
pa eto, dobijam notifikacije kroz slushke bas kao sto je alexa napisao.
da, cuje se i na telefonu ali mi ne smeta, n73 mi je isto to radio, za se c702 se ne secam.. prebacim ga na silent ako mi bas smeta i to je to.
Nešto mi nije jasno po pitanju silent moda i headseta. Šetam gradom, slušam muziku preko slušalica, stigne mi SMS ili neko pozove i umesto da očekivano dobijem audio notifikaciju samo kroz slušalice, meni telefon zvoni kroz zvučnik!? :trust: Jel ovo normalno ponašanje i da li može da se promeni?
Drugo, ako uključim silent mode kako bih sprečio bilo kakve audio notifikacije iz zvučnika telefona, tada nemam mogućnost da čujem kroz slučalice audio feedback pojedinih aplikacija jer one (konkretno Endomondo) za voice feedback koriste system audio, a pošto je system volume na nuli u silent modu, ne čuje se ništa bez obzira na priključen headset.
Ne želim da se čuje bilo šta iz zvučnika telefona kada su priključene slušalice, ili da bar postoji opcija za to da biraš.
I nije mi jasno kako dobijaš notifikacije kroz slušalice? Koji ROM koristiš? Kod mene je situacija da ako slušam muziku, muzika u najboljem slučaju stane, a telefon počne da zvoni kroz zvučnik.
To ti je ovaj bug: Issue 16667: Notifications are played through external speaker when headphones are plugged in
Da čuje se na oba, to i jeste problem. Pročitaj onaj citat na engleskom, čovek je sve objasnio.![]()
Procitao sam, ok, njemu je to bag, a meni tako odgovara![]()
Uspeo sa.Otkljkučao sam telefon. Kada ne može legalnim kodom, može pomoću programa Galaxy S Unlock. Što je najgore, ovaj program imam u telefonu mesecima, ali ga nisam koristio jer mi telefon nije bio rutovan.
Odradio sam kako je Daxyco rekao (hvala mu):
Ja ću dodati još malo detaljnije, ako je neko nov da mu bude lakše.
Pre početka, a i na kraju možete pomoću koda: *#7465625# da proverite da li vam je telefon zaključan. Ukoliko jeste, prva opcija (zaključavanje mreže) biće označena sa ON, a ukoliko ste obavili uspešno otključavanje, pisaće OFF.
Sa marketa skinete program Galaxy S Unlock. Telefon mora da bude rutovan i da bude povezan na net. Moj je F1 V6 rom, 2.3.4 verzija androida (da vas ne zbuni što tamo piše da treba da bude 2.1 ili 2.2.1). Pokrenete program i uđete u opciju Unlock. Tada pokrenete opciju 1 i potvrdite polje Yes. Onda pokrenete polje dva i potvrdite opciju Yes (ako nije pokrenut net, opomenuće vas da ga uključite). Tada će se telefon restartovati. Kada se pokrene, ponovo uđete u program i u opciju Unlock. Tada pokrenete polje tri, potvrdite na yes i... eto sreće. Ja sam to radio dok je u telefonu bila kartica mtsa na koju je i bio zaključan telefon.
Što se F1 roma tiče, nisam rekao da je trom, osim u navedenim primerima i to samo kada se prvi put pokrene opcija galerije ili opcija imenika. To mi je prvi rom i nisam baš nešto oduševljen, ali ni razočaran. Dosta je sličan kao i stock rom koji sam koristio. Hvala svima koji su mi pomogli oko otključavanja. da ne zaboravim, proverio sam i IMEI nakon otključavanja, hvala Bogu, isti je.
Thnx![]()
To mi je prvi na svetuAli ima potencijala
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari