Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nisam, evo punim fon, pa ću noćas, najverovatnije.

Danas sam se igrao sa launcher-ima. Isprobavao sam redom sa marketa LauncherPro, GO Launcher EX, ADW Launcher... Ova tri su dosta slična naručito LP i GO, ADW mi se čini da je sporiji od ovih, dok mi LP baguje u app draweru kada menjam landscape i portrait orijentaciju. Tako da je moj izbor GO Launcher EX, nekako ima sve što treba, čak i previše, a radi brzo, glatko, ne baguje. Na kraju naleteh na Zeam koji me je oduševio, najmanje opcija, ali kao da developer i ja imamo isti ukus, stavio je sve što treba + je ovo ubedljivo najbrži launcher, sve je max glatko i ništa ne baguje. Posebno mi se svidelo što muože da se konfiguriše i akcija za double-tap po ekranu. :) Tako da planiram nadalje da koristim Zeam.

Naravno, ako neko ima predlog šta bi još vredelo probati, naručito nešto poput Zeam-a.

Adw launcher ex (paid) 1.33 verzija, pa javi...imas I veliki broj tema za njega + ikonice

Adw launcher ex (paid) 1.33 verzija, pa javi...imas I veliki broj tema za njega + ikonice

+1. I ja ga koristim. Bas lepo radi. Nego sta se desava sa marketom? U my apps nema ni 30% instaliranih. Gde su nestale? A kad ih nadjem na search pise da su instalirane. Cak za flash player preko search pise update, znaci nije ni javio da je izasao update

I mene isto tako zeza Market. Mislim da je to zato sto Google petlja oko toga sto treba da vidimo paid apps :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja mogu da dodam da svakako treba imati NoLED programcic
https://market.android.com/details?id=com.led.notify&feature=search_result

Prikazuje notifikaciju na displeju u vidu animacije za sve moguce, sms, email, propusten poziv itd..,kada punite telefon prikazuje procenat baterije i sat...Ima dosta podesavanja,must have !

Preveo sam NoLed app sa engleskog na srpski,tako da bi trebalo u sledecoj verziji da se pojavi u opcijama i srpski interfejs :) a sto se tiche launchera,koristio sam jedno vreme Adw Ex i nije radio bas srecno,dosta laga...i presao sam na GO Ex i rodio sam se...za sad odlican.

Probao sam i ove paid verzije... i dalje se dilema svodi na GO Launcher EX vs Zeam. Zeam nema toliko opcija, ali razbija kako je brz, težak 372K, dok su ostali 1.5MB+, plus troše više memorije. Kod GO Launcher EX mi se veoma sviđaju tabovi u app draweru gde se mogu videti poslednje korišćene aplikacije, kao i one pokrenute, brže se pronalaze stvari...

I mene isto tako zeza Market. Mislim da je to zato sto Google petlja oko toga sto treba da vidimo paid apps :)

Jel si ih instalirao sa marketa, ili si ih bekapovao na karticu pa posle flešovanja instalirao? Ako si ih instalirao sa kartice ni meni neće da vidi većinu tako instaliranih aplikacija.

Jel si ih instalirao sa marketa, ili si ih bekapovao na karticu pa posle flešovanja instalirao? Ako si ih instalirao sa kartice ni meni neće da vidi većinu tako instaliranih aplikacija.

Ja sam ih inatalirao sa marketa i ne vide se. Mada vidim da je to globalni problem

Ja mogu da dodam da svakako treba imati NoLED programcic
https://market.android.com/details?id=com.led.notify&feature=search_result

Prikazuje notifikaciju na displeju u vidu animacije za sve moguce, sms, email, propusten poziv itd..,kada punite telefon prikazuje procenat baterije i sat...Ima dosta podesavanja,must have !

imao sam,ali cepa bateriju ;)
izgleda trosi nekim cudom na te "ikonice" vise baterije nego sto sam mislio.

mozda i gresim,ali meni je za 6 sati skinuo 20% baterije,a obicno se za 6 sati dok spavam skine 5-10%

Da li je neko instalirao cyanogen skoro od kada su promenili način instalacije da mi nešto pomogne pošto sam totalno zbunjen? Pre sam opušteno instalirao a sada sam se pogubio.

Jesam ja, juče sam probao, kaži gde si zapeo? Ja sam instalirao Froyo sa bootloaderima, pa Voodoo 5.5 zbog CWM, onda sam skinuo onaj zip iz nightly teme i instalirao ga iz recoveryja.

Da to i ja radim ali neće nešto da se instalira, ajde probaću ponovo.

Ako imaš rom manager premium, možeš i iz njega skidati najnovije romove koji se svakodnevno pojavljuju i instalirati.

Prvi put kad sam instalirao cm7 iz froyoa imao sam problema sa bootloopom, ali sam ih rešio factory resetom i wipe cache i wipe dalvik cache metodom, pa ponovnom instalacijom.

Poslednja izmena:
Ja sam pogrešio, nisam stavio kernel sa cwm nego sam ga pokrenuo sa kartice sa stock roma. Sada radi.

realno, bas se predomisljam da stavim CM7.... ne znam..darky je ok...ima par manica, ali ne znam u poredjenju sa cyanogenom kakav je

Meni nije dovoljno stabilan da bi bio daily rom. Uvek moram da brinem da li će pući negde dok sam na terenu, tako da koristim JVH sa kojim nemam problema.

Meni se pokazao baš stabilan. Mane koje sam primetio je da ne radi FM radio, nema reprodukciju mkv formata, za avi je potreban vplayer, kompas mi ne radi (gps radi normalno), nema voice recordinga kao u nekim froyo romovima, a mms još nisam probao.

Sve ostalo radi regularno. Nekome ovo nisu sitnice, meni je trenutno interesantno isprobavanje nečeg drugačijeg. Ali kada bi uvek čekali na Samsung, ne bismo dobijali nove verzije androida. Pogotovo u budućnosti kada Samsung zaboravi na ovaj telefon.

Kako ne radi radio, ja imam ikonicu u meniju ali ga ne koristim nikada pa ga nisam ni probao da li radi.

Kako ne radi radio, ja imam ikonicu u meniju ali ga ne koristim nikada pa ga nisam ni probao da li radi.

http://code.google.com/p/cyanogenmo...=ID Type Status Priority Device Owner Summary

Mane koje sam primetio je da ne radi FM radio, nema reprodukciju mkv formata, za avi je potreban vplayer, kompas mi ne radi (gps radi normalno), nema voice recordinga kao u nekim froyo romovima

CM7 sam gledao na YT samo i čitao, nisam ga probao još... Iskreno, ne vidim šta se to konkretno dobija u odnosu na JVH/JVO (ne kažem da nema poboljšanja, nego prosto ja ne uviđam). Kada bi hteo da me ubediš da je CM7 bolja opcija, kojih 5 top prednosti bi izdvojio? :) Meni JVO sa Zeam-om leti, još kad konvertujem u ext4 i ubacim neki optimizovaniji kernel, po pitanju performansi nemam šta više da tražim. Baterija se dovela u red sa JVO, za sada nema problema, ovako out-of-the-box sve radi OK.

Poslednja izmena:
Da, ipak ne radi radio, ja sam mislio da kada su ga već ubacili da bi trebalo da radi.

Ako se neko zeznuo kao ja pa update-ovao preko Samsung apps - Task manager aplikaciju .. a telefon je poceo da laguje - koci kada se ulazi u kontakte i neke menije. To je neki bug - slobodno deinstalirajte taj update i sve se vraca u normalu ,)

Sta učini ti. Jel si probao taj mix? Meni keva zaglavi operaciju pa nisam sinoć ništa čačkao. I ovaj SPB SHELL 3D. Kako on radi na SGS-u?

Evo flešno sam JVH-JVO mix, radi, sad ima srpski locale i srpski swype. Očigledno se locale nalazi u PDA, a swype u CSC čim sad ima oba. :)

Prilozi

• odin_jvh_jvo_mix.png
    odin_jvh_jvo_mix.png
    51.1 KB · Pregleda: 93
  • SC20110521-144949.png
    SC20110521-144949.png
    58.7 KB · Pregleda: 97
  • SC20110521-145019.png
    SC20110521-145019.png
    59.6 KB · Pregleda: 92
http://code.google.com/p/cyanogenmo...=ID Type Status Priority Device Owner Summary

CM7 sam gledao na YT samo i čitao, nisam ga probao još... Iskreno, ne vidim šta se to konkretno dobija u odnosu na JVH/JVO (ne kažem da nema poboljšanja, nego prosto ja ne uviđam). Kada bi hteo da me ubediš da je CM7 bolja opcija, kojih 5 top prednosti bi izdvojio? :) Meni JVO sa Zeam-om leti, još kad konvertujem u ext4 i ubacim neki optimizovaniji kernel, po pitanju performansi nemam šta više da tražim. Baterija se dovela u red sa JVO, za sada nema problema, ovako out-of-the-box sve radi OK.

Nikog je ne ubeđujem da pređe na CM7. Zato sam i naveo mane.

Nikog je ne ubeđujem da pređe na CM7. Zato sam i naveo mane.

Nisam ni rekao da ubeđuješ, nego kada bi hteo da ubediš nekoga, šta bi naveo kao ključne prednosti. Onako ukratko, 2-3 rečenice, da ti ne oduzme previše vremena, a da nekome opet bude jasno šta se time dobija. Svakako ću ga pre ili kasnije sam isprobati, ali eto čisto me je interesovalo da čujem mišljenje unapred. :)

Šta znači kad mi kod instalacije apk programa izbaci "There is problem parsing the package"? To mi se desilo kod par programa. Ima li rješenja za ovo? Želio bih probati Beautiful widgets neke novije verzije ali nisam uspio naći. Ako kupujem na Marketu da li je bolje kupovati sa kompjutera, da li ću u tom slučaju dobiti apk fajl pa da ga imam za kasnije ili i kod kupovine na mobilnom ostaje u evidenciji da ga imam pa ga mogu skinuti bilo kad ponovo (nešto kao na Steamu)?

Iz koje zemlje ti to kupujes?Iz Bosne? Kod vas radi placane na Marketu?

Radi i kod nas oduvek, samo se odabere Croatia... Ubacili su i Srbiju u listu nedavno.

Moze mala pomoc kako da slobodim system RAM?
Preko titanium backupa sam video da mi je ostalo samo 11 mb i to mi se cini ekstremno malo :)

Da li je neko instalirao cyanogen skoro od kada su promenili način instalacije da mi nešto pomogne pošto sam totalno zbunjen? Pre sam opušteno instalirao a sada sam se pogubio.

Nisam ga stavljao od kad su menjali nacin. A I ono sto su napisali onako sto sam u brzini procitao deluje nejasno. Na samo jedan dan Im je stajala instalacija tipa froyo bootloaders + cwm, skines rom manager I to je to. Medjutim to su sklonili sa sajta...e sad dali I dalje vazi ona stara instalacija ne znam...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno