Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

a kako da znas da offical ROM nema tako nesto, ili sam Google da to ne radi?

a kako da znas da offical ROM nema tako nesto, ili sam Google da to ne radi?

Pa verovatno i da radi, do neke mere, ali neće (jako :)) zloupotrebiti, odnosno iskoristiće podatke da plasiraju svoje reklame ili šta već, ako razumeš šta hoću da kažem. Ali se sigurno neće desiti da Google, Samsung, HTC, skidaju brojeve kred kartica i onda te ojade, ili pak, pokupe sve email adrese i šalju SPAM u tvoje ime...

Da se razumemo, odgovori tipa "niko te ne tera da to ubacuješ u telefon" mi nisu potrebni jer to znam i sam. :) Interesuje me čisto vaše mišljenje, da li vam paranoja radi bar malo ili ste 100% opušteni po tom pitanju?

Iskreno, da sam spamer, hacker, internet prevarant, šta već... nema bolje stvari nego uvaliti svoj malware u mobilni uređaj gde imaš sve na jednom mestu i koji je online 24/7. :)

pa ne znam, vecina ljudi koji prave custom ROMove (barem one poznatije) na xda su malo uvazeniji clanovi zajednice, ne verujem da imaju takve skrivene namere, ali ko zna...

Koliko ja znam svi ti ROMovi su open source i svako ima pristup kodu...pa da ima tako nesto implementirano primetio bi neko vec do sada..to je i jedna od vecih prednosti open source resenja i razlog zasto nema virusa i raznog malwarea za linux sisteme

Sta je sa ovim danasnjim XXJVO? Sta je poboljsano i jel ima u swype-u srpski ako je neko probao?

Nema srpski swype, ali ima srpski locale. Što se tiče poboljšanja, na prvi pogled je sve isto kao JVH.

Prilozi

• SC20110518-133651.png
    SC20110518-133651.png
    48.4 KB · Pregleda: 88
  • samsung kies update 18.05.2011..jpg
    samsung kies update 18.05.2011..jpg
    25.6 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
jel moze preko miui roma da se uradi update .zip fajla za cm7?

Koja *****ana, ima srpski locale a nema srpski swype...a NEE veryija nema srpski locale a ima srpski swype ?!*=)%

Nema srpski swype, ali ima srpski locale. Što se tiče poboljšanja, na prvi pogled je sve isto kao JVH.

Ok hvala, javljajte kako se ponašaju android os i android system

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Izgleda da su popravili ovo, jer kada je displej off, fon nije awake, dok se ranije na JVH battery usage moglo videti da je fon često bio awake i kao radio nešto dok je bio zaključan... Mada, ni na JVH se nije to stalno dešavalo, ali JVO za sada deluje obećavajuće... Ne znam da li je varka jer sam bio 24h Froyo-u, ali sada sa JVO telefon je lagfree, galerija leti, naravno sve stock.

Inače, modem rom je u bit identičan sa onim koji je išao uz JVH, promena ima samo u PDA i CSC.

Poslednja izmena:
Kako radi GPS na CM7? Razmišljam ovih dana da ga flešujem, ali sam skeptičan zato što puno koristim GPS, pa ne bih da mi zakaže.

Može samo odradi wipe.

ja nadjoh na cyanogenmod forumu da treba da se ima 2.2 froyo pre nego sto se fleshuje ovaj update.zip (tj CM7)..? jel to neki stariji tekst?
posto imam darky'sRom (2.3) i ne znam da li treba da vracam na froyo da bih mogao again CM7

ja nadjoh na cyanogenmod forumu da treba da se ima 2.2 froyo pre nego sto se fleshuje ovaj update.zip (tj CM7)..? jel to neki stariji tekst?
posto imam darky'sRom (2.3) i ne znam da li treba da vracam na froyo da bih mogao again CM7

problem je u bootloaderu koji je na 2.3, zato moras da flashujes neki 2.2 SA bootloaderom(jm2 ako se ne varam) , u suprotnom ti nece prepoznati ext sd

Ajde da zanemarim bateriju na CM, ali chopy video playback i izostanak podrske za .avi trenutno mi nije prihvatljivo nikako... :)

To pokušavam da prevaziđem sa Vplayerom koji odlično radi sa avi fajlovima i mvideo playerom koji ne pušta avi ali odlično radi sa hd klipovima snimljenim telefonom.

Ubacio sam neku muziku (preko Mass storage) na internal SD karticu u folder Muzika.. ali default player nece da je vidi..? Probao sam restart telefona ali nije pomoglo.. kako da ga nateram da skenira taj folder?

...ili obrisi iz tog foldera file ".nomedia". Potreban ti je root explorer da ga vidis.

Cekaj, ako u folder stavis fajl .nomedia nece ti ga citati music player-i?

Kako to ranije nisam znao, jako mi je to trebalo... Ali bolje ikad nego nikad :)

Jel se desava nekome ovo? Baterija je na 55% koristio sam GPS, WiFi, neke aplikacije.. igre.. a pise da mi samo ekran trosi bateriju.. :type:

A inace mi je ekran najveca stavka UVEK i kad se pojavi po nesto (nekad phone idle i WiFi) ..to je 1-2%

sc20110519-010818.png

Poslednja izmena:
Jel se desava nekome ovo? Baterija je na 55% koristio sam GPS, WiFi, neke aplikacije.. igre.. a pise da mi samo ekran trosi bateriju.. :type:

A inace mi je ekran najveca stavka UVEK i kad se pojavi po nesto (nekad phone idle i WiFi) ..to je 1-2%

Tako je to na Froyo-u, sve je kao displej potrošio... Na Gingeru je prikaz dosta precizniji.

Inače izgleda da na JVO ne curi baterija više. Posle 10 sati, baterija mi je na 75%, od toga najviše potrošio displej (1h i 10min rada), WiFi (sve vreme bio uključen), malo poziva, malo poruka, 20min Angry Birds. Android System je na 6%, što je puno, ali opet kada se pogleda grafik, kada je fon idle baterija se dosta lagano troši + fon skoro nikada nije awake kada je display isključen. Koristio sam namerno sve "problematične" aplikacije koje navodno trigeruju battery drain na JVH, ništa nisam ubijao iz task managera, i za sada nema problema.

Poslednja izmena:
^uf to je extra.. cim se pojavi na Kiesu kod mene ide update :)
BTW. Kad bi to trebalo da bude? Ja sam fon uzeo preko Telenora.. da li to uospte ima nesto veze?

Ima veze sa product code-om, ne zna se tačno kada će biti za nas. BTW koji je product code za Telenor?

Nazad
Vrh Dno