Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da li da stavljam AVG na i9000?

Odradio sam update preko Kies-a sa (PDA: JP9, PHONE: JPP CSC: JP6) na (PDA: JS4, PHONE: JPY CSC: JS8). Potom sam preko Odina ubacio Voodoo-stable-5.5-Froyo-GT-I9000-odin-pda.tar. Sada je stanje kao na slici u ataču.

Iskreno, ja nikakvo naručito ubrzanje ne primećujem sa ovim voodoo-om, meni je i VIPov stock ROM radio OK. I dalje ima laga gde ga je bilo i ranije, kada se prvi put otvara neka app nakon boot-a fona, kada u Kontaktima ili Web strani odravim skrol pa treba da povuče slike i tome slično. U Quadrantu je skor skočio sa 10xx sa stock kernelom, na 1500-1600 sa ovim Voodoo, ali u praksi baš ništa ne primaćujem da radi bolje/brže.

Za sada bih se držao stock ROMa, pa me interesuje da li se osim ovoga voodoo-a može još nešto pametno uraditi?

Na kapiram šta se tačno dobija npr. CWM-om i sličnim dodacima? Samo pronalazim u temi kako instalirati, ali ne i objašnjenje čemu tu (slično je i na XDA).

Prilozi

• snap20110425_200240.png
    snap20110425_200240.png
    53.3 KB · Pregleda: 104
  • snap20110425_204045.png
    snap20110425_204045.png
    103.6 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Odradio sam update preko Kies-a sa (PDA: JP9, PHONE: JPP CSC: JP6) na (PDA: JS4, PHONE: JPY CSC: JS8). I dalje ima laga gde ga je bilo i ranije, kada se prvi put otvara neka app nakon boot-a fona, kada u Kontaktima ili Web strani odravim skrol pa treba da povuče slike i tome slično.

To ni nije svrha lagfixa.

Pa koja je svrha? Promenio je file system, to mi je jasno, ali ja neki benefit u praksi od toga ne vidim, sve mi radi isto kao pre, s tim da se ni na ono "pre" nisam žalio, nego sam pročitao dobar deo ove teme i svi kao to predlažu i jure da odrade, pa hajd i ja. :)

To što ti kažeš ja do sada nisam video, da je sistem odmah posle boota snappy i da mu ne treba par minuta da se "smiri". E sada ja sam jedan od onih kome stock rom počeo da se raspada posle par dana bez lagfixa, e tome služi. Ako te zanima baš detaljno objašnjenje imaš na xda.

OK hvala, potražiću to kasnije. Nego, što se mog glavnog pitanja tiče:
Za sada bih se držao stock ROMa, pa me interesuje da li se osim ovoga voodoo-a može još nešto pametno uraditi?

Jel imaš neki predlog? Šta konkretno ti držiš u telefonu za "svaki dan"?

I da, nikako da proradi scrobbling, instalirao sam Last.fm i Simple Last.fm, ali Samsungov stock player ne podržava izglead nijedan. Probao sam Music Mod (trenje reče da radi scrobbling), međutim neće ni on. Probao sam takođe stock Android Music player, međutim ni on ne skrobluje, a trebalo da je podržan, bar na Desire-u znam da radi 100%. Jedino što je proradilo je Winamp i PowerAmp, ali bih voleo da proradi Music Mod ili stock Android player.

Poslednja izmena:
Koliko vam traje baterija an tel.? Meni je ovo extremno malo - max jedan dan sa koriscenjem WiFi-ja?!?

To je to, oko 24h

Koliko vam traje baterija an tel.? Meni je ovo extremno malo - max jedan dan sa koriscenjem WiFi-ja?!?

Slažem se, ali tako je to sa svakim fonom danas koji ima ovakav HW. Fon je pun extra funkcija koje u suštini ne možeš da koristiš osim ako ne vučeš produžni kabl za sobom. :D Naravno, možeš, ali veoma umereno, nikakvo gledanje filmova & surfovanje sat-dva. Meni je smešno kad čitam da tu ljudi konvertuju neke knjige i ubacuju u fon? :trust: Mislim čemu to? Kad pogledam battery usage uvek > 70% baterije pojede displej, a sve vreme dok radim sa fonom sam u grču "daj što pre da odradim to što treba, da ne ostanem bez struje na pola dana". :)

Poslednja izmena:
Pa pazi generalno to nije tako koliko ja kontam:). Nego su previse cheap proizvodjaci da ubace ok bateriju (jedino motorola sad ubacuje 1900mah u svoj novi telefon. Hvala im:))
Bez da izazovem bilo kakvu raspravu ili nesto, pomenicu iPhone koji sam imao. Sa istim koriscenjem kao sad kod samsunga ili DHDa trajala je baterija 3 dana na iPhoneu. Nuff said.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Može li mi neko proveriti (ko koristi 2.2), da li mu market prikazuje launcher LiveHome - ne teme već aplikaciju? Za android 2.3 nije kao podržan, a meni super radi LiveHome verzija 1.4 (trenutna je 2.1). To je par sekundi provere, da ne fleskam sve samo zbog toga. Inače je bukvalno kopija adw ex-a, sa unapređenjima tipa pojedinačne promene ikonica u drawer-u.

meni je sve ok...vetrenjace mi gotovo ni ne diraju bateriju. sve radi lepo bez laga i sa normalnom potrosnjom. cm7

Može li mi neko proveriti (ko koristi 2.2), da li mu market prikazuje launcher LiveHome - ne teme već aplikaciju? Za android 2.3 nije kao podržan, a meni super radi LiveHome verzija 1.4 (trenutna je 2.1). To je par sekundi provere, da ne fleskam sve samo zbog toga. Inače je bukvalno kopija adw ex-a, sa unapređenjima tipa pojedinačne promene ikonica u drawer-u.

Vidi se na 2.2

ma kakav tw4...vidis da je ovde po 20. put u ovom threadu rec o trajanju baterije :p
razmisljam se sada samo zbog tw da predjem sa CM7 na ovaj jvb

Ah ta baterija :)

Ja sam juce proveo skoro ceo dan u flashovanju telefona. Od Cm7 i Miui, preko stock romova, htc sensa, raznih kernela, custom jvb romova itd. Od svih njih najbolje radi cm7, medjutim ima par stvari koje mi smetaju. Kao npr baterija, one linije na kameri, kolorit (kod njih je bela ustvari belo zuta, sve mi nekako vuce na zuto), nemogucnost pustanja svih video formata npr .avi. Na kraju evo me na custom Juwe romu koji nije toliko los. Daleko bolje radi nego stock jvb, stim da mu je tema KATASTROFA!!! Ali nasao sam stock GB temu tako da je to sredjeno.

Takodje, ako ste primetili kako devovi postaju sve bolji i profesionalniji. Kao sto supercurio ima svoju app koja sluzi za razna podesavanja, tako sad imaju chainfire i demian. Ja sam stavio cf kernel i uz njega dobijate dva appa za tweakove koje su odlicne. Treca njegova app, koja ne dolazi uz kernel nego je morate instalirati naknadno, omogucava vam enejblovanje/disejblovanje lagfixa preko...itd.

Ok..pitanje vezano za bateriju na stock jvb.... pre neki dan sam se hvalio kako mi stoički :) izdrži i preko 30 sati uz umereno njakanje a sada, samo od sebe ničim izazvano baterija curiiiii samo tako.
Jutros u 06.30 je skinuta sa punjača, a sada je već na 26% sa samo dva kratka poziva (nije čak ni 3g uključen nego gsm only)
wtf?
da li to da pripišem kvaru baterije ili je kriv SW ?

Ne znam šta se dešava (i zašto se to dešava)...

Pisao sam ranije o tome kako me druga strana čuje, a ja nju uopšte ne čujem... To sam imao neki bug na JS7 (stock + cfroot)...
Međutim, sada sam prešao na ovaj official GB (stock + cfroo) i sada mi se dešava sledeće:
sada čujem ja "njega" kako priča, ali on mene ne čuje... Šta bi mogla biti forica?
Sveže je urađen stock + format sd card... mislim ne znam šta bi moglo da smeta?
Ništa dodatno nije instalirano.

I da, ovaj problem nije konstantan, ali se sada već često ponavlja... takođe, nije od samog starta, već nakon nekog vremena u toku razogovora... Onda se ponovo okrenemo i sve šljaka...

Nikada do sada nisam imao tu pojavu, možda je do operatera.

Do operatera je. Operater mtel (BiH), A strana sa iPhone - om a B sa Nokijom i ista stvar se dogadja. Naravno ima varijacija u telefonima ali je krajnji rezultat isti - nema cujnosti sa jedne strane.

Ovako, stavio sam ovaj fajl sa bootloader-ima: "GT_I9000_XWJVB_XXJVK_NEEJV3_Sbl.exe" sa onog tutorijala sto je postavio Gizmor, međutim i dalje imam problem sa čujnosti mene od strane drugog lica u razgovoru.
Zovu me najbolji prijatelj (VIPmobile) i devojka (VIPmobile) i samo se meni dešava da u jednom trenutku oni mene ne čuju! Dakle nije problem do mreže, već do telefona/SW!
Ovo je definitivno do Gingera koji sam stavio, jer do sada (a nema šta nisam probao) nikad nisam imao ovaj problem!
Postaje jako iritantno, jer da bih obavio jedan poziv, moram par puta da okrenem čoveka!

Molim vas za neki HINT! Šta uraditi? Na samfirmware ima 3 različita Gb-a, a ne znam koji da skinem. Ovaj što trenutno imam neću ponovo da stavljam, jer je definitivno faličan...

EDIT: I da li moram da imam tu verziju sa tim bootloaderima? (ne znam šta je to, u svakom slučaju)

EDIT2: Šta bi bilo da instaliram JVB bez tih bootloadera i kako da znam da li fw ima bl ili nema?
Skinuo sam poslednji fajl (JVB) sa samfirmware... samo čekam vaš znak :)

Poslednja izmena:
^Da, to je taj poslednji što sam skinu sam samfirmware... hvala ti...
Valjda će sa ovim biti sve ok?
Inače sam prezadovoljan GB... samo eto, ovaj problemčić...

Da li je neko probao native SIP client kako radi? Ja sam ubacio stock 2.3.3 firmware, nasao na xda forumu kako da aktiviram SIP (Samsung je iskljucio tu opciju), ali nazalost kvalitet zvuka je ocajan sa voip busterom na primer, a i sa drugim voip provajderima. Sipdroid mi na primer najnormalnije radi...

I niko mi ne odgovori za belu maskicu za SGS?
Jel ima kod nas da se uzme i da li je vredi uzimati preko (recimo) ebay (cca $5), odnosno, da li je toliko kineska, da bolje da je ne čekam (preko ebay, s obzirom da je cena smešna)? :)

Nazad
Vrh Dno