Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Settings-display-screen timeout. Da li.si.to probao? To mi je jedino logicno

Ma to mi je namešteno na 30sek, ali ne funkcioniše!
Čitao sam da i drugi imaju taj problem sa 2.2.1 ali da je ta opcija u sett/development ukinuta... Šta raditi?

Znači kada ti je na punjaču i stigne ti poruka (ili šta god) ekran neće da se ugasi, kod mene radi normalno, probao na oba telefona sa dva različita roma, nikada nisam ni imao ni na jednom romu takav problem (mada ja nisam imao nikada nikakvih problema).

Kritikovali ste me nekoliko stranica unazad oko telefona da daju u kesi od bureka,ali grešite jer kao što sam i rekao telefon košta 350€ i dobiješ u fabričkoj kutiji sa garancijom na aparat tj. telefon 2 godine a na punjač,bateriju i slušalice 6 meseci!!Pozdrav uzeću sledećeg meseca pa ću vas pitati onda za savete!POZDRAV

Ako kupujes u Nisu obrati paznju na tu garanciju jer ti oni pod tom garancijom od 2 god podrazumevaju da imas obezbedjen servis a garancija na aparat je 6 meseci i ne obuhvata displej telefona.Kutiju ces dobiti fabricku ali od nekog drugog galaxy-ja uporedi seriske brojeve na tel i kutiji i kutija ce biti otvorena ona nalepnica koja garantuje da nije otvarana bice isecena a trebao bi da dobijes neotvaranu kutiju ili da je pred tobom otvore.

Takodje, garanciju mora da daje uvoznik a ne radnja.

Sta podrazumeva taj servis od 2 godine? Ako je samo na softver meni nista ne znaci....
i ja sam iz Nisa, a nemaju u vipu na lageru vec duze i mislim se da uzmem u Nisu, sto sam vec pisao, ali nisam za varijantu da mi rikne fon posle par meseci ili neki deo, a da me ispale za popravku...
uostalom, ne znam koliko se kvare cesto galaxy s..jbm li ga.

@salton
kapiram da si dobio otvoren telefon...bla bla. sta su ti rekli da ide u garanciju od 2 godine? Oni ladno mogu da te ispale jer nemas dokaz da si uzeo kod njih (fiskalni)...

Ako ne dobijes fiskalni racun mogu ti dati garanciju na 500 godina ali je neces moci iskoristiti jer je po zakonu fiskalni racun neophodan u cilju ostvarivanja prava iz garantnog lista.

Ja imam isto darky rom 9,3 ali nemam taj problem. Mozda treba nesto petljati oko notification u settings?

Ma to mi je namešteno na 30sek, ali ne funkcioniše!
Čitao sam da i drugi imaju taj problem sa 2.2.1 ali da je ta opcija u sett/development ukinuta... Šta raditi?

ljudi ja se izvinjavam, ali koju navigaciju koristite za galaxy s?
i ako je neko ljubazan na pm ako moze neki link, nikako da nadjem mapu contrasta, kazu da je najbolja i to ona neka 2010.03...i to u Ndrivu...
:type::

Sta podrazumeva taj servis od 2 godine? Ako je samo na softver meni nista ne znaci....
i ja sam iz Nisa, a nemaju u vipu na lageru vec duze i mislim se da uzmem u Nisu, sto sam vec pisao, ali nisam za varijantu da mi rikne fon posle par meseci ili neki deo, a da me ispale za popravku...
uostalom, ne znam koliko se kvare cesto galaxy s..jbm li ga.

Pa podrazumeva da imas gde da platis da popravis telefon(strasno ali istinito).Fiskalni niko ne daje po tim radnjama gde glaxy kosta 350 eura.U principu ta garancija nista ne znaci kao da je nemas sve ti zavisi od dobre volje vlasnika radnje da li je korektan i oce da popravi ili zameni telefon ili nece.

Potvrdjujem da je u svim radnjama u Nisu na bilo koji mob kupljen na crno garancija 6 meseci, a 2 god. na softver! Sto neko rece, samo od dobre volje vlasnika zavisi da li ces uspeti da ostvaris pravo na garanciju.

Ja sam se lomio da li takav da uzmem, pa sam na kraju uzeo MTS-ov sa 2 god Roaming garancije.

Kupljen na crno i garancija u istoj rečenici, divno. Dok je ovaca...

Nakon skoro "100 godina" koristio sam danas Kies. Mogu reći da nije za bacanje, naročito kada se koristi kombinovano sa Kies 2.0 Registry Patcher-om v1.8.0.0.

Vidim da niko ne pominje mogućnost da se sada čitav Market pretražuje preko PC-a, a ako ste spojeni preko Kies-a možete i preuzimati besplatne aplikacije bez potrebe da pokrećete Market na telefonu.

https://market.android.com/

Takođe novi Registry Patcher pored starih postavki (možete promeniti product code i uvek imati sveži fw; kada tel. uđe u download mod možete sačuvati fw koji preuzimate u vidu jedinstvene *.tar datoteke, iste one koju preuzimate sa samfirmware ili sl.) nudi i mogućnost offline ubacivanja rom-a.

Primetno je i konstantno smanjivanje Kies instalacione datoteke, koja sada ima 83 mb.

Poslednja izmena:
Jos poodavno je google izbacio mogucnost pretrazivanja marketa preko PC-a,bilo je price o tome ovde na nekoj od strana,da moguce je i preko KIES-a instalirati aplikacije sa web marketa mada ukoliko koristis WIFI i racunar i telefon su na istoj mrezi moguce je jos jednostavnije instalirati aplikacije sa web marketa,samo jedan klik na install i aplikacija se automatski instalira na telefon bez ikakvih problema.

Jeste,ja sam tako instalirao aplikacije,vrlo zanimljivo,kliknes na kompu i vidis kako je odjenom aplikacija instalirana na telefono bez da si ga dodirnuo i udaljen je 5 metara od tebe. Kul :D :D

Da ali nije mogao čitav Market da se pretražuje već samo delimično, a sada je daleko bolje nego na appbrain.com + dobar izvor za ikonice ako neko pravi teme.

Juce nabavih telefon, a jos nisam skinuo ove folije... :D

Pa me zanima gde ima da se kupi dobra zastita, i za koliko para... I naravno koju mi preporucujete, silikonsku + folija preko ekrana ili onu plasticnu??? :)

EDIT: I dal je moguce proveriti koliko sam preuzeo MB preko neta? Da li postoji neka aplikacija za to... Jos bi bilo bolje kada bih mogao da proverim koliko je preuzeto preko WiFi i koliko preko HDSPA/UMTS mreze?

Ja sam na Limundu nasao momka koji je prodavao za Galaxy s neku kopiju onih brendiranih Body Gardz i Invisible shield folija. Folija je kostala oko 1500 dinara, postarina oko 100 din. Postavlja se kao i Invisible shield:tanak film vode koji se sjedini sa lepkom na foliji, nalepi na prednju i zadnju stranu telefona, istisne vazduh i ostavi da se osusi nekih 12 sati, ima dosta filmova na youtube koji daju instrukcije za to. Ako se odradi kako treba prakticno se i ne vidi da je ima, a ova folija daje pomalo "grainy" osecaj pod prstima i nije nimalo klizava, cak mi je prijatniji telefon sada u ruci nego pre postavljanja. Odlicno stiti od ogrebotina, jedino sto mi se ne svidja je sto kada nalepis i prednju i zadnju stranu ostaje nezasticen deo na samim bokovima telefona, koji se i dalje moze izgrebati, doduse, mogucnost za to je minimalna.
Nisam pristalica onih koznih futrola kao jedinog nacina zastite prvenstveno zbog cene a i mislim da iskustvo koriscenja telefona sa touch screenom zahteva da ti ceo telefon bude "dostupan" u ruci, a jedini nacin da ga tu zastitis je folija. Kombinacija folije (koja stiti telefon od ogrebotina kada je u ruci ili na stolu) i futrole (koja stiti kada je u dzepu ili bilo gde gde je izlozen udarcima) je po meni solidno resenje. Ja uz foliju na telefonu imam neku kinesku mekanu tekstilnu torbicu na preklop i cicak koja se lepo zatvara i ima kanapce oko vrata, za mene OK. Da se razumemo, i sam sam promenio nacin korsicenja mobilnog otkako imam tako skupu spravu uz sebe: ne nosim ga u teretanu, ne izlazem masnocama, uljima po radionicama, i u svakoj toj i slicnoj prilici ostane kod kuce u offline modu i sa ukljucenim preusmeravanjem na drugi telefonski broj koji je u Nokii 6630 koju jadnu arcim kako da je najobicnija cigla.

Nadam se da sam ti pomogao jer sam svojevremno imao slicnu dilemu, i postedeo "koristi search" sikaniranja,pa ako ti zatreba kontakt, poslacui ti na pm.

Poslednja izmena:
Imam ja Barely There Case za Galaxy S i meni je power dugme pristupacno mada to zavisi i od velicine prstiju ali mislim da neces imati poblema, dok recimo za volume i nije bas posto od coska volume do pocetka case ima recimo 3mm.

Video sam da je Telenor od skora ponudio Galaxy S, pa me interesuje jel ima ikakvih problema sa otključavanjem ovog telefona sa telenorove mreže? Hvala unapred.

Ljudi jel neko uspeo da namesti autofokus za video snimak - na xda sam nasao onaj poslednji camera FW od koga sam samo dobio jedva vidljivu roze mrlju po sred slika , a od AF ni traga...Darky 9.3 + Speedmod kernel + lagfix.

Meni radi autofocus na romu iz Docove kuhinje.

Razlisljam se vec neko vreme da predjem na Doc rom - daj neki savet sta izabrati(iz romkitchen-a) - jel moze lagfix da se upali itd...

Izaberes wipe rom (ne znam koji je trenutno aktuelan, nisam odavno menjao), lagfix je vezan za kernel. Odlični su hardcore i supercurio's voodo. Ja koristim Voodoo zbog toga što je hardcore previše smanjio brightness. Lagfix samo uključiš iz CWMa.

S obzirom da sam skroz nov u Android i GS svetu, moze neko da mi posalje na PM neki sajt/forum sa raznim forama.

Tacnije, imao sam iPhone i tu je bilo JB, Unlock, Cydia, Installous itd... Pretpostavljam da postoji nesto slicno, za skidanje crack-ovanih aplikacija i sl.

Mada iskreno, jos mi nije padalo na pamet uopste tako nesto da pokusavam ali naravno zeleo bih sto bolje da se upoznam sa samim telefonom i Android platformom! :)

Hvala unapred!

Hmmm... na XWJV1, uradio sam root sa (preporuka sa XDA foruma) sledećom oznakom: CF-Root-XW_OXX_JV1-v1.3-BusyBox-1.17.1_NO-CWM.
E sad, zanima me sledeće: kada uđem u recovery, meni je i dalje e3 recovery mode?! Zar ne bi trebalo da se promeni vrsta recovery moda? CF Root?

CF-Root-XW_OXX_JV1-v1.3-BusyBox-1.17.1_NO-CWM. Nema CWM zato ti je e3...

Moze li mi neko reci kako se ukljucuje A-gps tj da mu mrezni operater pomaze u lociranju satelita

Ma to znam, nego ovako kad se udje sta treba da se izabere *#*#3214789650#*#*

Nazad
Vrh Dno