Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da... na zalost ne mogu da definisem na koliko da se sync mail i to je najveci problem.

Koristi li neko na ovom telefonu sledeće vrste programa:
- za odloženo slanje sms/mms, napišete poruku, namestite koji dan u koliko sati:minuta da ode i to je to,
- za sortiranje dolaznih poruka, nešto poput makro-a npr, napravim folder "Petar Petrović" i sve poruke koje
dolaze pod tim kontaktom idu u dotični folder, znači da može da se podesi od koga -> gde.
- mogu li iz gmaila da se šalju atačmenti?

O čemu pričamo... kakav dan, dva... User VladaP85 #4677, ima autonomiju od 3dana 20h, što je skoro 4 dana!!!

Izašle cene za SGS2 iliti SGS II :)

Ono je strašno.

Izvor: Android Community

galaxy-s-ii-a-1-slashgear-580x3902-540x363.jpg

galaxy-s-ii-d-1-slashgear1-150x150.jpg
Screen-Shot-2011-02-26-at-11.01.23-PM-150x150.png
Screen-Shot-2011-02-26-at-11.01.38-PM-150x150.png
Screen-Shot-2011-02-26-at-11.02.07-PM-150x150.png

A evo i izdvojeno sa sajta:
This is the Samsung Galaxy S II (or Samsung Galaxy S 2, whichever you like,) and it’s appearing over at Play for £599.99, which is, they say, £50.00 cheaper than the suggested retail price of £649.99. Of course we, aside from our UK superhero Chris Davies, live in the USA, thusly the current converted cash to USD for this release of the Samsung Galaxy S II is right around $966.

Što će reći da su čak i spustili cenu za £50.00, pa sve to na kraju izađe blizu 1000$... Ne znam kako misle da sa ovom cenom budu konkuretni recimo jednom Apple-u? Apple (sad već) svake godine izbaci novi tel sa identičnom cenom starog modela (prethodnika)... Ne znam... Radovah se ovom SGS2, ali izgleda da je još rano :) Dugo ćemo čekati da se cene normalizuju... Verovatno bih pre dao 550$ za Nexus S...

Zato sto ako se vratis nekoliko desetina,da ne kazem stotinu stranica u nazad, viseces da se naveliko diskutovalo,nagadjalo,uporedjivalo sa SGS2... Samo je to razlog zasto sam ovde napisao. Ne treba biti toliko krut na ovom forumu u postovanju nekih pravila, jer ima toliko off*ova koje se tolerisu, da ovo nije problem, vec moze da posluzi onima koji prate vesti o sgs a sad su i culi za cenu sgs2...
Ako moderatori misle da ovde ne pripada ova vest, neka je obrisu. Ja je znam...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja imam ozbiljan battery leak... Nocas oko 2 sam ugasio sync sa svim mail nalozima, Twitterima i ostalim stvarima, baterija je bila na 75%. 7 sati kasnije, baterija je bila na 30%. Ko je pojeo 45% baterije tokom noci kada telefon nije radio bilo kakav sync?? Nenormalno brzo se prazni a ja ne mogu da skontam zasto...

Ja sam primetio da mi se baterija istripuje kada flešujem romove sa voodoo lagfix-om a pre toga sam imao speedmod i obrnuto.

Ja uvek imam Voodoo ali nemam pojma sta je problem...

Fala Cezare :) (ja često koristim odloženo slanje sms/mms)
Inače, meni je ona informacija o ceni za SG2 dosta koristila, oladio sam se momentalno :D

Šta je za tebe normalno korišćenje i koliko je to dosta razgovora i poruka?

Pa imao sam oko 1-2 sata razgovora dnevno i 30-40 poruka,ali neta skoro nista. A normalo koriscenje je do pola sata razgovora 15-20 poruka, oko pola sata wifi-ja i recimo sat vremena nekog cackanja (to je pod razno), dnevno.
Ali i kad ga bas koristim, par sati interneta i GPS i neki duzi video i Angry Birds izdrzi mi bar dan i po...

Na osnovu procitanih testova, autonomija galaxy s je odlicna u odnosu na htc konkurente :)
U tom testu, galaxy je izdrzao oko 7h video reprodukcije, a htc desire hd jedva nesto preko 4h :)

Jel imao neko problem sa Applanet-om? udjem sve ali kad hocu da skinem neku app pocne i odmah izbaci sivi trougao i pise download error...

slucajno naleteh na jednu, meni potpuno fenomenalnu temu za ADW, pa reko' da podelim:

http://www.appbrain.com/app/adw-buuf-theme/org.fractalsystems.buuftheme.

a ima i dodatni icon pack koji moze da se skine..

elem, imam i jedno pitanje - rootovao sam telefon, i kad pomocu sgs toolboxa probam da odradim efs backup, on navodno izvrsi operaciju ali je backup dir nakon toga prazan, nije odradio nista. jel se to nekome desavalo? vidim da root explorer ima opciju da ZIPuje neki dir, ali (bar pod linuxom) ZIP ne zadrzava originalne permisije nad fajlovima. komplikovanija opcija je kreiranje TAR arhive pomocu terminal emulatora i busyboxa, ali sam prvo hteo da vidim da li ima neko elegantnije resenje. :)

Prilozi

• SC20110227-150726.jpg
    SC20110227-150726.jpg
    110.6 KB · Pregleda: 78
  • SC20110227-171813.jpg
    SC20110227-171813.jpg
    124 KB · Pregleda: 64
Ja sam hteo da oitam nešto:
u wcm modu, kad radim bilo koji wipe (data, cache, davik)... uvek izbaci obaveštenje. Međutim kad radim wipe battery stats, ne ispiše nikakvo obaštenje... jel to tako treba?

Druga stvar, da li neko može da mi da link za tut koji objašnjava kako da se vratim na stock, a prešao bih sa darkya. Hoću da probam sa stock 2.2

Sinoć sam totalno ispraznio bateriju, uradio wipe battery stats, i ugašenog ga stavio na punjenje (od 01-08 ujutro), potom ga uključio i još sat i po, dva ga punio uključenog. Sada telefon ima 20% a nije radio ni 12 sati. Dakle pola dana. Namerno sam ostavio samo edge mrežu, auto brightness, jedan gmaij sync... eto...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja mislim da ti tu nesto nije u redu,ja da hocu ne mogu tako brzo da ispraznim bateriju. Probaj neku drugu kalibraciju i ne trebas da ga punis 16 sati ostavi ga jos sat najvise nakon sto ti napise da je pun...Ja sam ovako kalibrisao:
1) Turn OFF phone
2) Charge till it says it is FULL
3) Start in RECOVERY
4) WIPE battery stats
5) RESTART android (yes, it might already be on 98% or so)
6) USE phone heavily. Don't worry if it drops too fast. Use it till the Android system turns OFF automatically (it happens when your battery is below 1% - for me the phone was on 1% for about 40 mins. This is where it heavily myscalculated
7) PLUG IN your charger, TURN ON android and wait till it is FULLY charged again. (It is better if you don't use the phone at this charging up)

ili ovako

1. Charge your battery up to 100%
2. Drain your battery until the phone switches itself off (by this I mean use it excessivley. Turn on WiFi, GPS etc..)
3. Charge your battery up to 100% (Make sure the phone is switched off)
4. Once charged, go to 3BR and delete the battery stats. (Make sure that you DISCONNECT the charger when you do this)
5. Use your phone normally or the way you want to use it until the battery has drained and switches itself off.
6. Charge your phone (On or Off) but this time, once it has reached 100% LEAVE it charged for an extra 1-2hours. (This will also fix the 1-2% percentage drop that some people are experiencing)
7. THATS IT! Your battery should have a better life from now on!

Ili ti sa baterijom nesto nije u redu...

^Hvala ti Vlado... Da odgovorim i postavim ponovo pitanje :)
Nisam ga punio 16 sati, već 7,5 ~ 8 :) Al dobro, puniću ga manje. Ne znam koje je vreme potrebno da se od recimo 5~10% napuni do 100%?

I da ponovim pitanje, u wcm modu, kad radim bilo koji wipe (data, cache, davik)... uvek izbaci obaveštenje. Međutim kad radim wipe battery stats, ne ispiše nikakvo obaštenje... jel to tako treba? Ponovim taj wipe baterije, i kao da nisam ni stisnuo dugme, dakle nikakvo obaveštenje... ništa...

^Ok, hvala seraf :) Mislio sam da mi zato ne uspeva kalibracija :s
Vidiš da mi traje baterija svega 12h... Možda bih se vratio na stock, samo da vidim da li je do ROM-a ili je jednostavno takva baterija :s

Jel normalno da vam procesor konstantno radi na 20% i vise???

Ne mogu da provalim kako se utišava ton, prilikom zvonjave telefona? Ne rade mi oni tasteri sa strane (Vol + - ), a kad stisnem ON/OFF dugme, odbijem poziv...?
Odnosno, kako da uradim silent u momentu kada me neko poziva?

Na Volume up ili down se radi silent. Ne znam zašto ti ne radi.

^Aha, provalio sam... radi... nije radilo jer sam samo kliktao i vol + -, a treba ipak malo duže da se drži :)
Hvala

^Ja ću definitivno da kalibrišem bateriju i da se vratim na stock... čisto radi testa... ali sad pitanje, ima li smisla kalibrisati bateriju ako ću ponovo radi FLEŠ na STOCK?

Nazad
Vrh Dno