Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Haha... čuo sam da je to mission impossible... :D
Daj bre, umesto što me zezaš, odgovori mi :)
Moram da ga namestim.
***, kad sam bio na stock, nisam imao ovih problema... sad ih imam... dok ga ne namestim, moram da čačkam...

Ajjdeeee... odgovoriii :)))

^Pa eto zašto... zbog baterije... znači sve sam uradio po uputstvu za ROM i vidiš kako mi se nenormalno troši bat. Sinoć legao sa 93% (oko 3h), a ustao sa 77% (u 10h)...
Kapiram da sve ponovo uradim, format + wipe + reflaš ROM... ne znam više u čemu je fora...

Što se tiče tačke 2. uradio sam factory reset (jer mi je izbacivao onu grešku sa imenikom), i sad je to ok, ali nemam više onaj launcher što ide iz darkya... Pffff...

EDIT: reci mi samo, kada radim taj format? Pre nego krenem sa flešovanjem?

EDIT2: Kakva je procedura nakon FORMATIRANJA interne memorije? Da li je onda potrebno ponovo ubacivati onaj cfroot ili je dovoljno ubaciti update.zip + rom i uraditi flesh?

Ju brate, od kad si kupio telefon ovde se dnevno kuca dve-tri strane postova... :) Bas imas pitanja :) A kad uradis factory reset sve ti izbrise sem sistemskih aplikacija. Ja mislim da ti root ostaje ako formatiras internu memoriju,da ti je root vezan za sistem,ali time apsolutno nista ne dobijas i nemas potrebe to da radis, idi par stranica nazad i nadji kalibrisanje baterije,ljudi su stavljali uputstvo,mislim da je neko skoro postavio to pitanje ,to ti moze resiti problem baterije ili vidi ovde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=884816 I bilo bi dobro da malo guglas i trazis pre nego sto postavis pitanje...

Poslednja izmena:
^Ok hvala ti... Mislim da suština foruma nije u tome da se meri ko koliko stranica napuni nekim pitanjima, već da se nešto novo nauči i pomogne ostalima. Kada budem rešio problem baterije, naučio nešto novo u vezi sa SGS, shvatio kako se stavlja ROM, složićeš se sa mnom, tada neće biti više ovakvih (how to...) postova sa moje strane. Ovaj thread ima 156 strana, nisam ih sve čitao, ali pretpostavljam da se nije pričalo o HW samog telefona, već i o nekim problemima koji se javljaju korisnicima istog.
Pre neko što postavim pitanje, ja stvarno proguglam, ali kad ne mogu da nađem, ili kada nađem nešto što mislim da odgovara mom problemu, ali nisam siguran da li je to to, onda dođem i postavim pitanje...

Naravno, da je vama koji ste ušli u štos, sve ovo smarajuće, ali ja nemam drugo mesto da postavljam svoja pitanja, nego baš ovde. A tolerancija je ono što bi trebalo da postoji na svakom forumu. Nikad nisam bio neprijatan ili nešto gore, prema "novajlijama", a takvih je bilo na forumima na kojima sam bio pre ovog (npr. apple forum)...

Hvala na pomoći, i naravno ovaj post nije bio ni u kakvu ruku, zlonameran... samo sam izneo svoje mišljenje i u neku ruku opravdanje za sve ove postove... :D

Extra... bas mi je ovo trebalo a nasao sam neko extra komplikovano uputstvo...

Btw, uradio sam reflash, sa prethodnim formatiranjem interne memorije + factory rest + wipe batt stats, i sad mi se cini da bolje radi tel, odnosno da duze traje bat... jos cu testirati... :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ih od kad je je to za screenshot.

@vik
Stavi, a predpostavljam da jesi, ili darky rom ili neki iz kuhinje doc&stef, enable voodoo lagfix I to ti je to za sada. Mozes da odes na xda u deo za teme I izaberes neku koja ti se svidja, stavis I uzivas. Baterija je takva kakva je. Niko nije zadovoljan. Eventualno mozes da je kalibrises malo.
Igraj se malo sa telefonom dok nam ne stigne 2.3 fw

@caesar: da, da... stavio sam darkya 9.3 i odlično radi (iako je beta)... lagfix enabled :) Što se tiče kalibracije baterije, uradiću i to :)
Jedva čekam 2.3 :) Kažu u martu :)

Ih od kad je je to za screenshot.

@vik
Stavi, a predpostavljam da jesi, ili darky rom ili neki iz kuhinje doc&stef, enable voodoo lagfix I to ti je to za sada. Mozes da odes na xda u deo za teme I izaberes neku koja ti se svidja, stavis I uzivas. Baterija je takva kakva je. Niko nije zadovoljan. Eventualno mozes da je kalibrises malo.
Igraj se malo sa telefonom dok nam ne stigne 2.3 fw

Kojim programom da ubacim temu koju sam našao (.apk)?
Ne koristim ni jedan drugi launcher, osim ovog što dolazi uz Darkys...

Evo nesto sam izmuljao, ali onaj lock mi bas ne ide
dvo5ty.png

Kojim programom da ubacim temu koju sam našao (.apk)?
Ne koristim ni jedan drugi launcher, osim ovog što dolazi uz Darkys...

U svakoj temi na xda imas uputstvo kako se stavljaju. Uglavnom je to flesovanjem iz cwm-a. Najbolji launcheri koje vecina nas koristi su adw launcher ex I launcherpro plus

@caesar: Pa piše da može sa tim adw launcher, ali moje pitanje je, da li ću instalacijom tog launchera poremetiti rad postojećeg sistema, jer već postoji launcher, i da li ima potrebe za tim launcherom?

^Hvala... ti mi baš puno pomažeš ;)))
Ubacio sam ovaj ADW... koliko samo podešavanja... :)

Da,u pravu si,ne znam kako sam to prevideo.. Zaboravio sam da postoje i drugi android telefoni :D

Khm, sto se baterije tice:

screenshot_1.png

:)

^KAKOOO??? :) Neverovatno! Pa ja mislim da moj neće izdržati ni 24h!

Mislim, koja je tajna, ako nije tajna? :D

EDIT: Ma nemoguće da će izdržati 3 dana... ti ni ne koristiš taj tel... mislim kako je moguće?

Poslednja izmena:
tajna je srpski jezik na androidu, manje trosi od engleskog xD

Poslednja izmena:
Sad videh tvoj edit:
koristim ga normalno, kao i svaki drugi telefon :)
Nocu ga prebacim u flight mode (otprilike bude u tom modu oko 6-7h) i to je to.

Ovo sam ja stavio i ranije,ovo je uz dosta razgovora i poruka ali manje neta i cackanja... U to vreme sam ucio pa sam manje cackao telefon,ali ga nisam drzao u flight modu nikada,samo sam ga malo slabije koristio...
Inace mi drzi uvek preko dva dana (izmedju 2 i 3) uz normalno koriscenje...

Prilozi

• snap20110120_133630.png
    snap20110120_133630.png
    43.6 KB · Pregleda: 87
Šta je za tebe normalno korišćenje i koliko je to dosta razgovora i poruka?

Ja u zadnje vreme ne mogu da sastavim ni 1 dan.... ne znam kako vam uspeva da 2 dana izdrzite. Doduse ja imam 3 e-mail naloga koja se sinhronizuju, to dosta ubija stvar.

Nazad
Vrh Dno