Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

A kada ga vec flash- ujes, sto ne napravis sebi custom sa romkitchen.org ?

Ok, hocel mi napravit samo jedan taj tar fajl ili vise? Koji je format njiovih romova? Ja sam nicas izgubio 5 god zivota:) Jesam li ja sjebao fon il ga mogu vratiti? Sjebao sam ga na rootu, hocul moc sad citav rom sa romkitchen stavit?

Pre nego sto si bilo sta radio, jesi li proverio da li mozes da udjes u recovery i download mod? Ako mozes, ne verujem da mozes nesto bitno da zeznes. U recovery ulazis tako sto dok je telefon iskljucen drzis volume up + home + power. Download volume down + home + power.

Ja sam bio zakovao na jednom mestu, bas kod rutovanja, ali sam onda samo instalirao darky 9.0.2 rom, koji valjda ima u sebi i root, i voodoo kernel.

Imam taj 3-combo mod. Skidam sad par romova pa cu vidjeti sta ce biti. Znas sta me zanima, ako ja sad skinem neki rom tipa XXJPK, hoce li on biti zakljucan, tj hocu li moci koristiti nasu karticu? Posto je tel bio dekodiran.

Za to ces morati nekog drugog da sacekas da odgovori, ali trebalo bi da se lako to otkljucava, da li promenom csc fajla, nisam siguran.

Skinuo sam neki rom sa 3 fajla, zakacio ih u odin i nece.....

Poslednja izmena:
Ne mozes napamet da radis stvari oko flashovanja, nikad se tako ne radi i tako se najcesce zezne telefon. Uvek moras da imas neko predznanje i da budes 100% siguran u ono sto radis. Predlazem ti da pratis detaljno ovaj guide i da pokusas da stavis JPY, a ako ni tako nece moras detaljno da objasnis gde zapinje da bi mogli da probamo da resimo problem.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=818556

Uradim prvi korak i bude ovo
<ID:0/009> Added!!
<ID:0/009> Odin v.3 engine (ID:9)..
<ID:0/009> File analysis..
<ID:0/009> Enter CS for MD5..
<ID:0/009> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<ID:0/009> Please wait..
<ID:0/009> Checking MD5 finished Sucessfully..
<ID:0/009> Leave CS..
<ID:0/009> SetupConnection..
<ID:0/009> Initialzation..

I tako stoji.....

Uspio sam, od ushicena ne mogu da napisem u cemu je fora bila. URadio sam dvije stvari. USB od fona ustekao direkt u plocu (a ne u 3m kabla produznog) i skinuo dugi Odin (ne ovaj sa linka na sajtu). Tel je otkljucan. Rom je XXJPK . Hvala puno svima, narocito Dariju tj Gizmoid sto je u ove sitne sate bio uz mene i Gizmor na upustvu (bibliji)... 5 god zivota izgubih zbog ****nog fona:) Hvala i xcentric-u, tutorijal je extra, samo je fazon sto kod mene Odin sa linka nije radio, pa sam skinuo neki drugi, i svim ostalima koje sam patio u ove sitne subotnje sate.
I tek sad idem na root:) Ako zabrljam, citacete u Pressu - Crna hronika:)

@Edit - Ubacio 2.2.1 XXJPY i vodoo 5.03, radi extra

Poslednja izmena:
Da li, ako kuvam neki rom na romkitchen, mogu nekako da ubacim srpski za swype i obicnu tastaturu, svidjaju mi se kako izgledaju i rade romovi, ali mi malo malo pa nesto na telefonu pise na engleskom (nije mi problem engleski vec mi malo *****no da mi pise pola-pola) a nedostaje mi ono kad drzim prst na C a on mi ponudi Č i Ć :)

Nbot mislim da treba da izaberes swype verziju jpa. Nrka neko pametniji od mene potvrdi :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ima li neki program da tipke svijetle kao i ekran, tj da se ne gase dok ekran radi?

Instalirao sam nki pogram sto pokazuje pocenat baterije i kad se resetovao, nece da se digne sistem... bude naj logo galaxy s i posle toga crn ekran,povremeno zavibrira ali nece da ucita nista... Sta ciniti:)
Flesnuo sam rom opet nanovo, pa cu opet vodoo fix. Ne znam koji mu je djavo, pa nece da se podigne?

Znal ko kakv pozudan pogram za prikazivanje procenta baterije? Stavio sam bio SGS Bat Icon Mod 2 - v1_1_2.apk ali mi je zeznuo boot...

Poslednja izmena:
A jel nomalno da njegova stock ikona baterije prikazuje da je skoo puna, a ustvari ima 50%?

Jel prvo teba da iskucim (izbrisem ovaj) pa onda taj novi? Nije mi bas jasna procedura oko voodooa?

@ trenje, xcentric: Hvala, evo upravo "kuvam".

Btw. Swype u JS3 verziji ima srpski, ali ne mogu da provalim u kojoj stock verziji isto postoji. Gingerbread keyboard nema...

Flashovao sam rom sa romkitchen ali sad kada priljucim fon na komp kies mi samo vrti connecting a sto je gore ne prikazuje mi telefon medju storage devices pa ne mogu da udjem u fon, samo se cuje onaj zvuk kada prikljucite nesto preko usb-a i to je to.

resetuj fon, resetuj komp, promeni usb i probaj ponovo

Da bi Kies radio potreban je čekiran mtp application kao i pokrenut touchwiz. Ja ne koristim Kies uopšte jer je totalno nepotreban.

Da bi ti se kartica videla kao mass storage prilikom povezivanja na usb potrebno je da štikliraš opciju enable usb debugging u settings-application-development. Kao i da posle povezivanja izabereš usb povezivanje u notification baru.

Nisam, nije me bilo toliko briga za kies, ali sad ne mogu da udjem u fon sto mi je problem, ali ako budem morao flashovacu neki rom preko odina...

Extreme,ja sam na jednom forumu procitao da na js3 ima srpski swype pa sam ga odmah i instalirao. Od srpskog tu nema ni traga ni glasa ni kao swype jezik ni kao sistemski jezik. Ako ti koristis js3 kako si postigao to da ti swype radi na srpskom?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

^^Imas u Swype input language (ili tako nesto) da podesis. Dakle samo swype tastatura je na srpskom.
EDIT: Options>Language>Srpski (ili pritisnes i drzis Q taster i odaberes srpski)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno