Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Mislim da sam konačno kalibrisao bateriju kako treba:

w7TwW.png

Bilo je 20ak minuta razgovora, 4 sata WiFi-ja, 50ak poruka, ne znam tačno. :) Nisam preterano koristio telefon ovih dana, više sam odmarao, ali je svakako odlično držala baterija.

Kako si kalibrisao bateriju? Ovo moze da bude samo ako si gasio telefon nocu,a i danju :D

Da sam gasio telefon ne bi pisalo 2d 2h 29m since unplugged. :)

Odradio sam backup iz clockwork recovery, flešovao čist JPY preko Odina, pa onda voodoo, otišao opet u CWM i odradio restore, bootovao se telefon, pustio ga da se napuni do kraja, otišao u recovery mode dok mi je telefon još na punjaču, uradio wipe battery stats, bootovao opet telefon, ako se spustio procenat baterije ostaviti ga na punjaču da se napuni do kraja, skinuti sa punjača i to je to.

I verovatno ti je bio u u GSM modu. Primetio sam da kad je isključen 3G da baterija mnogo duže traje a takođe i kad je signal jak.

Bio je možda pola sata/sat u WCDMA, uglavnom držim na GSM Only jer gde god da sam bio ovih dana imao je wireless. :)

Da sam gasio telefon ne bi pisalo 2d 2h 29m since unplugged. :)

Odradio sam backup iz clockwork recovery, flešovao čist JPY preko Odina, pa onda voodoo, otišao opet u CWM i odradio restore, bootovao se telefon, pustio ga da se napuni do kraja, otišao u recovery mode dok mi je telefon još na punjaču, uradio wipe battery stats, bootovao opet telefon, ako se spustio procenat baterije ostaviti ga na punjaču da se napuni do kraja, skinuti sa punjača i to je to.

Displej ti podesen na auto osvetljenje?

Ajde ako mozes okaci link za jpy i voodoo koji si koristio da probam jos i to,ako ne uspe kupujem novu bateriju. Damn!

Ljudi jel moze neko da napise podesavanja za MTS Gprs i MMS? Trazio sam to ranije i neko mi je napisao al sad to ne mogu da nadjem na temi nigde.

Moze li neko da u jednoj poruci napise sta je sve potrebno za "sredjivanje" telefona. Koji rom (baterija traje najduze, ima BLN...).
Ako ne sme zbog linkova, onda nek' posalje pm :)

Moze li neko da u jednoj poruci napise sta je sve potrebno za "sredjivanje" telefona. Koji rom (baterija traje najduze, ima BLN...).
Ako ne sme zbog linkova, onda nek' posalje pm :)

ako dobijes takav pm, samo mi ga forwarduj pls :D

bilo bi dobro u jednom postu makar videti kako se radi upgrade sa fabricke verzije na 2.2.1, svi potrebni fixovi za pre i posle ugrade-a, a dalje koga kakav rom, root, k....palac zanima nek kopa dalje :eyebrows:

Poslednja izmena:
mts gprs:

Name: mts internet
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198
Port: 8080
User name: mts
Password: 064
MCC: 220
MNC: 03
Authentication type: PAP
APN type: internet

mts mms:

Name: mts mms
APN: mms
User name: mts
Password: 064
MMSC: http://mms.mts064.telekom.rs/mms/wapenc
MMS proxy: 172.017.085.131
MMS port: 8080
MCC: 220
MNC: 03
Authentication type: PAP
APN type: mms

Sent from my X10i using Tapatalk

Doc & Stefunel online kitchen je definitivno ispred darky-ja. Zašto? Zato što custom ROM to u pravom smislu te reči i treba da bude, a ne da ti ponude gotov ROM koji je napravljen po meri onoga koji ga je "skuvao". Evo mog primera. Posetio sam online kujnu :d , izabrao samo ono što mi treba, pri tome ostavljajući stock temu (jer custom temama uvek nešto fali).

Najviše mi se dopala Generation X tema, koju sam naknadno ubacio. Šta mi se nije dopalo i naravno to sam promenio? Kao prvo lošiji indikator tj. ikonice za wi-fi u verziji 1.14 (u tome se slažu i drugi). Online kitchen nudi verziju 1.13 koja ima dobar wi-fi indikator, ali u toj verziji su drugi propusti vezani za vidljivost teksta, a koji su ispravljeni u verziji 1.14. Usledila je zamena 5 png ikonica u "framework-res.apk". Druga stvar, čačkali su po LockScreen-ovima. Izmenjeni su Samsung Unlock i Epic Unlock. Morao sam da pronađem originalnu (neizmenjenu) verziju i da iz nje izvučem oko 150 datoteka i zamenim ih u "framework-res.apk".

Suma-sumarum, dobio sam custom rom po svojoj meri u potpunosti.

Doc & Stefunel daju dobru osnovu i zato od mene imaju ocenu 10, a Darky je veliko derište koje ne zna šta će sa sobom i popravlja ono što najpre sam "sredi" na sebi svojstven način. :D

Ljudi sta da radim vise da mi proradi GPRS??? Stavljao sva podesavanja sto ste mi rekli i nista? Jel treba jos negde nesto da aktiviram? Da podesim? Nerviram se presao sam na tarifu sa 600MB i ne mogu uopste da ih koristim.

"This is it, your device now restarts and you can check by going to Settings and then to About phone to find the current firmware of your Android device, it will show XXJPY 2.2.1. Please note that this upgrading neither needs you to root your device or roots your device after installing the new firmware."

jel to znaci da je ovo samo upgrade na 2.2.1, a da sve aplikacije ostaju kao na fabrickom default-u?

ovih dana, i posebno danas, je bio napretka u razvoju gingerbreada za nase galaxyije :D reseni su senzori, obe sd kartice rade, gps, wifi, ...

ostaju jos sledeci problemi:

- Graphics.
- RIL polling problem.
- 2G toggle.
- Camera.
- Otapackage.
- Boot.img.

do sada su predvidjanja bila da ce posao biti gotov oko polovine februara, ali s obzirom na to da su danas resene dve stvari (druga sd kartica i senzori) mozda stvari krenu na bolje! :D kada bude gotovo moracu nesto da doniram ovim leekovima koji dosta vremena trose da nam obezbede gingerbread...

Stvar je u tome da će ih Samsung prestići, ako nastave ovim tempom. Jaka stvar ako će uraditi nešto 10 dana pre zvanične verzije, a samim tim i njihov trud postaje uzaludan.

Poslednja izmena:
Stvar je u tome da će ih Samsung prestići, ako nastave ovim tempom. Jaka stvar ako će uraditi nešto 10 dana pre zvanične verzije, a samim tim i njihov trud postaje uzaludan.

pa ja nisam cuo nikakve najave samsunga za gingerbread.... pa oni nisu ni 2.2 svuda gurnulli u distribuciju...

Drustvo ima li kakva aplikacija tipa Full Screen Caller ID ali da mi ne menja opcije kada primam poziv?
Samo hocu sliku u full rezimu ali sa standarnim opcijama sistema.

Drustvo ima li kakva aplikacija tipa Full Screen Caller ID ali da mi ne menja opcije kada primam poziv?
Samo hocu sliku u full rezimu ali sa standarnim opcijama sistema.
Ovo i mene zanima.

I ako samsung izbaci ginger, to ce biti samusungov fw, a ne cist AOSP. Tu je velika razlika...

I9000 se isporučuje kod nas sa Froyo-m a da li je on "upgradable to v2.3"?

NE! Trud nikad nije zaludan, apsolutno ne. Pogotovo kod ovakvih stvari!
Nisi svestan koliko iskustva i novih znanja donosi ucestvovanje u takvom projektu. Kada Samsung izbaci svoje, svojim znanjem i isustvom stecenim u radu AOSP GB ce moci znacajno da uticu na poboljsanje oficijelnog Samsung firmvera.

Ljudi sta da radim vise da mi proradi GPRS??? Stavljao sva podesavanja sto ste mi rekli i nista? Jel treba jos negde nesto da aktiviram? Da podesim? Nerviram se presao sam na tarifu sa 600MB i ne mogu uopste da ih koristim.

Jesi li stiklirao use pocket data??? Menu/Settings/Wireless & network/Mobile networks/Use packet data...

Verovatno nije čekirao APN, već sam napisao to, ali nekome je lakše da pita 300 puta nego da zapravo pročita šta svi mi ovde pišemo...

Ne lupajte napamet. I cekiran mi je apn(ako to znaci da treba krug da mi svetli zeleno) i use packet data. Nisam retard. Zato i pitam sta da radim.

Poslednja izmena:
Ne lupajte napamet. I cekiran mi je apn(ako to znaci da treba krug da mi svetli zeleno) i use packet data. Nisam retard. Zato i pitam sta da radim.

Jel ti ukljucen gprs na kartici tj. jesi li koristio net sa tom karticom ranije na drugom telefonu?

Jel ti ukljucen gprs na kartici?

Vidi GPRS mi bio iskljucen do decembra onda sam otisao u MTS i aktivirao ga i uzeo MixNet M tarifu. Sad ako su mi samo prebacili tarifu a nisu ukljucili GPRS ne verujem al cu da zovem sutra korisnicki servis da pitam.

Proveri za svaki slucaj mozda ti nisu ukljucili ko zna,ne bi me cudilo....zovi ih sad rade oni i nocu (mislim),a kad ih vec pozoves trazi da ti puste podesavanja za net za slucaj da nisi nesto ukucao dobro.Ili probaj iz menija za proveru kredita opcija 4 pa opet opcija 4 podesavanje telefona i trebalo bi da ti stignu parametri...

Ne stizu mi parametri tako a ni slanjem poruke ALL na 4777. Zvacu sutra pa se javljam ako nisu ukljucili al ce da padne jedno kulturno napusavanje :p

Vrh Dno