Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

ja ocigledno nisam, ali dobijam iste rezultate i ovom metodom, dok bootuje dodje na samsung ekran i onda zavibrira ono jednom pa dvaput sto mu dodje error i ugasi se ekran, tu radnju ponavlja u nedogled

Ovu metodu si trebao da odradiš pre nego što si napravio grešku, a ne nakon nje.

Onda preko Odin-a ubaci prvo JPU (on je dosao sa 4 datoteke), čekiraš repartition i učitaš PIT (512), PDA, PHONE i CSC. Nakon toga ubaci JPY. Garantujem da će onda biti sve u redu 101%. :)

Poslednja izmena:
Da li je neko resio onaj problem kad skines telefon sa punjaca baterija odma padne na 98%,ja sam probao vise metoda koje sam video ovde i na XDA i ni jedan nije znacajno nesto promenio... Napuni mi na 100% ali posle minut padne na 99% pa na 98% nedugo zatim... Kako to da resim,trenutno sam na Darky's 7.7 romu,ali kazu da to nema veze sa softverom...

Pa meni se taj problem sam resio instaliranjem Darky-ja 8.0 i od jutros uz normalno koriscenje mi je baterija spala na 79% a pre bi mi vec bio na punjacu! Probaj tu varijantu, samo ja sam isao na wipe varijantu!

Razlike u klasama se odnose na brzinu upisa na karticu i citanja sa nje... Npr 4 klasa podrzava brzinu do 4 Mb/s klasa 6 brzni do 6Mb/s itd do klase 10 koja podrzava do 10 Mb/s.... Tako da su klase 4 i 6 za nase potrebe skroz ok.

iForce (Doodle) - aplikacija za sve koji vole da izvode trikove. :)
Npr. okreneš telefon sa ekranom na dole, neko stavi novčanicu od 100 din. kraj telefona, ti podigneš tel. i na njemu piše 100 din. :)
Staviš tri novčića na sto (pismo-glava), okreneš po želji, uzmeš tel. a na njemu ispisana tačna kombinacija itd. Možete i sami da napravite kombinacije za nešto drugo. Zabavna aplikacija. Evo u čemu je štos:

15yjbxe.png

Gde da nadjem free verziju? :)

Razlike u klasama se odnose na brzinu upisa na karticu i citanja sa nje... Npr 4 klasa podrzava brzinu do 4 Mb/s klasa 6 brzni do 6Mb/s itd do klase 10 koja podrzava do 10 Mb/s.... Tako da su klase 4 i 6 za nase potrebe skroz ok.

super, hvala...

mislim da cu ipak da uzmem ovu transcedent klasa 2 od 32gb. mislim da je bolje da platim 20e vise nego sandisk 16gb klasa 4. pa makar prebacivao vece fajlove satima. jedino bi me predomislilo ako neke instalirane aplikacije ili igre sa kartice rade sporije ili stucaju na klasi 2?

super, hvala...

mislim da cu ipak da uzmem ovu transcedent klasa 2 od 32gb. mislim da je bolje da platim 20e vise nego sandisk 16gb klasa 4. pa makar prebacivao vece fajlove satima. jedino bi me predomislilo ako neke instalirane aplikacije ili igre sa kartice rade sporije ili stucaju na klasi 2?

Na htc desire hd hd video povremeno secka zbog kartice klase 2 koja dolazi u pakovanju...bolje gledaj da ti minimum bude class 4

Slazem se sa caesarom,mislim da ne bi trebao da ides na karticu nize klase od 4 jer nije sve samo u prebacivanju fajlova... Bolje golub u ruci nego orao na grani.:) Dzaba ti 32GB ako ces osedeti zbog nekih problemcica koji ti se mogu javiti 16 + 8 GB mislim da je saaaasvim ok. Evo ja npr imam 4 + 8 GB i nemam nikakvih problema sa prostorom...

Moze li mala pomoc u odabiru verzija Froya 2.2 ili 2.2.1 koji u potpunosti podrzavaju srpsku swype verziju. Da li bi posle trebao staviti i custom rom (Darky 8.0 Gingerbread edition) posto mi pokazuje lazno stanje baterije u notification baru?

Baterija će ti uvek pokazivati "lažno" stanje dok ne staviš bateriju sa procentima.

Drugari jel moze neko uputstvo kako odraditi Upgrade Android 2.2.1 Darky's Custom ROM 8.0
Nemam bas iskustva sa tim pa bi mi pomoc bas dobrodosla

HVALA :wave:

@bojan23

Mnogo kume 80e za karticu, bice batina... :) . Ja imam od 512mb i sluzi mi samo da drzim apk fajlove na njoj da ih ne jurim stalno kada formatiram telefon. Ne patim od toga da drzim HD filmove na telefonu ili sta vec sto zauzima dosta prostora, samo ono sto mi je potrebno heh.

a zavisi od upotrebe....ja na fonu drzim dobrih 14gb muzike...za stvari sa strane jedva da imam mesta :)
i 32gb se cini kao malo....

@bojan23
Ja imam od 512mb i sluzi mi samo da drzim apk fajlove na njoj da ih ne jurim stalno kada formatiram telefon.

Cek ovaj deo me je zbunio sada.:) Kada radite instalaciju novog ROMa,Wipe,da li formatirate i internu memriju?:) Ja npr odradim full wipe,factory reset ali mi sve ostaje na internoj ne formatiram je... hmm....

Ako je tih 14gb u mp3 formatu onda si lud :) . Tesko kad ces biti u prilici da odslusas sve to, vise se to ubacuje "da se ima", a verovatno pola od toga nisi ni pustio, jednostavno se nema kad. Ja sam prevazisao tu fazu da trpam sve i svasta na telefon, interna memorija telefona mi je i vise nego dovoljna.

@xcentric

Pogresno sam se izrazio, radim Wipe data/factory reset iz CWM uvek koji mi obrise sve aplikacije, koje imam vec spremne u apk formatu na externoj kartici. Mogu i da ih drzim na internoj memoriji verovatno , ali nikad nisam bio siguran koliko zapravo factory reset brise. Konkretan primer folderi ShootMe i Screen capture mi ostaju ne promenjeni sto znaci da ih ne dira.

Poslednja izmena:
Pa onda bih ti predlozio Titanium Backup koji ti povrati sve aplikacije posle factory reseta bez problema... Znaci nemas potrebe za kopanjem po folderu sa .apk fajlovima,vec samo instaliras Titanium i pustis ga da odradi sve umesto tebe... :) Uzivancija...

Ako je tih 14gb u mp3 formatu onda si lud :) . Tesko kad ces biti u prilici da odslusas sve to, vise se to ubacuje "da se ima", a verovatno pola od toga nisi ni pustio, jednostavno se nema kad. Ja sam prevazisao tu fazu da trpam sve i svasta na telefon, interna memorija telefona mi je i vise nego dovoljna.

ma sve sam to preslusao, ali uvek postoji ono 'e mozda hocu sada da cujem tu pesmu ponovo' . ***a, k'o hrcak sam, nikad dovoljno :)

Ma kada se ima i treba da se trosi... :D I ja sam razmisljao da mozda uzmem 16GB karticu iako mi realno ne treba,ali sta ces kad neko ne ume da odraste... :)

@xcentric

Ma znam sta je titanium backup, ali ovako mi je nekako "cistije" :) . Nemam naviku da brisem nesto stalno, ne radim to cesto ni sa instalicijom windowsa, ali na telefonu mi je nekako postala navika da uvek stavljam Wipe verziju kod Darky-ja i da radim one preporucene wipe-ove pre nego sto stavim novi rom. Sve u svemu to mi ne predstavlja preveliki problem da stisnem na install aplikacije iz app installera, posto je ta cifra manja od 10 aplikacija, tako da mi ne treba puno vremena da sve podesim kako je bilo.

@bojan23

Mnogo kume 80e za karticu, bice batina... :) . Ja imam od 512mb i sluzi mi samo da drzim apk fajlove na njoj da ih ne jurim stalno kada formatiram telefon. Ne patim od toga da drzim HD filmove na telefonu ili sta vec sto zauzima dosta prostora, samo ono sto mi je potrebno heh.

ma nije mnogo, to ti je ovde 7 sati arbeit-a :whip: a da ce biti batina, bice :D

ma sve sam to preslusao, ali uvek postoji ono 'e mozda hocu sada da cujem tu pesmu ponovo' . ***a, k'o hrcak sam, nikad dovoljno :)

ma da, i ja sam u tom glodarskom fazonu, navucen na zikumu i to ti je, a i posluzice prostor na kartici za neke divxove tokom putovanja :,,:

Poslednja izmena:
Neka je srećno Badnje veče svima, da ga u miru i sreći proslavite, kao i sutrašnji Božić!

Srecno badnje vece svima. Ja dosao malo do Slovenije i sve sto sam od tehnike poneo sa sobom je nas mezimac, njegov punjac i njegove slusalice. Ranije je to izgledalo ovako: navigacija + punjac za kola, laptop + svi moguci kablovi, njegova torba, fotoaparat + punjac + rezervne baterije+ usb kabal za komp., jednu knjigu. Toliko sam zadovoljan telefonom da nemam reci. iGo me je doveo u metar tamo gde sam hteo. Poneo sam 4-5 filmova ovde da imam, dve knjige (laputa), muzika, igrice, aplikacije, kamera, sve je tu na jednom mestu, smesteno u 118gr sa 4' ekranom. Sreci nikad kraja :)
Ne znam kako sam ranije ziveo bez androida

ADWLauncher EX v1.1

Recent changes:
-Added options to tweak icons fancy backgrounds (custom color, glossyness, etc).
-Added option to open the app drawer in full screen.
-Fixed dock icons reverting after editing them.
-Fixed import/export adw settings for Samsung devices running android 2.2.1 update
-Lots of fixes for "ForceCloses" and minor stability and code improvements.

Odoh ja da mi ne pregori prasence. :)

Većinu toga si mogao i bez Androida barem poslednjih 6 ili 7 godina. :) Naravno, ni blizu ovoliko kvalitetno kako možemo sad.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

Ajd, samo nemojte mnogo da čačkate te "telefone" i lepo ih čuvete, u futroli, sa folijom na ekranu i leđima, kad pređete ove godine na ovo:

ja ću da kupim vaš I9000 za neku smešnu cifru :d :-devil-:

Nazad
Vrh Dno