Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Da dodam jos nesto, iz prve ruke. Moj tel. je sa spanske movistar mreze. Ubacena je bila telenor kartica i sve je bilo ok. Onda sam je izvadio i ubacio mt:s, ukljucio tel., kad ono zakljucan. Probao sam aplikaciju sa marketa koju mu savetujete (nasao sam je na internetu) ali mi nije pomogla. Uspeo sam sa aplikacijom za koju sam ostavio link.

Nemili dogadjaj odigrao se pre 2 meseca.

Atm0 uradi ovo i resena stvar. Ako ti ne prijavi kod iz prvog i javi gresku, prvo ubaci "Unfreeze code", opet ce prijaviti gresku, a nakon toga "Unlock code" i to je to.
Odradi dok si na verziji 2.1, jer nisam probao ovu verziju programa za 2.2.

Poslednja izmena:
Da dodam jos nesto, iz prve ruke. Moj tel. je sa spanske movistar mreze. Ubacena je bila telenor kartica i sve je bilo ok. Onda sam je izvadio i ubacio mt:s, ukljucio tel., kad ono zakljucan. Probao sam aplikaciju sa marketa koju mu savetujete (nasao sam je na internetu) ali mi nije pomogla. Uspeo sam sa aplikacijom za koju sam ostavio link.

Nemili dogadjaj odigrao se pre 2 meseca.
Isti slucaj se desio sa ubacivanjem MTS kartice kod mene. Probao sam aplikaciju ali meni nece da vrati kod uopste

Ovo je druga aplikacija. Probaj nekoliko puta, nemoj da odustajes. Koliko se secam, ja sam probao cak 3 puta sa istom aplikacijom dok nije upalilo.

"SGS unlocker više ne funkcionise" - to je tacno.

Jesam i ne izbacuje nista osim

strings: can't open file: ./nv_data.bin (No such file or directory)

koristim mac varijantu jer nemam nijedan PC u blizini

Ovo je druga aplikacija. Probaj nekoliko puta, nemoj da odustajes. Koliko se secam, ja sam probao cak 3 puta sa istom aplikacijom dok nije upalilo.

"SGS unlocker više ne funkcionise" - to je tacno.

kako ja da skinem aplikaciju sa one stranice kad dobijem samo gomilu texta...ocigledno sam glup

koristim mac varijantu jer nemam nijedan PC u blizini

Meni je to prijavljivalo sa onom aplikacijom koja vise ne radi. Sa ovom drugom nisam imao tih problema. Problem je bio u prihvatanju coda.

Evo ti ovde, da skratimo postupak.

SGS_Unlock_2.2_froyo.apk - za 2.2 (nisam probao)
SGS_Unlockv1.0.apk - za 2.1 (provereno radi)

Evo ti ovde, da skratimo postupak.

SGS_Unlock_2.2_froyo.apk - za 2.2 (nisam probao)
SGS_Unlockv1.0.apk - za 2.1 (provereno radi)

ni posle 16 hiljada puta otvaranja SGS-a idalje ne dobijam kod. Izgleda da ce morati nazad u VIP :lupko:

Hvala svima!

Poslednja izmena:

koristim mac varijantu jer nemam nijedan PC u blizini!

1. Da li ti je tel rootovan?
  2. Koju verziju FW imaš na telefonu?
  3. Da li imaš backup /efs foldera?

Dve varijante su moguće:
  1. Tel nije rootovan
  2. /efs particija je zeznuta downgrade-om sa 2.2 na 2.1.

Poslednja izmena:
Ja sam noob za Android platformu i ovo mi je sada prvi aparat, flashovanje WM-a je bilo tako lako za uraditi :p elem, ako je neko od strucnih kolegasa forumasa ovde iz Beograda pozvao bih ga na pivo, o mom trosku naravno, i da mi natenane objasni par osnovnih stvari. Ne bih da vas vise opterecujem neznanjem, jer je vrlo verovatno da neku osnovnu stvar ne radim kako treba i otuda sve ovo.

EEE moj ti, ostavi nas...100% si ga prodao da bi kupio iPad na akciji u Metrou za 53.000din :smoke:

JA!? Ma nema šanse...tu sam, pa čekam Maju i tebe na tim kolačima...A iskreno jurim pre neku varijantu za Galaxy Tab, ipad teško da ću uzeti...

Ostajem na androidu i što se fona tiče, videćemo samo šta...

Proveri da li si uključio wifi i 3g mrežu za pomoć tokom pozicioniranja. Prvi put fix traje duže...Izađi na otvoreno, bez zgrada...

Ako ne pomogne, probaj onaj Samsungov fix sa marketa...

Putujem u utorak, pa cu po prvi put koristiti navigaciju. Medjutim, kada startujem iGO on ne moze da uhvati signal, stalno pise "looking for GSP signal". Ima li neki link za gps fix i sta mi preporucujete da uradim, posto ce mi navigacija biti preko potrebna?

Meni IGO hvata signal u proseku za 20-30 sekundi, na otvorenom (pri tome mislim na nebo iznad glave, a ne na okruzenje). Ne koristim dodatni program, niti mu je potrebna 3g mreza ili wifi za brze hvatanje signala. Zavisi i sta si ubacio u tel., koji rom...
Mene je nDrive poceo da zeza tako da sam odustao od njega i presao na IGO, koji je sto se tice hvatanja signala i ne gubljenja istog br.1.

Imas novu kartu Srbije za IGO (2010.07, mapa i poi). Mapu nisam probao i bez obzira sto je veca od one iz marta, zale se na nju jer koci i sl. Nove poi tacke su dobre, ubaceno je dosta novih objekata.

Uspeo sam konacno da provalim kako da ubacujem i sopstvene tacke interesovanja.
Potrebno je da se kreira poseban folder i u njega ubaci *.kml datoteka, koju kreirate u programu iGO POI Explorer. Pripremam objekte u Velikom Laolu i Petrovcu na Mlavi, za buduce turiste. :eyebrows:
Ako neko zeli slicno da odradi, sve sto je potrebno nalazi se na sajtu "poiplaza" (osim uputstva) :)

Najbitnije u vezi pitanja - ubaci zvanicni samsungov firmware i neces imati problema. Eto ja ne koristim vec nedelju dana cak ni lagfix.

Proveri da li si uključio wifi i 3g mrežu za pomoć tokom pozicioniranja. Prvi put fix traje duže...Izađi na otvoreno, bez zgrada...

Ako ne pomogne, probaj onaj Samsungov fix sa marketa...
Kako se zove tacno apk sa marketa za fix? Pa da probam

Meni IGO hvata signal u proseku za 20-30 sekundi, na otvorenom (pri tome mislim na nebo iznad glave, a ne na okruzenje). Ne koristim dodatni program, niti mu je potrebna 3g mreza ili wifi za brze hvatanje signala. Zavisi i sta si ubacio u tel., koji rom...
Mene je nDrive poceo da zeza tako da sam odustao od njega i presao na IGO, koji je sto se tice hvatanja signala i ne gubljenja istog br.1.

Imas novu kartu Srbije za IGO (2010.07, mapa i poi). Mapu nisam probao i bez obzira sto je veca od one iz marta, zale se na nju jer koci i sl. Nove poi tacke su dobre, ubaceno je dosta novih objekata.

Uspeo sam konacno da provalim kako da ubacujem i sopstvene tacke interesovanja.
Potrebno je da se kreira poseban folder i u njega ubaci *.kml datoteka, koju kreirate u programu iGO POI Explorer. Pripremam objekte u Velikom Laolu i Petrovcu na Mlavi, za buduce turiste. :eyebrows:
Ako neko zeli slicno da odradi, sve sto je potrebno nalazi se na sajtu "poiplaza" (osim uputstva) :)

Najbitnije u vezi pitanja - ubaci zvanicni samsungov firmware i neces imati problema. Eto ja ne koristim vec nedelju dana cak ni lagfix.
Gde sad opet sve da fleskam, ne mogu, nemam zivaca...taman sam zadovoljan telefonom...

Mislim da se zove GpsRestore, bitno je da je Samsung izdavač...

Radi li vam notifikacija za facebook.
Meni nakon poslednjeg apdejta aplikacije uopste ne funkcioniše.
Nisam siguraan da to ima veze sa firmware-om...koristim JPA.
Notifikacije za Gmail i Yahoo funkcionišu perfektno.
Kakva su vaša iskustva?
Pozzz

Samo da prijavim da prodje dosta dana a problem se ne pojavi. Slike u galeriji nisu duplirane. Znaci resenje je (za slike), prebaciti ih na internu memoriju.

Pisali ste i ranije o tom problemu, meni se do sada nije javio bez obzira gde stavim slike. Jedini problem je bio sa ucitavanjem bukvalno svih slika, ali to sam resio ubacivanjem *.nomedia datoteke u fascikle igrica, navigacije...

Samsung GPS Restore

"Nismo sigurni da li se to dešava samo sa američkim verzijama Galaxy S telefona (na našem redakcijskom nismo primijetili), ali Samsung je odgovorio na veliki broj pritužbi po forumima GPS Restore aplikacijom. Ista pobriše sve GPS podatke i vraća GPS čip na fabričko stanje. S obzirom da kruže priče da je čip defektan, ne znamo kako će to pomoći, ali je moguće da Samsung adresira one korisnike koji raznim online softverskim fixevima pokušavaju popraviti stvar, pa ne uspiju."

Tokom čitanja drugih tekstova, došao sam do zaključka da problem nije isključivo vezan za Captivate i Vibrant, već se problem ili javi ili ne, tj. zavisi od toga kakve ste sreće.

Opet sam danas startovao IGO skroz na otvorenom i uhvatio je signal za 10-15 sekundi najviše. Ono što je najvažnije, ne gubi signal. Već sam pisao da je počeo da me zeki nDrive 9, dok sa verzijom 10 nema nikakvih problema. Okreni-obrni, sklon sam ubeđenju da je stvar softverske prirode.

pa i jeste softverske prirode...na 2.1 me je jedva lockovao, i to je umeo da me omasi za po 100m-150m, sada sa par custom romova koji imaju ispeglan gps lockuje me za 10ak sec +-1m, izuzetno precizno

Pozz dobri ljudi. Ja se izvinjavam unapred ali nisam bas puno upucen kako da izvrsim upgrade sa Eclaira na Froyo preko tog Odina,posto J****i Kies ne prepoznaje Galaxy!!! Dzilion pokusaja :type: ali nikako da proradi glupi kies :crash:!!!
Pa bi vas zamolio da mi malo pojasnite kako i sta treba sve da uradim da stavim Froyo.
Video sam da ima gomila objasnjenja ali sam stao kad sam video da moja verzija Eclara ima u opisu onaj "512.PIT" a ovaj najnoviji Froyo "803.PIT"
...pa sam odustao.

zato bi vas zamolio da mi samo pojasnite da li to ima nekakve veze,
gde da skinem sve sto mi je potrebno :)
i kako sve to lepo da napakujem

Moj Galaxy S:

kupljen u Vip-u i od tad nista nisam dirao i nemam nikakav lagfix niti bilo sta drugo...

PDA:I9000XWJG5
PHONE:I9000XXJG1
CSC:I9000OXXJG4

Firmware version
2.1-update1

Karnel version
2.6.29
Root@SE-S603#2

Build Number
ECLAIR.XWJG5

Konacno povezan sa Kiesom ali preko XP-a posto preko Win7 64bit nije bilo nikakve sanse.
Ali normalno uvek mora nesto da krene naopako ,sada mi Kies ne nudi Update ....:crash::crash::crash:

current version Pda:jg5/phone :jg1/csc:eek:xx
this device‘s version cannot be updatet

jel ima tu nekog resenja!!??

nista ljudi, eto nama gingerbread port kroz koji dan...samo da se neko docepa nexus eSa

Koliko sam pročitao na xda valjda će najveći problem biti memorija.

Vrh Dno