Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Bas dosta novih korisnika Galaxy S-a u poslednje vreme.

I ja sam uzeo Galaxy-a zbog informacije koju sam dobio da odlazi sa trzista. Navodno Samsung je objavio da ce preostale zalihe Galaxy S telefona ici svojim partnerima koji ce se prodavati uz ugovorenu obavezu, dok maloprodaje i distributivne radnje nece vise moci da porucuju telefon. Prema Samsung-u, potraznja Super Amoled ekrana je uveliko premasila proizvodnju, i morace da odustaju od toga. Ja vise mislim da je to, da bi pogurali Wave 2 koji dolazi, i Galaxy S2 koji je najavljen. Wave 2 sigurno nece imati Super Amoled, dok za Galaxy S2 se jos uvek ne zna koji ce ekran posedovati. Ako ima neko, ko prati ovu temu kao sto sam ja radio, a pritom razmislja o kupovini doticnog aparata, bolje da pozuri. :D

Bogami tako ce i biti, ja ga uzimam za 4 dana kad se vratim u Srbiju. Vidis nisam ni razmisljao o tome da Galaxy S2 i Nexus S mozda nece imati samoled ekran zbog nestasice.

Sad imam problem, prilikom instalacije Voodoo lag fix-a doslo je do greske odmah na pocetku, i ispisao je FAIL crvenim slovima gore. Telefon sada ne moze da se upali i stoji na ekranu telefon i racunar koji su spojeni trouglicem u kojem stoji znak uzvika? Zna li neko sta se desava i kako ovo da resim?

ovako je protekla instalacija:

<ID:0/003> Added!!
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003> Get PIT for mapping..
<ID:0/003> Firmware update start..
<ID:0/003> zImage
<ID:0/003> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
<ID:0/003> Removed!!

Poslednja izmena:
Sad imam problem, prilikom instalacije Voodoo lag fix-a doslo je do greske odmah na pocetku, i ispisao je FAIL crvenim slovima gore. Telefon sada ne moze da se upali i stoji na ekranu telefon i racunar koji su spojeni trouglicem u kojem stoji znak uzvika? Zna li neko sta se desava i kako ovo da resim?

ovako je protekla instalacija:

<ID:0/003> Added!!
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003> Get PIT for mapping..
<ID:0/003> Firmware update start..
<ID:0/003> zImage
<ID:0/003> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
<ID:0/003> Removed!!

trebao si voodoo preko cwm recovery-ja da odradis....
kapiram da mozes u download mode(home+volume down+power), skini od nekud komplet rom za flashovanje preko odina(pit,csc,pda,phone), i samo ga flashujes, mada time gubis sve sto je bilo na mobu, naravno podrazumeva se da izvadis sim i microsd.

znaci:

1. ugasis telefon, izvadis gorenavedeno
2. upalis na gorenaveden nacin, ne povezujes sa kompom i dalje
3. upalis odin, pre toga si skinuo sve sto je potrebno za flashovanje roma, stavis sve na svoje mesto i re-partition stikliras
4. sada povezes fon na usb, naravno fon je vec u download modu
5. odin prijavi da je prepoznao mob
6. start
7. kada zavrsi napisace removed, slobodno izvadi usb, fon ce se restartovati i trebace mu neko vreme za prvi boot

Poslednja izmena:
Problem resen :D Objasnicu kako sam ja resio problem, ako se nekom desi da zna sta raditi. Procitao sam na drugim forumima kako se resava problem. Postoji mnogo nacina da se ponovo telefon osposobi, meni je jedino uspeo ovaj. Zapravo kod mene je izgleda bio problem u tome da i ako je pisalo fail, telefon je i dalje bio u download modu i prebacivao je preko odina podatke. Ja sam ga prekinuo i doslo je do greske. Kod mene je upalilo da ga ponovo pokrenem, tako sto sam restartovao racunar, pokrenuo na novo podignutom sistemu Odin, ali sam mu ukljucio sve priveligije administratora na windows 7 64x, izvadio bateriju i sim, pritisnuo tastere za zvuk +/-, zatim dodao bateriju, pa uboo usb kabal, pritisnuo home i power dugme. Drzeci tako neko vreme, telefon je i dalje pokazivao znak telefon ! racunar, ali posle par puta je ponovo napisao download mode. Zatim sam ponovi proceduru koju je Ceasar detaljno objasnio i Voodoo lag fix je sredjen. :) Telefon deluje malo brze, bar sto sam do sada uspeo da primetim. Quadrant mi daje 1511 poena.

trebao si voodoo preko cwm recovery-ja da odradis....
kapiram da mozes u download mode(home+volume down+power), skini od nekud komplet rom za flashovanje preko odina(pit,csc,pda,phone), i samo ga flashujes, mada time gubis sve sto je bilo na mobu, naravno podrazumeva se da izvadis sim i microsd.

znaci:

1. ugasis telefon, izvadis gorenavedeno
2. upalis na gorenaveden nacin, ne povezujes sa kompom i dalje
3. upalis odin, pre toga si skinuo sve sto je potrebno za flashovanje roma, stavis sve na svoje mesto i re-partition stikliras
4. sada povezes fon na usb, naravno fon je vec u download modu
5. odin prijavi da je prepoznao mob
6. start
7. kada zavrsi napisace removed, slobodno izvadi usb, fon ce se restartovati i trebace mu neko vreme za prvi boot

Seraph hvala na pomoci, ali uspeo sam ovako da resim problem, mislim da je ovo ipak bezbedniji nacin. Da nije ovako uspelo, onda bi izgleda morao na ovaj nacin koji si upravo opisao.

izvadio bateriju i sim, pritisnuo tastere za zvuk +/-, zatim dodao bateriju, pa uboo usb kabal, pritisnuo home i power dugme. Drzeci tako neko vreme, telefon je i dalje pokazivao znak telefon ! racunar, ali posle par puta je ponovo napisao download mode.

trebalo bi da se napravi neki sticky sa problemima i njihovim resenjima, npr za ovu foru sam saznao pre par dana. ovaj telefon je nemoguce brickovati osim ako ne rikne interna memorija

slazem se, tema je vec daleko otisla, mnogo bi bilo potrebno clanovima da prelistaju sve kako bi nasli eventualno mogucnost otklanjanja problema. Treba posebno da se napravi radi lakseg snalazenja i veceg pregleda informacija.

Meni se ne sviđa što ga svi prvo hvale i dižu u nebesa, a onda ga prodaju. I Otac je uradio isto.

Poslednja izmena:
Prijatelju, ja i dalje mislim da je to najbolji telefon koji sam imao do sada, a imao sam ih zaista dosta...

Jedini razlog što ga prodajem, je kupovina tableta, a trenutno baš i ne mogu priuštiti sebi i skup tablet i skup fon...ide nova godina, pa ženi rođendan :)

Poslednja izmena:
Ne ulazim u razloge, samo konstatujem stanje :)

nope, cuo sam da ovaj gore navedeni combo moze da aktivira nepostojeci download mode

Iz iskustva ti kažem da ne može. :) Drugar je skroz brikovao svoj Galaxy S, nije imao enableovan 3buttonmode, flashovao neki firmware preko Odina i ništa više nije mogao da mu radi.

blah...cisto me zanima, ako ti fon nije pod garancijom, koliko ovi u servisu naplacuju ozivljavanje telefona?

~100e ako mora ploča da se menja, koliko znam.

HELP!!! Probao sam da udenem drugu karticu u VIP Galaxy, nije radila, i kad sam vratio originalnu ne prepoznaje je vise. Samo dobijem znak uzvika pored SIM-a i to je to...%$%*^*$# ti VIP :mad:

Proveri konektore, malo "istrljaj" sim ...i izvadi bateriju i ostavi fon neko vreme bez baterije...

Korisnicki servis tvrdi da se zakljucao telefon jer sam jelte pokusao nedozvoljenu radnju. Kako se povrati posle toga? Moze li da se otkljuca kompletno i dodjavola sa njima i njihovim lockom

Opušteno, smiri se. :)

Idi na market, skini aplikaciju SGS Unlocker i unlockuj tvoj telefon jednom za svagda. :)

Trenje, moj VIP model nije bio zaključan...to su od skora krenuli, verovatno...

Ni moj model nije bio zaključan, ali eto, možda su počeli sa tom praksom... Ili je Atm0 ub'o faličan primerak.

Probao sam tri verzije da ga fleshnem, vratio sam ga 2.1 na kraju i opet ne ne vidi karticu uopste. Kako je to moguce?

Nazad
Vrh Dno