Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pitanje za korisnike Smart keybord pro tastature. Ima li negde opcija da se podebljaju slova? Da budu vise "bold"? Ima na srpskoj tastaturi ali ne nalazim na smartu...

Sent from my mobile device

Posle instalacije Froyoa mi ne radi messaging tj kada pokusam da udjem u poruke koje imam ne mogu da udjem u njih vec mi blokira aplikaciju i ugasi je. Da li mislite da bi trebalo da resetujem fon na fabricko stanje?

Nađi:

PDA: I9000XFJM6
PHONE: I9000XXJM1
CSC: I9000OXFJM3

Pa flashuj to, trebalo bi da ti omogući update... Ne znam da li ima veze sa product codeom, možda uzmem posle da se igram ako budem imao vremena. :)

PDA: I9000XFJP7
PHONE: I9000XXJPP
CSC: I9000OXFJP6
znači prvo flash sa ovim fajlovima preko Odina, pa tek onda skidanje kiesa, regedit i official upg?

Sry na smoru, fora je da taj device management app baguje na mom fonu (odin i jm2), a na novom sa VIP-ovim fw-om radi najnormalnije, pa zato hoću da vratim kako treba :D

Ne mora flash, samo onaj registry trik za Kies. :)

kul, isprobavam sutra, thanks

kako da uradim factory reset posto sam pokusao i vol down pa power i volume up plus home, pa onda power i nista od toga ne radi...... jb.a koje s

Koji vodoo ide na ovaj Vipov 2.2

Imaš post iznad tebe.

kako da uradim factory reset posto sam pokusao i vol down pa power i volume up plus home, pa onda power i nista od toga ne radi...... jb.a koje s

Pazi se sa tim, najbolje ti je da flashuješ 3buttonmode fix i za ubuduće i sada...

Ja čekam da izađe za XFJP7, juče sam se igrao malo i stavio oficijalni Froyo za VIP i stavio sam Voodoo 5 snapshot i čini mi se da radi više smooth nego Doc's rom...

Ajde da pitam jos ovo pre nego stavim vodoo.Jel postoji nacin uklanjanja vodoo iz sistema osim ponovnog flesovanja.disable lagfix brise samo polovicno posto on ostaje i dalje aktivan.I kako preko kiesa ponoviti flash kad vec postoji 2.2

Posle factory reseta stvari su se poboljsale. Definitivno je brzi fon nego sto je bio pre. E sada osaje da proverim kako radi GPS, posto to nisam sinoc stigao da uradim.

Ajde da pitam jos ovo pre nego stavim vodoo.Jel postoji nacin uklanjanja vodoo iz sistema osim ponovnog flesovanja.disable lagfix brise samo polovicno posto on ostaje i dalje aktivan.I kako preko kiesa ponoviti flash kad vec postoji 2.2

Napisao sam tutorial gore, ljudi, nije loše za promenu da malo čitate šta pišemo ovde...

A voodoo ne ostaje aktivan, samo ostaje njegov kernel. Moguće je flešovati originalni kernel ako znaš koji firmware imaš i onda vratiti na "normalno" stanje telefona.

Btw. hint, ko instalira voodoo nema potrebe da traži metodu za rutovanje telefona jer je već prerooted, samo treba skinuti Superuser aplikaciju sa Marketa i to je to.

Dzaba Trenje, ljude mrzi da citaju unazad... ne znam samo zasto ih mrzi da koriste search...

Da li je moguće odraditi update sa Docs XXJPA 7.6.2 na JPA5 ili ću izgubiti aplikacije i podešavanja nakon instalacije?

Da odgovorim sam sebi, ubacio sam Doc's froyo V8 JPA5 preko JPA v 7.6.2 i sve je ostalo od aplikacija i podešavanja.

Ako su VIP I9000 imali:

I mogu da nadograde na 2.2, zašto telefoni kupljeni kod Samsung Mobile sa istim ovim FW to ne mogu, tj. i dalje nema poruke da može da se uradi nadogradnja?
Je li to VIP izbacio samo za svoje korisnike? Koliko sam ranije shvatio telefon je otključan sa VIP mreže?

Hvala

Danas mi stize telefon iz Londona sat bi mi prvo savetovali da uradim,skinuo sam Kies i planiram da ubacim 2.2 . Citao sam da samo treba da pratim upustvo kad pokrenem Kies, da li jos nesto treba da znam pre nego sto pocnem sa updetom ? Do sad sam koristio samo symbian

Danas mi stize telefon iz Londona sat bi mi prvo savetovali da uradim,skinuo sam Kies i planiram da ubacim 2.2 . Citao sam da samo treba da pratim upustvo kad pokrenem Kies, da li jos nesto treba da znam pre nego sto pocnem sa updetom ? Do sad sam koristio samo symbian

nemoj da disconnectujes usb za vreme update-a :D

Ako su VIP I9000 imali:

I mogu da nadograde na 2.2, zašto telefoni kupljeni kod Samsung Mobile sa istim ovim FW to ne mogu, tj. i dalje nema poruke da može da se uradi nadogradnja?
Je li to VIP izbacio samo za svoje korisnike? Koliko sam ranije shvatio telefon je otključan sa VIP mreže?

Hvala

Nemaju isti product code.

Vidi koji ti je product code za telefon, verovatno nećeš morati da radiš onaj registry trik sa Kiesom što sam napisao jer ako je kupljen u UK tamo je već odavno pušten update.

vip je jg5/jg1, barem je meni bio

Posle toga je izašao XFJM6 za VIP.

skinuo sam ovaj http://project-voodoo.org/downloads/voodoo-snapshot.tar lagfix , tj Vodoo 5...e sad uradio sam preko kiesa update na officijalni froyo (telefon kupljen u VIP-u, i pre ovog update-a nista nisam cackao), i sad imam
firmware version 2.2
baseband version i9000XXJP
kernel version 2.6.32.9
root@SE-S611
build number FROYO.XFJP7

posle ovog update-a uradio sam 3-button recovery fix posto mi pomenuti nije radio,
e sad zanima me kako da nabacim ovaj voodo lagfix koji sam skinuo prethodno i dali valjda uopste nabaciti lagfix, ako ne koji drugi bi mogao da uradim? hvala

Animated Weather Pro v2.3.1

Nisam ga dugo koristio, danas ga ubacio i na moje veliko iznanadjenje, cekala su me 3 nezavisna widget-a. Ne znam kakvo je vase misljenje ali meni je prelepo + animacije kada se klikne na widget (one su postojale i ranije). Na samom telefonu sat je odlican,a sencenjem se dobija 3d utisak.

sc20101119213515.png

skinuo sam ovaj http://project-voodoo.org/downloads/voodoo-snapshot.tar lagfix , tj Vodoo 5...e sad uradio sam preko kiesa update na officijalni froyo (telefon kupljen u VIP-u, i pre ovog update-a nista nisam cackao), i sad imam
firmware version 2.2
baseband version i9000XXJP
kernel version 2.6.32.9
root@SE-S611
build number FROYO.XFJP7

posle ovog update-a uradio sam 3-button recovery fix posto mi pomenuti nije radio,
e sad zanima me kako da nabacim ovaj voodo lagfix koji sam skinuo prethodno i dali valjda uopste nabaciti lagfix, ako ne koji drugi bi mogao da uradim? hvala

uradjeno preko odina, valjda je to to hvala u svakom slucaju :)

Nisam ga dugo koristio, danas ga ubacio i na moje veliko iznanadjenje, cekala su me 3 nezavisna widget-a. Ne znam kakvo je vase misljenje ali meni je prelepo + animacije kada se klikne na widget (one su postojale i ranije). Na samom telefonu sat je odlican,a sencenjem se dobija 3d utisak.
Deluje fino, sad cu da ga probam...

off-topic

Jel ima neko ovde ko ima HTC magic i da je probao sve i svasta na njemu?

Vrh Dno