Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Vec sam naveo kako se radi preko kies-a, a to sto tebi ne prepoznaje telefon, prosto ne mogu da verujem. Licno sam isprobao kies na Win XP x86, Win 7 x86 i Win 7 x64 i uvek je sve bilo kako treba, nikada nije doslo do toga da nije prepoznao tel.

Jedino sta mi pada na pamet, mozda ti je ukljucen "usb debugging".
Idi na Settings/Applications/Development i iskljuci USB debugging ili na srpskom: Settings (podesavanja)/Aplikacije/Razvoj i iskljuci Otkrivanje greske USB-a.

Poslednja izmena:
I proveri na Settings - Wireless and Network - USB settings - ( treba da je potvrdjen Samsung Kies a ne mas storage ili media player).

Sent from my mobile device

sto i nije neki problem jer moze posle da reflashuje na originalni rom, samo bi trebalo naglasiti negde da pre nego sto se posalje fon u servis treba imati default rom da se ljudi ne bi zeznuli(ako ima takvih)

hocu da reklamiram telefon,ali pošto sam uradio fleš preko odina na froyo sad bi trebalo da ga vratim na početni (vipov) I9000XWJG5 rom.uradim i to ali on i dalje ne dozvoljava update preko kies-a i mislim da bi trebalo da sam podesi parametre za mms i internet?
ne znam koliko su rigorozni,pa bi da odradim sve po ps-u da mi ne bi vratili fon i ukinuli garanciju.imali ko ideju šta sve treba da se odradi?

Vec sam naveo kako se radi preko kies-a, a to sto tebi ne prepoznaje telefon, prosto ne mogu da verujem. Licno sam isprobao kies na Win XP x86, Win 7 x86 i Win 7 x64 i uvek je sve bilo kako treba, nikada nije doslo do toga da nije prepoznao tel.

Dešava se vrlo često da Kies ne prepoznaje telefon, tako da poveruj. Kies je parče softvera gore nego iTunes.

hocu da reklamiram telefon,ali pošto sam uradio fleš preko odina na froyo sad bi trebalo da ga vratim na početni (vipov) I9000XWJG5 rom.uradim i to ali on i dalje ne dozvoljava update preko kies-a i mislim da bi trebalo da sam podesi parametre za mms i internet?
ne znam koliko su rigorozni,pa bi da odradim sve po ps-u da mi ne bi vratili fon i ukinuli garanciju.imali ko ideju šta sve treba da se odradi?

Nađi ove fajlove da flashuješ:

PDA: I9000XFJM6

PHONE: I9000XXJM1

CSC: I9000OXFJM3

To je poslednji firmware za VIP telefone... Moraš vratiti i product code jer ti je promenjen flashovanjem preko Odina, al' za to moraš paziti da ne bi izgubio telefon nepovratno... A ako daješ na garanciju samo zbog toga što ne radi 3button mode (recovery i download) to je besmisleno, jer preko Odina možeš odraditi fix za to, par ljudi sa ovog foruma je to već uradilo bez ikakvih problema.

Pozz dobri ljudi. Ja se izvinjavam unapred ali nisam bas puno upucen kako da izvrsim upgrade sa Eclaira na Froyo preko tog Odina,posto J****i Kies ne prepoznaje Galaxy!!! Dzilion pokusaja :type: ali nikako da proradi glupi kies :crash:!!!
Pa bi vas zamolio da mi malo pojasnite kako i sta treba sve da uradim da stavim Froyo.
Video sam da ima gomila objasnjenja ali sam stao kad sam video da moja verzija Eclara ima u opisu onaj "512.PIT" a ovaj najnoviji Froyo "803.PIT"
...pa sam odustao.

zato bi vas zamolio da mi samo pojasnite da li to ima nekakve veze,
gde da skinem sve sto mi je potrebno :)
i kako sve to lepo da napakujem

Moj Galaxy S:

kupljen u Vip-u i od tad nista nisam dirao i nemam nikakav lagfix niti bilo sta drugo...

PDA:I9000XWJG5
PHONE:I9000XXJG1
CSC:I9000OXXJG4

Firmware version
2.1-update1

Karnel version
2.6.29
Root@SE-S603#2

Build Number
ECLAIR.XWJG5

Uradi ovo sto ti je darkofantom rekao, ali takodje pripazi koji home imas. Kies neće da ti prepozna tel ako nisi na touchwizu kada ga konektujes

Win-win for iTunes! :D:D:D

Samo sto ajTjuns mora da palis svaki put kada i pomislis da nesto radis na ajFonu, a da ima veze sa kompom... dok ovde mo's opusteno u mass storage mod, bez ikakvog glupavog Kies-a whatsoever ;)

Samo sto ajTjuns mora da palis svaki put kada i pomislis da nesto radis na ajFonu, a da ima veze sa kompom... dok ovde mo's opusteno u mass storage mod, bez ikakvog glupavog Kies-a whatsoever ;)

sto je apsolutno tacno, ali i potputno druga tema ;)

a za sharing je jos bolji dropbox (ne znam dal je pominjan program ranije, ili u drugim android temama), juce sam saznao za njega i radi posao odlicno :)

sto je apsolutno tacno, ali i potputno druga tema ;)

a za sharing je jos bolji dropbox (ne znam dal je pominjan program ranije, ili u drugim android temama), juce sam saznao za njega i radi posao odlicno :)

Kako radi taj dropbox? Da li koristi storage na internetu ili ima direktnu vezu računar telefon. Prvi pristup mi se ne sviđa.

Pojavio se Froyo za VIP, JP7 pda, JPP modem, JP6 csc, preko Kiesa, sad je kolega uzeo da updateuje.

:):) ajde opet, probacu kada se vratim sa posla pa javljam utiske

Kako radi taj dropbox? Da li koristi storage na internetu ili ima direktnu vezu računar telefon. Prvi pristup mi se ne sviđa.

radi onaj pristup koji ti se ne svidja :)

instaliras dropbox gde god hoces (telefon + svi racunari gde ti odgovara), ulogujes se na svoj nalog (imas 2gb free storage, preko toga se placa), dobijes jedan folder na kompu (biras gde hoces da bude) i samo stavljas u njega sta hoces da shareujes, automatski se pojavljuje svugde..

edit:
sad vidim da sam pomenuo samo folder na kompu. isto vazi i za telefon, stavis u taj dropbox folder na telefonu sta hoces i to ide gde god si ulogovan..

Poslednja izmena:
Isti je to firmware, samo za drugi region. Ja ga neću stavljati, zadovoljan sam Docovim romom koji je XWJPA. :)

Bas sam i ja nesto slicno pomislio.
JPA i JPO su zvanicni Froyo. Sve ostalo sto se pojavljuje poslednjih dana su samo regionalne promene sa drugacijim imenom (JP5,JP6...), koje u osnovi imaju ili JPA ili JPO.
I to sto kaze trenje, ja sam zadovoljan sa Docovim romom, doduse ja koristim njegov JPO.
Ali zadovoljan do te mere, da iskreno uopste nisam siguran da bih jos nesto cackao, flashovao ili menjao. Telefon mi sada stvarno sljaka "za sve pare". Sve radi. Nema lagova, nema FC-a, baterija traje sasvim dovoljno... Stvarno ne znam sta bih dalje :)

super je doc rom, ali za ovo vreme koriscenja sam naisao na par bagova, od kojih je par prilicno zeznutih....
npr video playback ce retko biti smooth ako mi je fon upaljen 2 dana i duze, tako da restart jedino pomaze...
takodje izbagovao mi se fon kod poziva jednom(isto kada fon nije gasen duze vreme) tj ja kada zovem nije mi davao nikakav signal, tj ljudi me cuju ali ja ne cujem nista...kapiram da je bio problem sa izbagovanim mic

cekam final CM, ovo u kakvom je stanju sada mi je totalno neupotrebljiv

***. Seraph, sta da ti kazem :(
Ja tih problema uopste nemam. Evo bas sam pre par minuta pustio jedan filmic i radi normalno, a telefon nisam ni gasio ni restartovao 4-5 dana (punim ga upaljenog). Ni sa pozivima nisam do sada imao nikakvih problema.
Sve u svemu, cudna je bre ovo stvar. Pratim onaj Docov topic svakodnevno. I svaki dan se javi neko sa nekim problemom. I uopste mi nije jasno, kako bre toliki ljudi prijavljuju razno-razne probleme, a da pri tom meni sve sljaka (ukljucujuci i te stvari na koje se neki zale) ? A isti ROM u pitanju ?
Stvarno ne znam.

Seraph, ja sam jedan of onih koji si presli sa WinMob na Android bas zbog stabilnosti platforme. Kod prethodnog HD2, morao sam svaki drugi dan da restartujem fon, bez obzira na rom, a menjao sam ih cesto... Sada sam dosao do situacije da i Galaxy S moram restartovati jednom i 3-4 dana, ponajvise zbog problem sa wifi-jem na romu iz potpisa. Nije da sam nezadovoljan, ali sam ocekivao duze vreme izmedju restarta... Nadam se da ce CM popraviti stvari...

Znam da smaram... ali,
Opet cu da kazem, ja nikakvih problama nemam ni sa wifi-jem. Sljaka i kod kuce i na javnim mestima. E, sad, kao sto sam rekao, ja koristim JPO... pa dal' to ima neke veze.... ? Ko zna.

Pojavio se Froyo za VIP, JP7 pda, JPP modem, JP6 csc, preko Kiesa, sad je kolega uzeo da updateuje.
Ja sam bio na VIP-ovom JG1, pa prešao na JM2 sa samsungfirmwares, i sad mi je zbog potrebe nekih testiranja na poslu potreban ovaj official froyo preko KIES-a, ne pitaj zašto :)

Probao sam upgrade, neće

Koja je procedura da ga vratim na VIP-ov JG1? ili JM1, koji je bio još moguć

Nađi:

PDA: I9000XFJM6
PHONE: I9000XXJM1
CSC: I9000OXFJM3

Pa flashuj to, trebalo bi da ti omogući update... Ne znam da li ima veze sa product codeom, možda uzmem posle da se igram ako budem imao vremena. :)

Da li je pun naziv CSC-a I9000XXOJP6 ?

PDA: I9000XFJP7
PHONE: I9000XXJPP
CSC: I9000OXFJP6

Poslednja izmena:
PDA: I9000XFJP7
PHONE: I9000XXJPP
CSC: I9000OXFJP6

Očekivao sam I9000OXXJP6 u stvari ali i ovo liči na vip. To je to dakle konačno:mad:

Sada mu to dođe kao ništa novo a tako smo čekali i sagoreli u čekanju...

Ovaj CM se takođe vuče. Bez jedno mesec dana debagovanja teško da će biti upotrebljiv.

Kako dobiti poslednji update i "vratiti" garanciju ako ste flešovali preko Odina pre nego što je izašao firmware preko Kiesa za naš region:

I) DISABLEOVATI BILO KOJI LAGFIX!

II) Pokrenuti Kies, nakačiti fon i sačekati da ga prepozna Kies, ne zatvarajte Kies i pređite na sledeći korak.

III) Skinuti Kies 1.5.3.10093_82 verziju, novije ne dozvoljavaju ove zamene.

IV) Otvoriti regedit pa HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies i izmeniti:

1) LocalVer - promenis u 1.5.3.10103.100

V) Otići u HKEY_CURRENT_USER/Software/Samsung/Kies/DeviceDB/1 (ili neki drugi broj, zavisi od mnogo stvari) i izmeniti:
2) ProductCode - GT-I9000HKDTOP
3) HIDSWVER - I9000XFJM6/I9000OXFJM3/I9000XXJM1/I9000XFJM6
4) SoftwareRevision - I9000XFJM6/I9000OXFJM3/I9000XXJM1/I9000XFJM6
5) DEVCONINFO - ostaviti prazno

Zatvorite registry editor, otići u Kiesu u firmware upgrade i upgradeovati fon.

Preporučujem factory reset nakon upgradea.

Poslednja izmena:
Stavio ga, i ne znam sta da vam kazem. Imam osecaj da je fon sporiji, verovali ili ne. Takodje, posle reseta mi je ponudio da kalibrisem ekran po jacini pritiska, i cini mi se da i to nije uradio kako treba, posto sada imam lag izmedju pritiska i reakcije ekrana. da li neko zna gde se ovo menja?
Sve u svemu, za sada nisam zadovoljan.
Takodje, koliko sam video na Froyou na youtubu kada se udje u aplikacije, skrolovanje je gore dole, a meni je ostalo u gridu....

Skrolovanje zavisi od launchera. TW launcher skroluje levo-desno (kako ti kazes - po gridu), a LP gore-dole.
Default launcher na froyo-u je TW. LP je posebna aplikacija i posebno se instalira.

imam instaliran LP, ali sam mislio da je default na Froyu gore dole.

Nazad
Vrh Dno