Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Moje skromno mišljenje je da Samsungu pored ovakvog hardvera uopšte nije trebao iphone like dizajn i kućišta i softvera. Srećom po njih (ili po mene), funkcionalnost mi je bila uvek 3 mesta iznad izgleda...

Stvarno su mogli da se potrude vise oko kucista. Ona plastika sa zadnje strane deluje nekako jeftino a i dosadno. Plus meni ta plastika cak i minimalno skripi/krcka kad se stisne. Oblik, kao sto rekoste, bas i nije morao da lici na iphone. Pogotovu ovakvi telefoni bez tastature mogu da se dizajniraju potpuno slobodno bez ogranicenja. A ni wave se nije pretrgo sa dizajnom, one krive linije i dijamantsko dugme i kamera bas ne idu jedno sa drugim.

@Seraph: mislim da se ne isplati upgrade sa Desire-a, suvise mala razlika, glupo je menjati nove telefone kao gatje. Menjaj ga iskljucivo ukoliko dosta vremena provodis koristeci ga na suncu pa se nerviras jer se ne vidi ekran. Razliku u zvuku verovatno neces primetiti.

@trenje: ne mora da znaci da mu se nece svideti TouchWiz, meni je to recimo najbolji interfejs koji sam video, spoj najboljih elemenata iphone interfejsa i stock androida.

ma ono, trazim nesto jace od desirea po hardwareu, steta sto fon nema blic inace bi bio kompletan. desire mi je recimo sasvim dovoljan, ali vremenom sam primetio da mi nedostaje tu neki jaci gpu i neka malo bolja fotka na mobu...a onda i malo bolji ekran, pa zvuk...mislim, desire je super fon, ali u poslednje vreme mnogo sitnicarim :)

Sad cu da ti iskopam neki stariji post gde si "pljuvao" po Galaksiji i govorio da je Desire bolji fon :d

pa znam, i jeste bolji univerzalno pobogu :D
i stojim iza toga...kako je neko napomenuo desire je fon za svaki dan i najkompletniji je...ali kao sto rekoh, primecujem da mi neke sitnice fale

* btw i dalje stojim iza toga da mi je galaxy veoma ruzan fon i da je osecaj kao igracka kada se drzi u ruci :)

Vas ljudi kad slusaju ispade da nijedan telefon ne valja. Te krcka plastika (a ne krcka uopste), te zvuk nije savrsen tj nema ugradjene 5x1000000w + woofer, te nema ovo, te nema ono ko bi vam ugodio :). Na skoro svim odlicno rankiram sajtovima ocenili su ga kao jedan od trenutno najboljih telefona na trzistu. Pogotovu taj odnos cene i ono sto ti pruza. Pa pobogu ljudi kod nas nema Nokie ispod 500 eur, a vi trazite dlaku u jajetu, sto jos nema ugradjene tockove i volan pa da moze da sluzi i kao prevozno sredstvo :)

No imam jedno pitanje. Kada prebacim film na internu memoriju radi, a kad ga stavim na memory stick nece da ga pusti, zasto?

Ma sve je to tacno sto ti kazes, kakvi god da su ovi top androidi su 10 puta bolji od smesnih nokija.
Ali krivo nam je sto naprave odlican telefon i onda uzmu neku tako sitnicu iz izfushere, a to bi im bio najmanji problem da naprave da su od pocetka hteli da urade kako treba.

Jedina mana koja se moze reci da je prisutna to je sto nema blic. Ali i bez toga slike po danu su fenomenalne. Probao sam i nocu i cak nisu toliko lose s obzirom na cinjenicu da blic nije prisutan. Ja sam ga preko VIPa platio 330€ sa paketom od 1000din mesecno sto je dzabica za ovakav telefon. Naravno da svakom telefonu nesto fali i uvek ce, ali ako tako budemo gledali onda necemo kupiti nijedan :)

Bilo kako bilo moze li pomoc oko mog posta iznad. Zasto nece da mi pusta filmove sa memory kartice, a sa interne memorije hoce. Please help :-(

Vas ljudi kad slusaju ispade da nijedan telefon ne valja. Te krcka plastika (a ne krcka uopste), te zvuk nije savrsen tj nema ugradjene 5x1000000w + woofer, te nema ovo, te nema ono ko bi vam ugodio :). Na skoro svim odlicno rankiram sajtovima ocenili su ga kao jedan od trenutno najboljih telefona na trzistu. Pogotovu taj odnos cene i ono sto ti pruza. Pa pobogu ljudi kod nas nema Nokie ispod 500 eur, a vi trazite dlaku u jajetu, sto jos nema ugradjene tockove i volan pa da moze da sluzi i kao prevozno sredstvo :)

Ne, ne tu nesto nije u redu..oni konstantno zaje**vaju nas potrosace. Te izbace strava telefon, ali nema blic, ili nema 3,5mm ulaz, ili nema micro/mini usb port ili nema poklopac za kameru (aj to i mogu donekle da im oprostim :p), ili nema TV izlaz, ili nema poseban audio cip,ili losiji tip ekrana od moguce dostuonih na trzistu. Sve kao neke sitnice,a telefon u najvecoj klasi. Ne ide to :p.. I glupa je ona premisa da ako bi oni izbacili sve to ljudi ne bi kupovali vise nove telefone. Mislim, to nije tacno jer ce se uvek sam hardver osvezavati, a i dizajn.

Neka daju oni meni, ja cu im ga dizajnirati onako kako treba :)

video sam da i telefonu nedostaje notification light....jel ima neka alternativa ovome za notifikacije? tipa da pusta neki zvuk u nekom vremenskom intervalu i sl
ne kapiram zasto je samsung zavrnuo na sitnicama....

Ne, ne tu nesto nije u redu..oni konstantno zaje**vaju nas potrosace. Te izbace strava telefon, ali nema blic, ili nema 3,5mm ulaz, ili nema micro/mini usb port ili nema poklopac za kameru (aj to i mogu donekle da im oprostim :p), ili nema TV izlaz, ili nema poseban audio cip,ili losiji tip ekrana od moguce dostuonih na trzistu. Sve kao neke sitnice,a telefon u najvecoj klasi. Ne ide to :p.. I glupa je ona premisa da ako bi oni izbacili sve to ljudi ne bi kupovali vise nove telefone. Mislim, to nije tacno jer ce se uvek sam hardver osvezavati, a i dizajn.

Neka daju oni meni, ja cu im ga dizajnirati onako kako treba :)

Tesko da je slucajno samsung zaboravio te neke sitnice koje bi zakruzile sliku o ovom telefonu.Svi VELIKI(samsung,htc,nokia...)imaju istu politiku da namerno izostave neki deo i time ucine telefon zaokruzenim i kompletnim.Teorija zavere ili ne...hmmm.Odavno postoji projekat savrsenog telefona ali nikome se ne isplati da to napravi.Uvek se tezi ka boljem i naravno svaki ce imati jednu"slucajnu"manu.

Nešto razmišljam zašto je baš galaxy s ovakav kakav je. Svi znate koliko se japanci zaludjuju amerikom i američkim brendovima, pretpostavljam da je isto i sa korejancima...A uopšte nema razloga kad je "ispod haube" jača mašina nego iphone. Sad zamislite da angazuju jednog pininfarinu ili nekog drugog zabarskog dizajnera. Garantujem da bi samo na evropskom tržištu oduvali sve redom. Ali ni ovako im prodaja ne ide loše koliko vidim...

Pitanje za one koji su stavili ovaj froyo koji se pojavio:
Da li lockscreen izgleda isto kao i na eclairu, znaci ono sweep glass to unlock, ili su stavili onaj fensi slajder koji dolazi uz stock froyo?

Isto je sweep glass, mada nemoj da stavljaš Froyo, tj. JPC, baš loše radi, ja sam se vratio na XFJM6 sa voodoo kernelom i to mi radi fenomenalno.

Aj za usera trenje:sta se dobija sa svim tim kernelima i fixlagom bas me zanima i sta je to sto fabricki ne stima na ovom tel nego mora da se rootuje i sl.I da li se gubi garancija sa istim,konkretno sa Vip telefonima posto su na srpskom.

Isto je sweep glass, mada nemoj da stavljaš Froyo, tj. JPC, baš loše radi, ja sam se vratio na XFJM6 sa voodoo kernelom i to mi radi fenomenalno.

Ma nemam sad ni vremena puno da se zezam, kad izadje zvanicni i jos kad ga malo dokuvaju na xda stavicu taj :)

video sam da i telefonu nedostaje notification light....jel ima neka alternativa ovome za notifikacije? tipa da pusta neki zvuk u nekom vremenskom intervalu i sl
ne kapiram zasto je samsung zavrnuo na sitnicama....

Imas mnogo dobru aplikaciju "Missed Call".Kada imas propusten poziv ili poruku,zvucno te obavestava svaka 2 minuta.Naravno,zvukove i interval mozes da podesavas.

Ima i aplikacija Noled koja prikazuje kvadratice u boji na crnoj pozadini u slucaju propustenog poziva/poruke/maila.Jedina zamerka na Noled je sto trosi bateriju.

aha, e pa ql...
bas citam sada da fon ima problema sa navatavanjem wifi signala, da ga ljudi drze na ruteru kako bi imao vise od jedne crtice...jel tacno ovo? takodje vidim da se i kod ovog fona javlja 'death grip'

Poslednja izmena:
aha, e pa ql...
bas citam sada da fon ima problema sa navatavanjem wifi signala, da ga ljudi drze na ruteru kako bi imao vise od jedne crtice...jel tacno ovo? takodje vidim da se i kod ovog fona javlja 'death grip'

Matori telefon je njesra nemoj da ga uzimas. Meni WiFi vata samo kroz 4 zida u stanu. To ja malo, treba da vata kad odem 5km od rutera ,)

aha, e pa ql...

i ja sam razočaran, toliko hvale ovaj fon, a ne može ni običnu tursku kavu da skuva...

a ***a, sto se tehnike tice nikada je ne kupujem dokle god ne saznam 100% sta mogu da ocekujem... :)

a ***a, sto se tehnike tice nikada je ne kupujem dokle god ne saznam 100% sta mogu da ocekujem... :)

Ajde pitaj sta te zanima. Evo imam ga vec 3 dana i ne skidam se sa njega. Ne vido nista da mu ne valja. Jedina mana sto sam ti vec rekao jeste sto nema blic. Taj wifi sto pominjes nema veze sa vezom. Sve mi radi odlicno. Izasao sam sinoc napolje gps pogadja tacno u carapu na nozi :)
Ne znam sta vise da gledam da nadjem manu. Neko je pominjao da krcka u ruci, meni ne krcka. E sad jedino ako si kostolomac onda ce da ti krcka kad ga stisnes :)
Telefon je toliko lak i tanak da ga ne osecam u dzepu. *** nisu u redu, jer nisu stavili neku plavusu da izadje iz njega pa malo da me zabavi :)

Eto jedino sto sam primetio, a vec sam dva puta postavio pitanje u temi a niko se nije udostojio da mi odgovori, to je kad prebacim film na memory stick nece da ga pusti. Ne znam zasto mora da ima neka fora. Sa interne memorije ga pusta a sa kartice nece. Pa ako neko bude ljubazan da mi pomogne bicu mu veoma zahvalan

Ajde bacite koju sliku u nocnom modu da vidimo kako to izgleda.
Znaci slike u polu osvetljenim prostorijama i u prostorijama osvetljenim vestackim osvetljenjem

ae jos da pitam kako se drzi baterija i koliko je u stvari vidljiv ekran na suncu? :)
za sada mi nista vise ne pada na pamet sto bi me interesovalo...

Baterija je odlična, sad, ne znam sa čim da je uporedim, ali je sigurno bolja i od desire-a, i od HD2, mislim da ima najbolje trajanje od svih 3,7 + inča mobilnih...

Ekran je sasvim dovoljno vidljiv da se možeš zavaliti napolju po najvećem suncu i čitati (sa maksimalnim osvetljenjem, naravno, i pod uslovom da nisi toliki mazohista da držiš odsjaj sunca prema očima, ili telefon dižeš nasuprot suncu)...

Vrh Dno