Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nisam probao jer mi ne treba, ali kao i kod svakog drugog telefona, ako ti je navigacija stvarno bitna, uzmi zaseban uredjaj koji se mnogo bolje snalazi sa signalom jos je mnogo jeftiniji

meni je ovaj dovoljan, ja sada imam HTC HDa i ako je navigacija na i9000 slicna, meni je ok. I dalje me interesuje da li je iko stavio Igo na i9000 i kako radi?

Posto gledam da uzmem I9000, a bitan mi je GPS, da li bi neko mogao da napise utiske o koriscenju telefona i navigacije, tj koja radi i kako se ponasa?

I mene ovo jako zanima, pa ako neko moze, naravno onaj koji je licno probao da napise par reci i utiske.

Nisam probao jer mi ne treba, ali kao i kod svakog drugog telefona, ako ti je navigacija stvarno bitna, uzmi zaseban uredjaj koji se mnogo bolje snalazi sa signalom jos je mnogo jeftiniji

Ovo se slazem, ali uredjaj za navigaciju je i dodatni trosak. E sad sa moje tacke gledista, meni navigacija zatreba mozda par puta u toku godine kada idem negde i eventualno bas kada ne mogu da nadjem neku ulicu u BG-u tako da kupovina zasenobg uredjaja nije opcija :) P.S. imam MIO C725 (7" screen) platih ga pre godinu dana 500 eur

Da li jos neko ima ovaj problem kao i ja?

Kuci imam wireless koji radi normalno na laptopovima i drugim probanim telefonima etc. Medjutim na Galaxy S mi se desava da kad skidam neku aplikaciju sa marketa, 80% pokusaja su unsucessful, pa tako za svaku applikaciju moram da pokusam par puta, a one vece nece nikako ni da prodju. Internet radi savrseno normalno u browseru i youtube aplikaciji. Medjutim probao sam da uploadujem neki youtube video, i cim pocne upload odmah puca isto posle sekundu dve, i kaze will try to reconnect in one minute, ili tako nesto. Fora je sto taj upload video isto koristi notification bar kao i skidanje appsa sa google marketa. Da li je neko cuo za takav problem, da net radi sasvim normalno, ali da odmah puca bilo koji transfer koji se pojavljuje u notification baru?

Kakve si mu falinke nasao... onako ukratko, najosnovnije, bez zalazenja u detalje :)

2 duler:
I to je samo US trziste...

U Froyo-u sam primetio mali lag prilikom listanja stranica sa aplikacijama.
Osim toga nisam nasao neku ozbiljniju falinku.Radi solidno.Vidim da ga na XDA forumu bas hvale.
Vratio sam se na JM2+lagfix samo zbog toga sto mi telefon odlicno radi a Froyo stavljam kad izadje konačna verzija.

Geek_master to za market mislim da je do google-a, poslednjih par dana vidim da se dosta ljudi žali, i meni se nešto slično dešavalo pre par dana.

To da je dodatni uređaj za navogaciju mnogo bolji od HD2 je čista glupost. Imao sam priliku da koristim mnogo različitih navigacija pošto ubacujem prijateljima i rodbini mape, a sam sam posedovao skoro godinu dana HP 316 Travel Companion, koji smatram najboljom navigacijom koju sam ikada koristio. Pa ipak, iGO na HD2 radi primetno brže zbog jačeg procesora, i uz pomoć dobrog držača za kola i autopunjača, postaje najbolja kombinacija za navigaciju. Fix hvata za 10-15 sec, i radi bez greške.

Zadnjih mesec i po posedujem Galaxy S i imam instaliran i ndrive i motonav, pa ipak ni jedan mi ne pruža taj osećaj koji sam imao sa iGO-om. Sad da li je navika ili stvarno stanje stvari ne znam... Što se mapa tiče još nisam imao prilike ozbiljno koristiti navigaciju na galaxy-ju, tj. van Srbije ili na mestima koje ne poznajem, ali biće prilike krajem meseca, pa javljam utiske...

Znaci Igo za Android, kao sto je na Win mobovima, ne postoji? Koja je razlika izmedju Igoa i recimo motonav-a prema tvom iskustvu.

Hvala

Mellow,
totalno je drugačiji, i nije tako fluidan kao iGO, ali koristi iste mape. Nemoj da ti to bude razlog da ga ne uzmeš, jer imaš dve opcije navigacija, a opet ti je mapa mnogo bitnija od same aplikacije, a motonav koristi contrastove mape koje su uvek najsvežije...
Ne razmišljaj mnogo i uzmi galaxy-ja, fon je bruka...

ae kad vec predlazete coveku galaxy s za navigaciju da se ubacim...zar ovaj telefon nema najgori gps cip od svih androida? nisam imao priliku da koristim gps na ovom telefonu, ali sam prilicno puno citao da je beskoristan jer mu ponekad treba previse dugo da te locira, i moze da omasi za 1,5km? takodje navodno samsung radi na fixu za ovo(ako je problem softverski) ali predlagati coveku ovaj telefon za navigaciju trenutno je totalno smesno
osim gps-a i blica jeste ql fon....

Ponavljam, nisam ga previše koristio za navigaciju (tek sam pre dva dana pazario nosač i punjač za kola ), ali ono što jesam, nisam iskusio te probleme o kojima svi pričaju, a koji su koliko na XDA vidim odavno rešeni, i to stavljanjem samo lag fix-a, ili froyo-a (ali bez lag fix-a). Ali, meni se to nije dešavalo. Ipak, ukoliko hoćeš biti siguran, neka se javi neko ko je više od mene koristio navigaciju na galaxy-ju...

Geek_master meni se isto dešava na drgom Android telefonu i preko 3G i preko WiFi. Verovatno je do samog Marketa.

Ma i meni je to potrebno samo kada vozim van zemlje i nesto po Srbiji, a to nije mnogo cesto. U svakom slucaju ako koristi Contrastove mape, onda je verovatno ok, a i manje vise je sve reseno sto se tice problema kojih je bilo u pocetku (tako pise na XDA).

Jos jedno pitanje, sta dolazi u pakovanju kod VIPa?

ae kad vec predlazete coveku galaxy s za navigaciju da se ubacim...zar ovaj telefon nema najgori gps cip od svih androida? nisam imao priliku da koristim gps na ovom telefonu, ali sam prilicno puno citao da je beskoristan jer mu ponekad treba previse dugo da te locira, i moze da omasi za 1,5km? takodje navodno samsung radi na fixu za ovo(ako je problem softverski) ali predlagati coveku ovaj telefon za navigaciju trenutno je totalno smesno
osim gps-a i blica jeste ql fon....

Nije tačno ovo što si naveo za GPS.Galaxy zapravo ima najkvalitetniji Broadcom-ov GPS čip.Istina je da su se ljudi žalili na GPS na ovom telefonu,ali ja nisam imao problema sa tim.Brzo hvata fix,i radi normalno tokom vožnje.

Slažem se sa Anderson-om, takva su i moja iskustva.

VIP pakovanje je 8GB aparat, mali punjač, usb kabl (punjač ima svoj kabl koji se ne vadi), uputstva, diskovi i to je to. Nema torbice, nema kartice...

http://www.eetimes.com/electronics-...s-under-the-AMOLED-semiconductor?pageNumber=1
Vrlo interesantan clanak, ispada da I9000 i Iphone 4 dele dosta hardvera:), s tim sto je ovo sto je Anderson rekao za GPS istina (ima bolji cip od Iphona 4).

Necu da pravim flejm nego da se nadovezem na tvoj post evo poredjenja Samsunga i iPhone 4. Ne kazem da samsung nije bolji u nekim segmentima, ali po ovom review ispade da je bolji skoro u svemu
http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php

ne dele ono najbitnije :)

i Cezare nisi user... to vazi za sve nove VIP postpaid korisnike...

Grr, a ja potpisao pre 20 dana nov ugovor.

A na sta se dobija 50% cega? Popust na pretplatu, vise saobracaja ili sta?

Mož da se uštedi dobrih 4500din ko je na pp1000, a da ne govorimo o ovim iznad.

A dobija se 50% od celokupne vrednosti izabrane mesečne pretplate, pa puta 3 meseca, pa ti vidi...

Poslednja izmena:
I ja se ubih i nikako da prelomim.Al kako trziste buja ne videh nista sto bi bilo bolje od galaxy s.
Tako jos samo par dana da resim neke stvari i prelazim na Galaxy S...

Vrh Dno