Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kad već imamo 1,5GB mesečno, čudno mi je da isključujem protok zbog dužeg trajanja baterije. I korisno je zbog push gmaila i exchange maila.

Meni je ceo dan uključen ili 3G ili WiFi što da gasim, svugde imam bar micro usb ako treba da dopunim telefon.

Kad već imamo 1,5GB mesečno, čudno mi je da isključujem protok zbog dužeg trajanja baterije. I korisno je zbog push gmaila i exchange maila.

Ko kaže da isključujem, samo mi ne treba 3G. Sasvim dobro radi i na 2G.

Moja upotreba je otpriloke ovako: stalno ukljucen 3g, a ako se negde duze zadrzavam ukljucim i wifi da pogledam ima li neki net. Kad sam kod kuce ukljucim wifi ali ne gasim 3g. Razgovaram oko 20ak minuta dnevno, posaljem 20ak poruka, par email-ova, cesto tapatalk i neke vesti (bar 10 puta dnevno) i cesto neke zezalice po prevozima, ili mi neko drugi cacka telefon, igrice, gps... tako mi baterija od ujutru do pre spavanje oko ponoci ostane na 30-35%. Verovatno bi izgurala i sutradan do neko doba ali ga ja punim svako vece.

Medjutim ja sam na to punjenje navikao sa starom n73 kojoj je baterija uz 3 minuta price trajala oko 6 sati :D.

Pa ti vidi da li ti odgovara, jeste problem za putovanja, a moze se uzeti i dodatna baterija, nije skupa.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

pa da, resenje je u dodatnoj bateriji.. samo putovanja su problem, inace moze uvek da se izdvoji bar 1h da se dopuni baterija.
a jos je super amoled pa i on dodatno stedi energiju, kakva li je situacija na 4+'' htc npr ne smem ni da zamislim..
pitam ovo za par ljudi koji razmatraju galaxy s preko operatera.

Postoji problem sa dodatnom baterijom zbog statistike punjenja.

Ja sam merkao na ebayu bateriju od 3500mAh cini mi se,dakle duplo veceg kapaciteta,jeste malo ruzna posto se uz nju dobija i dodatna zadnja maska posto je baterija i fizicki veca pa ne moze da stane ispod fabricke maske. Ali se samo plasim da baterija ne bude duplo veceg kapaciteta samo na papiru...

ja sam uzeo capdase soft jacket expose 2, u samsung mobile u uscu, 1600din. istu stvar sam prvo bio nasao na nekom sajtu, da ne reklamiram, ali mi je lik rekao da nema na lageru i da ce imati za mesec dana ili kasnije(?!).. uglavnom, u uscu sam nasao za iste pare. :)

samo sam ovu futrolu probao/video, tako da ne mogu da je uporedim sa nekom drugom, ali je meni sasvim ok. jedina zamerka je sto nije bash bash tesna, tako da ne prijanja 100% uz telefon (ponekad se cuje krckanje), ali je to zaista minorna zamerka.

Gde mogu da nadjem dobru silikonsku oblogu za Galaxy? Jel neko kupio na "Kupindo" sajtu, kakva su iskustva?

Poslednja izmena:
Razmisljao sam ja o rezervnoj bateriji (pun ih je ebay), a onda sam dobio autopunjac...

Koji autopunjac koristis moram da kupim a predhodni telefon sam zeznuo losim autopunjacem pa ne bih da rizikujem?

Bilo koji micro usb.

Tako ja uzeh za htc magic bilo koji i od tad ga nepovezah sa kompom.

Sto se tice obloge, ja sam na buvljaku nasao za 300-400din crnu.Pre nego sto sam stavio mislio sam da ce biti bzvze jer sam uvek bio protivnik tih obloga fotrola koje su stalno na telefonu.
Ali cak sta vise izgleda super, ne kliza u kolima na tabli npr, oblozena sa svh strana osim na display-u.Tako da preporucujem svima, nije puno kesha a moze da znaci ;)

Sto se tice obloge, ja sam na buvljaku nasao za 300-400din crnu.Pre nego sto sam stavio mislio sam da ce biti bzvze jer sam uvek bio protivnik tih obloga fotrola koje su stalno na telefonu.
Ali cak sta vise izgleda super, ne kliza u kolima na tabli npr, oblozena sa svh strana osim na display-u.Tako da preporucujem svima, nije puno kesha a moze da znaci ;)

Ljudi gde nalazite te folije, futrole po buvljacima(koji buvljak), skoro sam se preselio u bg pa ne znam??? :D:d

Autopunjac...
Bilo koji, samo obrati paznju da neki (citaj moj prethodni), pune telefon samo u standby rezimu!?
Morao sam da kupim drugi uz prethodno testiranje sa ukljucenim WiFI-em i navigacijom u dnevnom rezimu, pa sam naterao onu ribu koja drobi engleski da mi non-stop "recalculating" - uje rutu.

Sta je novo u JS5:

-Malo brzi od JS2 i

Poslednja izmena:
...JS3
-Tacniji GPS i brzi fix
-Popravljena Wi-fi sleep policy

P.S.
**be me edit, pa sam morao ovako.

Ja se izvinjavam što ovako upadam u vaše komentare ali sam se pitao i naravno gde bi dobio bolji odgovor nego ovde na forumu vezanom za SAMSUNG S!Gde bi mogao kupiti polovan GALAXY S,pitao sam u Nišu u podzemnoj u nekoliko radnji i nemaju polovan!A novi je u nekoj 360€,u nekoj 340€ ali može se naći i još desetak € niže.Imao je jedan kod nas za 220€ star 2 meseca sa garancijom kaže nešto mu se gasio ali ga prodao.HVALA unapred i izvinite još jednom!!Pozdrav

Ako si nasao po toj ceni, to je neverovatno povoljno, ali cak je i na mobilnisvet.com cena 520 evra, u comtrade-u je 58000, tako da mi je to malo sumnjivo. Ako mislis na ljude koji uzmu preko mreze telefon, onda je to ok, trazili su ranije oko 380-400e, mogu ce je da je sada spala cena. Cak i u tom slucaju razmisli, jer garancija ne vazi za trece lice, odnosno samo pravi kupac telefona moze da ostvari garanciju (zlu ne trebalo). Nemoj da te neko zezne, garancija mora da bude 2 godine.

Vidim da je u kuhinji izasao novi rom sa novim voodoo, pa me interesuje kako da inst taj novi. Sad imam isto ROM iz kuhinje + voodoo 5.3.
Jel treba prethodno da ugasim voodoo i lagfix i onda sa SD da instaliram taj novi (preko recovery) Ili mogu odmah preko recovery da instaliram taj novi (wipe all)?

I jos me nesto buni.
Taj rom sto skidam iz kuhinje je XWJS5, a Baseband version na mom tel je XXJPY. Jel to ima kakve veze? Jel moram i taj Baseband prebacit na XWJS5?
Trenutno mi je Rom iz huhinje XWJS3 i nisam nikakvih problema imao sa njim...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
nema veze s vezom...bas sam gledao juce, takodje za desire hd2 sa 512mb rama i 3,3" ekranom...riight.
a mislim i gs2 sa snapdragonom...lol

* i da, uz ovaj cpu ne ide adreno 205 nego 220...jos da je to znao onaj ko je pisao

Poslednja izmena:
Lagfix treba da isključiš prilikom flešovanja novog roma. Preporučuje sa wipe verzija. Nemaš potrebe da prelaziš sa JS3 na JS5, dobici su psihološki a moraš da se zezaš sa backupom programa i podešavanja. Ja ostajem.

Znaci iskljucim lagfix, fleshnem novi rom i to je to. Ako nema nikakvog napetka na JS5 necu ga ni ubacivati.
Hvala

Ako si nasao po toj ceni, to je neverovatno povoljno, ali cak je i na mobilnisvet.com cena 520 evra, u comtrade-u je 58000, tako da mi je to malo sumnjivo. Ako mislis na ljude koji uzmu preko mreze telefon, onda je to ok, trazili su ranije oko 380-400e, mogu ce je da je sada spala cena. Cak i u tom slucaju razmisli, jer garancija ne vazi za trece lice, odnosno samo pravi kupac telefona moze da ostvari garanciju (zlu ne trebalo). Nemoj da te neko zezne, garancija mora da bude 2 godine.

Ma kakav mobilni svet,proveri slobodno u svakoj radnji u Nišu se kreće od 340 do 360€.Ja imam Galaxy i7500 koji u mobilnom svetu piše da je 375€ a ustvari u radnji košta od 220 do 240€ i imam Nokia N97 koji piše da je isto 500€ u mob.svet a u radnjama je od 305 do 320€!!I ja sam platio Nokiu 390 € a sad je 305€ pa šta ću ***.!!Hvala ti i pozdrav,ako neko ima na prodaju??

Ma kakav mobilni svet,proveri slobodno u svakoj radnji u Nišu se kreće od 340 do 360€.Ja imam Galaxy i7500 koji u mobilnom svetu piše da je 375€ a ustvari u radnji košta od 220 do 240€ i imam Nokia N97 koji piše da je isto 500€ u mob.svet a u radnjama je od 305 do 320€!!I ja sam platio Nokiu 390 € a sad je 305€ pa šta ću ***.!!Hvala ti i pozdrav,ako neko ima na prodaju??

Pa ja ne znam dal ti zivis u buducnosti pa je cena toliko pala,ali ja kad sam poslednji put gledao polovan po oglasima nisi mogao da nadjes za 340 bez garancije...

Ta cena je verovatno za telefone u kesi od bureka, a i pitaj boga odakle oni tamo dole nabavljaju telefone.

Nije u kesi od bureka ali npr daju ti kutiju od nekog drugog galaxy-ja,to su novi telefoni koji su stigli iz madjarske,turske itd ali nemaju papire i verovatno su svercovani pa zato mnogi nemaju uopste kutije a oni koji ih imaju su u kutijama od nekog drugog telefona.Garanciju koju ti daju kao da je nemas,vazi 6 meseci a prva stavka je da garancija ne vazi za displej telefona.Fiskali naravno niko ne daje.Legalan galaxy u Nisu moze da se naruci u Handy-ju i kosta 58000 din 16gb model.

Ne znam koliko kostaju u BG-u ali u NS-u na crno nema ispod 400 eura, tako da mi to deluje bas jeftino.

CM7 Gingerbread na mojoj galaksiji pokušaj br.dva

Drugi put da CM7 progleda na mojoj galaksiji. Prvi put se zadržao 1 sat;)
CM7 je dosta uznapredovao od inicijalne verzije ali je sve to na staklenim nogama i daleko od onoga što treba da se vrti na telefonu koji košta podosta evrića:D
Dodao sam mu originalni launcher i svojeručno modovanu GB tastaturu za srpski(ćirilica) i hrvatski(latinica). Ovog puta je CM7 izdražao cela dva dana;)
Više sreće sa nekim budućim updateom:wave:

Prilozi

• CAP2011021208361.jpg
    CAP2011021208361.jpg
    216.7 KB · Pregleda: 95
  • CAP201102120839.jpg
    CAP201102120839.jpg
    123.6 KB · Pregleda: 80
  • CAP201102120836.jpg
    CAP201102120836.jpg
    143.2 KB · Pregleda: 82
  • CAP2011021208391.jpg
    CAP2011021208391.jpg
    187 KB · Pregleda: 84
Drugi put da CM7 progleda na mojoj galaksiji. Prvi put se zadržao 1 sat;)
CM7 je dosta uznapredovao od inicijalne verzije ali je sve to na staklenim nogama i daleko od onoga što treba da se vrti na telefonu koji košta podosta evrića:D
Dodao sam mu originalni launcher i svojeručno modovanu GB tastaturu za srpski(ćirilica) i hrvatski(latinica). Ovog puta je CM7 izdražao cela dva dana;)
Više sreće sa nekim budućim updateom:wave:

koliko je brzi u odnosu na dosadasnje romove?

Vrh Dno