Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Instalirao i ja jutros 5.1, za sad ne primećujem ništa, sem što se konačno normalno vidi datum fotografija u galeriji kada se prevuče slika na gore :)

Niste trebali ubacivati odmah,kazu da ima nekih bagova 5.1 na notu i na s21 ultra kolko sam citao.

Jel vam to stigao update na Exynos ili SD?

Meni na SD.

SD, сем доста нових /непотребних анимација, нисам приметио ништа паметно да су убацили, нзм јел Expert RAW био и раније ту?
Сада дефинитивно јесте..

SD, сем доста нових /непотребних анимација, нисам приметио ништа паметно да су убацили, нзм јел Expert RAW био и раније ту?
Сада дефинитивно јесте..

Nije bio ranije expert raw,mogao je posebno da se skine app.

Prilozi

• Screenshot_20230303_172020_Camera.jpg
    Screenshot_20230303_172020_Camera.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 76
OneUi 5.1 sa februarskom zakrpom mi je ubio SOT za oko 20%, dok je martovska sredila taj problem. Nisam radio ni FR ni brisanje keša. Neću više ništa da čačkam :)

Ажурирање је "урадило" своје, мени је батерија осетно слабија, а сигуран сам да није деградирала јер телефон ретко допуњујем у току дана(искључиво се пуни ноћу), изузетно сам захтеван корисник па би ми тих 20 - ак % више баш значило озбиљну промену на боље.

Prilozi

• Screenshot_20230313_201902_Device care.jpg
    Screenshot_20230313_201902_Device care.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 38
Za sad se drži dobro, posle martovskog update-a. Otprilike 60% WiFi, 40% 4G.

Prilozi

• Screenshot_20230313_212927_Device care.jpg
    Screenshot_20230313_212927_Device care.jpg
    62.9 KB · Pregleda: 47
Za sad se drži dobro, posle martovskog update-a. Otprilike 60% WiFi, 40% 4G.
Код тебе је боље, мада је мени константно повезан и сат и локација, плус помало и торент, мулти таскинг, али опет осетим да је у последње време доста лошије него што је било.

Koliko vidim, kod tebe je signal užasan, a kod mene je u fullu, verovatno i to utiče. Jesu li SD ili Exy?

SD, сигнал је очајан, да је Exy не би ни хватало

A koja je to fora sa crticama za signal, ti ih imaš 4 a ja 5, a obojica imamo SD?

Dobre vama te baterije...
SD, ceo dan 4g

Prilozi

• Screenshot_20230314-201950_Device care.jpg
    Screenshot_20230314-201950_Device care.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 55
Ne znam sta mu je u zadnje vreme. Instagram mi satire bateriju. Stavio sam ga u deep sleeping, inace ne bi izdrzao do 15h...
Kacim sutra SS sa ukljucenim instagramom

To je jedna od glavnih stvari koja me oterala od androida. Posle toliko godina, a prošlo je dosta nisu uspeli da reše GP servise. Ne daj bože da odeš negde, a nadjes se u nedodjiji, tebi telefon mrtav.

Lomim se i ja da predjem na iOS, ali dosta je stvari bolje reseno na androidu. Sa druge strane dobijam stabilnost bez ovakvih ispada...
Na kraju sve to ispadne stvar navike, mozda bih se posle par meseci navikao i na taj iOS i sve njegove mane.

Ja nisam imao problem sa manama, cak sam imao dosta stvari koje su me iznenadile sa kojim sam bio zadovoljniji. Ovako sistem ko sistem, samo eto glava me ne boli vec cetvrta godina :)

Dobre vama te baterije...
SD, ceo dan 4g
Некад нису биле добре, него одличне, али чувена Самсунг ажурирања су је унаказила лепо. Сад се произвођачи бусају у груди како су поправили аутономију на новим телефонима, а уствари је Qualcomm пребацио производни процес у TSMC па ове године сви уређаји са SD Gen 2 имају одличну аутономију... Тако да скоро сви андроид флегшипови ове године гарантују батерију од јутра до сутра озбиљног арчења.

Zato što on ima automatski update nevezano od sistema, jer su to servisi. Sećam se pre par godina kad izvučeš app da vidiš šta unutra ima tad je bilo 80 servisa unutar GPS. Mogu misliti koliko ih tek sad ima... Dovoljan je jedan od njih 100 da ima connection timeout i eto drain-a.

Evo danas, morao sam da ga dopunim, pa slikah na 30%

Prilozi

• Screenshot_20230315-150853_Device care.jpg
    Screenshot_20230315-150853_Device care.jpg
    59.6 KB · Pregleda: 44
Ovo je katastrofa, mada ni grafik nije od pomoći.

Koliko ti je star tel, ako je vise od dve godine mozda ti je baterija oslabila i to je jos jedan razlog pored gps.

Vrh Dno