Šta je novo?

Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra

Bira u pravu si. A sta ces ako ti ode ekran recimo? Baterija? Jel ce taj neko da ti vrati sve u fabriku kao ovlasceni servis po propisanim uslovima i standardima? Nisam rekao da ce SD da rikne, ali ako dodje u situaciju da reklamira uredjaj, gde ce to da uradi? Preko nekoga ko nesto stavi u telefon od 1k a da ne znas ni sta?
Menja Promobi baterije i u telefonima druguh podneblja, samo mora da se plati...a ako sam toliki baksuz da crkne, nek ide život.

I dalje sam 100% ubeđen da su telefoni za HK daleko kvalitetniji nego ovi kod nas što se prodaju.

Gesendet von meinem SM-G9810 mit Tapatalk

A vidis ja dva komada iz radnji pa kiksirala oba. Jedan kamera, drugi ekran i baterija. I te kako mi je znacila ta druga godina garancije.
А који уређај конкретно? 6година са S серијом ниједан проблем, чак нисам ни ја поломио екран иако ми испада 286 пута телефон

Послато са SM-N986N помоћу Тапатока

S8 defetkna kamera, S9+ burn in na ekranu i baterija otisla posle godinu i par meseci. Zamenili bez pogovora sve ali sam morao fiskalni da prilozim. Za par sati u oba slucaja sve je bilo gotovo.

S8 defetkna kamera, S9+ burn in na ekranu i baterija otisla posle godinu i par meseci. Zamenili bez pogovora sve ali sam morao fiskalni da prilozim. Za par sati u oba slucaja sve je bilo gotovo.
Dobro burn in je "normalna" pojava ma amoledu,mada mislim da su ovi noviji malo ppboljsani sa tim.Za amoled je samo bitno da ne bude dugo staticna slika i nema problema.:)E sad baterija moze na svakom da zezne mada eto kazem nisam nikad nijedan problem imao od S i N serije.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

AOD ne koristim, osvetljenje na 1/4, power lock odmah zakljucava ekran :). Sto se toga tice vodim strogo racuna. I ja sam iskreno stalno na oglasima za SD, priznajem, ali opet...

provalio sam jednu zezanciju,
isti video npr tačka .mkv format
u stock player-u na Exynosu radi savrseno zvuk i slika, na Snapdragonu uzas... nema veze s vezom....
dok kad se na snapu instalira MX Player Pro u software dekodu radi kako treba....
boze boze, zasto je toliko različitog hardwera..... pa to je haos

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

X264 aac radi normalno i na stock i u mx plejeru,sad sam probao,vidi bas u mx plejeru koji je audio format i sa kojim je kodekon radjeno
Mkv mi je format naravno

Poslednja izmena:
Gledao sam juce na yt blind test kamere n20u ip12 pro i pixel 5. Po mom oku n20u je pobedio a po njima ip12 i n20u su imali isto poena a po svima je najlosiji bio pixel 5
Evo i link pa sami prosudite
https://youtu.be/706EJuoSMdo

Poslednja izmena:
Gledao sam juce na yt blind test kamere n20u ip12 pro i pixel 5. Po mom oku n20u je pobedio a po njima ip12 i n20u su imali isto poena a po svima je najlosiji bio pixel 5
Evo i link pa sami prosudite
https://youtu.be/706EJuoSMdo
I ja sam bas juce gledao,samo je note u nekim scenama malo sneg omasio boju dosao plav ovako generalno pristrasno i ja mislim da je bio najbolji i ajfon je bio prilicno dobar bas precizno gadja boje.

Da,da generalno po mom ukusu najbolji ,nije naravno u svim scenama ali na kraju sve ukupno najbolji

Sinoć sam napisao pa obrisao, ali sam sada siguran.
Od poslednjeg ažuriranja (01.11.) autonomija je poboljšana, značajno.

Ali SD verzija kosta 1000eur dok exy kosta 800e a moze i za manje da se ulovi. Da li vredi sd doplate 200 eur pogotovo bez validne garancije

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Ali SD verzija kosta 1000eur dok exy kosta 800e a moze i za manje da se ulovi. Da li vredi sd doplate 200 eur pogotovo bez validne garancije

Sent from my EML-L29 using Tapatalk
Pa to samo kod nas ima da je sd verzija skuplja,iako je bolji od exy zbog cele ostale situacije mora biti bar podjednaka cena sa exy a ne skuplji 200e.

Super ako su sredili a svi znamo kako telefoni kostaju jeftinije po oglasima i logicno je da sd bude skuplji posto su ovi nasi po oglasima uzeti na ugovor pa se prodaju jeftinije

Poslednja izmena:
Samo Zmaj :) mada dobar je i Exynos recimo zimi kad je hladno..stvarno je tada bolji od Snapdragona nema sta... xD

Pa to samo kod nas ima da je sd verzija skuplja,iako je bolji od exy zbog cele ostale situacije mora biti bar podjednaka cena sa exy a ne skuplji 200e.

Kako da bude ista cena čoveče ? Pa Exy verzija 5G sa 8GB je skuplja od ove naše 4G 8GB, takođe Exy sa 12GB 5G (i tu možeš porediti Exy 12GB 5G sa SD 12GB 5G) skuplja naravno od naše klot 4G 8GB. Cena ide dole u nabavci 4G Exy vrtoglavo. Mora, potražnja je nula spam očekivane. S20 serija takođe. Ovo im se odavno nije desilo.

Poslednja izmena:
I kao sto sam pricao a mnogi nisu verovali jos su pricali da samo mi na forumu ovde znamo razliku a i da cena nije bitna,e pa sve je bitno i nimalo mi nije zao,morace da preispitaju svoju poslovnu politiku,lepo sam rekao da ce kupci da ih kazne
https://www.sammobile.com/news/poor-galaxy-note-20-sales-force-samsung-revise-production-plans/
Plus koliko nas po stranim i domacim forumima preporucuje drugima koje telefone da kupe... Nemam velik krug drustva, a preporucim 10-ak telefona godisnje, koliko tek ekstroverti sa velikim krugom drustva imaju uticaja...

Neki dan pročitah na Twitteru da će S21(S30) serija izaći samo sa Exynos 1080 za sve i da neće biti SD verzije. Ako to planiraju onda su možda riješili te neke poznate mušice [emoji848]

P40Pro+ & Tapatalk

Moguce da si u pravu,mozda ce ih saradnja sa and-om izvuci sto se tice EX ali u slakom slucaju mozda ih ovo malo opasulji. Prva stvar je sa su preterali sa cenom a druga da za iste pare nude dve razlicite stvari tj u nasem slucaju za iste novce daju losiju spravu. Ocigledno im to vise nece poci za rukom

eo neka razlika... mogao sam i ja da uzmem preko firme Exy ovako sam samo tresnuo pare iz dzepa...
nisam uspeo da namestim da mi .mkv format radi lepo... sinhronizacija zvuka nesto zeza... na exynos je super! u samsung stock video playeru! mozda je bolje optimizovan za taj procesor nego za SD20201103_111757.jpg20201103_111425.jpg20201103_112002.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Dajte budite realni, gdje u vise situacija pobijedio Note. Ja sam u par slucajeva glasao za pixel, pauziram prije nego sto oni kazu. I nisam mogao vjerovati kako samsung i iphone zakazu nekada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta sam sve čitao, 5% nije se desilo. Za USA mora SD, patenti.
Ima i toga, ne bi ameri to dopustili.
BTW...početkom godine Xiaomi i OPPO će izbaciti prve telefone sa Exynos čipovina.

U cijeloj toj priči meni jedino smeta to što Samsung ne ubaci podršku za SD uređaje u Europi. Ja sam kupio Samsung, nije ih briga gdje...Kini, USA, Engleskoj ili Obali Slonovače...ali kad sam u Europi i nešto se desi uređaju doj je pod garancijom i odem u ovlašteni servis da ga poprave.

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Dajte budite realni, gdje u vise situacija pobijedio Note. Ja sam u par slucajeva glasao za pixel, pauziram prije nego sto oni kazu. I nisam mogao vjerovati kako samsung i iphone zakazu nekada.

A sto bi morali da se slizimo s tobom? Meni je note pobeduo i vrlo smo realni ,pa i njima je i ip12 i notebimao isto bodova,pixel poskednji sto je i meni bio,sto mi tebi ne bi rekli da budes realan?

Druze u 90% slucajeva gdje je koristen portret ili cak bez zna se koji je Note. Bookeh se vidi iz aviona sa 108 mpx kamerom. Da se ne lazemo...

Nazad
Vrh Dno