Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

To sto moze da se nadje za 600€ nije svima plus,posle pola godine ljudi ne mogu da izvuku ni pola od vrednosti novog kada je izasao? Koliko treba doplatiti za s10+,500-600€?

To je problem ljudi koji trce da kupe fon odmah po izlasku i menjaju ga posle pola godine, i jako ih je malo, iako mozda i ne toliko na ovom forumu. Ne razumem sto bi neko sa Note 9 trcao da uzme S10, osim ako nije u pitanju neka vrsta pomodarstva, ili ozbiljna zavisnost o novitetima. Uostalom, nije mu zvanicno pala cena vec na "crno", ako si ga uzeo legalno, imaces u Samsung radnjama programe zamene koje su ti slicne kao za iphone npr. Pa i iphone-u na "crno" padne vrednost kao i Samsungu. Recimo, ja sam ga uzeo mesec dana po izlasku za 750e preko KP, 4 meseca kasnije je oko 660e tako da to i nije neki pad.

Displaymate kaze drugacije,kome sada verovati,njima,vama ili svojim ocima? [emoji1] iPhone 8+ ima jacu cenu,o cemu onda pricamo...

Poslednja izmena:
Nema to veze sa pomodarstvim,neki ljudi vole da jure tel drugi automobile treci patike......mislim da na ovom forumu nisu ljudi koji kupuju tel iz pomodarstva nego zato sto vole to

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Note 9 je trenutno najbolji telefon, i tu je kraj priče. Ovo što piše IvanKP, mislim da je to njemu i možda još jednom čoveku bitno. Ja ne vidim nikakve probleme u radu, niti nedostatke oko kamere. Sve je kako treba.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

+1

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Svaki ciga svog konja hvali [emoji3]

strasno kakvih ljudi ima...
ja nisam rekao da je najbolji po specs, vec best value for money.... ima sve sto treba, bez kompromisa, uz S Pen ima i vise nego sto nam treba :D
Display, stereo, baterija, kamere, spen, ip 68, dual sim, 128gb basic! itd itd

A ti Ivane, prodaj Svoj Note 9 i kupi xiaomi A1 i otidji na zimski vikend negde kad ti je vec bezveze :D

Ja ne kapiram o cemu ovaj "Ivan KP" vise prica.
- Kao prvo, Note 9 ima odlicnu kameru, bolju ima samo Huawei Mate 20 Pro i P20 pro, i to ne u svim situacijama. Na poslu imam Pixel 2XL i novi iphone XS Max pa sam testirao, nije da samo verujem recenzijama. Dakle Note 9 je odmah iza Huawei-ja, Pixel je bolji iskljucivo u bas mracnim uslovima, cak i nocu Note ponekad napravi bolju fotku. Iphone je solidan ali skoro po svim kriterijumima pri dnu ove liste.
- Baterija, definitivno pri samom vrhu, pogotovo ako koristis "Night mode". Opet jedino Huawei moze da se poredi. Pixel i iphone osetno slabiji.
- "Ubijanje apps u pozadini", zapravo ne ubija nista u pozadini nego posle izvesnog vremena ih izbacuje iz "recents" liste tj. iz task manager-a. Sada, to sto su neke apps lose napisane i ne znaju da povrate stanje u kojem su bile nije krivica Samsunga vec tih developera. Meni kao i ogromnoj vecini ljudi to ne smeta niti ometa pri radu, mada se slazem da jeste zbunjujuce. Ocekujem da ce u skorije vreme promeniti to tako da kada neku app iskljucis iz battery optimizera, i podesis da ne ne uspavljuje u Battery -> Settings -> Put unused apps to sleep , ostaje trajno u "Recents" listi. Ali nemoj d azbunjujes izjavom da "UBIJA" apps u pozadini, posto ne radi to, sve dobro napisane apps rade normalno.

I da, po meni je Note 9 od svih pomenutih telefona najbolji, da ne pominjem veliki plus da moze da se nadje za oko 650e. Iphone Xs Max nema bas nista bolje od njega(evo sad ga upravo drzim u ruci), ni ekran, ni kameru, beteriju, o softveru i nedostatku stylus-a da ne govorim, Huawei Mate P20 Pro ima bolju kameru i za nijansu bateriju, sve ostalo na strani Note-a
Ne kapira ni on
+1
Niko da pohvali fantastican ekran koji ima Note 9. Niko mu nije ni blizu.

Mada nisam nikada drzao Gugl telefone pa sa njima ne mogu da uporedim.

U vrhu je - verovatno najbolji ekran

NOTE 9

Olovka i ekran, prave ogromnu razliku u odnosu na konkurente. Brzina rada, baterija, kamera i ostala čuda su manje više slični.

Ja samo znam da ću sledeći samsung (kad i ako) u snapdragon varijanti da pazarim (ali samo ako navatam duos).

Ja sam poredio displej jednog i drugog pre 2 dana gledaju i yt 4k i apsolutno nikakvu razliku nisam video izmedju m20 i n9 mozda cak kada se pojaca na max bela boja bude jaca na m20 ,to je rekao i drugar kada smo poredili

Nije moj problem što neko ima prilično bazične potrebe i nije video dalje od Samsung-a. Mene telefon nije kupio nego ja njega, tako je kako je. Vi me slobodno demantujte, postavite te vrh slike i vaša poređenja, pogtovo prednje kamere (slikajte nešto, ne morate sebe). A onda ću vas demantovati sa drugim brnedovima i poređenjem sa Note 9 u istim situacijama. Čak ni poznati YT testeri nešto ne videh da nose Note 9, a najbolji je?

Ja ne znam što se patiš sa tim telefonom, prodaj ga jednostavno i nosi te druge brendirane telefone. Ja znam za iPhone i Samsung. Poslednjih 6 godina samo to i malo nakratko kada se pojavio Šaomi 5s. Poznati Jutjuberi? Ko su ti, šta je to? Kada čujem jutjuberi, blogeri...sloši mi se. Do pre 15 godina se takvo zanimanje, a za mene i sada zove Mrsimud. Ljudi koji ne znaju šta će sa svojim životom.

Nije moj problem što neko ima prilično bazične potrebe i nije video dalje od Samsung-a. Mene telefon nije kupio nego ja njega, tako je kako je. Vi me slobodno demantujte, postavite te vrh slike i vaša poređenja, pogtovo prednje kamere (slikajte nešto, ne morate sebe). A onda ću vas demantovati sa drugim brnedovima i poređenjem sa Note 9 u istim situacijama. Čak ni poznati YT testeri nešto ne videh da nose Note 9, a najbolji je?
Ko ovde govori o slikama? Kupio si telefon zbog kamere? Govorimo o trenutno najkompletnijem aparatu. Da se razumemo- nisam neki fan Samsunga

NOTE 9

Poslednja izmena:
Da je najkompletniji-definitivno da,da li je najbolji-po mom misljenju ne

Ako vec toliko kukate za SD procesorom cisto da znate da i ameri kukaju za exynosom.. tudje sladje. A i imate ih na oglasu pa izvolte kome treba nek proda svoj i nek uzme taj. To su gluposti. Sve su to jaki procesori tad i male razlike. Da je najbolji nije ali ima sve sto treba i vise. Po trenutnoj ceni koja je skoro u rangu najnovijih xiaomi i oneplus modela tu je najbolji. A ti ivane stvarno prodaj taj tvoj i prekini sa hejtom. Sam si rekao da si ga ti kupio a ne on tebe. A ti youtuberi svi nose IP xs/max ili Note 9 ako primecujes sto ne bih rekao. A to sto ti oni prikazu na sekund dve kao sta nose to zaboravi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav,
c23156dd1fe62ce1054be8e48ce10e54.jpg

Pa dopunjavao si telefon koliko vidim??

Sent from my Note 9 using Tapatalk

Aahha, a da tačno.[emoji1781][emoji1781] A ja rekoh šta mu se desilo danas. Vraćao sam se sa odmora pa sam ga baš koristio. Ali zaboravio sam da sam ga punio bar 20min u hotelu na wireless punjaču. Sorry. I

@ Dejan1001 ne odnosi se na tebe nikako,ti si realan skriz,ima drugih ovde koji nisu realni uopste,a ato se tice sd vs ex sd je bolji po pitanju prijema signala,autonomije i brzine,provereno pri renderovanju video materijala

@ Dejan1001 ne odnosi se na tebe nikako,ti si realan skriz,ima drugih ovde koji nisu realni uopste,a ato se tice sd vs ex sd je bolji po pitanju prijema signala,autonomije i brzine,provereno pri renderovanju video materijala

Ma znam [emoji106]

NOTE 9

Aahha, a da tačno.[emoji1781][emoji1781] A ja rekoh šta mu se desilo danas. Vraćao sam se sa odmora pa sam ga baš koristio. Ali zaboravio sam da sam ga punio bar 20min u hotelu na wireless punjaču. Sorry. I

Evo bez punjenja[emoji3]
e83ab12141c481e6ce1e4bb53d009e9e.jpg

A respect za ovo. Dan i po sa preko 8h sot-a. Skoro ko moj RN5 [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

To je sve sigurno na wifi i u kućnim uslovima sa malim osvetljenjem, neki lagani surf i yt bez igrica.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vala 8 sati i u kućnim uslovima i na wifi nisam video, jesam prelazio malo preko 7. Možda kada bih se potrudio i spustio roletne i ne koristim za razgovor :D

Iskreno nije sve na wifi, 60% je wifi ostalo na 4g. Kad mi je baterija 2 dana onda mi je SOT oko 7h. Koristim viber, pozivi, sms, whatsup... ne igram igrice niti koristim drustvene mreze. Ja mislim da mi je velik SOT zato sto nemam facebook ili messenger koji znam da piju krv bateriju na androidima.

Naravno, vi znate da po rok trajanja baterije nije dobro da se cesto puni do 100% i prazni na 0? Kapiram da to radite samo ponekada da izmerite SOT, a da se trudite da je inace drzite u rasponu od 40-80% sto bi bilo idealno, ili barem ne ispod 20 i ne puniti preko 90%. I efekat stvarno jeste veliki, prdirzavam se tog pravila godinama i Galaxy S2 jos radi na originalnoj bateriji (doduse keva,nezahtevan korisnik), a Note 4 vec 4godine bez nekog osetnijeg pada kapaciteta...

Uvek ide noću na punjač, obojica spavamo. Ujutru zajedno ustajemo puni. Tako sa svim modelima, tako će i biti.

+1, ne pada mi na pamet da razmišljam i da vodim računa da slučajno ne padne baterija na 19% i slično ;) Izdrži od ujutru do uveče, tras na punjač i ćao

@androider, klinac skoro polupao S2, koji je radio kao sat do tada, bez gubitka kapaciteta. Sad koristi moj P8, star 4 godine, jeste malo oslabila baterija, ali ništa specijalno... Oba punjeni i pražnjeni po gornjem uputstvu :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno