Ja ne kapiram o cemu ovaj "Ivan KP" vise prica.
- Kao prvo, Note 9 ima odlicnu kameru, bolju ima samo Huawei Mate 20 Pro i P20 pro, i to ne u svim situacijama. Na poslu imam Pixel 2XL i novi iphone XS Max pa sam testirao, nije da samo verujem recenzijama. Dakle Note 9 je odmah iza Huawei-ja, Pixel je bolji iskljucivo u bas mracnim uslovima, cak i nocu Note ponekad napravi bolju fotku. Iphone je solidan ali skoro po svim kriterijumima pri dnu ove liste.
- Baterija, definitivno pri samom vrhu, pogotovo ako koristis "Night mode". Opet jedino Huawei moze da se poredi. Pixel i iphone osetno slabiji.
- "Ubijanje apps u pozadini", zapravo ne ubija nista u pozadini nego posle izvesnog vremena ih izbacuje iz "recents" liste tj. iz task manager-a. Sada, to sto su neke apps lose napisane i ne znaju da povrate stanje u kojem su bile nije krivica Samsunga vec tih developera. Meni kao i ogromnoj vecini ljudi to ne smeta niti ometa pri radu, mada se slazem da jeste zbunjujuce. Ocekujem da ce u skorije vreme promeniti to tako da kada neku app iskljucis iz battery optimizera, i podesis da ne ne uspavljuje u Battery -> Settings -> Put unused apps to sleep , ostaje trajno u "Recents" listi. Ali nemoj d azbunjujes izjavom da "UBIJA" apps u pozadini, posto ne radi to, sve dobro napisane apps rade normalno.
I da, po meni je Note 9 od svih pomenutih telefona najbolji, da ne pominjem veliki plus da moze da se nadje za oko 650e. Iphone Xs Max nema bas nista bolje od njega(evo sad ga upravo drzim u ruci), ni ekran, ni kameru, beteriju, o softveru i nedostatku stylus-a da ne govorim, Huawei Mate P20 Pro ima bolju kameru i za nijansu bateriju, sve ostalo na strani Note-a