Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Ja posle S7 Edge,nemam neki wooow efekat koji sam imao kada sam sa Note 4 presao na S7 Edge. Ali sam u potpunosti zadovoljan telefonom,brzinom,trajanjem baterije. To je za pocetak.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Note 8 kad sam uzeo mislim da sam imao max oko 6h. I to mi je bilo extra u to vreme. Posle godinu dana baterija je oslabila jedno 30%. E sad da li su krivi update ili nesto drugo ko ce ga znati.

Da nije i ovde slucaj da koristis fast charge?

Nazalost uvek brzo punjenje. Ne znam zasto ne urade da iskoci neki prozorcic koji ce da pita kako ces da punis telefon. Ovako je postavljen uvek na brzo. A sad da kopam po podesavanju nemam preca posla.

Pa i iskoči ti notifikacija... Dok se puni, gore imaš notifikaciju gde piše fast charging, stisneš na to, pa potom na advanced settings u ćošku i isključiš fast charging.

Zasto ne urade ovako pobogu.Koji bre advanced settings i strikiranja.
blackberry-keyone-boost.jpg

A sto bi ukljucivao fast charge? Zarad 20-30 minuta brzeg punjenja, za godinu dana ode 30% kapaciteta baterije, za 2 godine ode pola baterije. Hvala, ali neka.

Malo mi se zakucala kamera danas... Krenuo da snimam i neće. Tek posle restarta proradila

NOTE 9

Ja sam to oko fast chargea rešio tako što fast opciju držim uključenu a pored kreveta mi stoji uboden 1A punjač. Pošto tel u 99% slučajeva punim noću nije mi bitno da li napuni celu bateriju za 1.5h ili 3.5h, a za retke prilike kada ga dopunjujem preko dana bocnem na original samsung punjač i tada ga spiči koliko brzo može

Vidis to ti je pametna ideja. Kakva je situacija sa bezicnim punjacima? Kako su oni prijateljski nastrojeni?

To je odlicna ideja i provereno cuva bateriju.
Steta sto veci broj uredjaja nema Qnovo adaptivno punjenje ali ocigledno je vecini proizvodjaca cilj da korisnik sto pre pozeli da promeni telefon a u vreme brutalnog hardvera upravo baterija (non-removable, koja je oslabila) moze da bude glavni razlog za to. A ocigledno je mnogima ultra FC bitan deo ''patkometrije'' i deo fanboj ratovanja po netu.

A sto kupujes telefon sa fast charge opcijom ako neces da je koristis?

Očigledno nisi pratio na desetine tema ovde o tome. Fast charge cepa jakom aperazom bateriju pa joj smanjuje vek trajanja ćelija. O tome, kada sam pisao pre par godina, gomilu klinaca je krenulo da mudruje a sada ćute kao popisani. Isto to imas i na Ctek švedskom punjaču za akumulator brzo punjenje.Ali za fast charge su jasno naznačili da smanjuje vek akumulatora.
Baterija inače deplicira posle godinu dana.. A sa jakom strujom sigurno brže...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zar je lako dati 800e za uredjaj a tesko za godinu dana dati 50e ili koliko vec za novu bateriju?

Da samsung prodaje posebno fc punjac onda bi opet bila pljuvacina, prodaju tel od 1000e a moras da das jos para da kupis fc punjac...meni je super da se sto brze napuni, mogli bi da ubace i najnoviji standard.

Garancija na baterije u Promobiju je 2 god. za Samsung na kojima ne mozete sami da zamenite bateriju a tako je i po zakonu, na mail su mi potvrdili i Huawei, LG. Ako je oslabila odnese se telefon 20tog meseca od kupovine i zameni se za novu dok je tel u garanciji. Ko nema garanciju to mu je cena telefona bez garancije, ako ne platis na mostu platis na cupriji i to mu je to.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Godinu dana je meni bila garancija na s7edge. Telefon je bio star malo vise od godinu dana i uredno su mi naplatili novu bateriju sredinom novembra.

Trebao si da zoves organizaciju za zastiti potrosaca jer su prekrsili zakon, ocigledno da su ih i prijavili jer su sada promenili ploci i sad je 2 godine, u petak potvrdili za jedan Samsung tel.
To sam i ja cuo da su nekima rekli da je god dana samo, ali nas zakon kaze drugacije, a taj zakon priznaje i Huawei i LG, samo ih treba prijaviti posle se cesaju i gde ih ne svrbi.

Poslednja izmena:
Pa sta da kazes kad odes da menjas bateriju posle dve godine? Nemam vise 6h SOT nego 4 i po, hocu novu bateriju...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Imaju oni programe gde testiraju bateriju, ako je oslabila zamenice je, sta ti tesko da proveris ako vec imas garanciju, iskoristi je.

S8+, kupljen u mts-u, razbijeno prednje staklo. Imam li pravo na zamenu baterije, naravno ako ustanove da je losa?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Može, uz 50e uplate.

Prvo ce ti reci da prvo mora da se popravi displey tj zameni o tvom trosku pa ce ti posle zameniti ako je losa, mada kod njih obicno kada menjaju displey zamene i bateriju pricam za Promobi.
Niko od ovlascenih servisa ne menja nista sto je u garanciji ako se prvo neotklone fizicka ostecenja, tako je svuda.

Poslednja izmena:
Neko je bio pričao da je morao da potpisuje papir nekim sa kojim skida odgovornost servisa, ako se rascveta displej ili bilo koja pukotina.

Menja se ekran posebno a posebno baterija i zadnja maska (50e)

Eto u s8 temi clanu foruma zamenili i displey i bateriju gratis, a cim su bateriju znaci da su zamenili i zadnji poklopac jer se stari ne vraca vec se stavlja nov, a odneo u Promobi zato sto se displey odvojio od lajsne, imao probijanje svetlosti.

Da se upišem i ja kao vlasnik devetke.

Jedno pitanje, uzeo sam Samsungov "smart cover" i kada telefon stoji 20-tak minuta bez upotrebe, ne iskoči mi obaveštenje da su stigli mejlovi, Viber poruke...
Tek kada otvorim "cover" onda se osveži i iskoče mi obaveštenja.

Da li postoji neko podešavanje da se ne "umrtvi" skroz ili je to jednostavno tako?

Nazad
Vrh Dno