Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Jesam i uspesno sam to uradio na S9+ ali ne zelim da se isto tako krpacim i na N9

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Pa dobro, prodaš i teraš dalje. Nisam obraćao pažnju ali evo i na pixel 2 isto samo se jedan zvučnik aktivira za notifikacije.

A jesi probao da promenis recimo melodiju notifikacije? Da ne bude ona standardna od vibera,nego izaberes neku custom melodiju pa da vidis hoce li je pustiti na oba zvucnika? Pitam zato sto sam ja imao isti problem na Mi Mix2,standardna melodija od vibera se cula u mono modu,i bila je daleko tisa,zato sto je isla na jedan zvucnik,kada sam izabrao neku drugu custom melodiju za notifikaciju,dobio sam zvuk na oba zvucnika,i cuje se neuporedivo glasnije...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Sta sve nisam probao. Gomilu melodija skinuo sa zedge i isti problem.

Jedino gde nisam imao problem to je bio whatsapp. Tu je sljakalo bez problema. Lepo ide zvuk na dva zvucnika i culo se kako treba.

Ostalo,poruke,fejs,insta tuga

Hmmmm....bas cudno...ispada da je to u vezi za odredjenim app/samsung relacija....

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Upravo o tome i pisem. Dok sam imao S9+ pisao i na njihov zvanican mejl. Cak sam im poslao i linkove,ne samo ka xda, vec i ka drugim forumima. Vuk pojeo magarca. Bez odgovora.

Kapiram da je to softwerske prirode jer na whatsapp rade i difolt melodije a kamoli kastom. Ali dzaba, izgleda da ne zele namerno to da isprave

Pa dobro, prodaš i teraš dalje. Nisam obraćao pažnju ali evo i na pixel 2 isto samo se jedan zvučnik aktivira za notifikacije.

Na vecini uredjaja sa stereo zvucnicima za notifikacije se ''oglasava'' samo jedan zvucnik i to je tako fabricki a za neke modele postoje modovi sa xda koji aktiviraju oba zvucnika.

Ima to razloga zbog čega je tako. Može neko da ogluvi. Zamisli stavljaš telefon na uho i stigne ti notifikacija. Užas...

To je jedno od zvanicnih objasnjenja (+ navodno i zakoni odredjenih drzava, znam da zvuci smesno ali jos od prvih sony-a sa tim ogranicenjem sam nalazio na takva objasnjenja)

Fazon je sto neki clanovi godinama kukaju kada je to slucaj na non-samsung uredjajima a kada su GS/Note konacno dobili stereo zvucnike ali sa takvim ogranicenjem onda je sve ok :)

Meni to iskreno ne smeta previse, nije mi tesko da povremeno proverim fon (makar led notif. svetlo) a na kraju ako se nalazim u izuzetno bucnom okruzenju velike su sanse da ne bih cuo kratku zvucnu notifikaciju pa makar telefon imao najbolje stereo zvucnike na trzistu.

Ako je to najveca mana Note 9 onda je sve ok :) Mada su mogli da omoguce rucno podesavanje (mono fabricki a da korisnik aktivira stereo notif. mod po zelji), kao sto je Ixon naveo.

Ako im je stereo zvuk 'novina' hocu da taj stereo zvuk uvek cujem. Ako to tako reklamiraju zelim da za ulozeni novac uzivam u istom. Posto to nije praksa, lepo ovde da se kaze u cemu je problem i to je to

Dodeliš "default" notifikacijski zvuk telefona za Viber i problem za jačinom zvuka rešen .

Čačkam - podešavam celo popodne...
Nije loše zasad

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Svako ima svoj pogled na funkcije telefona i potrebe. Meni npr. taj zvuk notifikacije nikada nije smetao niti bi mi smetao. A pogotovo nikada mi nece biti parametar koji ce odlucitivati o kupovini telefona ili o prodaji telefona.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da se tel vise greje od s9 plus kad se preoptereti,sat vremena mi je vracao aplikacije i bio je pristojno topao da ne kazem vruc,koliko se secam na s9 nije bilo tako ali mozda me i pamcenje vara

Teško da se više greje, s obzirom na to da ima onaj novi sistem za rashladjivanje. Možda zbog spoljašnje temperature, možda ti je bio na punjaču i to verovatno u tom slucaju sa brzim punjenjem.

Sent from grom

Aaaa Bixby mjau mjau ne može da se ugasi

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Mislim da se tel vise greje od s9 plus kad se preoptereti,sat vremena mi je vracao aplikacije i bio je pristojno topao da ne kazem vruc,koliko se secam na s9 nije bilo tako ali mozda me i pamcenje vara
Isto i meni. I nije bio na punjaču.Čak je i kamera trokirala,pa sam morao da uradim restart.

Sent from my SM-T825 using Tapatalk

Vara te pamcenje, sad ovih poslednjih par dana dok su ove vrucine poprilicno mi se telefon zagrevao s9+ dok sam ga cackao, normalno je to za sada, uzivaj u telefonu.

A za Note seriju ne daju onu garanciju za displey ?

Nisu ni za s9 dok nije zvanicno krenuo u prodaju

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Pitao sam ih juce u uscu bas za to kazu da note serija nije nikada imala to dodatno.osiguranje ekrana,kazu da je to bilo samo na s seriji ali ako bude bicemo obavesteni

Samsung je postao kao Apple. Svi to znaju i ljudi opet trče da prvi kupe najnoviji model iako se 2% razlikuje od prethodnog.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ima li neko da uradio pre order u MTS-u?
Da li su se nekom javili?

Ja ne razumem kako se ovi telefoni greju kada imaju top hardver, kapiram da ako je hardver jak angažovaće 20% snage u odnosu na neki slabiji telefon koji angažuje 100% za isti posao, i samim tim ne bi trebalo da se greje. Čak i prilikom pokretanja naslova kao što je Asphalt 9 na primer ovakav hardver ne sme da se greje, a ne kod vraćanja aplikacija. Ja sam primetio da se moj S9 greje kada je izložen suncu i osvetljenje ode na maksimum, bude vruć displej na dodir, a i temperatura baterije ide do 39°.

Vrh Dno