Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

O cemu bre vi pricate, kako je kontrola kvaliteta otisla u k...

Ovako nesto je kontroli kvaliteta lako moglo da promakne, nije nesto sto se desava cesto.

Ljudi su zaista postali uzasno negativni i samo cekaju kako druge da proglase nesposobnima i glupima, na stranu sto je Note 7 kao i mnogi drugi telefoni poslednja rec tehnike gde 99% ljudi koji vicu joj kakvi *****i ne bi znala ni sraf da zameni a kamoli sta drugo ili kojim cudom da radi na razvoju takve sprave.

Evo vam primer, koliko je miliona kola sirom sveta skoro opozvano zbog problema sa Takata vazdusnim jastucima, i to je trebalo da prodju godine da se otkrije, kakvi *****i. Ma u komplet industriji samo *****i rade, pametan svet sedi za racunarom i kuca komentare.

Poslednja izmena:
I često su problemi na kolima primećeni, i namerno ignorisani.
Moguće i da je Samsung primetio, prećutno pustio jer je "retko" umesto da ima dodatne troškove...

I često su problemi na kolima primećeni, i namerno ignorisani.
Moguće i da je Samsung primetio, prećutno pustio jer je "retko" umesto da ima dodatne troškove...

Drugi nemaju taj luxuz da precute tako nesto i da se prave ludi, zato sto bi ih to kostalo i biznisa, ne mora da bude totalno propadanje ali udarac je udarac.
Evo nama drag Sony zamisli napravi takav propust sa baterijama, pa mogao bi da se pozdravi sa tim poslovanjem definitivno.

Ne kapiraju ljudi a mozda i ne brinu o licnoj bezbednosti, nije isto kada ti telefon explodira ili zapali se u ruci / na licu ili kada ode zvucnik, camera module ili cak display ...

Poslednja izmena:
O cemu bre vi pricate, kako je kontrola kvaliteta otisla u k...

Ovako nesto je kontroli kvaliteta lako moglo da promakne, nije nesto sto se desava cesto.

Ljudi su zaista postali uzasno negativni i samo cekaju kako druge da proglase nesposobnima i glupima, na stranu sto je Note 7 kao i mnogi drugi telefoni poslednja rec tehnike gde 99% ljudi koji vicu joj kakvi *****i ne bi znala ni sraf da zameni a kamoli sta drugo ili kojim cudom da radi na razvoju takve sprave.

Evo vam primer, koliko je miliona kola sirom sveta skoro opozvano zbog problema sa Takata vazdusnim jastucima, i to je trebalo da prodju godine da se otkrije, kakvi *****i. Ma u komplet industriji samo *****i rade, pametan svet sedi za racunarom i kuca komentare.

A zašto tebe toliko pogađa?
Pazi priča je ovde o baterijama koje sagorevaju spontano, ne o nekim sitnim kvarovima koje se lako reše.
Da li su ****i motku?! Jesu.
Da li bi trebalo tako nešto da se očekuje od uređaja "koji je poslednjila reč tehnike"? Ne, posebno ne ako je uređaj sa cenom kakva jeste, kao što je bilo na primer i sa savijanjem jabuke prošle godine. Samo ukazuje na to da je QC za takav uređaj loš i da su gledali da uštede na komponentama.

U svakom slučaju pozdravljam potez da povuku celu seriju, provere i zamene serije sa problematicnim komponentama...
Pozdravljam i što daju vaučere za ljude koje su odradili pre-order.

Stvar je u tome što će dogodine sve da se zaboravi a Samsung i fan baza će nastaviti sa hvalospevima cak i ako bude nekih problema, a cene će i dalje da idu gore.

A da se ne spominje što će i dalje Samsung jedva čekati da dočekati na nož pacer konkurencije. Doduše njima se ovo sa baterijama ponavlja, a sada je još i ozbiljnije.

Apsolutno su zaslužili da ih kritikuju i trpaju jer su i oni to radili... Kako "Sammy" tako i njihovi ziloti.

Jeste samo sto nam Samsung ovim primerom jasno pokazuje da im je kontrola kvaliteta otisla u k... Dok se ostalima ovako masovno nije tako nesto desilo.

A ako su ovo namerno uradili (mozda radi reklame) onda ocigledno da imaju neke ISIS marketing experte...

Nije samo N7 problem.
https://www.thesun.co.uk/news/17721...in-teachers-hands-in-the-middle-of-busy-cafe/
Pa koliki je procenat problema sa matičnim pločama bio u slučaju Lg g4 telefona ? Ali ne vidim da je Lg izašao sa saopštenjem vezano za ovaj problem? O zameni da ne govorim.... Naravno da ovo nije dobro za Samsung, ali je njihova reakcija koja je usledila, po meni korektna.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Ja ne smem ni da zamislim koje bi masovno pljuvanje nastalo da se ovoliko failova (od krs kucista duzi niz godina, bednog UI i smesne "podrske" do n7 bombi") desilo htc-u, lg-u, sony-u pa i Apple-u nego ovako to je "Sammy" pa je sve ok :) Mada i ostali su imali svoje failove, posebno LG ali ovo sa Samsungom je jadno u odnosu na velicinu i finansijsku moc kompanije.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Upravo tako. Fanovi i dalje pravdaju i pricaju price, i zadovoljni zamenom i nekim vaucerima. Telefon eksplodira i moze nekoga da nagrdi dok sa druge strane se pljuje LG kome crkavaju ploce. Ali ploce ne mogu da povrede korisnika.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samsung will limit Galaxy Note7 battery charges via OTA in Korea to boost returns

Nije losa fora :) bolje da su ubacili otu koja ubija mob ,tako bi vratili sigurno :)

Na kraju ce jos i biti: "Nije Samsung kriv, mi smo ***na!". :-devil-:

Pa koliki je procenat problema sa matičnim pločama bio u slučaju Lg g4 telefona ? Ali ne vidim da je Lg izašao sa saopštenjem vezano za ovaj problem? O zameni da ne govorim.... Naravno da ovo nije dobro za Samsung, ali je njihova reakcija koja je usledila, po meni korektna.

Ja ne znam sta se svi hvataju za lg i time pravdaju samsung. Prvo nije isto da li ti na telefonu crkne maticna i samo dobijes mrtav tel ili ti on eksplodira pa te osakati, sprzi bulj*, zapali stan, auto. Drugo, lg je sigurno davao nove telefone (ili menjao maticne, mada to danas retko ko radi) za telefone koji imaju regularnu validnu garanciju. I ne kapiram gde je steta? Crko ti fon...dobio si novi...nikakvu stetu ti pri tome nije napravio. Jedino ako si mislio da kupis telefon preko oglasa na crno, po duplo manjoj ceni, bez garancije, pa ti onda kriv djavo sto lg nece da ti zameni crknutu plocu.

Ja ne znam sta se svi hvataju za lg i time pravdaju samsung. Prvo nije isto da li ti na telefonu crkne maticna i samo dobijes mrtav tel ili ti on eksplodira pa te osakati, sprzi bulj*, zapali stan, auto. Drugo, lg je sigurno davao nove telefone (ili menjao maticne, mada to danas retko ko radi) za telefone koji imaju regularnu validnu garanciju. I ne kapiram gde je steta? Crko ti fon...dobio si novi...nikakvu stetu ti pri tome nije napravio. Jedino ako si mislio da kupis telefon preko oglasa na crno, po duplo manjoj ceni, bez garancije, pa ti onda kriv djavo sto lg nece da ti zameni crknutu plocu.
Lg bi bio znatno ozbiljniji da se javno izjasnio o problemu sa g4 i da je ponudio zamenu. Time kompanija pokazuje ozbiljnost. Da je to bio sporadični problem pa ajde, ali ovo je daleko ozbiljnije. Očigledno ovo Samsungu nije trebalo, ali je za pohvalu njihova reakcija i priznanje problema.

Lg bi bio znatno ozbiljniji da se javno izjasnio o problemu sa g4 i da je ponudio zamenu. Time kompanija pokazuje ozbiljnost. Da je to bio sporadični problem pa ajde, ali ovo je daleko ozbiljnije. Očigledno ovo Samsungu nije trebalo, ali je za pohvalu njihova reakcija i priznanje problema.

Ma ok je to sto ti kazes...samo tu niko nije bio ostece i nije bilo potrebe za nikakvim opozivom i povlacenjem uredjaja iz prodaje. Dobio si felerican primerak telefona, crkla ti je maticna...to kod svih (pa i kod lg) podleze garanciji. Dobices nov telefon i kraj price. Ako je garancija istekla, a tebi maticna nije crkla, to znaci da nemas felerican model jer da ga imas maticna bi ti crka za par meseci max, a ne posle dve godine. I sta je sad tu lg trebao da radi? Da povlaci uredjaje i preventivno menja ploce i one koje su felericne i one koje nisu? Onom kome crkne zamenice, onom kome radi super i to je to. Ovde je druga prica...mogu bre nastati ozbiljne povrede i stete. Nije samsung toliki dobrotvor pa povlaci sve i menja...nego cvikaju od tuzbi. U nekim krstenim zemljama 3-4 da nanese neke ozbiljnije povrede odrali bi ih vise nego sto ih je cela ova ujdurma sa zamenom kostala. Plus sto niko ziv vise ne bi smeo samsung da kupi. :)

Da li se zna tacan broj telefona koji su eksplodirali, a svaki se puni do kraja, statisticka greska je broj uredjaja koji se pune na po 20-30 min iznova i iznova i od svih tih, ja sam video svega 3,4 eksplozije.. Nesto mi ovo sve smrdi... a nije na paljevinu... a bilo je i par eksplozija iphone-a, pa nije bilo povlacenja... plus sto su na svim slikama koje sam ja video neki levi punjaci..

sad ce update za one koji nece da vrate note 7. update ce ograničiti punjenje do 60 posto

Sent from Note 5.

I onda ce imati telefon koji ce da izdrzi celih pola dana...

Pa fora je da nateraju ljude da ih vrate u servis ,zato je i pušten taj updejt

Da li se zna tacan broj telefona koji su eksplodirali, a svaki se puni do kraja, statisticka greska je broj uredjaja koji se pune na po 20-30 min iznova i iznova i od svih tih, ja sam video svega 3,4 eksplozije.. Nesto mi ovo sve smrdi... a nije na paljevinu... a bilo je i par eksplozija iphone-a, pa nije bilo povlacenja... plus sto su na svim slikama koje sam ja video neki levi punjaci..

Trenutno ima 30 slučajeva. I pošto je felerična elektronika za kontrolu. Ne znaš kad će da eksplodiraju još neki. A za razliku od Srbije za takve stvari može da se tuži i to košta milione samo na advokate, kvari brend, kvari prodaju.
Misliš da treba da čekaju da eksplodira još par stotina i da nekog trajno osakati?

Poslednja izmena:
Trenutno ima 30 slučajeva. I pošto je felerična elektronika za kontrolu. Ne znaš kad će da eksplodiraju još neki. A za razliku od Srbije za takve stvari može da se tuži i to košta milione samo na advokate, kvari brend, kvari prodaju.
Misliš da treba da čekaju da eksplodira još par stotina i da nekog trajno osakati?

Naravno da ne, nisam znao o kom broju tacno pricamo.. Ok to jeste vec masovna pojava, nego sam mislio da cisto oni nisu hteli sami sebi da naprave ``reklamu`` . .
Svejedno, meni je interesantnan kao telefon, narocito kad se pogleda kako Apple i svi drugi ostali stagniraju .

Mozemo da pricamo koliko hocete, ali svi su isti (govorim o proizvodjacima). . . Generalno crv koji nas tera da menjamo non stop telefone je njima dobro poznat, tako da vise niko ne mari nesto previse.. Evo na 6S, problem zavrzavanje kamere pri pokretanju, mnogi na netu prijavljuju problem, Apple ga ne tretira kao problem, jer po njima ne postoji odredjeno vreme za koje je potrebno da se aktivira kamera app.. pa na osnovu toga ne mogu da izdefinisu kad je to problem.. :d Smejurija, ali.....

Hmm da li postoji šansa da ga gurnu ranije zbog fijaska sa n7 ?

Takođe može da im našteti prebrzo lansiranje. Realno nije prošlo dovoljno vremena.

Pa kao sony :) na 5,6m..
U svakom slučaju ne verujem da će izaći pre januara

Novi exynos je skoro spreman :)

According to a report out of China, the Exynos 8895 will feature a CPU running as fast as 3GHz. Images will be processed 70% faster. Considering that some believe the Galaxy S8 will be focused on photography (no pun intended, really), that would seem to make sense. In addition, the chip is said to be optimized for low power usage with maximum power consumption no higher than 5W.

The chipset was allegedly tested on Geekbench where it scored  2301 on the single-core test, and a power-packed 7019 on the multi-core test. The Exynos 8895 is code named Kanchen, which was listed on the Zauba posting.

Poslednja izmena:
Ima vise od 30, 35 je bilo prosle nedelje
Samo u SAD ima 70 registrovanih slučajeva:
http://www.theverge.com/2016/9/12/12897250/note-7-danger-reports-united-states-cases
Govorimo o par nedelja prodaje i korištenja. Koliko bi kvarova bilo posle 6 meseci, neki od njih sigurno sa ozbiljnim posledicama... sa koliko tužbi bi morali da se izbore?
Uradili su pametnu stvar. I ovako su pretrpeli štetu, cena povlačenja i zamene uređaja se meri milijardama dolara, tržišna vrednost firme na berzi je pala za 26 milijardi dolara, ali da nisu to uradili bilo bi još gore...

Zanimljiv članak o tome kako će sve ovo da se odrazi sve više na štetu Samsunga :

https://goo.gl/XC7koY

Kontekst je da su prosečnom kupcu sve to Galaxy telefoni. Onaj slučaj sa dečakom, uopšte nije bio Note 7 u pitanju. To je dokaz i govori koliko će Samsung imati štete zbog takvog stanja koji im je do sada išao na ruku.
Kako reče jedan lik na Reddit-u, njegov drug sad neće da kupi S7 jer je čuo da su baterije opasne.

Ma ne mogu tako brzo da izbace s8 ,treba ga valjano testirati ,izbaciti novi soc na 10nm tehnologiji.. ne može to tako brzo. Ako ga i izbace ranije to je verovatno mesec dana pre mwc ,znači januar.

Ma ne brinem se ja za Samsung,ovo im je dobro došlo taman da dođu sebi i da pokidaju sa s8 :)

Ma znam al' vidis da je pre neki dan eksplodirao i S7, uz ovu N7 katastrofu i nalet ip7/+ pa i G Pixel prodaje bice to ozbiljan udarac za njih ako sto pre ne budu skrenuli paznju nekim vrhunskim uredjajem a rano izbacivanje S8 je najrealnija opcija.

Mada tesko je sve to ostvariti, mislim ma S8 ipak nece predstaviti pre januara ali mi nesto govori da nece cekati ni mwc.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Evo,ja imam note 5 I počeo sam da sumnjam da će u dzepu da se zapali. Paranoja polako.. :) šalu na stranu, ako im je isti kineski proizvođač baterija I na s7 onda su solidno podbacili. A obzirom da su uzeli kineza da im pravi bateriju, tako im I treba.

Sent from BlackBerry Passport

Kineske su baterije ok, samsungove rodjene nisu ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno