Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

Nesto ne vidim da ih je previse pogodila cela situacija oko S7... Cene i dalje stoje a i S6 serija nije nesto pala...

Evo ortak u Srbiji, trebao mu "hitno" telefon jer mu je stari LG rikavao i odlucio da uzme N7 preko operatera...I pored cele situacije odlucio se da ceka da posalju novu seriju, jer mu je i dalje "najbolji uredjaj na trzistu za taj novac. I samo to mu vrsi posao." Pa mu sada nije hitno da saceka jos 2-3 nedelje dok stignu nove, popravljenje serije N7.

Sta god da se desi ljudi koji su se nameracili da kupe isti ostace pri tome bez obzira na probleme i druge uredjaje na trzistu...

Tako da je pricanje o udarcima mlacenje prazne slame. Dzabe sto imaju losu update politiku, sto im se desava sta im se desava... Imaju jaku bazu fanova, jak marketing, nude uvek najbolji hardver na android trzistu i prodavace telefone.

Cak i ovo sto su otisli u minus nadoknadice sa sledecom serijom.

Poslednja izmena:
Jasno vam je valjda da je to fake a i bilo je vec odavno u ovoj temi...

Ja ne znam sta se svi hvataju za lg i time pravdaju samsung. Prvo nije isto da li ti na telefonu crkne maticna i samo dobijes mrtav tel ili ti on eksplodira pa te osakati, sprzi bulj*, zapali stan, auto. Drugo, lg je sigurno davao nove telefone (ili menjao maticne, mada to danas retko ko radi) za telefone koji imaju regularnu validnu garanciju. I ne kapiram gde je steta? Crko ti fon...dobio si novi...nikakvu stetu ti pri tome nije napravio. Jedino ako si mislio da kupis telefon preko oglasa na crno, po duplo manjoj ceni, bez garancije, pa ti onda kriv djavo sto lg nece da ti zameni crknutu plocu.
+1

S7 EDGE

Zamislite da se igrom slucaja desilo da su felericne baterije zarsile samo kod nas na Balkanu. Ala bi krenule teorije zavere :) Ovako, pale se telefoni na zapadu, u Kini su svi OK, Korejska firma i nema materijala za "teoreticare".

Pre neki dan listam news feed na fb, i vidim Wizz Air stavio obaveštenje ko ima ovaj telefon mora da ga ugasi i stavi u kofer, i da je punjenje ovog telefona strogo zabranjeno tokom leta, sad mi je sve jasno :)

Mogu da pricaju da je to samo 70ak telefona,ali činjenica je da ce Samsung ovo dugo da prati i lako bi moglo da im utice na budućnost.
Ja se jos ne secam da se skoro u mobilnoj industriji ovako nesto desilo.
Nije fora koliko malo je uredjaja u pitanju,fora je sto o tome vec mesec dana svi pricaju,kako eksplodira nov uredjaj svi opet pisu i to ce trajati jos neko vreme.

Mada,s druge strane godinama su pored raspad UI i raspalog multitaskinga vodeci u Android svetu,tako da me uopste ne bi cudilo da ljudi vec posle S8 zaborave na bombe od 1000 evra i da S8 opet bude najprodavaniji telefon.
Ovog puta su pucali sebi u noge u zelji da sto pre skarabudze Note pre izlaska iphone 7,iako je i Apple podbacio,ove godine je Samsung zavrsio takmičenje sa njima. Apple-u je ovaj skandal sa Note 7 bio dovoljan,imali su srece, nije im ni trebao neki bogzna kakav fon.

Note eksplodira, Apple izbacio audio jack, Google nije mogao da izabere bolji trenutak da predstavi svoje telefone

Poslednja izmena:
^ ne pljuj Samsung da je toliko los nebi ga malte ne svako uzimao, Samsung je tata mata, ovo je zaista mali fail da zaustavi tu masineriju.
Ko ne kupi Samsung, kupice Iphone7 i nece pogresiti.

Ja nisam Sam Bot, ja se malo sprdam. [emoji1]

Već posle s8 ovo polako ima da se zaboravi,to jest prvih par meseci s8 će se pričati i onda više ništa .
Veliki udar jeste ali ništa bitno pošto su prepuni para..

Niko da pomene da je Nvidia imala sličan problem prošle godine sa baterijama Shield tableta. Baterije su bile fire hazard i to su skapirali kad je dosta korisnika već imalo tablete u svojim rukama. Njihovo rešenje je bilo da puste update koji je zapravo remote kill switch, tako su ih ubijali, a korisnik je dobijao novi tablet. Ko je hteo, mogao je taj stari da pošalje nazad, ali dosta ljudi je na vreme zaobišlo taj kobni update instaliranjem custom rom-a i nekih drugih mera, pa su dobila dva funkcionalna tableta, naravno uz rizik da im se ovaj prvi zapali :)

Pre neki dan listam news feed na fb, i vidim Wizz Air stavio obaveštenje ko ima ovaj telefon mora da ga ugasi i stavi u kofer, i da je punjenje ovog telefona strogo zabranjeno tokom leta, sad mi je sve jasno :)

Danas sam leteo sa AirSerbia i pre-flight talk od strane cabin crew je bio (ne)ocekivan :) pored klasike - telefoni na airplane mode, bila je i custom poruka da "note 7 uredjaji moraju biti ugaseni sve vreme i ne smeju biti punjeni tokom leta" :)

Koga briga, ko da ce znati da prepoznaju Note 7 telefon, a pride prestace to da pricaju za par nedelja kad se situacija sredi.

Kad vide buktinju na nebu prepoznace...

Prvo pitanje u istrazi nece biti ni ISIS, ni psihicko stanje pilota, ni tehnicko stanje aviona nego ko je imao note 7.[emoji2] [emoji2] [emoji2]

Litijumske baterije su inače problematicne u avio saobraćaju. Ako nisu u sklopu nekog uredjaja, zabranjeno je da se transportuju avionom. Iz nekog razloga se zagrevaju na velikim visinama i može doći do požara ili explozije. Na boeingu 787 recimo postoji taj problem jer je to prvi avion sa litijumskom baterijom umesto ni-mh koja se koristila do sada. Baterija se zagrevala, i bilo je nekoliko požara. Modifikacijom je rešen problem tako što je baterija izolovana u poseban kavez sa dodatnim hlađenjem.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vreme je za nove tehnologije, a ovako obicno pocinje. Pod hitno neka nova resenja, makar u startu pozari bili jos zesci. :smash:

Salim se ali ozb , LION je spreman za penziju.

Batt3.jpg

Zamislite u istom obliku i tezini postojece Samsung baterije od 3200mah da bude u stvari 6000mah? :D

Poslednja izmena:
Ovi su def pukli ove god.

Samsung Galaxy Note7 sales to resume on October 21 in the U.S.

Koga briga, ko da ce znati da prepoznaju Note 7 telefon, a pride prestace to da pricaju za par nedelja kad se situacija sredi.

Teško da će prestati da pričaju, jer će uvek biti starih verzija note 7, osim ako samsung zvanično ne potvrdi da su vraćeni svi moedli koji su izašli iz fabrike. Hendikep su pretrpeli siguro.

Zove mene drugarica pre par dana pita jel moze njen note 4 da eksplodira, istripovala se, rekoh moze.
Majka mi na viber salje onu sliku note 7 i PP aparat. Znaju ljudi.
U tome je problem sa ovim noteom, ljudi cuju svaki dan nov Samsung eksplodira i to se tako i siri, obicnog korisnika nece da zanima koji je to Samsung i da li je popravljena verzija pustena u prodaju. Ostace to Samsung eksplodira jos neko vreme.
Bolje da nisu ni izbacivali ovaj model. Em sto sam po sebi nije nista posebno, grebe se ocas posla, em sto ce da navuku na samo ime to da im telefoni eksplodiraju.
A verovatno su pre ovog incidenta spremili bar 3 reklame kako oni imaju audio jack a apple nema, pa im posle bilo trulo da izbace.

Apple verovatno razbija sa prodajom ip7 tako da ih verovatno zabole za samsung, ali cenim da ce kinezi du*e da im pomere za ove eksplozije.

AUUUUUUUUUUUUUU
http://www.androidauthority.com/exploding-galaxy-note-7-china-717078/

EDIT> navodno nije baterija razlog..ne bi im verovao više, pogotovo što su počeli i po neki komad s7 da se pale
Instead of a defective battery directly causing the device to catch fire, the investigation found that the phone was damaged by an external hear source, quite possibly an induction oven or a fan heater.

Sad će svi da pokušavaju, verovatno će i biti plaćeni ljudi da rade ovo. No Sammy je sam kriv. Sledeći put će znati da ne žuri i da napravi kako treba. Taman im malo padne cena telefona, pa dobijemo S8 za 500e launch cena :D

M2 Note

Da da ce da bude 500e.. ne pogađa ovo njih ni najmanje, ista priča kao i sa svakim "gate-om". Npr Iphone 6 bendgate, odma su izbacili kako se i 5s savija, ista prica sad za s7/e, niko 6 meseci nije prijavio ni grejanje sad odjednom lete u vazduh.

Da ce da se opamete verovatno nece, guraju svoju politiku i to je to, sto je po meni korektno, ta firma je osnovana na toj politici i dozvoljava se minimalno odstupanje od iste.

Tako da hajde svi da se manemo dosadnog punjenja tema sa pričama o bajkama kako bi bilo super da samsung napravi Nexus da ubaci bateriju 5k max, itd itd. Jednostavno nisu oni neka low cost kompanija kojoj su brojevi na papiru jedini adut.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno