Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

Samsung jeste javna firma, zar ne? (bar Samsung Electronics)

Svakako trosak i vrednost firme nemaju veze jedno sa drugim. Na trosak i propustenu zaradu ce izgubiti milijardu dve, na poljuljano poverenje i perspektivu su za sada izgubili oko 25 milijardi u vrednsoti firme, no to moze za 2 dana da se okrene i na dugi rok nije bitno ako se problemi srede. Malo svi sada previse drame koliko padaju akcije Samsunga, a isto tako zaboravljaju da su u zadnjih par meseci skocile sa 430 na 750 pa niko nista nije pisao. Tako da ovaj pad na 650 ih samo vraca na vrednost od pre par nedelja kada su nezadrzivo letele u nebo...

Sada je baš kull posedovati note7 ,kao da blejiš sa bombom u džepu :)

Poslednja izmena:
Imamo i mi dugu tradiciju kašikara. Nemoj da si takav.

Dizali su cene do *****izma u visine, jos vise su za posmatranje bili oni koji su to slepo kupovali...sad im se to sve obilo o glavu.Srozale su im se akcije samo tako.Nije to vise samo gubitak u vidu vracanja potencijalno felericnih serija.Vrednost kompanije je drasticno opala zbog ovoga.

Ili ce da porazmisle o novom nacinu politike poslovanja i cena ili propadaju ko nokia/htc.

Pored cemernog softvera ovo je samo jos jedan dokaz koliko ovi telefoni ne opravdavaju niti zasluzuju ovako visoke cene.

Ako prodaja opet bude dobra, mozemo samo reci - all PR is good PR :)

Vrednost kompanije ih ne zanima. To male akcionare moze da brine, veci su sigurno i zaradili na ovome (a Samsung nije tipicna public company, u Koreji ne ide to tako)

da su zasluzili prozivke zbog propusta u dizajnu i kontroli kvaliteta - jesu. desava se svima, nema koji proizvodjac automobila nije opozvao neku seriju na doradu. i iP6 se krivio u dzepu kao kifla pa vidim propade apple, sedmicu daju uopla cene, ne znam hoce li preziveti, prosto mi dodje da im uplatim jednokratnu donaciju.
sto se cena tice, koliko znam kostaju manje vise kao i ostali flagship uredjaji a obzirom da se prodaju u lepom obimu znaci da i vrede toliko. to sto se nekome to ne svidja moze da kupi ping pong kineza sa alija za $150e i da uziva. a najfascinantnije je da se najvise zale ljudi koji samsung ne bi uzeli u razmatranje ni da je upola cene. kao kada bih ja uzeo da mudrujem da li Ferrari vredi cetvrt milke ili samo 150k evra a niti me zanima niti imam para za komplet guma za isti.

Porsche je mnogo bolja kupovina, Ferrari je precenjeno djubre za sasanje ovaca a dok je ovaca bice i vune i Ferrarija :)

Koji bogovi :)
Ala će da lete glave u Samsung ,nije mi jasno kako im je promaklo ovo sve.. zar oni nemaju 100+ testera koji koriste mob 30,40dana pre puštanja na tržište?

Porsche je mnogo bolja kupovina, Ferrari je precenjeno djubre za sasanje ovaca a dok je ovaca bice i vune i Ferrarija :)
Hahahaha, pobrkao si lončiće ista priča je i sa porscheom ako ne cak i gora, Cayenne 92A ti je naprimer preslikan Touareg 7P5 ista prica je bila i sa prethodnom generacijom, isti delovi samo drugo pakovanje i cena x3 - x4. Da ne idemo dalje u off, iskreno meni je skroz gotivna ova sedmica.

Verujem da ce joj cena brzo pasti, takođe i dalje mislim da je note klasa za sebe, koliko god da liči na S seriju, postoji to nesto sto ga deli od ostatka.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja nekako mislim da će neki da nabavljaju ove felerične i preprodaju ovde, a naši će sa zadovoljstvom da kupuju jer gledaj ti to čudo!

Hahahaha, pobrkao si lončiće ista priča je i sa porscheom ako ne cak i gora, Cayenne 92A ti je naprimer preslikan Touareg 7P5 ista prica je bila i sa prethodnom generacijom, isti delovi samo drugo pakovanje i cena x3 - x4. Da ne idemo dalje u off, iskreno meni je skroz gotivna ova sedmica.

Verujem da ce joj cena brzo pasti, takođe i dalje mislim da je note klasa za sebe, koliko god da liči na S seriju, postoji to nesto sto ga deli od ostatka.

A pazi da nije, platforma je ista i tu se zavrsavaju sve slicnosti, u voznji, izgledu i izradi ta dva auta nemaju veze jedan sa drugim. Razlika u ceni isto nije ni blizu koliko si pomenuo osim ako kod Cayenna ne odes na neke egzoticne motore (Turbo S) koji se prave samo za one koje bas zulja visak novca.

Hahahaha, pobrkao si lončiće ista priča je i sa porscheom ako ne cak i gora, Cayenne 92A ti je naprimer preslikan Touareg 7P5 ista prica je bila i sa prethodnom generacijom, isti delovi samo drugo pakovanje i cena x3 - x4.

Gledao sam klip na yt-u i lik je rekao da je bently bentayga najskuplji touareg ikada [emoji24]

Sent from my Nexus 5X

Manite se piramidalno spekulativnih organizacija (berza,banka,fondovi...),pala je cena nafte 5x,ali je ceo svet placa sve skuplje).Niti je ko propao, niti ce samsung propasti,hoce sirotinja po obicaju, od veka i pamtiveka.

@Chinaski

Vidis bas ja dugo gotivim samsung (apple ne podnosim).I jako dugo sam ga razmatrao gledao,medjutim na kraj se izgubih.Toliko modela,podmodela j1,j2,j3,j4,j5,j6,j7,a sad nije tako nego j1 2016,j2 2016....ali tu nije kraj imas J5 2016 dual.Pa ima model a,j,e sad vidim i z,note,s ima li kraja?
Biram ja,gledam,razmisljam.Drzim u ruci J5,da je lep jeste,velik odgovara mi.Padne mi u sake drugi telefon malo veci 5,5" a baterija duplo veca od J5 ,kamere iste kao na J5,jos ima otisak prsta (niti mi treba,niti kad koristio,niti cu).Ali cena slabija,nema tu sta baterija me prvukla,morao sam da nosim punjac ranije sa sobom. Naravno padne ti na pamet zasto samsung ne moze da stavi bateriju od 5000 mAh ili od 4000 ili zasto ne i 6000 mAh? Ma nece,jednostavno nece a moze,sve fore padaju u vodu,kad moze neko mozes i ti,ali "neces" .A zasto bi? Neka ti se muce milioni fanova sa baterijom kad ti se moze....
Opet je vreme lagano doslo da zena promeni telefon,ne odmah i danas i pod moranje.Ali polako gledas i razmatras opcije.Zena je usput obozavala samsung.Opet ista prica hiljadu modela.Drugi proizvodjaci iste karakteristike ali cena slabija.I uzeli jak telefon a manje pare.Sad ce neko prodavati fore,tu je bolji cip,bolja kamera bla bla.Priznajem da jeste bolje ali toliko bolje da bude toliko skuplje nije sigurno.
Dal je mogao samsung pored modela note ,da izbaci note lite dosta jeftiniji kao drugi.I da privuce masu ljudi to je vec njihov problem.Ono ja ne podnsim apple ali u jednom im skidam kapu.Oni su resili da forsiraju skupe modele,imaju 6 i 6s,nemaju 6a,6b,6c,6d,6e,6f,6g.......Imas jednostavan izbor i kraj.
Na kraju krajeva,samsung je toliko silovao prodaju,da namerno nije dobro iskontrolisao bateriju.Nego je isao logikom i ako se nesto desi,bice to mali broj i ko ih sisa.Bitno je da mi zaradimo a njima sto cemo prodati bombu,moze nam se,jaki smo.:)

(Mercedes postoji jod od 19 veka,i nije koliko se znam desilo da izbace mercedes i da explodira akumulaotr.Jednostavno to je svaba,a ovi zuti ima da uce jos dosta. :D

A pazi da nije, platforma je ista i tu se zavrsavaju sve slicnosti, u voznji, izgledu i izradi ta dva auta nemaju veze jedan sa drugim. Razlika u ceni isto nije ni blizu koliko si pomenuo osim ako kod Cayenna ne odes na neke egzoticne motore (Turbo S) koji se prave samo za one koje bas zulja visak novca.
Ponavljam i stojim iza onoga sto sam rekao, uzmi katadiopter sa Cayenna i stavi na Touarega, vw cena 4000din, u Porsche-u cena 20 000din. Ups

Koji bogovi :)
Ala će da lete glave u Samsung ,nije mi jasno kako im je promaklo ovo sve.. zar oni nemaju 100+ testera koji koriste mob 30,40dana pre puštanja na tržište?

E ali ovo je meni hit :)
Najgori su, nadogradnje stižu najsporije od svih proizvođača, a i kad puste to budu mrvice u odnosu na to kako izgleda na novijim uređajima !
A sada puste update da može puniti bateriju do 60% na telefonu od 900 € haha :D
Prešli igricu !

Poslednja izmena:
To je nesto drugo i standardna praksa, dele odredjeni broj delova i naravno da Porsche naplacuje vise te delove ako se kupuju. Ali to ne menja cinjenicu da su ta dva auta debelo razlicita i da Cayenne vredi svaku paru vise koliko kosta u odnosu na bezlicni i dosadni Tuareg.

Pričate VW i Porsche? Pa naravno da koriste kad VW poseduje Porsche.

To je nesto drugo i standardna praksa, dele odredjeni broj delova i naravno da Porsche naplacuje vise te delove ako se kupuju. Ali to ne menja cinjenicu da su ta dva auta debelo razlicita i da Cayenne vredi svaku paru vise koliko kosta u odnosu na bezlicni i dosadni Tuareg.
Pretpostavljam da vozis oba svakodnevno pa pricas iz iskustva a ne napamet :) Slazem se da je Cayenne klasa za sebe ali to je i dalje samo Touareg sa fensi materijalima, slicna prica sto su napravili od S serije, Note je i dalje prica za sebe.

capture_20160913_143813.png

http://www.samsung.com/rs/note7exchange/

Prilozi

• capture_20160913_143813.png
    capture_20160913_143813.png
    14.5 KB · Pregleda: 153
E ali ovo je meni hit :)
Najgori su, nadogradnje stižu najsporije od svih proizvođača, a i kad puste to budu mrvice u odnosu na to kako izgleda na novijim uređajima !
A sada puste update da može puniti bateriju do 60% na telefonu od 900 € haha :D
Prešli igricu !
Ja ne smem ni da zamislim koje bi masovno pljuvanje nastalo da se ovoliko failova (od krs kucista duzi niz godina, bednog UI i smesne "podrske" do n7 bombi") desilo htc-u, lg-u, sony-u pa i Apple-u nego ovako to je "Sammy" pa je sve ok :) Mada i ostali su imali svoje failove, posebno LG ali ovo sa Samsungom je jadno u odnosu na velicinu i finansijsku moc kompanije.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja ne smem ni da zamislim koje bi masovno pljuvanje nastalo da se ovoliko failova (od krs kucista duzi niz godina, bednog UI i smesne "podrske" do n7 bombi") desilo htc-u, lg-u, sony-u pa i Apple-u nego ovako to je "Sammy" pa je sve ok :) Mada i ostali su imali svoje failove, posebno LG ali ovo sa Samsungom je jadno u odnosu na velicinu i finansijsku moc kompanije.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Marketing (masina) Samsunga je cudo, a zilotizam njihovih fanova jos veci... Mada opet takva im je politika i mindset korisnika da se niko nece secati S7 serije sledece godine kada dignu pompu i izbace S8 (kao sto je to slucaj sada sa 4,5 i 6 serijama).
A Sony, LG i HTC su tu gde jesu jer su vukli vrlo diskutabilne poteze proteklih godina... A i ne mogu da se busaju u grudi kroz marketing kako izbacuju (najbolji) uredjaj (svake) godine. Mada realno hardverski retko kada i jesu izbacili da je bilo bolje od konkurencije...

Poslednja izmena:
Bobane, nauci sta je interpunkcija... da ne bi bilo nestasice aspirina od glavobolja posle citanja :D
Vi Porscheovci - otvorite drugu temu :)

hsv, da je S7 imao takav fail bilo bi vecih problema, ali Note nije takav tip proizvoda.

Marketing Samsunga je ogavan i ne preza od kvarnih poteza. Iskorišćavali su slične probleme konkurencije i to koristili za svoju promociju, sa podsmehom i bez imalo ukusa. Šteta što im drugi ne daju malo sopstvenog leka, bile bi to zabavne reklame.

Poslednja izmena:
A ostali šire sreću i blagostanje, mir, veselje i propseritet. Drali bi i drugi sa cenama da mogu, zapravo pokušaju kao LG ili Sony, pa cena pada doleeee. Ni jedan od njih nije ti zbog nas, nego zbog svog profita.

Mogao si samo na svoj potpis da pokazes ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno