Manite se piramidalno spekulativnih organizacija (berza,banka,fondovi...),pala je cena nafte 5x,ali je ceo svet placa sve skuplje).Niti je ko propao, niti ce samsung propasti,hoce sirotinja po obicaju, od veka i pamtiveka.
@Chinaski
Vidis bas ja dugo gotivim samsung (apple ne podnosim).I jako dugo sam ga razmatrao gledao,medjutim na kraj se izgubih.Toliko modela,podmodela j1,j2,j3,j4,j5,j6,j7,a sad nije tako nego j1 2016,j2 2016....ali tu nije kraj imas J5 2016 dual.Pa ima model a,j,e sad vidim i z,note,s ima li kraja?
Biram ja,gledam,razmisljam.Drzim u ruci J5,da je lep jeste,velik odgovara mi.Padne mi u sake drugi telefon malo veci 5,5" a baterija duplo veca od J5 ,kamere iste kao na J5,jos ima otisak prsta (niti mi treba,niti kad koristio,niti cu).Ali cena slabija,nema tu sta baterija me prvukla,morao sam da nosim punjac ranije sa sobom. Naravno padne ti na pamet zasto samsung ne moze da stavi bateriju od 5000 mAh ili od 4000 ili zasto ne i 6000 mAh? Ma nece,jednostavno nece a moze,sve fore padaju u vodu,kad moze neko mozes i ti,ali "neces" .A zasto bi? Neka ti se muce milioni fanova sa baterijom kad ti se moze....
Opet je vreme lagano doslo da zena promeni telefon,ne odmah i danas i pod moranje.Ali polako gledas i razmatras opcije.Zena je usput obozavala samsung.Opet ista prica hiljadu modela.Drugi proizvodjaci iste karakteristike ali cena slabija.I uzeli jak telefon a manje pare.Sad ce neko prodavati fore,tu je bolji cip,bolja kamera bla bla.Priznajem da jeste bolje ali toliko bolje da bude toliko skuplje nije sigurno.
Dal je mogao samsung pored modela note ,da izbaci note lite dosta jeftiniji kao drugi.I da privuce masu ljudi to je vec njihov problem.Ono ja ne podnsim apple ali u jednom im skidam kapu.Oni su resili da forsiraju skupe modele,imaju 6 i 6s,nemaju 6a,6b,6c,6d,6e,6f,6g.......Imas jednostavan izbor i kraj.
Na kraju krajeva,samsung je toliko silovao prodaju,da namerno nije dobro iskontrolisao bateriju.Nego je isao logikom i ako se nesto desi,bice to mali broj i ko ih sisa.Bitno je da mi zaradimo a njima sto cemo prodati bombu,moze nam se,jaki smo.
(Mercedes postoji jod od 19 veka,i nije koliko se znam desilo da izbace mercedes i da explodira akumulaotr.Jednostavno to je svaba,a ovi zuti ima da uce jos dosta.