Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Zasto ti je toliko bitna bela? Sta radis i gledas na njemu pa ti smeta malo toplija bela?

Pa u vecini slucajeva gledas u nesto sa belom pozadinom.
Internet, novine, instagram, facebook. Jedino tapatalk drzim crn.

Pazite sa tim verzijama iz UAE!!!
Na xda forumu je bio naš lik koji živi u Italiji i koji je baš tamo kupio NOTE 4 - isto tako povoljno...

Na kraju se ispostavi da od 15 verzija note 4 telefona jedino njegova nema 4G/LTE :(
Dakle telefon ispravan - nije kopija samo nema neke mogućnosti.

Po meni se Note 5 nikako ne isplati, bolje čekati S7 i G5 (jedno 6 meseci) koji će biti alu (ne ovo drljavo staklo ili koža) i imaće Snapdragon 820...

Poslednja izmena:
Znam, zbog toga sam i skeptičan, ali piše sigurno na kutiji ako je lte. Ide ortak pa će pogledati po prodavnicama... I mene najviše odbija ovo staklo i otisci. Čekaću verovatno s7 ili g5... Možda ako iskrsne neka g4 kao prelazno rešenje...

Pa u vecini slucajeva gledas u nesto sa belom pozadinom.
Internet, novine, instagram, facebook. Jedino tapatalk drzim crn.

Pa bas zato svaki monitor,da ne kazem profi ima poseban mod koji ubija tu cistu belu jer zamara oci. Iskreno vise volim taj zuckasti tint nego belu sa wc keramike :)

Meni ta bela sa N4 unistava oci. Dok ova sa Z2 mi uopste ne smeta.

Ma nisu problem boje na amoled-u od note 4 telefona...

Imaju podešavanja i ona lepo rade, problem je burn i to je to ;)

Smejao sam se juče kada sam uzeo s6edge plus u Telenoru... Ekran zagoreo skroz, preko celog ekrana ono telenor klik... :D

Pa da, to sam i ja za s6 rekao kada sam ga uzeo par nedelja posle predstavljanja...izgore ti demo uniti prakticno preko noci :(

Max osvetljenje 24h nekoliko dana i cao. U realnim uslovima tesko da moze doci do toga. Pogotovo ovi sto drze do 60% osvetljenje

Vidi se u zavisnosti od slike pozadine, ali baš moraš da gledaš da bi video :)

Npr prelaz od status bara pa na dole...
A osvetljenje je konstantno na 50 %, mogu da zamislim kako je na onim jadnim telefonima koji su izloženi...

Može kažem ti i na 50 % - dakle nije idealno nikako ;)

Iskreno voleo bi da vidim taj burn na 50%. Gledao sam na starim amoled i starom tw koji je imao crnu status traku pa je tu urezivao. Sad je iste boje tako da ne znam sta moze da ureze kad nije nista staticno duze vreme. Jedino signal,baterija i bluetooth ;). Cudi me da niko ne sredi to. Moglo bi da se stavi da na svakih sat vremena promeni strane sa desna u levo :)

Na primer kada se stavi ova pozadina vidi se prelaz između status bara i ostatka ekrana...

***a, ne postoji savrsen displej. Ko cesto menja telefone o burn in-u ne treba uopste da razmislja (ako kupi nov, ako se kupuje polovan treba proveriti to).

Meni i dalje ostaje svejedno - dobro kalibrisan IPS ili najnoviji amoled. Mada bih kod amoleda izbegao pentile ispod 400 ppi, kod IPS-a rgb samo da je preko 300ppi (u teoriji, u praksi ce svi displeji na boljim telefonima uskoro biti 2,4..8k :d)

Poslednja izmena:
Ipak mislim da je LG-jev LED-backlit IPS LCD kod iPhone-a bolje rešenje...
Mada ni ovaj amoled na note 4 nije loš - ovo se vidi jedino ako se baš zagledaš ;)

Evo ja slikao kod druga burn in na s5, video iz prve, na relativno slabom osvetljenju, dole je jos gore, ima neke ikonice urezane

E baš to, kod mene se manje vidi, ali to je to ;)

Note 4 kao ima noviji amoled, ali očigledno da je to boljka te tehnologije.

ChatON grrrrrr

Poslednja izmena:
To se nikada nece ispraviti,takva je tehnologija :)

Bas me interesuje kakve ce amoled displeje apple da fura u ip7 ili ip7s :)

Sad razmisljam da li uopste da uzimam NOTE 5? Imao sam samsung s4 mini i posle godinu dana imao je burn in poprilicno vidljiv. Onda sam presao na LG G2 pa na LG G3 i sa njihovim ekranima nisam imao problem. Sad sam hteo da predjem na note 5 jer je super telefon ali se plasim onog glupog stakla odpozadi koje lako puca i sada burn in efekta.
Glupo mi je da dam 600 i nesto eura i onda posle da strepim kada ce da rikne nesto.
Sa druge strane LG G4 je super telefon ali me uzasava dizajn. Ne volim zaobljeno i iskrivljeno a i koza/plastika je vec prevazidjena.

Vidim u parama si ,mozda da sacekas huawei nexus. za par dana predstavljanje :)

Poslednja izmena:
Sad razmisljam da li uopste da uzimam NOTE 5? Imao sam samsung s4 mini i posle godinu dana imao je burn in poprilicno vidljiv. Onda sam presao na LG G2 pa na LG G3 i sa njihovim ekranima nisam imao problem. Sad sam hteo da predjem na note 5 jer je super telefon ali se plasim onog glupog stakla odpozadi koje lako puca i sada burn in efekta.
Glupo mi je da dam 600 i nesto eura i onda posle da strepim kada ce da rikne nesto.
Sa druge strane LG G4 je super telefon ali me uzasava dizajn. Ne volim zaobljeno i iskrivljeno a i koza/plastika je vec prevazidjena.

Čekaj 5 meseci - izlaze LG G5 i Samsung S7, a za 4 dana 2 Nexus telefona ;)

Nazad
Vrh Dno