Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

nakon sto sam kupio pravu bateriju u Promobi, sa Air rom 2.0, napunjen tel pre 24+ casa, prenocio u airplane-u, danas malo price, malo wifi, 1 sat sot i 3 sata aimp-a, stigao do 74% ...
Kako ti drzi sad, je li prosla par punjenja?

Meni ovaj Accubattery posle 400% napunjene baterije pokazuje da je health na 79%, ne znam koliko je precizno to doduse.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Poslednja izmena:
drzao je 72h uz moju upotrebu, od tada jedno punjenje, sad je na 32% nakon 3 sata sot

Otprilike kao kod mene za sad, mada jos nije prosao par ciklusa pa da se vidi pravo stanje sa novom baterijom...

Odnio mobitel na servis. Čovjek napravio. Neka greška na matičnoj. Ali je popravio. Digao sistem i sad radi. Povremeno se ugasi valjda radi baterije. Inače baterija sot oko 2.5 sata. Skroz slabo. I dugo se puni. Platoon 3100. Koju vi bateriju preporučujete

Imas original u ProMobi sa garancijom za 2760, ove ostale koje su ok moraju da se narucuju preko neta.

Na sta obratiti paznju ako se kupuje polovan,pod garancijom?

Da nema burn in, da je home taster (ujedno i fingerprint senzor) ispravan, sa A1 SD bench proveris read/write brzine interne memorije treba da bude odnos oko ~200 mb/s za oba desetak mb gore dole. Skines eMMC Brickbug test da proveris eMMC cip koji riknjava kad je losa ploca, ako pise SANE znaci da je cip ok, ako pise INSANE znaci da ne valja. Proveri da nema instaliranu neku Wakelock aplikaciju da ga drzi budnim, ako je ima, znaci da se telefon restartuje i gasi i zamrzava bez te aplikacije sto opet znaci da je maticna blizu vecnog lovista. Olovkom proveravas da li je softver original (ako je odradjen fabricki reset na njemu dok ga isprobavas) tako sto izvadis olovku i prineses je blizu displeja ali ne pipnes displaj, ako se vidi tackica onda je telefon original. Jack za slusalice, da displej svuda reaguje na dodir, zvucnik preko YT, isto i WiFi/BT tako sto poneses drugi telefon pa za wifi napravis hotspot, za bt samo prebacis nesto. Takodje kad uzmes vidi kako radi punjac, da li podrzava fast charge ili ne.

Takodje skini CPU-Z da proveris komponente, a i Genuine Galaxy, sa ta dva softverski proveravas komponente telefona i tako vidis da li je original. U CPU-Z mozes da proveris i proximity senzor, u delu sa senzorima pisace na jednom mestu 8,0 cm ili tako nesto, kad predjes rukom preko senzora treba da predje na 0,0 na kratko, pa da se vrati na 8,0. Ako se ne vrati, senzor je u autu.

Kamerice proveri tako sto ces da fokusiras na nesto dodirom, ako fokusira brzo, ok je. Obrati paznju na to kako je zalepljeno staklo, folija, ako je lose zalepljena u delu oko kamerice imaces situaciju kao ja pa da ti gornji deo fotke zamuti i razvuce kao gumicom da si brisao, morala je da se menja zastita zbog toga.

Pozoves nekog cisto da proveris da li te i kako cuje i naravno kako ti njega cujes. Note 4 je prilicno glasan i ti bi trebalo da cujes perfektno sagovornika a zvono bi trebalo da se cuje takodje bas glasno.

Proveri takodje da li je baterija naduvena, ako jeste, morace da se menja. Takodje proveri i da li je original baterija, razne no name baterije ok rade u pocetku pa odlepe posle par meseci.

Ovo je nasumice i iz glave napisano, nesto sam zaboravio sigurno, ja sam ovo sve proverio za oko 10 min kad sam kupovao :p

Izasao nov update
419c1f2a7a4015d2595bee9bd4f41900.jpg

Poslednja izmena:
Najduze sto sam izvukao do sada, u Power Saving mode, i dalje stock bez ruta jer kad god sednem da radim to, obavezno mi iskrsne nesto [emoji14]

Preslo je preko 05:40 SoT pre nego sto sam ga stavio na punjac.
58a492d7b0ed3be7bdbe7bc0b174daeb.jpg

Pozdrav svima. Da li se sada isplati kupovati ovaj telefon? Planiram da kupim polovan. Ili kupovati noviji model Samsunga poput J7 prime. Hvala

Vredi ipak je flagship

Naravno da vredi, pogotovo ako nađeš dobro očuvan i ne previše star.

Hvala puno. Kako mogu da vidim koliko je star? Koju verziju da kupujem? N910F, N910C ILI N910T? Koje su razlike? Da li svi podrzavaju custom romove?

N910c moja preporuka. Za naše je tržište i ima romova gomilu. Mada je po meni dovoljno da rutuješ i sa titanium backupom pobrišeš sve što ti ne treba.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

N910F ili C, za oba imas romova koliko hoces na xda

@Krale kad flesujes Alexandr rom preko stock roma jel radis dirty flash ili mora ipak wipe data/cache, vidim alexandr kaze da ne mora da se radi wipe data?

I drugo, ako promenim (ako uopste moze) CSC u npr SEE ili neki treci prilikom flesovanja, ima li neke veze, trenutno mi je CSC DBT (nemacki), ima li neke bitne razlike?

Kad prelazis sa fabrickog roma mora wipe svega. Nije ti bitan CSC.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ovo je debloatovan stock, zato pitam, sve je isto, cak i recovery ostane stock. Obrisan je Knox i dobija se root, i jos neke sitnice, dakle defakto ispeglan stock.

Poslednja izmena:
@Krale kad flesujes Alexandr rom preko stock roma jel radis dirty flash ili mora ipak wipe data/cache, vidim alexandr kaze da ne mora da se radi wipe data?

I drugo, ako promenim (ako uopste moze) CSC u npr SEE ili neki treci prilikom flesovanja, ima li neke veze, trenutno mi je CSC DBT (nemacki), ima li neke bitne razlike?
Ne mora ako ides sa isti rom ako ides od drugi rom onda mora da radis wipe data

Ne mora ako ides sa isti rom ako ides od drugi rom onda mora da radis wipe data

Cist stock, nista nije dirano. Odradicu dirty sutra pa ako sve radi necu da diram nista vise.

Pozdrav ljudi...
Od danas sam ponosni vlasnik N910C, pa me interesuje postoji li alexndr rom za C verziju, posto na xda nalazim samo za F?
Ili evenualno ako imate da preporucite neki rom koji je blizak stock-u, ali sa xposed modulima... hvala unapred ;-)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Alexandr je samo za N910F a za C nemam pojma, javice se neko sa C.

Alexandr radi bolje od stocka a izgleda identicno, moze dirty flash preko stocka i ostaje bukvalno sve u telefonu.

Znam sve o alexndr, koristio sam ga par godina na galaxy s5, pa me zato i interesuje sta ima slicno za C... hvala...

To sam napisao cisto onako za druge, nego nisam odvojio jasno, samo prva recenica je bila odgovor.

Posto se niko ne javlja za Alexndr, koristi li neko eRobot ili Nemesis? Kakvi su utisci?

Poslednja izmena:
Koristio sam eRobot u kombinaciji sa SpaceLemon kernelom do verzije 30 i mogu ti reci da fino radi i odlicno drzi bateriju, mada ima i bubica. Po meni je najbolja varijanta stock ociscenj od glupost i sve radi kao podmazano.

Eh kad bi ovaj trend ispratio u potpunosti - oko 50 min sa ~10% baterije, cist wifi + Tapatalk...

Imam utisak da kada duze stoji na punjacu pun, kao da se sporije prazni, videcemo da li je placebo.
6c5b615149580810293304cb1cb5e8aa.jpg

Poslednja izmena:
Anker ili Polarcell?
Baterija iz Promobi kupljena u avgustu 2016. i već umire...samo što je izašla iz garancije. Prva mi je trajala 2 godine, ova druga... upola manje.
Šta preporučujete od alternativa? I ima li negde free shipping za naš Serbistan?

Nije u garanciji, naveo je da je istekla.

Po meni, original je original, pogotovu kada nije značajna razlika u ceni. Kupi ponovo originalnu bateriju i nema razloga za brigu. Neće dva puta da se dogodi da baterija strada nakon nešto više od godinu dana.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno