Da nema burn in, da je home taster (ujedno i fingerprint senzor) ispravan, sa A1 SD bench proveris read/write brzine interne memorije treba da bude odnos oko ~200 mb/s za oba desetak mb gore dole. Skines eMMC Brickbug test da proveris eMMC cip koji riknjava kad je losa ploca, ako pise SANE znaci da je cip ok, ako pise INSANE znaci da ne valja. Proveri da nema instaliranu neku Wakelock aplikaciju da ga drzi budnim, ako je ima, znaci da se telefon restartuje i gasi i zamrzava bez te aplikacije sto opet znaci da je maticna blizu vecnog lovista. Olovkom proveravas da li je softver original (ako je odradjen fabricki reset na njemu dok ga isprobavas) tako sto izvadis olovku i prineses je blizu displeja ali ne pipnes displaj, ako se vidi tackica onda je telefon original. Jack za slusalice, da displej svuda reaguje na dodir, zvucnik preko YT, isto i WiFi/BT tako sto poneses drugi telefon pa za wifi napravis hotspot, za bt samo prebacis nesto. Takodje kad uzmes vidi kako radi punjac, da li podrzava fast charge ili ne.
Takodje skini CPU-Z da proveris komponente, a i Genuine Galaxy, sa ta dva softverski proveravas komponente telefona i tako vidis da li je original. U CPU-Z mozes da proveris i proximity senzor, u delu sa senzorima pisace na jednom mestu 8,0 cm ili tako nesto, kad predjes rukom preko senzora treba da predje na 0,0 na kratko, pa da se vrati na 8,0. Ako se ne vrati, senzor je u autu.
Kamerice proveri tako sto ces da fokusiras na nesto dodirom, ako fokusira brzo, ok je. Obrati paznju na to kako je zalepljeno staklo, folija, ako je lose zalepljena u delu oko kamerice imaces situaciju kao ja pa da ti gornji deo fotke zamuti i razvuce kao gumicom da si brisao, morala je da se menja zastita zbog toga.
Pozoves nekog cisto da proveris da li te i kako cuje i naravno kako ti njega cujes. Note 4 je prilicno glasan i ti bi trebalo da cujes perfektno sagovornika a zvono bi trebalo da se cuje takodje bas glasno.
Proveri takodje da li je baterija naduvena, ako jeste, morace da se menja. Takodje proveri i da li je original baterija, razne no name baterije ok rade u pocetku pa odlepe posle par meseci.
Ovo je nasumice i iz glave napisano, nesto sam zaboravio sigurno, ja sam ovo sve proverio za oko 10 min kad sam kupovao