Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Vratio sam Note 4 na stariji firmware cini mi se A1 zadnja oznaka.

Pa sam preko odina podigao sistem ovaj put i sve fino izbrisao.

Iako zadnji firmware koji ima oznaku C5 manje koristi rama npr kod njega Note 4 je koristio 1.5GB rama a na ovom A1 konstantno mi je 1.7GB rama zauzeto.

Mene je zezalo na novom grijanje mobitela al mozda je razlog sto sam update uradio preko wifi-ja.

Šteta sto Note 4 nece dobiti oficijelni Nougat android. Trebala je podrška Samsunga biti malo veca kod stariji modela.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Evo ako neko buse hteo da se igra sa custom firmwareom, Ditto Note 5 v0.6.1
Sigurno moze i vise od ovoga da se izvuce ali je meni baterija losa vec duze vreme pa nikako sa zamenim.
d3bb325c60d40146395bb9fb7fcabb00.jpg

7f87b96a352cd4ad48526793e5c1d3e3.jpg

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Nemoj se žaliti ja sretan ako izvucem 3 sata SOT :D

Valja pod hitno kupiti bateriju nikako da naletim na neku orginal sve kinezi.

Vratio sam firmware na stariji cini mi se A1 i radi sve odlicno barem uređaj se ne zagrijava kao na C5 updat-eu.

Vidim da je Samsung pustio Nougat za Tab S2 (SM-T810) koji ima isti cipset kao Note 4.Znam da Note 4 nece dobiti 7.0 ali steta, jer je jos uvek mocna masina.

Vidim da je Samsung pustio Nougat za Tab S2 (SM-T810) koji ima isti cipset kao Note 4.Znam da Note 4 nece dobiti 7.0 ali steta, jer je jos uvek mocna masina.
Stvarno jeste steta, ali videcemo sigurno neki 7.0 port sa SM-T810, koji bi mogao biti dosta dobar s obzirom da je osim rezolucije sve ostalo manje vise isto.

Trebali su vise fokusirati se na Note modele i update sistema.

Šteta sto je podrška "samo 18" mjeseci cini mi se, treba se to malo povecati na 2-3 god minimalno.

Jer mobitel je odlican za svaku potrebu a sa fenomenalnim displayom jos uvijek high end za vecinu korisnika.

Slažem se!
Bar za ovu kategoriju uređaja su trebali obezbjediti dužu podršku.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Jel poslje mene jos neko nabacio novi stock rom C5 verziju?

Ja koristim Alexander daj preporuci neki rom bazirani na note 5 ?

Ja sam na stock romu nisam se jos igrao sa custom romovima iako razmisljam na prelazak nekog koji je stabilan.

Po meni najbolje je i najstabilnije, preci na najsveziji stock rom i onda ga rootovati i debloatovati po zelji. Kome dosadi stock, za N910C najprimamljivije izgleda eRobotov v22 custom rom. Redovno je azuriran i ima dosta zanimljivih tweakova.

N910FXXS1DQE5 

Novi update stock za Note izašao 199mb.

Merkam neki Note 4 za sebe i naleteo sam na jedan koji je u adekvatnom stanju ali ima problem sa time da mu treba malo vise vremena da se upali i nekad mora da se vadi baterija na par minuta i stavlja ponovo da bi se upalio, je li imao neko ovakvih iskustava, sta bi mogao da bude problem? Google pretraga ovog stanja daje malo odgovora, inace ovako telefon radi korektno.

Samo ti to preskoči!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Posto sam iz istog mesta kao i prodavac, pogledacu licno pa cu bar videti o cemu se tacno radi. Samo me zanimaju moguci uzroci, ja licno sumnjam na vise uzroka, maticna, baterija, kontakti, softver...

Posto sam iz istog mesta kao i prodavac, pogledacu licno pa cu bar videti o cemu se tacno radi. Samo me zanimaju moguci uzroci, ja licno sumnjam na vise uzroka, maticna, baterija, kontakti, softver...
Ili je ploca ili je FW

Narode ova naša vrhunska sprava na oglasima se drži na ceni od preko 200€ što posle gotovo 3god. na tržištu zaista izgleda impresivno.

Želim nam da nas služi bar još 3god. pa posle kako bude.

I dalje najbolji model NOTE serije

Poslednja izmena:
Ili je ploca ili je FW

Ploca je bila, s tim sto sam sada izvalio par fora i aplikacija kako da identifikujem ove pred umiranjem lagano.

Ako ima neku Wake Lock aplikaciju instaliranu ili bilo sta sto ga drzi delimicno budnim, zaobilazenje u sirokom luku. Druga aplikacija koja proverava eMMC chip je eMMC Brickbug Check, pronadjoh na XDA u nekoj temi. Ako kaze da je chip "sane" ok je. Takodje se meri read/write brzina interne memorije, ako nije negde bar oko 200 MB/s za read i nesto manje za write (tolerancija gore dole 20-30 MB/s) znaci da je telefon pred umiranjem opet.

Treca stavka koja se doduse javlja kao simptom gorepomenutih problema je da pri butovanju izbacuje eMMC fail, to uglavnom potvrdjuje da je bolje zaobici taj telefon.

Tako da Samsung Galaxy Note 4 ne uzimam ako ne budem mogao da ga proverim licno.

ja planiram da posle odmora uzmem note4, ovo ce biti dobri saveti, gledajuci ostalo pri kupovini, jos bateriju proveriti i ekran da nema burn-in .. da li jos nesto pregledati? sto se tice c ili f verzije, misljenja su vrlo podeljena, ja sam nekako blizi c ako nadjem u dobrom stanju ... a cene su za bas ocuvane i 250, sto je opet ok, jer za te pare ja ne vidim nesto bolje za sebe sa vecim displejom, pristojnom kamerom i izradom

Ma tesko ces naci polovnjak sa dobrom baterijom. Ja sam prije 4 mjeseca nabavio Note 4 i prezadovoljan sam, jedino baterija koja mi izvuce 3 sata SOT sto je malo, vjerovatno orginal baterija od prvog dana pa je vlasnik nije mijenjao.

Sve u svemu odlican mob, jedina je velika steta sto smo ostali uskraceni Nougat androida al opet sve manje više i 6.0.1 android ima u sebi.

Pa kupi novu bateriju. Mislim da je oko 2500din u ovlašćenom servisu orginalna samsung. Mada činjenica je da su nadogradnjama upropastili autonomiju, a to ni jedna baterija ne može da popravi (čast zero lemmonu od 10k) :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sta je najvaznije proveriti na polovnom note 4?Mislio sam da uzmem lg g4 ali je rizik zbog ploca,a note ima od 180 do 220 eura,full kutija i istekla garancija?Koje aplikacije skinuti i sta proveriti na polovnom note 4 da nije kako gore citah,primerak pred umiranjem?

Nesto je ¨umrela¨ ova tema i to bas od kada sam ja kupio Note 4, a to nije dobro jer moram citati stare poruke i zadovoljavati se :)
Kupih ga pre 2 meseca (polovnog) i testirao sve moguce stvari, nisam ga rutovao ali sam uradio disable 173 aplikacija i servisa i zadovoljan sam telefonom.
Jest da ima zastareo oblik kada se pogledaju noviji telefoni ali sta da se radi.
Danas mi je baterija izvukla oko 7 sati i 30 minuta SOT-a (a punio sam ga pre 2 ili 3 dana, gasio am ga nocu pa ne znam tacno) sto nisam imao ni sa jednim telefonom do sada.

Koliko sam uspeo da primetim da je ploca problem koji prati note 4.
Koja je fora sa modelima F i C ?
Na sta jos treba obratiti paznju pri kupovini polovnog note 4 ?

@iSpirit81
Model F ima duzu autonomiju baterije i malo slabiji procesor i kameru ali to se ne primecuje prilikom upotrebe, ja bih uvek izabrao bolju bateriju nego malo brzi procesor.
Za plocu nisam nigde procitao da se neko zali sto kazes.
Ovo drugo ti je teze pitanje jer moras obratiti paznju na sve sto telefon ima, a najvise na ekran da li ima burn in, da li je nesto popravljano ili budzeno, ako se ne vidi spolja vidi unutra šrafiće da li su skidani... itd

Evo slikao sam danasnje stanje baterije sto mi je rekord u životu, skoro 8 sati SOT-a pa malo da se pohvalim.

Screenshot_2017-07-08-16-22-00.png

Screenshot_2017-07-08-16-22-28.png

Nesto je ¨umrela¨ ova tema i to bas od kada sam ja kupio Note 4, a to nije dobro jer moram citati stare poruke i zadovoljavati se :)
Kupih ga pre 2 meseca (polovnog) i testirao sve moguce stvari, nisam ga rutovao ali sam uradio disable 173 aplikacija i servisa i zadovoljan sam telefonom.
Jest da ima zastareo oblik kada se pogledaju noviji telefoni ali sta da se radi.
Danas mi je baterija izvukla oko 7 sati i 30 minuta SOT-a (a punio sam ga pre 2 ili 3 dana, gasio am ga nocu pa ne znam tacno) sto nisam imao ni sa jednim telefonom do sada.
Zavisi sta konkretno te interesue ja bih na tvom mjestu rutovao
Koliko sam uspeo da primetim da je ploca problem koji prati note 4.
Koja je fora sa modelima F i C ?
Na sta jos treba obratiti paznju pri kupovini polovnog note 4 ?
Do sada nisam video da note 4 ima problem sa maticnom plocom da nisi pobrkao lg g4

Prati, meni je riknula ploča svojevremeno na samsung note 4 telefonu...
Bio je srećom u garanciji inače [emoji2]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Zavisi sta konkretno te interesue ja bih na tvom mjestu rutovao

Nista konkretno, citam vase stare poruke i uvek se nesto novo nauci, a ne mogu vam napisati ˝kazite mi nesto sto ja ne znam˝ :)
Rutovao sam poslednjih nekoliko telefona, Note 2, Note 3... vidim da kod ovog nema potrebe za tim jer radi odlicno, a nemam zivaca da eksperimentisem jer moze biti nezeljenih posledica.
Doduse imam 5.1.1 android jer mi je lik koji je prodao rekao da na 6 ima lagovanje pa mu nisam ubacivao drugi android.
Vidim da i kod ovog imam ponekad neki lag, blagi trzaj ako skrolujem neki tekst na primer, ali nije strasno...

Poslednja izmena:
Nista konkretno, citam vase stare poruke i uvek se nesto novo nauci, a ne mogu vam napisati ˝kazite mi nesto sto ja ne znam˝ :)
Rutovao sam poslednjih nekoliko telefona, Note 2, Note 3... vidim da kod ovog nema potrebe za tim jer radi odlicno, a nemam zivaca da eksperimentisem jer moze biti nezeljenih posledica.
Doduse imam 5.1.1 android jer mi je lik koji je prodao rekao da na 6 ima lagovanje pa mu nisam ubacivao drugi android.
Vidim da i kod ovog imam ponekad neki lag, blagi trzaj ako skrolujem neki tekst na primer, ali nije strasno...
Ja sam na 6.0.1 i bolji je od 5.1.1 prve verzije su bile junk ali posle je postao sve bolji i bolji ali ako ti radi dobro 5.1.1 onda ga koristi i onako nema razlike izmegu 5.1.1 i 6.0.1 jedino ikone sto su drugacii koji model koristis C ili F ?

Imam C model.
Imao sam andoid 6.0.1 na LG G3 i malo je lepsi od ovog 5.1.1.
Probao sam onaj OTA update, nisam hteo preko Odina, i skine se android 6, restartuje i neki error pokaze sa onim crknutim robotom, oko 3- 4 puta isto se desilo pa sam odustao
a preko Odina nisam hteo... Ma neka ostane ovaj 5.1.1 za sada, lepo radi

Nazad
Vrh Dno