Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

BBS, imaš i temu na forumu ...
Ali džabe BBS i GSam ako nemaš rut (rut = gubitak garancije) :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Nemam rut, čuvam garanciju još do novembra pošto mi je već trebala. Dva puta.
A u čemu je fora da se ovoliko razlikuju podaci? Ne bi me ni interesovalo nego mi je baterija bila užasna dok nije malo "legao" sistem pa krenuh da pratim. Na stranu razlika u SOT vremenima, prosto je nemoguće da je dvocifrena potrošnja Whatsappa koji pošalje evo konkretno danas bukvalno par poruka u toku pre podneva, a i nemam u grafikonu da je budan telefon van onoga kada mi je upaljen ekran. Znači to što on kaže da je Whatsapp broj jedan potrošač sa 13% je kompletna nebuloza. Nakon njega Android OS sa 9% i tek onda Screen na 7% sa evo sada već 2h30min. A baterija na 53%. Mislim da nešto debelo brljavi u ovom njegovom prikazu.

2h30min i baterija na 53% - odlično, ne diraj ništa :D

Painted on note 4 in Autodesk SketchBook ... 8)
0ccf2140de3d6757fe2f9bcfff2e596e.jpg

1. Koja je aplikacija najbolja za manipulaciju servisima na ovom telefonu?

Na Note 2 koristim Disable Services, ali znam da ste ovde pominjali neku drugu. 6.0.1 je Android i rutovan je.

2. Titanium se gasi i ne znam do čega je. Evo slike greške koju izbacuje kao i slika Super Su koji koristi. Da nije do njega?

Poslednja izmena:
Link2SD je odlična ...
Imaš mnogo duplih aplikacija(ista namena), odaberi jednu za ofis, bateriju ...

Kod mene sve sljaka rutovan normalno

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Koje to prave?

Pa sve, ali recimo ovaj Page Manager (za koji ne znamo ni šta je, a ne može da se izbaci) i WeChat (sad ga je stavio u greenify, a koristi retko). uploadfromtaptalk1467131124937.jpg

Šta će mu ta glupost, pogotovo što ima rut ...

Poslednja izmena:
Uopste nije glupost, ali se slazem da pored ruta nema potrebe za ovim.

Zašto mislite tako? Kako onda da ubije neke procese i aplikacije koje ne ode iz settings-a?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ospolice.packagedisablerpro&hl=en

Sa ovim mozes disable da odradis.

Pages manager je facebook aplikacija, ali posto ima i messenger i facebook, "tu trava ne raste" (baterija je u ofsajdu)

Lokacije bi isto trebalo iskljuciti i u google settingsu isto iskljuciti location history itd,
Jel možeš da pogledaš najnoviji log fajl u BBS temi? Okačio sam ga sada, i to posle isključenja backup-a troši više, a nemam pojma šta je problem.

Uopste nije glupost, ali se slazem da pored ruta nema potrebe za ovim.

Testiraj sam i videćeš da je baterija ista ...
On samo sakrije te aplikacije ili ima neki drugi način, nije isto kao rut+ link2sd (ili neki drugi) i disable/uninstall ...

Imam kupljene dve aplikacije za tu namenu i baš sam upoređivao ;)
Inače taj Package Disabler Pro (Samsung) je imao mnogo više skidanja i ocenu, ali ga je Google pre nekog vremena obrisao (sad su opet vratili)!

Ako neko već hoće po meni je bolja ova - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hecorat.packagedisabler - ista namena, pouzdan developer (AZ Screen Recorder - No Root), bolje izgleda ...

Poslednja izmena:
Pa dobro, meni je dovoljno i da ih sakrije, samo da ih ne gledam :) Za titanium i link se slazem da su bolja opcija ali nece svako root

Testiraj sam i videćeš da je baterija ista ...
On samo sakrije te aplikacije ili ima neki drugi način, nije isto kao rut+ link2sd (ili neki drugi) i disable/uninstall ...

Imam kupljene dve aplikacije za tu namenu i baš sam upoređivao ;)
Inače taj Package Disabler Pro (Samsung) je imao mnogo više skidanja i ocenu, ali ga je Google pre nekog vremena obrisao (sad su opet vratili)!

Ako neko već hoće po meni je bolja ova - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hecorat.packagedisabler - ista namena, pouzdan developer (AZ Screen Recorder - No Root), bolje izgleda ...

Ko samo sakrije aplikacije? Neka od ovih pomenutih ili...

Sve te samsung disable aplikacije na isti način rade...
Ti imaš rut pa ti i ne trebaju, instaliraj Link2SD i moćićeš sve + dosta drugih opcija ;)

Poslednja izmena:
Drugari da li se ikome desava da note 4 sa 6.0.1 ispada sa mreze poslednjih dana...069 telenor u pitanju (tel u ns al sumnjam da je to bitno).

Meni se to redovno desavalo na 4g. Od kad sam stavio samo 3g, mozda je ispao jednom u mesec dana.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Pozdrav društvo,
po svemu sudeći ću sutra morati da pazarim telefon, oba koja koristim su umrla istog dana :) Nabrzaka sam danas gledao šta i kako, Note 4 Duos mi zvuči jako dobar po specifikacijama iako cenom malo iznad budžeta koji sam planirao da potrošim.

Može li nabrzaka savet šta da gledam prilikom kupovine? Uzimam nov telefon, da li neke verzije ili romove treba izbegavati? Vidim na kp oglase gde je u nazivu modela "Asia", pretpostavljam da se radi o nekom lokalnom romu? Koliko je takav rom loš i mora li se menjati, ako mora - koliko je komplikovano?

Hvala unapred na pomoći ;)

Pa gledaj da uzmes N910C verziju sa exynos procesorom koja je bolja, to je prva stvar, a romove mozes lako da menjas preko odina, mozes da ubacis i 601...
Sto se tice dual sim N4 ili N9100, koji ti hoces, tu imas samo kineske/hongkong romove i losu podrsku na xda, zadnja verzija softvera ti je 511, da li su romovi dobri-trebalo bi da jesu, jer 511 generalno dobro radi na N4...

Poslednja izmena:
Ja bih se zapitao zašto su mi crkla dva telefona i to istog dana. Da ne postavljaš to pitanje kad ode i taj novi koji ćeš kupiti...

Drugari da li se ikome desava da note 4 sa 6.0.1 ispada sa mreze poslednjih dana...069 telenor u pitanju (tel u ns al sumnjam da je to bitno).

Imas Telenor temu, problemi u NS-u sa mrezom. Desavalo se i meni.

Ja bih se zapitao zašto su mi crkla dva telefona i to istog dana. Da ne postavljaš to pitanje kad ode i taj novi koji ćeš kupiti...
Oba su imala različite simptome već neko vreme ali nikako da odem da ih sredim. Na kraju sam se nakanio i taman organizovao kako da sredim prvi pa drugi, ali su me preduhitrili i odlučili da zajedno odapnu istog dana :D

Dodatno se ispostavi da je popravka jednog uglavnom benignog kvara (usb konektor) za Xiaomi telefon skoro pa nemoguća misija koja će trajati danima. Otuda i moja žurba da se što pre reši.

Rezervisao sam crni Note4 Duos, popodne ga preuzimam pa javljam utiske ;)

Sent from my GT-I8552 using Tapatalk

Kad je već živnula tema zna li neko ima li nagovještaja da li ćemo dobiti Nougat?

Nazad
Vrh Dno