Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Normalno je da vremenom sve baterije koje su u upotrebi oslabe. A ti misliš da slabe kad su u upotrebi uopšte ili da eksterni punjač znatno skraćuje vek trajanja?
Mislim da je kit problem, ne puni sa 2 Ampera nego sa 450/500 mA zato se puni 3 ipol sati jedna baterija

Ako je sta sigurno, to je da se nece degradirati od tako male struje...i nema sanse da je bas tako mala koliko pominjes

ROM: http://www.sammobile.com/firmwares/download/56071/N910CXXU1COI4_N910COXA1COI4_XEO/
Nova Launcher
Osvetljenje: AUTO (+5), Auto adjust screen tone isključeno (settings - display and wallpaper)
WiFi 90% i 3G/4G, sinhronizacija i rotacija uvek uključeni
Bez ROOT-a jer ga nema za 5.1.1
Aplikacija oko 50-60 (bez Viber-a, samo WhatsApp i Facebook Messenger)

1.png
2.png
3.png
4.png

Postoji awake, ali ne mogu da vidim šta jede bateriju jer nemam rut ...

5.png
6.png

Posle jednog minuta keširano duplo manje :

7.png

Čuveni Samsung multitasking je najbolji do sada na ovoj 5.1.1 v2 verziji (prva verzija ima problem sa senzorom za otisak) - e sad zamislite kako je radio na 4.4.4 i 5.0.1 :)
Kada sam objašnjavao u temi ovde gomila stručnjaka se javila i rekla da to nije istina i da sve radi savršeno - nije savršeno ni sada, ali bar malo bolje radi i nema onog laga prilikom javljanja + recents menu ne baguje kao na 5.0.1.
Mada treba testirati multitasking sa touchwiz-om ...
Ono što je sigurno - nema pravila, nekada je keširano 900 MB nekada 300 MB !

10.png

4G (MTS) isto odlično radi (samo se obriše proxy), mada je kod ovog Poljskog roma znak LTE...
Čini mi se i da je signal bolji na 5.1.1 bez obzira da li je 2G/3G/4G:

brzine.png

Sad ostaje da se testira ovaj Note 5 ROM - http://forum.xda-developers.com/note-4/development/rom-sixperience-n5-port-v1-0-beta-t3204460

Poslednja izmena:
Toliko je pise na kit da je 450/500mA imam ga

Puni sa 7,5W(4,4Vx1.7A) za razliku od brzog punjača koji puni sa 15W(9Vx1,67A) ili standardnog 10W(5Vx2A), dakle malo slabije od standardnog punjenja. Ne znam da li slabija struja može da šteti bateriji?

Poslednja izmena:
Puni sa 7,5W(4,4Vx1.7A) za razliku od brzog punjača koji puni sa 15W(9Vx1,67A) ili standardnog 10W(5Vx2A), dakle malo slabije od standardnog punjenja. Ne znam da li slabija struja može da šteti bateriji?
Pa te baterije su napravene da se pune sa 2 Ampera a ne upola nije toliko cim puni 2-3 sata to je 500 mA ali videces da ces da setis degradaciju ja sam sjebao orginalnu sada jedva 2-3 sata drzi

Ne kazem za degradaciju nista jer sam tek poceo da koristim eksterni punjac koji puni sa 1,7A umesto sa 2A koliko koristi standardni punjac sa iskljucenom opcijom brzog punjenja, imas gore prostu racunicu da je eksterni punjač oko 25% slabiji od standardnog zato je vreme punjenja toliko jer da je 4x slabiji odnosno 500mA i punjenje bi trajalo 4 puta duže. Jesi li pokušao da uradiš kalibraciju baterije da vidiš hoće li se poboljšati vreme trajanja iste?

Poslednja izmena:
Pozdrav, prodao sam m8 i doplatio 140e za note 4. Zanima me koji su sve načini da se sačuvam od burn-in, da smanjim osvetljenje samo ili još nešto? Hvala unapred na odgovoru.

Koristi normalno telefon i ne obracaj pažnju. Nemoj non stop da ti bude na 100% 24/7 i to je to. Svakako noću nećeš no držati 100% osvetljenje, tako da sve kul.

Ok, pošto mi je s3 bio šaren samo tako :D Ovaj je star oko 6 meseci još 18 u garanciji, valjda se neće pojaviti ništa što bi baš upadalo u oči...

Ko zna koliko ga je taj lik przio tako da...

Ne znam vidi.

Ako se pribojavas toga onda bolje zaobidji amoled.

Na ja S3 evo druga godina nemam burn in.

Ma sad je gotovo već je uzet telefon :) Videćemo valjda se neće ništa pojaviti ili ako se ne daj Bože pojavi da neće biti biti ništa strašno.

Drži na auto osvetljenju i to je to...
Nema veze to sa ovim telefonom već je to mana amoled tehnologije ;)

Pa te baterije su napravene da se pune sa 2 Ampera a ne upola nije toliko cim puni 2-3 sata to je 500 mA ali videces da ces da setis degradaciju ja sam sjebao orginalnu sada jedva 2-3 sata drzi
Ne moze baterija da degradira kada se puni sporije. Moze samo da joj smeta brze punjenje.

Što se tiče dodatne baterije, ovo izgleda interesantno...

https://youtu.be/m2gtLRcMAiA

Skupo jeste ali i Note je skup uređaj. S view cover jeste koštala ali vredi svaki dinar. Prezadovoljan sam. Mislim da ću uzeti u razmatranje ovaj dodatak. I tako mi ide rođendan a žena nema ideju pa rekoh da joj pomognem. :)

Što se tiče dodatne baterije, ovo izgleda interesantno...

https://youtu.be/m2gtLRcMAiA

Skupo jeste ali i Note je skup uređaj. S view cover jeste koštala ali vredi svaki dinar. Prezadovoljan sam. Mislim da ću uzeti u razmatranje ovaj dodatak. I tako mi ide rođendan a žena nema ideju pa rekoh da joj pomognem. :)
Ogromna i preskupa. Ne vidim uopste sto bi uzimao ovo pored xiaomi 16000 recimo?!

Nije loše ako si na otvorenom ali opet si vezan za kabl i nije praktično ako si u pokretu. Ja imam neki battery bank i puni prilicno sporo narocito ako još i koristiš telefon istovremeno.

Poslednja izmena:
Ogromna i preskupa. Ne vidim uopste sto bi uzimao ovo pored xiaomi 16000 recimo?!
Sad sam malo pogledao, taj Xiaomi ima na Amazon 43% ocena 1. Komentari su vrlo losi, te ne radi punjac... Što da se mlatim sa tim, kupim jeftinije i onda budem nezadovoljan. 5200mAh sasvim dovoljno za 1 i po punjenje, ima fast charging opciju što je dodatni plus. A da je skup slazem se, ali i vredi. Drugo, tih 5200 mAh je sasvim zadovoljavajuće a još se i mnogo brže napuni nego 16.000. A naravno uvek može i neko pored tebe da dopuni svoju bateriju što mu opet daje prednost u odnosu na još jednu rezervnu bateriju. Mada mogla je da cena bude bar jedno 20e niža. Ali šta je tu je. Ne znam, meni se dopada ali pogledaću i neka druga rešenja naravno.

Naravno, ja samo pokusavam da istaknem da skuplje uvek ne znaci i bolje...ili bolje onoliko puta koliko je skuplje ;)

Upravo mi se updateovao na 5.1.1 Note 4 sa Telenorove mreže koji je nekih mesec dana već na MTS-u.

Vrh Dno