Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Ali lowlight... Nisam znao 6+ tako lose da ce odraditi...

Auuuu koji test. Ja bih se upucao odmah da sam na njihovom mestu. Da nisam imao note 4 i sad isti taj dslr pa i da progutam ovo ******.

Sad sam uradio upgrade poljskog 5.01 i uradio hard reset. Prvi utisci veoma povoljni, cini mi se da je potrosnja baterije manja, sad u settinzima pokazuje dokle ce baterija vremenski da izdrzi. Javljam dalje

Meni deluje da je baterija ista...
Šminka je nekako kompletirala telefon i čini mi se da nema problema sa memorijom.

Samo mrtvi daljinac što smara na više načina, ali dobro - nije strašno :)

Što se tiče apdejta i dalje u https://play.google.com/store/apps/details?id=org.vndnguyen.phoneinfo programu za SEE (region jugoistočna Evropa) stoji KK, a kada se ukuca XEO (Poljska) ima da se skine Lollipop.

Mada te podatke vuče sa - www.sammobile.com

Poslednja izmena:
Baterija svakim punjenjem sve bolja i bolja.Sve mi je fluidnije nego pre, nešto više, nešto manje...
Ni ja kao ni Laza nisam nikad radio factory reset počevši od S2 pa na ovamo....nisam nikad imao problema
bez obzira da li je OTA ili sam eksperimentisao.Moje mišljenje kao prosečnog korisnika je da LP doneo poboljšanja
u svakom smislu, vredi ga instalirati :)

Test je uradjen kao i velika vecina drugih, telefon na auto i slikaj. E sad sto su rezultati takvi kakvi su...
Ja sam glasao misleci da svaki put glasam za DSLR, na kraju se ispostavilo da sam 5 ili svih 6 puta glasao za Note 4.

Iz aviona se videlo koji semplovi su sa canon dslr a koji sa sharpness/contrast/saturation napucanih telefonskih softvera, osim LL primera koji lako moze da zbuni.

A svi ovakvi testovi su toliko smesni da ja to straho-tuzno :d mada to ne menja cinjenicu da je N4 kamera odlicna.

Poslednja izmena:
Baterija svakim punjenjem sve bolja i bolja.Sve mi je fluidnije nego pre, nešto više, nešto manje...
Ni ja kao ni Laza nisam nikad radio factory reset počevši od S2 pa na ovamo....nisam nikad imao problema
bez obzira da li je OTA ili sam eksperimentisao.Moje mišljenje kao prosečnog korisnika je da LP doneo poboljšanja
u svakom smislu, vredi ga instalirati :)

Ja sam uradio Hard reset, i posle se sve lepo vratilo sa oba naloga, za sad vidljivo bolja baterija i telefon uopste lakse klizi. Vredi, iako je kazu ovaj poljski test sw, pa ce mozda da ga jos popravljaju

Naravno da je camera na note 4 stvarno dobra ali mi nije jasno kako dobise onako muljave semplove na dslr. Kao da je totalno promasen fokus. Jedino gde note 4 cepa pomenuti dslr je u video snimanju.

Koristili su ga kao sto ga koriste klinke sada, sve na auto stock objektiv i selfi u ogledalu

@ hunder ^ to je tacno ali samo donekle tj u slucaju izvadi iz dzepa i snimi nesto u daleko visoj rezoluciji i sa napucanim bojama a to je ono sto i treba vecini ljudi. Doduse nije Note jedini koji snima 4k ali stvarno ima najostriji snimak plus boje prilagodjene vecini korisnika.
O bilo kakvoj ozbiljnijoj upotrebi telefon vs dslr video.. to je smesno i komentarisati :)

Naravno da je camera na note 4 stvarno dobra ali mi nije jasno kako dobise onako muljave semplove na dslr. Kao da je totalno promasen fokus. Jedino gde note 4 cepa pomenuti dslr je u video snimanju.

Slike jesu ostrije i imaju vise detalja na Note 4 ali to ne znaci da su bolje. Mada kad se pogledaju slike sa sajta to tako izgleda.
Isto je i meni bilo cudno da su onako muljave slike sa DSLR-a, i da imaju manje detalja.

Kad se otvori bilo koja Note 4 slika stvarno se vidi neosporan kvalitet:
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/165787-image/Galaxy-Note-4-high-resolution.jpg
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/165791-image/Galaxy-Note-4-high-resolution.jpg

Ali ovo mi nije jasno:
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/165786-image/Canon-EOS-650D-high-resolution.jpg
http://i-cdn.phonearena.com/images/articles/165793-image/Canon-EOS-650D-high-resolution.jpg

Poslednja izmena:
Pazi imao sam note 4 i 4k je stvarno bruka. Kad se boje srede , snimci su svarno extra. Dslr tj ovaj 650d i nije neki majstor sto se tice videa al zato upotrebom dr objektiva i otvora blende video dobija sasvim dr dimenziju. I tu note 4 postaje da bude smesan. Slike mi nisu jasne. Bas cu da napravim koji snap test posto imam dslr nokiju 808 i sad lg g2 pro

S6 ce snimati jos bolji 4k zbog novijeg i malo boljeg senzora a negde sam procitao da ce imati vrhunsku digitalnu stabilizaciju kamkordera, za turisticke i druge potrebe tesko da moze bolje, mozda samo malo boje da unormale i to je to.

Pa moraju boje da divljaju kad sve odvale na max. I gama i sharpnes... Skoro sam se igrao sa 6d. E to je masina za video. Brrrrr...

Meni sto se boja tice Note 4 deluje kao korak napred u odnosu na S5 i N3 recimo.
Ok i dalje ima saturacije ali nista preterano.

5.01

baterija drzi vec skoro 12 sati i pokazuje jos 4 sata, jedino sto "ispada" iz wi fi pa sam iskljucio "smart" opciju pa da vidim

A da li zna neko kada će pustiti 5.01 za exynos verziju ? Kada će oficijalno biti u srbiji ?

Poslednja izmena:
Pa ovo je manuelna instalacija, ja sam mislio na automacku, kada ce mi sam ponuditi update ? Posto vec imas 5.01 reci mi kako radi, jesi li radio neke testove oko procesora, jer exynos je 64-bitni procesor a i novi android je takodje 64-bitni.? Jesi li probao antutu test?

Pa ovo je manuelna instalacija, ja sam mislio na automacku, kada ce mi sam ponuditi update ? Posto vec imas 5.01 reci mi kako radi, jesi li radio neke testove oko procesora, jer exynos je 64-bitni procesor a i novi android je takodje 64-bitni.? Jesi li probao antutu test?

A ne ja sam obican korisnik telefona, jako ga koristim u poslu, i sa ovim 5.01 sam jako zadovoljan.Uradicu pa javljam

J

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno