Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Sve je to jako relativno, ako citate temu o iP6, onda za N4 vredi dati 2000e, ako zaradjujete 200e mesecno, onda ne vredi ni 200...
Cinjenica je da je telefon neverovatno dobar.
Uvek se prica kako namerno nece da izbace savrsen telefon, kako bi... e pa ovog puta izbacili su savrsen telefon danasnjice.

Imate sve blagodeti i prednosti Androida zacinjene TW koji ovog puta lepo radi i lepo izgleda, ovog puta u fancy pakovanju i premium izradi koje nadmasuju iPhone.

Tehnicki i prakticno kad se uporedi sa N3, nije to tolika razlika, ali kako se to danas kaze "korisnicko iskustvo" je neverovatno bolje na N4.

Ima nas kojima bi bio savrsen da ga resajzuju na 4,3"!!

Pa prvi je imao 5,3" i bio je note.
Kako neki novi ne bi bio?
Proizvodjaci su sami krivi sto se ta fablet kategorija lagano stapa u flagship kategoriju pa moraju fablete da prave u 6" dijagonali.
Flagship su trebali zaustaviti na 5",ko hoce vece ima fablet i cao.
A ne ovako,izbacuju uredjaje kao pijani :D

Kad je Note izasao bili su aktuelni ekrani od 3-4".
Ja bih rekao da se flagship stapa u phablet kategoriju sto je zalosno.

Postoji sansa tj postoje glasine da ce vodeci modeli 2015 koji se ne vode kao phablet ostati u okviru neke razumne granice 5,2-5,3'' ali ce imati 2k ekrane (totalno nepotrebno al' ne vredi, nema tu zaustavljanja na 1080p) ali uz baterije od 3500 mAh u proseku. Ova nova motorola je klasican primer a procitao sam slicne glasine i za M9, Z4, S6.. to je po mom misljenju odlicno jer ce biti lose ako se previse priblize phabletima a vec jesu.

Kad je Note izasao bili su aktuelni ekrani od 3-4".
Ja bih rekao da se flagship stapa u phablet kategoriju sto je zalosno.

Da,to sam i mislio,samo sam obrnuo redosled :D
I slazem se da je zalosno sto je tako. . .

Postoji sansa tj postoje glasine da ce vodeci modeli 2015 koji se ne vode kao phablet ostati u okviru neke razumne granice 5,2-5,3'' ali ce imati 2k ekrane (totalno nepotrebno al' ne vredi, nema tu zaustavljanja na 1080p) ali uz baterije od 3500 mAh u proseku. Ova nova motorola je klasican primer a procitao sam slicne glasine i za M9, Z4, S6.. to je po mom misljenju odlicno jer ce biti lose ako se previse priblize phabletima a vec jesu.

Upravo tako...Nexus 6 je izuzetak

Da li je realno da SS iz 4K videa ovako dobro izgleda?? Ja nemam komentar!

Slikano sa note 4...nabrzaka sa posla...fokus u sredini izmedju redova - dakle bezveze...
gledam ceo dan u ova dva monitora haha...samo da bacim video na neki od njih da probam haha
cekam slobodan dan da isprobam kameru napolju negde mada sneg najavljuju
@hunder stvarno super deluje sve sto radis sa notom svaka cast

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415891476552.jpg
    uploadfromtaptalk1415891476552.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 332
Pozdrav svima.
Danas konacno dobih iz mts-a ovaj telefon (posle 15 dana preganjanja) i sve je apsolutno sjajno osim zauzeca ram memorije. Precesto mi se desi da reloaduje aplikaciju. Npr. potrazim neku sliku na netu, odradim screen write, serujem na whats app, odem u tapatalk da procitam nesto, dobijem poruku na WA i prilikom otvaranja reload. Da li je moguce da Sljamsung nikako da resi problem sa ramom?

Tesko. Ni 4gb nije dovoljno za samsung i njihovu filozofiju. Ali nebih ja samo njih krivio. Android sam po sebi lose radi pravi multitask. Jer u dosta slucajeva sam bira sta da ostavi da radi u pozadini a sta ne.

Ма где оде овај свет када ће на телефону бити 16 гига меморије ускоро? Каква будалаштина. О цени и да не причам.

Nije tu nešto ok. Ako sam lepo shvatio iz whatsappa je otišao u tapatalk pa nazad u whatsapp koji se reloadovao iako je bio poslednje korišćena aplikacija. To se ne dešava ni na 512 MB rama a ne na 3 GB.

Ima da rese ali kada ubace 4gb rama u mob :)
Nece ni tad, pojacace bloatware. :)
Nije tu nešto ok. Ako sam lepo shvatio iz whatsappa je otišao u tapatalk pa nazad u whatsapp koji se reloadovao iako je bio poslednje korišćena aplikacija. To se ne dešava ni na 512 MB rama a ne na 3 GB.
Bio prvo u browseru, odradio screen write (koji nakon serovanja slike ostaje u ramu i zauzima 150MB iz nekog razloga) i onda kombinacija tapatalka i whatsappa. Dok je Face uredno ostao u ramu iako je dosta pre toga pokrenut.

^ to je ono sto me uvek odbijalo od Samsunga, iako je kada gledas svo ostalo najbolje resenje sa najmanje "minusa"

Nista sto malo olaksavanja roma nece resiti. :)
Ipak je sve drugo vrhunski odradjeno.

Probao sam ga malo, konacno. :D

Telefon je stvarno odlicno uradjen sto se toga tice nemam nikakve zamerke, velika Alpha bukvalno.
Svidja mi se prefarbani ram a mislio sam da nece.
Telefon radi primetno brze od Note 3 i S5, tj. nema onih usporenja kad se otvara meni, prilikom vracanja na hs... i sl. Tokom koriscenja nikakvil lagova i usporenja nije bilo.

Displej je perverzija, deluje kao ziva slika, ne znam ni kako da objasnim, savrsen je. Mislio sam da posle S5 ne moze bolje ali ocigledno da moze, pustio 3-4 promo videa koji dolaze sa telefonom i ovako sam gledao u njih :zgran:

Edit: da ne zaboravim home, volume i lock tastere koji su odlicni na dodir, za razliku od Tab S recimo jer za lock se desavalo i da nemam osecaj da sam kliknuo isti.

Poslednja izmena:
Slazem se potpuno sa tobom osim u slucaju volume dugmica. Kod mene imaju malo lufta, dok je lock perfektan.

Posto ne moze da se izmeni moram nov post.
Verovatno mnogima ne smeta (ne primecuju) ali ne mogu da verujem da Samsung i dalje ne resava problem sa "smearingom". Doduse, znatno je manje izrazen i odnosu na Note 3 ali je i dalje prisutan. Najlakse se primeti u zamracenoj prostoriji na niskom osvetljenju.

I ja sam od juce ponosni vlasnik ovog cuda, posle Note 3 :D Utisci? - Savrsenstvo! Sve je poboljsano!
E sad, cuo sam da neki imaju problem sa ovom lajsnom, kazu da se ljusti ova bela povrsina do stakla, gornja ivica bela???

Kakvo je kod tebe stanje sa volume dugmicima? Kod mene se klackaju pomalo, dosta losije odradjeno od power dugmeta. U kojoj boji si pazario? :)

Kod mene sve utegnuto u tačku. :D Beli, lepsi mi. Ima neku perlu plavkastu, PRELEP. Za razliku od N3 gde mi je crni bio puno lepši. Neverovatna izrada :D

Vrh Dno