Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Poslednja izmena:
Pročitaj post iznad mog, i pročitaj sintagmu, "u ovom slučaju" . [emoji6]
@hsv
Inače, naravno da je rezolucija bitna, i utiče na kvalitet, napravi kvalitetan 720p video sa dslr-om i 4k sa krštenim telefonom, pa ćeš videti. U oba slučaja imaš kvalitetan video za svoju rezoluciju, a i lepu apsolutnu razliku izmedju ta dva video snimka.

Tek sad vidim da je BoganB napisao da je video sa Alphe 2K, izvinjavam se, nisam obratio paznju. I jedan i drugi snimaju 4K.
Bogdan je kriv! :d

OIS radi bolje kod iPhone-a ali se vidi da je Note 4 snimak malo bolji, sto se svega ostalog tice.

Nema sta, samsung snima najdetaljniji video jos od Note 3. Ali mislim da ni kod ip6+ OIS ne radi stabilizaciju videa nego softver, koliko sam video mala je razlika u stabilizaciji izmedju IP6 koji nema OIS i veceg IP6 plus koji ima. Mada sam video i jedan primer gde je veca razlika u korist 6 plus, ko zna sta je u pitanju. Mislim da soft. stabilizacija u 1080p rez. na IP6/Z3 radi na principu preskakanje/eliminisanja ''problematicnih'' frejmova pa je zato video stabilniji ali se gubi na detaljima i fokus ume da brlja. Obican steadyshot na Z3 je mozda i najbolje resenje jer dobro stabilizuje a ne degradira mnogo kvalitet, to je ionako jedina opcija stabilizacije za 4k snimanje na tom telefonu.

Poslednja izmena:
Tek sad vidim da je BoganB napisao da je video sa Alphe 2K, izvinjavam se, nisam obratio paznju. I jedan i drugi snimaju 4K.
Bogdan je kriv! :d

Da, sada vidim I ja da sam pogresio. Ipak mogu da pokrenem 4k a da ne zablokira komp :D
Sto znaci, mozda I mogu da pustim neki snimak koji je 2k :)

Exynos verzija je ipak brza, malo ali brza:

Snapdragon je sa stikerom iznad ekrana. :S:

Kako se objasnjava ovo da iP u drugom prolazu brze ucitava kad je logicno bas suprotno ocekivati(zbog pravog MT i 3x visememorije)?

Koji crni mt na androidu kad on po svom nahodjenju ostavlja tj bira sta ce ostati u pozadini da radi. Jedini pravi mt koji sam ikada doziveo je bila nokia n900 i n9. Sa 3gb rama mogao bi da igras tri igrice istovremeno i da nasumicno ulazis iz jedne u drugu ali na zalost android tako ne razmislja

Pozdrav ljudi, imao bih par pitanja za vas koji imate Note 3 i koji se razumete u mogucnosti koje ce moci da isporuci Note 4.

Zanima me koliko su ove stvari koje Samsung omogucuje na Note seriji upotrebljive u praksi. Recimo da li ovaj multiwindow moze ,,ugodno'' da se koristi na dnevnoj bazi ili je to samo ,,reklama''. Takodje ove mogucnosti sa olovkom, da li olaksavaju rad?

Sada imam Lumiju 1520 koji je stvarno super telefon, odlicna izrada, ekran, kamera, baterija itd... Ali mi cesto smeta, tj kao da gubim vreme kada moram da izlazim pa opet ulazim u razlicite aplikacije. Na primer, cesto koristim WhatsApp ili FB mesendzer, i cesto kad surfujem po netu za svaku poruku moram da izlazim nazad pa da se vracam. Citao sam da je rutovanjem mnogo veci broj aplikacija omogucen za multiwindow (za Note 3), pa me zanima ako neko ima iskustva oko takvih stvari, da li moze da bude stvarno korisno, ili ne radi toliko glatko.
Hvala. :)

Sve po potrebama i iskustvu korisnika. Vecina ne moze da nadje primenu MW i SPena, dok kod mene je to 3 najvaznija stvar na Note seriji. (Ekran pa baterija).

Pa to naravno, svako ima neke svoje prioritete koji nekom drugom ne moraju da znaci nista. :)
Medjutim mene zanima u vezi MW, da li je on primenljiv svakodnevno, tj da li mogu recimo da otvorim brauzer i pustim neki snimak na YT a da to radi normalno... :?

Sve po potrebama i iskustvu korisnika. Vecina ne moze da nadje primenu MW i SPena, dok kod mene je to 3 najvaznija stvar na Note seriji. (Ekran pa baterija).

Dok sam imao n3, koristio sam dosta olovku ali za digitalni postpis dokumenata,koje sam morao hitno da šaljem mailom nazad..Ali olovka na toj veličini ekrana mi je ipak zagušljiva.Zašto?Zato što imam p605 tablet sa istim funkcijama i tu obilato koristim olovku, bez grešaka i guranja po mini prozorima..Da ne pričam multi window okruženje..Skoro da nisam nikada koristio na na N3.

Medjutim mene zanima u vezi MW, da li je on primenljiv svakodnevno, tj da li mogu recimo da otvorim brauzer i pustim neki snimak na YT a da to radi normalno... :?

Meni MW najvise i sluzi da bih u isto vreme koristio YT i neku drugu aplikaciju, posto iz ne znam kog razloga YT ne moze da radi u pozadini, nego mora da bude ukljucen. Izgleda da nisu razmisljali da neko i muziku slusa, a ne samo da se gledaju klipovi...

Jes pa da ne gledaš reklame :) imaš ulisten za muziku

Meni MW najvise i sluzi da bih u isto vreme koristio YT i neku drugu aplikaciju, posto iz ne znam kog razloga YT ne moze da radi u pozadini, nego mora da bude ukljucen. Izgleda da nisu razmisljali da neko i muziku slusa, a ne samo da se gledaju klipovi...

I kakav je kvalitet takvog koriscenja? Da li uspori rad ili zalaguje ako ide YT snimak i brauzer? Ja bih najvise koristio WA, FB i YT u kombinaciji sa surfovanjem..

Jok, meni to na Note 2 radi odlicno. YT, browser,yt i neka druga app. Korisna opcija ponekad.

Onda verujem da ce Note 4 biti odlican po tom pitanju. :)
Dzaba veliki ekran ako ne mozes valjano da ga iskoristis. Ipak je ovde Note serija ovde ispred i iP6+ i 1520.

Korisno je takodje ako imas GKeep, Evernote ili tako nesto uz jos jednu aplikaciju gdje treba da uporedjujes sadrzaj ili kopiras iz jedne u drug neki tekst, sliku ili tako nesto. Na Note 4 ce to svakako biti jos bolje i lakse za koriscenje.

Da da, to sam gledao na YT kako prenose slike i tekst sa olovkom.

A da li ima neka dobra aplikacija za nsko krace editovanje excel dokumenata, bilo free ili da se kupuju. Nikada nisam koristio Android platformu pa nisam u toku.
WinPhone ima solidnu aplikaciju ali ne daje opciju da se telefon poveze sa BT tastaturom pa mi je 1520 beskorisna po tom pitanju. :-/

Smem li da pretpostavim da će Emix vrlo brzo nabaviti Note 4 :)

Covek je odusevljen,ocigledno. Pitanje je koliko ce biti u t-com uz prepaid

Nisam odusevljen, ali mi se telefon svidja. Zelim prvo da ga probam bar 10-ak minuta pa cu da vidim, nisam nista konkretno odlucio.
Ali kako su krenuli ovi iz Samsunga to ce mozda i da se desi ali do kraja 2014-e. :d

Razlika je u stotinkama i par stotina evra više u korist Note 4 koji je noviji telefon sa novijim cipsetom :D

Da da, to sam gledao na YT kako prenose slike i tekst sa olovkom.

A da li ima neka dobra aplikacija za nsko krace editovanje excel dokumenata, bilo free ili da se kupuju. Nikada nisam koristio Android platformu pa nisam u toku.
WinPhone ima solidnu aplikaciju ali ne daje opciju da se telefon poveze sa BT tastaturom pa mi je 1520 beskorisna po tom pitanju. :-/
Imas dobar izbor, tu su Hancom, Google Sheets, Quickoffice, Documents to go...ali, ako planiras da radis bas sa xlsx fajlovima, najbolje resenje je verovatno Microsoft Office mobile, koji je postao dostupan pocetkom godine cini mi se...
Ja licno uglavnom koristim google resenja (slides, sheets, docs), jer su mi fajlovi na drive-u, ali nikakvih smetnji nema ni sa side loaded fajlovima, cak je i dobar deo formula podrzan...

U legalnim radnjama je Note 4 99990 i dobija se tablet Samsung taj 4 što je planirana cena.Jeftiniji od lošijeg iphone 6+.

Imas dobar izbor, tu su Hancom, Google Sheets, Quickoffice, Documents to go...ali, ako planiras da radis bas sa xlsx fajlovima, najbolje resenje je verovatno Microsoft Office mobile, koji je postao dostupan pocetkom godine cini mi se...
Ja licno uglavnom koristim google resenja (slides, sheets, docs), jer su mi fajlovi na drive-u, ali nikakvih smetnji nema ni sa side loaded fajlovima, cak je i dobar deo formula podrzan...

Pa ovako, meni treba najvise da unesem neke podatke u tabelu i da mi vec po odredjenim formulama izracuna. To bi moglo sa nekom od ovih aplikacija?

Nazad
Vrh Dno