Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 4

Malo mi je čudno da je Note 4 egal ili brži od ajfona. Neverovatno zapravo imajući u vidu šta sve hardver na N4 mora da obradi i pogura, počev od qhd displeja do touchwiza.
vidi se da ima neki problem sa wifi na i6 na tom klipu... evo npr drugog klipa gde su rezultati u istim aplikacijama (youtube, browser) potpuno drugačiji, poređenje aplikacija počinje negde od 1:45:
[YOUTUBE]sxqEwx6piPc[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Pa ne mozes ti gledajuci klip da zakljucis da on ima problem sa wifi, mislim ne znam na osnovu cega si zakljucio to?
I postavio si N4 vs. 6+ ne 6.

Ma nema teorije da note 4 u realnom radu bude brzi od ip6/6+. Dzaba se kace ovi klipovi

Pa ne mozes ti gledajuci klip da zakljucis da on ima problem sa wifi, mislim ne znam na osnovu cega si zakljucio to?
I postavio si N4 vs. 6+ ne 6.
pa očigledno je, npr vidiš koliko dugo učitava par preostalih thumbnail-ova u youtube aplikaciji, kao da je na edge a ne na wifi-ju
6+ može samo da bude sporiji od 6 (isti proc na istoj frekvenciji koji renderuje više piksela) ne i obrnuto...
Ne bih ovo pretvarao u raspravu note 4 vs iphone 6, to je samo moje zapažanje u vezi wifi-ja na prvom klipu, pogledajte i sami pa procenite da li je tako ili ne...

Poslednja izmena:
vidi se da ima neki problem sa wifi na i6 na tom klipu... evo npr drugog klipa gde su rezultati u istim aplikacijama (youtube, browser) potpuno drugačiji, poređenje aplikacija počinje negde od 1:45:

Pa drugačiji je, ali ne potpuno, i dalje je Samsung za nijansu bio brži u par stvari, doduše ip6+ u svim ostalim.
Navikao sam da gledam klipove gde su raniji Samsung telefoni malo spori, očigledno su se sa Note4 puno popravili.
S moje tačke gledišta su oba dovoljno brza.

Poslednja izmena:
Da nebitno je, samsung je brzi kako god i sigurno ce se prodavati bolje od svih ostalih zajedno

http://www.phonearena.com/news/Did-you-know-4K-vs-1080p-chroma-sub-sampling-and-why-you-should-record-in-4K-even-if-your-TV-does-not-support-it-yet_id61878

Nesto malo o 4K i zasto je dobro imati ga na smartphone-u.

@drgonzo Nebitno je, mogu ja isto da napisem za klip koji si ti postavio zato sto tvrdim da nema sanse da mu u normalnim uslovima i sa dobrom konekcijom treba toliko da ucita YT video. Pa meni na Tab S otvori za sekund svaki snimak.
Jos malo i razumeces zasto je dobro imati i hdmi out ;)
Ja sam davno kacio slike koje sam izvlacio iz 4k videa. Ej pa to je 8mp slika...

Stigao Note 4, posle ću da napišem utiske kad se odmorim, Sinergija mi uzela svu energiju :d

Bolje da ti je neka druga uzela svu energiju ;)

Fino,nadam se da je bela verzija,crni mi je ogavan

E i vreme mu bilo! Sad cekamo na test ko ozeblo Sunce ;) I stvarno bi lepo bilo da se uvede trajanje baterije na istoj jacini osvetljenja ekrana kod narednih modela Gizmo.

Još nešto Gizmo, ako možda nisi znao.

Izmeri Max osvetljenje kada iskljucis auto osvetljenje i kada uključiš auto i staviš na +5

Iz nekog razloga više sija na auto +5 nego kad staviš max osvetljenje bez auto osvetljenja...

I to dobrih nekih 100 nits i više.

Gizmo da li je retail ili test model? Snapdragon ili Exynos?

Ja ću ga uskoro procackati tj čim dodje u Telenor. Neka firma od drugovog ćaleta dobijaju telefone, pa su mogli da biraju, hteo Note 3,ali ga nema, rekoh mu čekaj cetvorku i ne misli dalje ;)

Još nešto Gizmo, ako možda nisi znao.

Izmeri Max osvetljenje kada iskljucis auto osvetljenje i kada uključiš auto i staviš na +5

Iz nekog razloga više sija na auto +5 nego kad staviš max osvetljenje bez auto osvetljenja...

I to dobrih nekih 100 nits i više.
Ne znam kako se meri osvetljenje ali da bi ovo uspeo - onih 100 nits-a više na auto +5 mora da bude na suncu ili u veoma osvetljenoj sobi gde ce svetlost direktno udarati u ambijent light senzor.

Gizmo! Koje je boje? Jel ima lepu kutiju? Hehe,.neka ga covek da se naspava.

Ma upravu. si kakvo njegovo spavanje? Mora da ima neki osećaj za zajednicu na forumu… na njemu sad veliki zadatak… nestrpljivo čekaju mnogi.. GIZMO, ustqj sunce ti! :)
Mene jedino zanima test baterije jer je to ono što me sekira od starta na ovom telefonu. Multitasking npr. Me ne zanima na n4, jer na toj veličini ekrana jednostavno je zagušljiv ja ga jedino koristim na tabletu. Kamera već znam da je dobra… performanse takođe… ali i dalje postoje nedoumice oko autonomije baterije .ako ima slabiju bateriju od note 3 onda je to teška glupost

Poslednja izmena:
Ih bre, nemož' čovek od vas da se odmori kako treba :) Nisam dobio belu varijantu nažalost, i meni je lepša od crne, ali šta je tu je. U pitanju je SM-N910C, dakle Exynos varijanta, a testni je primerak, barem zaključujem po tome što je kutija plain white bez natpisa. Izmeriću osvetljenje kako je predloženo pa javljam.

Bateriju ću videti noćas ako uspem da izmaltretiram na 250 cd/m2, baš kao Z3. Inače, stigli su i iPhone 6 i 6 Plus, ispipao sam ih na kratko a sutra će biti fulltime kod mene, pa ću imati priliku da ih testiram uporedo sa N4. Ujutru opet Sinergija, baciću još neki utisak odande ako uspem da ugrabim malo vremena, Peca nas je upregao u kompletu, cela Bench ekipa izveštava odande ceo dan :)

Kako ti je samo lose ovih dana... :)

[YOUTUBE]Znn4YSGXxJ4[/YOUTUBE]

Inače, stigli su i iPhone 6 i 6 Plus, ispipao sam ih na kratko a sutra će biti fulltime kod mene, pa ću imati priliku da ih testiram uporedo sa N4. Ujutru opet Sinergija, baciću još neki utisak odande ako uspem da ugrabim malo vremena, Peca nas je upregao u kompletu, cela Bench ekipa izveštava odande ceo dan :)

Super je što ćeš ti raditi recenzije svih telefona, sećam se da je prošle godine bilo zamerki na test iP5s koji ti nisi radio

Vrh Dno